Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej :)
Theoś wymeczony - to możliwe? :p

O raany, i tu o Greyu. Nie rozumiem o co ten cały szum.

Posted

Theoś wymeczony - to możliwe? :P

O raany, i tu o Greyu. Nie rozumiem o co ten cały szum.

O dziwo, idzie go zmęczyć :D

Oj tam, zaraz szum :P

Tylko mała wymiana poglądów ;)

witanko :)

Dobry wieczór Aga :)

Posted

Nie zrozumiałaś mnie, Madzik :p "Szum" w sensie, że wszędzie się o nim czyta/mówi/słyszy :p.

Posted

Bodzian pewnie niezle mlodego przeczolgał ze aż takie zakwasy miał biedak :D

Jak byłam w pracy, to dostałam od niego sms'a "młody nie chce stąd wyjść" :D

Więc domyślam się, że szalał non stop ;)

Nie zrozumiałaś mnie, Madzik :P "Szum" w sensie, że wszędzie się o nim czyta/mówi/słyszy :P.

Ale teraz już chyba troszkę mniej ;)

Jakiś czas temu, więcej o tej książce słyszałam ;)

Posted

Przynajmniej chłopak sie hartuje na dworze a nie w domu z tabletem z rączkach ! ;)

Hahaha

Nawet wczoraj w pracy była gadka o tablecie i małym dziecku ;)

Powiedziałam, że kategorycznie, Theodor przez najbliższe kilka lat, nie będzie miał dostępu do tableta!

Koleżanka z pracy ma córkę, która w listopadzie skończyła 3 latka.

Czym się bawi Natalka? Oczywiście tabletem :P

Nasłuchałam się, że przecież w dzisiejszych czasach, to normalne, że dzieci mają smartfony, tablety itp.

A ja tam wolę młodego na rowerek wygonić, niż dawać mu tablet do zabawy :)

Posted

Dokladnie ! żadnych tabletów , laptopów i komputerów , rower , piłka i na dwór , ewentualnie dostanie telefon jak troche podrosnie zebym miala z nim kontakt , ale bez bajerów zeby nie siedzial w grach na lekcjach , dostanie jakas cegłe tylko do dzwonienia :P

Posted

Dokladnie ! żadnych tabletów , laptopów i komputerów , rower , piłka i na dwór , ewentualnie dostanie telefon jak troche podrosnie zebym miala z nim kontakt , ale bez bajerów zeby nie siedzial w grach na lekcjach , dostanie jakas cegłe tylko do dzwonienia :P

Ja mam z bratem takie same myślenie,żadnych zbędnych gadżetów tylko zabawki które uczą i rozwijają

Posted

"Moja" szkoła - ja jako harcerz i drużynowa wręcz rozkazuję rodzicom "moich" dzieci, by je wyganiali na dwór, do lasu, a nie pozwalali na zatracanie czasu przed komputerem... Ale niestety tym się harcerze często różnią od swoich rówieśników - spędzają czas na dworze niż na fejsiku, tableciku itd. To straszne :(

Posted

to jest jak z modą która wraca , tak samo nasze pokolenie wie ze takie wychowanie "komputerowe" dzieci jest złe i wraca sie do wychowywania dzieci na podwórku , mysle ze jeszcze troche i wroca czasy dziecinstwa takiewgo jak MY mielismy ;)

Posted

Aga, mam nadzieję, bo wyciągnąć moich znajomych (nie-harcerzy i nie-psiarzy) spod komputera to tak, jakby ktoś chciał ruszyć beton... :p

Posted

to jest jak z modą która wraca , tak samo nasze pokolenie wie ze takie wychowanie "komputerowe" dzieci jest złe i wraca sie do wychowywania dzieci na podwórku , mysle ze jeszcze troche i wroca czasy dziecinstwa takiewgo jak MY mielismy ;)

i było by super,bo moje dzieciństwo było zajebiste,dużo czasu spędziliśmy z bratem na dworze i nie żałujemy,a z siostrą było inaczej,jak miałą 2 lata to zaczęła na pc siadać,a jak skończyła 7 lat dostała tel komórkowy,najpierwsza w klasach mniejszych dzieci,a teraz laptop,tablet,komóra i nic więcej się nie liczy :angry:

Posted

Dlatego ja wielbię mojego czytnika :loveu:

wrzucam sobie książkę, czytam, wrzucam kolejną. Dużo miejsca w torebce nie zajmuje, więc wszędzie mogę czytać. Ale ostatnio nagromadziło mi się papierowych książek, więc dopóki tego nie przerobię, czytnika nie biorę w łapki.

Wy się śmiejcie, mieliśmy spotkanie klasowe, po kilku latach się spotkaliśmy w ludźmi i połowa ciągle w telefonie siedziała, tak samo z ludźmi na studiach jak jest okienko. Zamiast pogadać to każdy w telefonie :P to samo jest wśród młodzieży, dorosłych.

Hahahah jak kiedyś byłam u sąsiadki i chciałam pogadać z jej synek to jak na debila patrzał, bo ciągle tabletem się bawił, szedł przez podwórko i w tablet wpatrzony. Ja bladego pojęcia nie mam, co wszyscy w tym widzą.

Posted

Ja nie mam tableta w domu, dlatego Theoś nie dostanie :P

Mi takie cuda do szczęścia nie potrzebne ;)

Zresztą, same wiecie, że przed smartfonem też się długo broniłam.

Tak się cieszyłyście, że będą foty/filmy jak w końcu się nowego fona dorobiłam.

I co? I dupa, bo mi do tego telefon nie służy :P

TV też mam jeszcze stary, taki "z dupą".

Ale może za kilka dni, będzie nowy TV icon_whistle.gif