maxishine. Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 Ani mi się waż używać kolczatki.:mad: Quote
Izabela124. Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/Album/album2/DSC_4906_zps657468f5.jpg :evil_lol: Quote
*Magda* Posted January 13, 2014 Author Posted January 13, 2014 Yuki_ napisał(a):Ani mi się waż używać kolczatki.:mad: Nie denerwuj się Karolina ;) Moim psom nie grozi kolczatka :) Izabela124. napisał(a):http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/Album/album2/DSC_4906_zps657468f5.jpg :evil_lol: :eviltong: Dziś udało mi się obfocić Torę i Kissi :multi: Co prawda zdjęć nie mam za dużo, ale mam :p Jednak zdjęcia muszą poczekać w kolejce :evil_lol: Ale będę w tym tygodniu :) Quote
kalyna Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/Album/album2/DSC_4917_zps07e1e94f.jpg :loveu: U mnie Soniula kiedyś nosiła kolce. Gandziu niet, miał tylko przymierzone :evil_lol: i cóż, mam nadzieję, że nie będę musiała im ich zakładać ; Ale dawno nie było Tory z piłeczką :diabloti: Quote
*Magda* Posted January 13, 2014 Author Posted January 13, 2014 kalyna napisał(a):http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/Album/album2/DSC_4917_zps07e1e94f.jpg :loveu: U mnie Soniula kiedyś nosiła kolce. Gandziu niet, miał tylko przymierzone :evil_lol: i cóż, mam nadzieję, że nie będę musiała im ich zakładać ; Ale dawno nie było Tory z piłeczką :diabloti: Dlaczego zdjęciami Theosia się tak nie zachwycasz jak Tory :mad::eviltong: A bo my dawno piłeczki nie braliśmy na spacer :oops: Ciężko mi pchać wózek, pilnować młodego, rzucać piłkę i jeszcze focić :roll: Quote
kalyna Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 magdabroy napisał(a):Dlaczego zdjęciami Theosia się tak nie zachwycasz jak Tory :mad::eviltong: A bo my dawno piłeczki nie braliśmy na spacer :oops: Ciężko mi pchać wózek, pilnować młodego, rzucać piłkę i jeszcze focić :roll: Bo nie przepadam za dziećmi ;) Dziecko do wózka, wózek na hamulec i możesz i rzucać piłkę i focić :evil_lol: oczywiście możesz Bodziana wykorzystać, bylebyś mu nie dawała aparatu w ręce :diabloti: Quote
*Magda* Posted January 13, 2014 Author Posted January 13, 2014 kalyna napisał(a):Bo nie przepadam za dziećmi ;) Dziecko do wózka, wózek na hamulec i możesz i rzucać piłkę i focić :evil_lol: oczywiście możesz Bodziana wykorzystać, bylebyś mu nie dawała aparatu w ręce :diabloti: Wiem :diabloti: Nie sądzę, żeby Theoś był zadowolony z tego pomysłu :diabloti: No nic, zostaje mi co najwyżej porzucać Torce piłkę w podwórku, jak młody będzie spał w dzień :cool3: Quote
Majkowska Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 Jak to ?! Owczarek niemiecki i nie nosi kolczatki!!?:crazyeye: To nawet Wartkunia ma kolce :diabloti: Quote
maxishine. Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 Nie no bez jaj. :) Bardzo dobrze że Tora nie ma kolczatki :) Quote
*Magda* Posted January 14, 2014 Author Posted January 14, 2014 Majkowska napisał(a):Jak to ?! Owczarek niemiecki i nie nosi kolczatki!!?:crazyeye: To nawet Wartkunia ma kolce :diabloti: Bo ja mam idealnego owczarka niemieckiego :eviltong: Yuki_ napisał(a):Nie no bez jaj. :) Bardzo dobrze że Tora nie ma kolczatki :) I mieć nie będzie, bo nie ma takiej potrzeby :) Kiedyś miała kantarek przez kilka dni, to jak w nim szła, to wyglądała, jakbym ją maltretowała :roll: Zwieszony łeb, mina jakby dopiero co kijem przez łeb dostała...ach, moja suka jest za delikatna. Tora to taka prawdziwa dama :) Quote
Majkowska Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 E tam e tam , żałujesz poprostu pieskowi obróżki :evil_lol::eviltong: Quote
*Magda* Posted January 14, 2014 Author Posted January 14, 2014 Majkowska napisał(a):E tam e tam , żałujesz poprostu pieskowi obróżki :evil_lol::eviltong: Oczywiście ;) Tora ma jeden łańcuszek+smycz skórzana, jedne szelki do chodzenia+smycz pejcz w komplecie, jedne szelki do auta ;) i 5m flexi jak ma cieczkę :) To jest cały zestaw "ubrań" mojego psa-więcej mieć nie będzie :eviltong: P.S. Dobra, znikam do lekarza ;) Quote
Majkowska Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 Biedna Torka, tak mało ma gadżetów , jaka ona musi być z tym nieszczęśliwa:evil_lol: A tak odnośnie smyczy skórzanej - jaką masz opinię? Quote
*Magda* Posted January 14, 2014 Author Posted January 14, 2014 Majkowska napisał(a):Biedna Torka, tak mało ma gadżetów , jaka ona musi być z tym nieszczęśliwa:evil_lol: A tak odnośnie smyczy skórzanej - jaką masz opinię? Kocham skórzane smycze :loveu: Psa się dobrze prowadzi, nie ma opcji, żeby się urwała, no i jest niezniszczalna :) Yuki_ napisał(a):A zwykłej obrozy to ona nie ma? Nie, bo nie podobają mi się wizualnie obroże na owczarkach :shake: Quote
Majkowska Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 mi też się skóra podoba tylko nie wiem jak by się spisała u takiego flejtucha jak Wald. Pamiętam jak kiedyś na wystawe przyjechali z pointerem od nas z hodowli i ubrali go w piękną skórzaną białą obróżkę z cekinkami i białą smyczkę - komplet cudny z koźlej skórki. Psy najpierw przebiegły się nad jezioro a potem poleciały bawić się na korty :D Śmię twierdzić że ten cudny zestaw był już do wyrzucenia :D A odnośnie wytrzymałości skóry to zaskoczę Cię, bo mam już na sumieni kilka skórkowych gadżetów ;) Quote
phase Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 magdabroy napisał(a):Dzięki :) Może gdybym miała samca, to miałby kolce, bo jednak gabaryty i siła większa niż u suki ;) Choć ja jestem uparciuch i pewnie tak długo bym się "męczyła" z samcem, aż chodziłby jak w zegarku :evil_lol: O tak, w słoneczku wyszła pięęęęęęęęęęęęęknie :loveu: To jak ja w schronisku wychodzą z TTB tylko na pierwszym spacerze zakładam kolce, bo nie znam psa, ale i tak często bywa, że je odwracam na drugą stronę, bo mimo to bez nich też ta radę wychować psiaka. :) Chociaż przyznaję się, że gdybym miała wybrać kolce a dławik wybrałabym to pierwsze, bo jednak też trzeba umieć używać dławika. A w sumie jakbyś miała decydowac się na kolejnego czworonoga jaką płeć byś wybierała? Pytam z czystej ciekawości. :) Zobaczysz niedługo i do Was śniegus przyjdzie. ;) Quote
*Magda* Posted January 14, 2014 Author Posted January 14, 2014 Majkowska napisał(a):mi też się skóra podoba tylko nie wiem jak by się spisała u takiego flejtucha jak Wald. Pamiętam jak kiedyś na wystawe przyjechali z pointerem od nas z hodowli i ubrali go w piękną skórzaną białą obróżkę z cekinkami i białą smyczkę - komplet cudny z koźlej skórki. Psy najpierw przebiegły się nad jezioro a potem poleciały bawić się na korty :D Śmię twierdzić że ten cudny zestaw był już do wyrzucenia :D A odnośnie wytrzymałości skóry to zaskoczę Cię, bo mam już na sumieni kilka skórkowych gadżetów ;) Nasza smycz jest krótka (50-60cm) i gruba ;) Jakoś póki co, to widać na niej tylko ślady po zębach Theodora :evil_lol: dOgLoV napisał(a):Hejka ;) Cześć :) phase napisał(a):To jak ja w schronisku wychodzą z TTB tylko na pierwszym spacerze zakładam kolce, bo nie znam psa, ale i tak często bywa, że je odwracam na drugą stronę, bo mimo to bez nich też ta radę wychować psiaka. :) Chociaż przyznaję się, że gdybym miała wybrać kolce a dławik wybrałabym to pierwsze, bo jednak też trzeba umieć używać dławika. A w sumie jakbyś miała decydowac się na kolejnego czworonoga jaką płeć byś wybierała? Pytam z czystej ciekawości. :) Zobaczysz niedługo i do Was śniegus przyjdzie. ;) Tylko i wyłącznie suczka :loveu: Cieczki nie są dla mnie jakimś mega wielkim problemem ;) Czekam na ten śnieg z utęsknieniem :) Quote
maxishine. Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 Ale wy macie z tymi kolcami. :P Ja swojemu psu w życiu bym nie założyła kolcow choćby mnie tak ciągnął żeby mi rękę wyrwał -nie założę. Quote
łamAga Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 Mój Onek nosi kolce , nie raz miałam naderwaną ręke albo cały bok jak nie miałam kolcy .... obecie ich nie ma bo zepsuł ciągnięciem :mad: i na spacerach musi go Sebek prowadzić ale i tak kupie mu nowe .... Quote
*Magda* Posted January 14, 2014 Author Posted January 14, 2014 Zdjęcia z niedzieli jak byliśmy u Zosi :) Quote
Recommended Posts