Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Yuki_ napisał(a):
Ani mi się waż używać kolczatki.:mad:

Nie denerwuj się Karolina ;) Moim psom nie grozi kolczatka :)

Izabela124. napisał(a):

:eviltong:

Dziś udało mi się obfocić Torę i Kissi :multi: Co prawda zdjęć nie mam za dużo, ale mam :p
Jednak zdjęcia muszą poczekać w kolejce :evil_lol: Ale będę w tym tygodniu :)

Posted

kalyna napisał(a):
http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/Album/album2/DSC_4917_zps07e1e94f.jpg :loveu:

U mnie Soniula kiedyś nosiła kolce. Gandziu niet, miał tylko przymierzone :evil_lol:
i cóż, mam nadzieję, że nie będę musiała im ich zakładać ;

Ale dawno nie było Tory z piłeczką :diabloti:

Dlaczego zdjęciami Theosia się tak nie zachwycasz jak Tory :mad::eviltong:

A bo my dawno piłeczki nie braliśmy na spacer :oops:
Ciężko mi pchać wózek, pilnować młodego, rzucać piłkę i jeszcze focić :roll:

Posted

magdabroy napisał(a):
Dlaczego zdjęciami Theosia się tak nie zachwycasz jak Tory :mad::eviltong:

A bo my dawno piłeczki nie braliśmy na spacer :oops:
Ciężko mi pchać wózek, pilnować młodego, rzucać piłkę i jeszcze focić :roll:

Bo nie przepadam za dziećmi ;)

Dziecko do wózka, wózek na hamulec i możesz i rzucać piłkę i focić :evil_lol:
oczywiście możesz Bodziana wykorzystać, bylebyś mu nie dawała aparatu w ręce :diabloti:

Posted

kalyna napisał(a):
Bo nie przepadam za dziećmi ;)

Dziecko do wózka, wózek na hamulec i możesz i rzucać piłkę i focić :evil_lol:
oczywiście możesz Bodziana wykorzystać, bylebyś mu nie dawała aparatu w ręce :diabloti:

Wiem :diabloti:

Nie sądzę, żeby Theoś był zadowolony z tego pomysłu :diabloti:
No nic, zostaje mi co najwyżej porzucać Torce piłkę w podwórku, jak młody będzie spał w dzień :cool3:

Posted

Majkowska napisał(a):
Jak to ?! Owczarek niemiecki i nie nosi kolczatki!!?:crazyeye:

To nawet Wartkunia ma kolce :diabloti:

Bo ja mam idealnego owczarka niemieckiego :eviltong:

Yuki_ napisał(a):
Nie no bez jaj. :)
Bardzo dobrze że Tora nie ma kolczatki :)

I mieć nie będzie, bo nie ma takiej potrzeby :)
Kiedyś miała kantarek przez kilka dni, to jak w nim szła, to wyglądała, jakbym ją maltretowała :roll: Zwieszony łeb, mina jakby dopiero co kijem przez łeb dostała...ach, moja suka jest za delikatna. Tora to taka prawdziwa dama :)

Posted

Majkowska napisał(a):
E tam e tam , żałujesz poprostu pieskowi obróżki :evil_lol::eviltong:

Oczywiście ;)
Tora ma jeden łańcuszek+smycz skórzana, jedne szelki do chodzenia+smycz pejcz w komplecie, jedne szelki do auta ;) i 5m flexi jak ma cieczkę :) To jest cały zestaw "ubrań" mojego psa-więcej mieć nie będzie :eviltong:

P.S.
Dobra, znikam do lekarza ;)

Posted

Majkowska napisał(a):
Biedna Torka, tak mało ma gadżetów , jaka ona musi być z tym nieszczęśliwa:evil_lol:

A tak odnośnie smyczy skórzanej - jaką masz opinię?

Kocham skórzane smycze :loveu: Psa się dobrze prowadzi, nie ma opcji, żeby się urwała, no i jest niezniszczalna :)

Yuki_ napisał(a):
A zwykłej obrozy to ona nie ma?

Nie, bo nie podobają mi się wizualnie obroże na owczarkach :shake:

Posted

mi też się skóra podoba tylko nie wiem jak by się spisała u takiego flejtucha jak Wald. Pamiętam jak kiedyś na wystawe przyjechali z pointerem od nas z hodowli i ubrali go w piękną skórzaną białą obróżkę z cekinkami i białą smyczkę - komplet cudny z koźlej skórki. Psy najpierw przebiegły się nad jezioro a potem poleciały bawić się na korty :D Śmię twierdzić że ten cudny zestaw był już do wyrzucenia :D

A odnośnie wytrzymałości skóry to zaskoczę Cię, bo mam już na sumieni kilka skórkowych gadżetów ;)

Posted

magdabroy napisał(a):
Dzięki :)
Może gdybym miała samca, to miałby kolce, bo jednak gabaryty i siła większa niż u suki ;)
Choć ja jestem uparciuch i pewnie tak długo bym się "męczyła" z samcem, aż chodziłby jak w zegarku :evil_lol:

O tak, w słoneczku wyszła pięęęęęęęęęęęęęknie :loveu:

To jak ja w schronisku wychodzą z TTB tylko na pierwszym spacerze zakładam kolce, bo nie znam psa, ale i tak często bywa, że je odwracam na drugą stronę, bo mimo to bez nich też ta radę wychować psiaka. :) Chociaż przyznaję się, że gdybym miała wybrać kolce a dławik wybrałabym to pierwsze, bo jednak też trzeba umieć używać dławika.
A w sumie jakbyś miała decydowac się na kolejnego czworonoga jaką płeć byś wybierała? Pytam z czystej ciekawości. :)

Zobaczysz niedługo i do Was śniegus przyjdzie. ;)

Posted

Majkowska napisał(a):
mi też się skóra podoba tylko nie wiem jak by się spisała u takiego flejtucha jak Wald. Pamiętam jak kiedyś na wystawe przyjechali z pointerem od nas z hodowli i ubrali go w piękną skórzaną białą obróżkę z cekinkami i białą smyczkę - komplet cudny z koźlej skórki. Psy najpierw przebiegły się nad jezioro a potem poleciały bawić się na korty :D Śmię twierdzić że ten cudny zestaw był już do wyrzucenia :D

A odnośnie wytrzymałości skóry to zaskoczę Cię, bo mam już na sumieni kilka skórkowych gadżetów ;)

Nasza smycz jest krótka (50-60cm) i gruba ;) Jakoś póki co, to widać na niej tylko ślady po zębach Theodora :evil_lol:

dOgLoV napisał(a):
Hejka ;)

Cześć :)

phase napisał(a):
To jak ja w schronisku wychodzą z TTB tylko na pierwszym spacerze zakładam kolce, bo nie znam psa, ale i tak często bywa, że je odwracam na drugą stronę, bo mimo to bez nich też ta radę wychować psiaka. :) Chociaż przyznaję się, że gdybym miała wybrać kolce a dławik wybrałabym to pierwsze, bo jednak też trzeba umieć używać dławika.
A w sumie jakbyś miała decydowac się na kolejnego czworonoga jaką płeć byś wybierała? Pytam z czystej ciekawości. :)

Zobaczysz niedługo i do Was śniegus przyjdzie. ;)

Tylko i wyłącznie suczka :loveu: Cieczki nie są dla mnie jakimś mega wielkim problemem ;)

Czekam na ten śnieg z utęsknieniem :)

Posted

Mój Onek nosi kolce , nie raz miałam naderwaną ręke albo cały bok jak nie miałam kolcy .... obecie ich nie ma bo zepsuł ciągnięciem :mad: i na spacerach musi go Sebek prowadzić ale i tak kupie mu nowe ....