Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sytuacja tragiczna!!!
Suka piękna dożyca arlekinka z tragicznych warunków!!
Właściciele chcieli ją uśpić bo ich nie stać na leczenie. Lecznica odmówiła uśpienia i poprosiła mnie o pomoc.
Teraz ja proszę was, błagam:-(
Nie mamy dokąd jej zabrać, sunia jest w złym stanie. Jeśli zostanie u tych ludzi to albo ją uśpią w innej lecznicy albo umrze nie leczona w męczarniach

• Replies 705
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O matko mamy nadzieję - bo jak tak sie na nią patrzy to raczej na wiekowa suczkę nie wygląda? A gdzie teraz przebywa ta suka?

Aniu a czy znasz koszt leczenia suczki? No i kto w tym czasie się nią zaopiekuje? :( Ile ma lat? Napisz co wiesz. Będziemy myśleć.

Posted

Sunia ma ogromne ropnie w gruczołach mlecznych, straszne przetoki, wczoraj wyciśnięto z tego litr ropy :(

Sunia ma na imię Saba, ma 3 lata, zrobiły się jej ropnie i powstały ogromne przetoki, ropa leje się strumieniem. Ludzie tacy wyrwani z "meliny" nie będą jej leczyć, zgodzili się oddać ale nie mamy gdzie jej zabrać:-( najpierw trzeba wyleczyć stan zapalny a potem czeka ją usunięcie litwy mlecznej, koszt będzie duży bo to duży pies 50kg.

Posted

MichałTaj napisał(a):
Napiszcie co jej jest. Coś więcej o niej. Gdzie teraz jest i czy szukacie dla niej domu tymczasowego. Jeśli jest łagodna w stosunku do innych psów to może udałoby mi się namówić moją drugą połówkę, żeby przeczekała u nas.

MichałTaj napisał(a):
Przeczytałam. Nie znalazłam jednak informacji gdzie ona się znajduje (ja jestem z Warszawy). Jak ktoś z adopcji będzie wiedział coś więcej to może jakoś pomogę, chociażby z miejscem. Mam jednak dwa psy - dorosłego Westa (samca) i suczkę, szczeniaka - doga, więc jeśli z nimi dałaby radę to zostaje jeszcze tylko mój narzeczony, którego może też udałoby mi się przekonać. Jednak mogę sobie pozwolić tylko na tymczas.

To pytania z wątku na Molosach...

Guest monia3a
Posted

Sunia jest w Białymstoku.

Aniu jak ona do innych psów?? Jakby udało mi się wszystko zgrać i Harry by pojechał jeszcze w tym tygodniu to wzięłabym ją do siebie - pod warunkiem, że nie zje mi moich dziewczyn.

Posted

Ona do psów łagodna, troszkę wycofana w stosunku do obcych, nie jest wylewna. Kobieta podpisała zrzeczenie więc już pies nie jest jej, ale ciągle jest u nich bo nie mamy gdzie jej zabrać, tylko, że w tym domu to ona dobrej opieki nie ma. np. ludzie zamiast tabletek podawali jej antyutelniacz z opakowania leków :( ona ma dość dużą tę dziurę a czysto u tych ludzi pewnie też nie jest. Boję się, że nawet przy podawaniu leków leczenie będzie nieskuteczne bo Saba siedzi w brudzie i syfie i myslę, że szczeniaki też do niej nadaj dopuszczają do karmienia. Są dwa 3 miesięczne, po kundelku sąsiada :(

Edit: Najbardziej chcielibyśmy ją przekazać pod opiekę ludzi znających rasę, czyli kogoś od dogów. Psica potrzebuje dt gdzie będzie leczona w normalnych warunkach.

Posted

bosze ,zeby tylko nie dostala sepsis.
Czy jest w dobrych wet.rekach?
Czy ona bylya maszynka do rodzenia?
Po co to dziadostwo bierze psy ,a pozniej ich nie leczy:mad::mad::mad:.Przeciez przed zakupem zwierzecia nalezy pomyslec ,ze pies moze zachorowac,musi byc szczepiony i dostac dobre jedzenie.Brak slow co za obrzydliwi ludzie sa:angryy::angryy::angryy:

Posted

Ci ludzie mają ją od roku, dostali od sąsiada, który jej już nie chciał. Suka ma 3 lata. Miała cieczkę i jak to ludzie nie dopilnowali, bo pies sąsiada ją pokrył, jakiś w typie amstafa. Weterynarze są dobrzy, nie chcieli suki uśpić i dlatego do mnie zadzwonili. Podobno ten facet, który im dał sukę ma różne psy i co jakiś czas jedne znikają a pojawiają się następne. Jutro tam idę zobaczę o co chodzi.

Posted

To co piszesz o tych ludziach jest straszne. Jak można tak katować biedne, niewinne zwierze:placz:. Takich ludzi to tylko karać zakazem posiadania jakich kolwiek zwierząt. Sprawia problemy to na uspanie. Prymitywne myślenie:mad:. A sunia wygląda na taką przyjazną i bezbronną.

Posted

Wszystko na dobrej drodze :) pesymistyczna wizja - sunia jutro będzie zabrana, optymistyczna - sunia dziś będzie zabrana :)
Zaopiekuje się nią Fundacja S.O.S. dla Zwierząt - Ratujemy Dogi czyli Glutofia i jej pobratymcy, wielbiciele dogów :)

Posted

Glutofia napisał(a):
dobre wieści :)
Bierzemy sucz mamy awaryjny tymczas no i szukamy domu!

No świetnie - bo w takim przypadku każda chwila na wagę złota, a suczka piękna nieziemsko, powodzenia dziewczyny.