marta1624 Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 Nikt się nie dziwi że ciągle Theo, w końcu dogomania :p Lumpek spodziewa się potomstwa? :D hahaha :D A Torciak śliczny :)) Quote
*Magda* Posted January 1, 2015 Author Posted January 1, 2015 Tora i Lumpek żyją <wow> :P A co w tym dziwnego? Chińczykiem nie jestem, więc ich nie zjadłam :P Quote
*Magda* Posted January 1, 2015 Author Posted January 1, 2015 Nikt się nie dziwi że ciągle Theo, w końcu dogomania :P Lumpek spodziewa się potomstwa? :D hahaha :D A Torciak śliczny :)) No tak, zapomniałam :D Tak, chodzi w ciąży od 10 lat :P Dziękuję :) Quote
łamAga Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 No ja tam nie wiem , dawno ich nie widzialam :P ślicznie <3 Quote
*Magda* Posted January 1, 2015 Author Posted January 1, 2015 No ja tam nie wiem , dawno ich nie widzialam :P ślicznie <3 Jutro kolejna porcja, a potem znowu ich nie będzie przez miesiąc :P Quote
marta1624 Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 To długa ta ciąża :D Ale limit- zwierzaki raz na miesiąc :p Quote
*Magda* Posted January 1, 2015 Author Posted January 1, 2015 Pokaż łuk :-D Nie, bo już za ciemno :P Quote
*Magda* Posted January 1, 2015 Author Posted January 1, 2015 To długa ta ciąża :D Ale limit- zwierzaki raz na miesiąc :P Dłuższa niż u słonicy ;) ale co się dziwić, w końcu to kocur z wydmuszkami :P Wystarczy :P Quote
łamAga Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 Ale Ty dobra żona jesteś :P mogłas puknać Bodziana może by sie na psa kolejnego zgodził po uderzeniu drzwiami :P Quote
marta1624 Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Ty lepiej go inaczej nie pukaj, bo miał się na psa zgodzić, a nie dziecko :D Quote
angineuuka Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Ale z pukania nie musi wyjść dziecko :lol: Quote
*Magda* Posted January 2, 2015 Author Posted January 2, 2015 Wolę najpierw dziecko, a kiedyś tam psa :P Byłam dziś u weta. Muszę mieć opis zdjęcia albo samo zdjęcie z PL. Na chwilę obecną, Tora dostała inny lek, na 6 tyg., a potem muszę przyjechać ze zdjęciem/opisem z PL albo będzie musiała być prześwietlona ponownie. Moim zdaniem i tak będzie trzeba ją prześwietlić kolejny raz, żeby wiedzieć czy jest sens ją dalej męczyć tabsami. Ale tym się będę martwić za prawie 2 miesiące ;) Quote
łamAga Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Ty lepiej Magda nie pukaj Bodziana bo jak On Ciebie puknie to tak jak Marta mówi może wyjśc niespodzianka :P Biedna Torka :( Quote
*Magda* Posted January 2, 2015 Author Posted January 2, 2015 Ale ja chcę kinder niespodziankę :) Co do Tory to: Dzisiejszy wet dał nam lek, który zawiera glukozaminę, kwas hialuronowy i coś tam jeszcze. Na wątku ortopedycznym, doradzono mi, żebym jednak zrobiła sobie zapas tabsów przeciwbólowych/zapalnych jak będę w PL Jako że wierzę wetce, którą mam w PL, to przed chwilą do niej zadzwoniłam. Powiedziałam co się działo z Torą, że miała robione rtg, co dostała za leki i na ile czasu. Powiedziałam co się dowiedziałam dziś od weta tutaj, co nam dał itp. I otwarcie zapytałam, które leczenie, którego weta według niej będzie lepsze. Prawda stoi po środku :) Według wetki z PL, wet który robił rtg dał mi na tyle czasu leków, żeby pozbyć się stanu zapalnego. Ten wet tutaj dał mi preparat, który ma pomóc odbudować chrząstkę stawową itp. I to też jest dobre posunięcie. Według niej, Tora może już nie odczuwać bólu i ten preparat, który dostałam dziś wystarczy. Ja chciałam zrobić kolejne prześwietlenie za jakieś 3 miesiące. Wetka doradziła, żebym dawała jej ten preparat na stawy przez 3-5 miesięcy. A po 6 miesiącach od pierwszego rtg, zrobić kolejne prześwietlenie. Z tego co mi powiedziała, to 3 miesiące, to będzie zbyt krótki okres między zdjęciami. Tak więc, podaję ten preparat, który dostałam dziś. Jak się skończy, to sobie dokupię w aptece sama. A za pół roku robimy kolejne rtg ;) Oczywiście, jeśli pojawi się ból/kulawizna, to muszę jechać do weta wcześniej. Ufam wetce z PL i zastosuję się do jej decyzji. Quote
Oscar Patric Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Koniec! :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
łamAga Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 My chyba częścniej prześwietlaliśmy Qwendi na dysplazję , wet zapewniał nas że to bezpieczne bo używa jakiegoś tam bezpiecznego środka usypiającego , ale nie znam sie na tym więc na twoim miejscu też poczekała bym te 6 miesięcy ;) Theodorek <3 rośnie w oczach :* Quote
justysiek Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Teo jaki już duży!!! :calus: :calus: :calus: Quote
*Magda* Posted January 2, 2015 Author Posted January 2, 2015 Aguś, tu nie chodzi o podany środek, tylko o to, że musi minąć sporo czasu, żeby było widać zmiany na zdjęciu rtg ;) Teo jaki już duży!!! :calus: :calus: :calus: Kogo moje oczy widzą??? Quote
Recommended Posts