*Magda* Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 No już ;) Trochę szybko ale już mam pewność ;) Jak miał 2 miesiące, to zauważyliśmy, że ma białe dziąsełko. Troszkę było za szybko, a bratowa kazał mi to obserwować, bo mogły to być pleśniawki :roll: Na szczęście pleśniawki to nie były ;) A białe dziąsełko jak było, tak zostało. W zeszłym tygodniu miał strasznie rumiane policzki, temperaturę wyższą o 3-4 kreski niż normalnie, strasznie marudził i dziąsełko zrobiło się bardziej białe ;) Od weekendu budzi mi się nad ranem i strasznie marudzi, choć nie jest głodny. Ma mniejszy apetyt i wszystko gryzie ;) Tak więc, czekam, aż ząbek się przebije :multi: I dziś Theodorek próbował przekręcić się z boku na brzuszek :multi: Tylko nie umiał sobie rączki z pod brzuszka wyciągnąć :D Quote
łamAga Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 magdabroy napisał(a):No już ;) Trochę szybko ale już mam pewność ;) Jak miał 2 miesiące, to zauważyliśmy, że ma białe dziąsełko. Troszkę było za szybko, a bratowa kazał mi to obserwować, bo mogły to być pleśniawki :roll: Na szczęście pleśniawki to nie były ;) A białe dziąsełko jak było, tak zostało. W zeszłym tygodniu miał strasznie rumiane policzki, temperaturę wyższą o 3-4 kreski niż normalnie, strasznie marudził i dziąsełko zrobiło się bardziej białe ;) Od weekendu budzi mi się nad ranem i strasznie marudzi, choć nie jest głodny. Ma mniejszy apetyt i wszystko gryzie ;) Tak więc, czekam, aż ząbek się przebije :multi: I dziś Theodorek próbował przekręcić się z boku na brzuszek :multi: Tylko nie umiał sobie rączki z pod brzuszka wyciągnąć :D to super :multi::multi::multi::multi: moja mama jak Marysia miala biale dziaselko to łyżeczką jej w to miejsce pukala co jakis czas , jak by byl zabek to bylo by słychac pukanie :loveu: jak on szybko dojrzewa :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Oscar Patric Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 magdabroy napisał(a):Theodorowi idzie ząb, to będzie mógł pogryźć Torę :evil_lol: to gratulacje pierwszego ząbka:multi: Quote
*Magda* Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 dOgLoV napisał(a):to super :multi::multi::multi::multi: moja mama jak Marysia miala biale dziaselko to łyżeczką jej w to miejsce pukala co jakis czas , jak by byl zabek to bylo by słychac pukanie :loveu: jak on szybko dojrzewa :loveu::loveu::loveu::loveu: A ja się boję mu po tym dziąśle stukać łyżeczką :oops: unikatowydiament napisał(a):to gratulacje pierwszego ząbka:multi: Dzięki ;) Ale jeszcze troszkę trzeba poczekać, bo jeszcze się nie przebił przez dziąsełko ;) Quote
łamAga Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 magdabroy napisał(a):A ja się boję mu po tym dziąśle stukać łyżeczką :oops: ale to tak delikatniutko ;) nawet by nie poczuł ;) jak gryzie zabawki to pewnie bardziej czuje niż by czuł tą łyżeczkę :evil_lol: Quote
*Magda* Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 dOgLoV napisał(a):ale to tak delikatniutko ;) nawet by nie poczuł ;) jak gryzie zabawki to pewnie bardziej czuje niż by czuł tą łyżeczkę :evil_lol: Próbowałam, ale on mi językiem łyżeczkę wypycha :eviltong: A nie chcę go męczyć :shake: Nie długo pewnie mnie ugryzie zębem, a nie dziąsłem :evil_lol: Quote
łamAga Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 magdabroy napisał(a):Próbowałam, ale on mi językiem łyżeczkę wypycha :eviltong: A nie chcę go męczyć :shake: Nie długo pewnie mnie ugryzie zębem, a nie dziąsłem :evil_lol: hehehe wtedy bedzie bolało :evil_lol: i zacznie obgryzac łóżeczko :evil_lol: Marysia zeskrobywala jedynkami farbę z łóżeczka :eviltong: Quote
*Magda* Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 dOgLoV napisał(a):hehehe wtedy bedzie bolało :evil_lol: i zacznie obgryzac łóżeczko :evil_lol: Marysia zeskrobywala jedynkami farbę z łóżeczka :eviltong: On w tamtym tygodniu kilka nocy chciał spać w poprzek łóżeczka :roll: Dobrze, że mam ochraniacze na szczebelkach, bo by główką po nich walił :roll: Quote
łamAga Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 magdabroy napisał(a):On w tamtym tygodniu kilka nocy chciał spać w poprzek łóżeczka :roll: Dobrze, że mam ochraniacze na szczebelkach, bo by główką po nich walił :roll: jeszcze chwila i w poprzek sie nie zmieści :evil_lol: Quote
*Magda* Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 dOgLoV napisał(a):jeszcze chwila i w poprzek sie nie zmieści :evil_lol: Już się nie mieści :shake: Łózeczko ma 60cm, a on 3 tygodnie temu miał 63cm :eviltong: Quote
łamAga Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 magdabroy napisał(a):Już się nie mieści :shake: Łózeczko ma 60cm, a on 3 tygodnie temu miał 63cm :eviltong: oooo widzisz :evil_lol: niedługo bedziesz musiała go przeprowadzić na łóżko :lol: Quote
*Magda* Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 dOgLoV napisał(a):oooo widzisz :evil_lol: niedługo bedziesz musiała go przeprowadzić na łóżko :lol: Spokojnie ;) Łóżeczko jest długie na 120cm, więc jeszcze kilkanaście miesięcy będzie spał za szczebelkami :evil_lol: A łóżko w jego pokoju stoi, więc będzie miał gdzie spać ;) Quote
panbazyl Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 magdabroy napisał(a):Spokojnie ;) Łóżeczko jest długie na 120cm, więc jeszcze kilkanaście miesięcy będzie spał za szczebelkami :evil_lol: A łóżko w jego pokoju stoi, więc będzie miał gdzie spać ;) tak to sobie teraz tłumacz :) a i tak miejscówkę na długi czas będzie miał w Waszym łóżku.... cos wiem na ten temat. grrryyy! Quote
angineuuka Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 [quote name='magdabroy']Już się nie mieści :shake: Łózeczko ma 60cm, a on 3 tygodnie temu miał 63cm :eviltong: ja miałam tyle jak się urodziłam :evil_lol: Quote
agaga21 Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 panbazyl napisał(a):tak to sobie teraz tłumacz :) a i tak miejscówkę na długi czas będzie miał w Waszym łóżku.... cos wiem na ten temat. grrryyy! też to znam. kamilek przychodził w nocy do naszego łóżka przez 3 lata! godzina 2-3 w nocy, zawsze po ciemku tuptupttup i wślizgiwał się pod kołdrę między nas. no cóż, trzeba było mieć to na uwadze bo nie dało się tego uniknąć. w końcu z tego wyrósł ale teraz mamy małą lenę więc pewnie będzie podobnie. a pięknie zasypiał na swoim tapczaniku, tylko że w nocy wstawał i szedł do nas. oczywiście często przez sen układał się w poprzek z nogami na mojeej lub męża głowie :D ale spokojne, to jeszcze troszkę. póki jest za kratami, to wam nocne łażenie nie grozi, chyba, że was theoś sterroryzuje ;) Quote
panbazyl Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 do łózka poza dziecmi też wpychają się psy (u mnie 3 dość spore) ale odkąd mamy koty to i więcej luzu w łóżku, bo koty wygonily psy z naszego łóżka :) zawsze to lepiej zamienić 3 duże psy na 2 dośc duże koty + do tego stali rezydenci w postaci dzieci :) Już sobie hamak zainstalowałam, ciężko tam o sublokatora. I w nim czasem zasypiam. sama :) :) :) Quote
agaga21 Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 panbazyl napisał(a):do łózka poza dziecmi też wpychają się psy (u mnie 3 dość spore) ale odkąd mamy koty to i więcej luzu w łóżku, bo koty wygonily psy z naszego łóżka :) zawsze to lepiej zamienić 3 duże psy na 2 dośc duże koty + do tego stali rezydenci w postaci dzieci :) Już sobie hamak zainstalowałam, ciężko tam o sublokatora. I w nim czasem zasypiam. sama :) :) :)też zainstalowaałaam w ogrodzie hamak...jak tylko wchodziłam na haamak to od razu miałam towarzystwo w postaci syna. jakoś z mamą zawsze mu się fajniej buja niż samemu. po chwili stwierdza jednak: mama to teraz ty mnie godzinke pobujaj a potem ja ciebie. :roll: i tyle mojego leżenia w hamaku ;) oczywiście tak od razu nie daję się wygonić ale bujam go potem chwilę i na tym się kończy, bo jego zaraz bolą ręce jakma mnie pobujać albo w drugą stronę-tak mocno zaczyna mnie bujać, że to żaden relaks, tylko strach, że zaraz wypadnę :evil_lol: Quote
panbazyl Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 to ja mam dwa hamaki - w ogrodzie (tu nawet Panbazyl potrafi wskoczyć mi na kolana....) a drugi w domu na "strychu". I ten drugi jest całoroczny :) ale też czasem mam i w nim sublokatorów Quote
łamAga Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 A ja też chce hamaczek :roll: ale najpierw trzeba trawe nowa posiać :evil_lol: doberek ;) Quote
Ty$ka Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Dzień dobry :loveu: Chyba nie nadrobię tego wszystkiego :P Przynajmniej nie dzisiaj :P Buziaki dla Theosia :loveu: Quote
Oscar Patric Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 dOgLoV napisał(a):A ja też chce hamaczek :roll: ale najpierw trzeba trawe nowa posiać :evil_lol: doberek ;) no hamak dobra rzecz,Ja to uwielbiam sobie na nim poleżeć dzień dobry:) Quote
*Magda* Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 panbazyl napisał(a):tak to sobie teraz tłumacz :) a i tak miejscówkę na długi czas będzie miał w Waszym łóżku.... cos wiem na ten temat. grrryyy! To ja chodzę do Theodorka pokoju i jak już sypiamy razem w łóżku ;) Narazie do sypialni do łóżka go nie biorę. A jak będzie trzeba to zamkną go na klucz :diabloti: Angi napisał(a):ja miałam tyle jak się urodziłam :evil_lol: A teraz ile masz? dOgLoV napisał(a):doberek ;) Ty$ka napisał(a):Dzień dobry :loveu: Chyba nie nadrobię tego wszystkiego :P Przynajmniej nie dzisiaj :P Buziaki dla Theosia :loveu: unikatowydiament napisał(a):dzień dobry:) Dobry wieczór :) Widzę, że wszyscy za mną tęsknili :mad: Quote
angineuuka Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 teraz mam 170 :) na szczęście na razie nie rosnę, ale mam jeszcze czas :evil_lol: Quote
*Magda* Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 Angi napisał(a):teraz mam 170 :) na szczęście na razie nie rosnę, ale mam jeszcze czas :evil_lol: To jesteś mojego wzrostu ;) Quote
Ptysiak Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Dobry wieczór :) http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_8155.jpg?t=1350841963 jaki kochany Klusek z Niego się robi :loveu: świetnie wygląda tak ubrany :loveu: Szybko faktycznie zaczął ząbkować :) Będziesz miała kawał silnego chłopaczka ;) Quote
Recommended Posts