Onaa Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 Super sprawa :). Gdyby psiak miał deklaracje to mógłby już jutro jechać na dt. I kto zawiezie psiaka ? Dt u Tattoi jest pod Warszawą od strony Radomia. Quote
kora78 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Dogo, napisz ile to km, skad dokad. zaloz watek w dziale transportowym. i chyba nie potrzeba deklaracji stalych przeciez. skoro ma sie szybko miejsce u mestudio znalezc. [B]moze ktos bazarkami poratuje????[/B]? Quote
kazik132 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 No to się narobiło przez noc;) Tyle tu ludzi dobrych i zainteresowanie psiakiem ogromne.Bardzo jestem szczęśliwa,że mogę tu z Wami być i widzieć,jak się wszystko zaczyna dobrze układać. Widziałam wydarzenie na FB. Ja kompletnie nie wiem,co się z tym robi:( Monika,może zmien ten link,bo musiałam źle skopiować, a ważne,żeby tu ludzie zaglądali.Uzbieramy pieniążki,jestem pewna!Teraz transport najważniejszy.Jak go szukać? 100km to niewiele!Można powiedziec,że Bubu dzieli już tylko 100km od szczęścia! Quote
Onaa Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 Tak, tak :). Im więcej nas tym więcej możemy dla psiaczka zrobić :). A miła współpraca przynosi wspaniałe efekty :). Quote
monika55 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Nie bardzo rozumiem ,o co tutaj chodzi. I mnie sie zdarzało kiedyś, ze załatwiałam dla psa co trzeba, a potem mi go nie wydawano. Dlaczego? - bo nie.A potem pies znikał. Potem to brałam psa na siebie ,od razu. Był mój i wtedy dopiero załatwiałam co było.Na szczęście to przeszłość. Ktoś musi wziąć odpowiedzialność za psa. Różnie bywa potem. Jeśli chodzi o FB [URL]http://www.facebook.com/profile.php?id=100001758708086#!/event.php?eid=167373453314605[/URL] kto ma konto to zaprasza gości, goście ,swoich gości.Zawsze znajdzie sie ktoś, kto wspomoże. Nie podawajcie tu prywatnego konta.:razz: Najlepiej na PW. Quote
chi23 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Dużo jeszcze potrzebne? Ja będę rozsyłać PW z prośbami o deklaracje;) Quote
anita_happy Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 [quote name='kora78']po co dzwonic do schronu i mowic, ze sie dt szykuje? cos specjalnego bedzie sie z psem dzieki temu dzialo? a jesli nie, to po co maja wiedziec przed czasem? skoro sie nic od schronu nie chce, to po co oni maja o czymlkolwiek wiedziec? beda chodzic i sie cieszyc z nowiny? a co maja zdjecia robione przez schronisko do zbierania deklaracji na psa? ja zwiazku nie widze. zbiera sie niemale sumy tez na psy, ktore maja jedna fotke, lub nie maja ich wcale. zdjecia ladne sie zrobi, jak juz pies bedzie bezpieczny, w dt. po co dzwonic teraz i uprzedzac schron? co to da? skoro foty do ogloszen sie nie nadaja, jak za chwile moge byc piekne zdjecia z wolnosci. [B]po co oni maja wiedziec???[/B] Cacek mial watek i zostal zabity. oby bubu nie skonczyl tak samo.[/QUOTE] kora - przesadzasz Przemawia przez Ciebie TOTALNA IGNORANCJA Pytasz [I]po co dzwonic teraz i uprzedzac schron? co to da? skoro foty do ogloszen sie nie nadaja, jak za chwile moge byc piekne zdjecia z wolnosci. [B]po co oni maja wiedziec???[/B] [/I] a po to, zeby WAM wydali go na DT - chyba, kto go fizycznie weźmie na siebie??? Pojedziesz tam ty albo Dogo i weźmiecie go - TAK? PO TO - że jak narazie to schronisko jest władne co do psa i nie koniecznie musi wydać psa na DT osobom, których nie zna...pies będąc w DT jest nadal własnością SCHRONISKA i to schronisko za niego odpowiada - jak np. pogryzie...spowoduje kolizje zeby wydac psa na DT - schron musi mieć pewnosć, ze wydaje w miejsce pewne Uwierz - jak przychodzą "dziwolongi" i chcą adoptowac psa ze schroniska - nie dostaja go. Jesli jest chociaż nikłe podejrzenie, ze cos psu moze sie stac. [I]Cacek mial watek i zostal zabity. oby bubu nie skonczyl tak samo.[/I] Sama temat przywołałaś - wiesz jak się sprawa zakończyła???nie nie wiesz. OTÓZ - pracownik, ktory to zrobił juz tam nie pracuje. Ludzie to tylko ludzie, a zwierzęta to zwierzęta Jaesli nie nawiazecie komunikacji ze schroniskiem i schronisko JASNO nie bedzie miało pewności co do DT - bo w momencie zabrania psa nie bedziecie wiedziały na kogo..jak...kogo wpisać - psa po prostu nie dostaniecie. JEsteście NN dla schroniska [quote name='monika55']Nie bardzo rozumiem ,o co tutaj chodzi. I mnie sie zdarzało kiedyś, ze załatwiałam dla psa co trzeba, a potem mi go nie wydawano. Dlaczego? - bo nie.A potem pies znikał. Potem to brałam psa na siebie ,od razu. Był mój i wtedy dopiero załatwiałam co było.Na szczęście to przeszłość. Ktoś musi wziąć odpowiedzialność za psa. Różnie bywa potem. .[/QUOTE] W Radomiu nie ma problemów z wydawaniem do DT - WYDAJĄ PSY NA DT BEZPŁATNIe...zresztą na Dom Stały TEŻ - jak ktoś chce dać cokolwiek na schronisko to daje, jak nie - to nie. JAK jestes NN dla schroniska - to musisz jasno sie przedstawić i jasno mówić, ze pies na DT idzie - gdzie idzie ...kto bedzie osobą odpowiedzialną do kontaktów etc. Nie zdarzyło mi sie, ze mi psa na DT nie dano...wręcz przeciwnie - jeszcze mi podsyłają psy...poprosiłam o kazde info jak pojawiaja psy, któ na CITO musza wyjsc bo np. są domowe/problematyczne Adoptujac psa na siebie i potem oddajac go osobie trzeciej - łamiesz zapisy Umowy adopcyjnej - a uwierz - schron weryfikuje umowy po co problemy jak można to załatwić NORMALNIE - no ale po co dzwonić i informować schron - "bo tam debile i mordercy pracują" -.... wasza sprawa, ale nie powołujcie sie na sprawę Cacka bo ten to sie wysiedział w schronie - 4 lata bujała sie jego psia osoba na forum Quote
Szarotka Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 [quote name='chi23']Dużo jeszcze potrzebne? Ja będę rozsyłać PW z prośbami o deklaracje;)[/QUOTE] Macie chetna to dajcie odpowiedz .............. Quote
MiliVanili Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Podniosę Was dziewczyny, inaczej pomóc niestety nie mogę :( Quote
kazik132 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Monika55 bardzo Cie proszę, zmień w wydarzeniu, jeśli można link do stronki na to forum.Coś ja źle skopiowałam i ludzie teraz nie moga wejść na ten wątek:(Nie da się tego zmienić? Quote
monika55 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Podałam kilkakrotnie link. W tekscie też zmieniłam. Quote
kazik132 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 [quote name='monika55']Podałam kilkakrotnie link. W tekscie też zmieniłam.[/QUOTE] O, cudownie,bardzo dziekuje!:)Widziałam ten link,że podawałas, ale ludzie oczywiście nie widzą;) Quote
monika55 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Ciekawe czy coś sensownego z tego wyniknie dla psiaka. Quote
vanili Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 to ode mnie na dobry początek poleciało 15 zł, na pewno dorzucę jeszcze 20 zł po 8 lutym :) Quote
sybil Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Mam jedną deklarację dla Bubu 5/mies. Maciek Bielski z Krakowa chce pomóc ze swojego kieszonkowego. Jutro zrobię przelew w jego imieniu za 2 mies. :lol: Quote
chi23 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Znalazłam kilka stron wcześniej tekst z prośbą o pomoc, ale trochę skróciłam i już zaczęłam wysyłać PW. Quote
kazik132 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 [quote name='monika55']Ciekawe czy coś sensownego z tego wyniknie dla psiaka.[/QUOTE]Ja się na tym nie znam, ale wierzę,że jest sens:) Dziekuję za to wydarzenie bardzo! [quote name='vanili']to ode mnie na dobry początek poleciało 15 zł, na pewno dorzucę jeszcze 20 zł po 8 lutym :)[/QUOTE] [quote name='sybisia']Mam jedną deklarację dla Bubu 5/mies. Maciek Bielski z Krakowa chce pomóc ze swojego kieszonkowego. Jutro zrobię przelew w jego imieniu za 2 mies. :lol:[/QUOTE]ale fajnie!Zbierają się juz powoli pieniążki dla Bubusia! Quote
kasumi Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 dziewczyny, jedna rada, jak ktoś daje kasę z fb, czy czegokolwiek to nie piszcie oficjalnie nazwiska, tylko np. Jan.K - 10zł itp. :) chyba, że ktoś sobie życzy to ok :) Quote
kora78 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 wazne wiec teraz, czy pies ma isc jako na dt, czy jako na ds i kto go bedzie odbieral. ja znam praktyki,ze sie bierze jako na ds i potem do kogo pies trafia, schronu nie obchodzi. i to jest powszechne podejscie na dogo i w schronach w Polsce. czy ten scgron robi wizyty przed i poadopcyjne? kontroluje, gdzie pies mieszka i w jakich warunkach? czy czyta dogo, sledzi watki psow od siebie? [B]czy ktos z wolontariuszek radomskich mowil w schronie komukolwiek,ze cos sie kroi dla Bobusia?[/B] z tego wzgledu-ze schron jest wladny co do psa wydajac go na dt- ten pies powinien isc jako na ds, w zyciu na dt. zeby nie wyszly jakies historie, ze oni beda zadali zwrotu psa..... to moje zdanie. Quote
kasumi Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 schron nie robi wizyt przed i po adopcyjnych, ja nic nie mówiłam, że Bubu szykuje się do dt, co do innych osób to ja nie wiem. myślę, że warto powiedzieć, że pies idzie na dt, jeżeli warunki będą ok, to czemu pies miałby do nich wracać? Quote
kora78 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 bardzo dziwna praktyka, zeby pies szedl jeszcze pod opieka schronu na dt i jakby co oni sa wladni co do psa. ja nie wierze, nie ufam ludziom w schronach i zwlaszcza nie znajac ich osobiscie, ja bym wolala miec sprawe schronskowa psa zakonczona. wiadomo,ze dba sie, by warunki, w jakie sie zabiera psa powinny byc jak najbardziej ok. ale zycie pisze rozne scenariusze, komus sie nie spodoba,ze pies biega bez smyczy i kaze go oddac do schronu, lub cos podobnego kasumi, dzieki ze napisalas,ze nic nie mowilas. ciekawa jestem, czy inni sie juz pochwalili Quote
dorota1 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Na razie tylko podniosę biedaka, zobaczę jak będzie z kasą i postaram się też pomóc finansowo. Quote
Recommended Posts