kazik132 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Dobry wieczór! Wreszcie tu dotarłam,przepraszam ze dopiero teraz. Ja moge spróbować,ale to potrwa.Nie wiem,czy dziś mi się uda.Postaram się cos wydziobac,ale powiedzcie mi, czy to ma być krótki tekst czy dłuższa opowieść? Quote
monika55 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Mysle ze nie za długo. Ludzie nie lubią czytac. Ale tak żeby łzy leciały i bebechy poruszyło. No wiesz przeciez. Quote
kazik132 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [quote name='monika55']Mysle ze nie za długo. Ludzie nie lubią czytac. Ale tak żeby łzy leciały i bebechy poruszyło. No wiesz przeciez.[/QUOTE]No wiem,tylko nie wiem,czy potrafie.Spróbowac mogę.Jutro albo dziś w nocy coś będzie.Ale nie czuję się komfortowo;) Quote
delfy2000 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Kazik - na pewno dasz radę... umiesz pisać z bajerem ;-) Quote
tula Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Dogo dzięki wielkie za założenie wątku Bubu:):) ale dlaczego mi na pw linka nie przesłałaś?:) od Moni się dowiedziałam. Ja mam konto paypal chętnie użyczę, mój adres email: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] , tylko bardzo poprosze konto na które potem mam przelewać kasę. Wyadoptował nam sie wczoraj Cacuś to mam jednego psiaka mniej do ogłaszania, porobię ogłoszenia Bubu. Jest już jakiś tekst? bo mogę Red o napisanie poprosić. Ja niestety mimo ze jestem z Radomia, do schroniska ze wzgędu na sprawy rodzinne nie mam jak jeździć, dlatego też niestety fotek nie mam jak zrobić. Quote
moni12 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 O i jest moja kochana duszyczka od pay pala. Tula wielkie dzieki, ze jesteś. Quote
danka4u1 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Bobusiu, nie przyszedł do Ciebie żaden anielski sponsor z pomocą..? [IMG]http://republika.pl/blog_jz_4414891/6438472/tr/6.gif[/IMG] Bobuś prosi i cierpliwie czeka...pomóżmy mu. Quote
mala_czarna Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [quote name='Tattoi']Dogo- chyba masz zapchaną skrzynkę, bo nie mogę wysłać pw. Miejsce jest od zaraz, kwestia transportu i dogadania się z Małą Czarną, jak się będziecie rozliczać itp. Pozdrawiam-[/QUOTE] Gosia, nie wiem czy coś z tego będzie. Owszem, z Dogo jestem w stałym kontakcie na PW, natomiast osoby bezpośrednio związane z psem nawet nie odezwały się do mnie na wątku. Quote
moni12 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 A kto jest bezpośrednio związany z Bubu jeśli mozna wiedziec? Quote
mala_czarna Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Dobra, masakra się tu widzę robi. Tattoi, jak coś będziesz wiedzieć to napisz mi albo pogadamy jutro. Dla przypomnienia dla niektórych, zacytuję mój wpis z dnia dzisiejszego: Witam. W końcu doczłapałam się na wątek ;-) Zdaje się, że szukacie hoteliku dla swojego podopiecznego, i Małgosia pytała mnie czy zgadzam się na to, żeby był z moimi psiakami. Ja mam na nie tylko 20 zł deklaracji stałych, i wpłaty jednorazowe. Trzeba się jakoś ratować. Myślę, że jeśli będzie nas więcej, zdołamy jakoś finansowo podołać? Wpłaty rozłożyłyby się wtedy na 3 psiaki ;-) W hotelu jestem w weekend, lub co drugi weekend, mogłabym doglądać Waszego psiaka i porobić jakieś zdjęcia do ogłoszeń. Mam jeszcze u Tattoi 3 psa, ale na Spajka mam więcej deklaracji stałych ;-) Tutaj link do wątku Foczki i Miko: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/201745-Dwa-ma%C5%82e-Ostrowiaki-Dwie-deklaracje-sta%C5%82e-%28-Prosz%C4%99-o-pomoc"]http://www.dogomania.pl/threads/2017...%C4%99-o-pomoc[/URL]!!! Tutaj do Spajka: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/196909-Pi%C4%99kny-Spajki-ju%C5%BC-w-hotelu.-Nie-mamy-pieni%C4%99dzy-na-zabieg-wyci%C4%99cia-guza-z-%C5%82apki-%28"]http://www.dogomania.pl/threads/1969...%C5%82apki-%28[/URL] Ustalałyście już z Tattoi jak by to finansowo wyglądało? Quote
moni12 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Widzę , ze sama robisz tu masakrę , pytam konkretnie , aby pomóc bo w schronisku tam gdzie Bubu bywam ,ale widzę , ze jemu przeznaczone jest do konca swoich dni tam zostac. Nie umiecie sie konkretnie zorganizowac. Trudno. Quote
mala_czarna Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [quote name='moni12']A kto jest bezpośrednio związany z Bubu jeśli mozna wiedziec?[/QUOTE] Zapytaj osoby zakładające wątek. I przeczytaj cały, bo nie rozumiem Twojego PW. Ja mam mieć kontakt [B] "odnośnie jego w schronie?"??[/B] Quote
mala_czarna Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [quote name='moni12']Widzę , ze sama robisz tu masakrę , pytam konkretnie , aby pomóc bo ze schronisku tam gdzie Bubu bywam ,ale widzę , ze jemu przeznaczone jest do konca swoich dni tam zostac. Nie umiecie sie konkretnie zorganizowac. Trudno.[/QUOTE] Opanuj się :) Ja się nie muszę tu organizować :) :) Quote
moni12 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [quote name='mala_czarna']Opanuj się :) Ja się nie muszę tu organizować :) :)[/QUOTE] o to sorry , myslałam , ze chcemy pomóc psiakowi razem. Quote
kazik132 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Ja nic nie rozumiem z tego,co tu piszecie.Dziewczyny.Nie mam weny,nic nie mogę sklecić,bo jakoś mi nie idzie.Wezmę kąpiel i zaraz raz jeszcze przysiądę.Wkleję co będzie.Jak się nada,to dobrze,jak nie to wywalcie,nie obraze się,naprawde.Jakaś dziś jestem rozproszona. Quote
anita_happy Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [quote name='Dogo07']Ale w jakiej sprawie mam dzwonić ? Skoro jeszcze nie ma konkretnych ustaleń, terminów, ani pieniążków na dt ?[/QUOTE] żeby powiedzieć, że chcecie go zabrac do DT - żeby ZROBIŁA WAM jakies fotki aktualne psiaka - zeby wiedziała, ze piesek wirtualnie istnieje - zeby zapytac się jak się BUBU CZUJE!!!! zebyy Kasia wiedziała, ze ktoś ogłasza Bubu - zeby wiedziała, ze jak wyadoptuje BUBU ze schroniska, kogo powiadomic.... żeby...żeby... [B] RADOMSKIE Schronisko oddaje psy na DT BEZPŁATNIE[/B] PSY są odrobaczone/odpchlone/zaszczepione/wykastrowane Ja z Kasią rozmawiam co 2 - 3 dni / wczoraj zagadałam o BUBU - pytałam czy ktoś się kontaktował...jakos nie zna sprawy...szkoda. Quote
anita_happy Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [quote name='Dogo07'][B], ja widzę też problem we współpracy a adopcje psów są ... mizerne :(. [B] , chodzi tylko o lepszą przyszłość dla psiaka.[/B][/QUOTE] DOGO - Twoje słowa.... to jak ma wyglądać wspołpraca ze schroniskiem wg Ciebie... jak nie zagadasz do Kasi - to nie ma wspołpracy bo tylko magluje się BUBU na wątku...a konkretów brak ja jak zaczynam starania o psa ze schroniska - to pierwsze kroki kieruję do schroniska 1. mówie, ze chce go zabrać 2. informuje jak sie maja jego sprawy 3. jak mam zaplecze kasy - rezerwuje 4. zabieram na DT - na swoje nazwisko z adnotacją /dom tymczas lub hotel/ 5. schronisko likwiduje moją umowę DT i wypisuje umowę adopcyjną Quote
moni12 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Własnie problem Szrotko polega tu , ze nic nie jest ustalone. A szkoda . Quote
delfy2000 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Anita, ja jestem tu nowa, ale to co piszesz jest logiczne. Tylko trochę nie rozumiem dlaczego dziewczyny się na siebie złoszczą, skoro wszystkim zależy na wyciągnięciu Bobusia ze schronu. Jesteśmy wszyscy po tej samej stronie (poza schronem), a on biedul siedzi tam i nic nie kuma z tych ludzkich nieporozumień. Czy możemy wrócić do konkretów, i załatwić sprawę krok po kroku, tak jak zyczliwi sobie i psiakom ludzie? Proszę, dziewczyny. Quote
moni12 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Ale schron tez jest za . Jeśli tylko będzie gdzie wziąc ( a jest ) Bubu to schron nie ma nic przeciwko. Bywam w tym schronie i wyciągnięcie Bubu to nie problem. Quote
kazik132 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 [quote name='delfy2000']Anita, ja jestem tu nowa, ale to co piszesz jest logiczne. Tylko trochę nie rozumiem dlaczego dziewczyny się na siebie złoszczą, skoro wszystkim zależy na wyciągnięciu Bobusia ze schronu. Jesteśmy wszyscy po tej samej stronie (poza schronem), a on biedul siedzi tam i nic nie kuma z tych ludzkich nieporozumień. Czy możemy wrócić do konkretów, i załatwić sprawę krok po kroku, tak jak zyczliwi sobie i psiakom ludzie? Proszę, dziewczyny.[/QUOTE]Jestem za! Tu tekst, który ledwo udało mi się wydusić. Pewnie jest za długi, ale skracajcie, wyrzucajcie, dokładajcie jeśli potrzeba. Będę wdzięczna, bo naparwdę nie mam pojęcia bladego jak to się robi: OCALIĆ OD ZAPOMNIENIA-BUBU Jak to się stało? Nikt nie wie, nikt nie pamięta. Był 2004 rok. Miał zaledwie półtora roku, kiedy został porzucony i odepchnięty przez człowieka. Domem dla psiego jeszcze dziecka, stał się schron. Na początku jeszcze jakoś sobie radził, bo miał nadzieję, że przyjdzie po niego Ktoś, że da mu szczęście. Nadzieja pozwalała jakoś żyć, wiara w cud dodawała sił. Kolejny rok,.i kolejny, i jeszcze następny… Cud nadchodził, ale na Bubu nie zwracał uwagi[FONT=Wingdings].[/FONT] Cud omijał Bubu szerokim łukiem. Z każdym dniem nadzieja psa nikła. Bo jak długo można wierzyć?Jak długo można czekać? Pies zaczął się poddawać. Pewnego dnia 2009 roku został dotkliwie pogryziony, przez towarzyszy niedoli. Tak to już niestety w schronie jest. Słaby, wycofany pies nie ma szans. Bubu zaszył się w budzie, bo po co się narażać? Lepiej zniknąć. Teraz już nawet nie chce podchodzić do siatki. Nie chce dać się głaskać. Boi się, że koledzy zobaczą i może znowu za karę wbiją w jego biedne smutne ciałko swoje ostre kły. Bubu woli nie ryzykować. Od 7 lat niczyj..od 7 lat samotny[FONT=Wingdings].[/FONT] Najpiękniejsze lata swojego życia spędził za kratami. Już nie psie dziecko. Już dorosły, łagodny i zgodny pies. Gotowy od dawna do adopcji pies, o którym wszyscy zapomnieli. Pies w którym wciąż tli się płomyk nadziei na cud. Nie pozwólmy, aby w sercu psiny zgasł ten płomyk! Jemu tak niewiele potrzeba. Jeśli masz możliwość, jeśli poruszyła Cię historia Bubu, i chciałbyś poprawić dolę tej kupki nieszczęścia, zobacz, przeczytaj jak można pomóc: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/202568-Ocali%C4%87-Bobusia-od-zapomnienia.-Jest-szansa-na-dt-brak-114-z%C5%82-deklaracji-[/URL]!!! Quote
danka4u1 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Kazik, a nie mówiłam!!:evil_lol:! jesteś chłopie/babo wielki/a.:multi::multi::multi: Dogomania przyjmuje Cię z otwartymi ramionami- [B]WITAJ !!-[/B] a Bubu/Bobuś dziękuje :loveu::loveu: za tekst Quote
kazik132 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 [quote name='danka4u1']Kazik, a nie mówiłam!!:evil_lol:! jesteś chłopie/babo wielki/a.:multi::multi::multi: Dogomania przyjmuje Cię z otwartymi ramionami- [B]WITAJ !!-[/B] a Bubu/Bobuś dziękuje :loveu::loveu: za tekst[/QUOTE] Nie da się zmienić nicka i chyba każdy mnie będzie tu za chłopa brał, Boże uchowaj:p Cieszę się z takiego powitania, może z czasem się wyrobię! Oby tylko tekst przyniósł szczęście tej psince! Quote
moni12 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 [quote name='delfy2000']Anita, ja jestem tu nowa, ale to co piszesz jest logiczne. Tylko trochę nie rozumiem dlaczego dziewczyny się na siebie złoszczą, skoro wszystkim zależy na wyciągnięciu Bobusia ze schronu. Jesteśmy wszyscy po tej samej stronie (poza schronem), a on biedul siedzi tam i nic nie kuma z tych ludzkich nieporozumień. Czy możemy wrócić do konkretów, i załatwić sprawę krok po kroku, tak jak zyczliwi sobie i psiakom ludzie? Proszę, dziewczyny.[/QUOTE] Bardzo mi się ta wypowiedz podoba. Quote
Recommended Posts