Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
To jest w proszku.

Dostaje 3/4 łyżeczki dziennie, bo takie jest podane dawkowanie dla psa o wadze 25-40kg

Skład tego wygląda tak: glukozamina (25,0%), żelatynę, dekstrozę, metylosulfonylometan (MSM), siarczan chondroityny (5,1%), olej lniany, olej z owoców dzikiej róży

No to masz też nie ciekawie z Sonią :(

skład to ma taki jak ten mój, tylko tu nie mam podanej ilości.

Spoko, mam nadzieję, ze już wychodzimy na prostą. Tylko ciągle mam problem z systematycznością :roll:

ps. Gandzi dostaje 1,2ml dziennie, a Sonia 2,2ml dziennie, jeszcze trochę tak pociągnie i wróci do dawki Gandzi. Dzisiaj zmierzę, ale to tak normalna dawka to tak ok. łyżeczki jest.

Posted

Alina ty od zawsze podajesz profilaktycznie, czy od jakiegoś wieku/ wypadku? Bo tak się skłaniam do kupienia mojej przy kolejnej wypłacie, ale boję się zaszkodzić długim podawaniem ;)

Profilaktycznie. Owczary to rasa obciążona problemami z stawami. A poprzedni pies nic nie dostawał i miałam ogromne wyrzuty sumienia, zwłaszcza, że przez stawy odszedł od nas.

Jak psy były szczeniakami to dostawały Dolfos.

Później nic, a jednak warto profilaktycznie podawać, zwłaszcza jak pies ma dużo ruchu, szaleje. Na forum polecali, a ja akurat nic nie podawałam to zakupiłam, bo od dawna się z tym pomysłem nosiłam. To dostają przez dłuższy czas, później parę miesięcy przerwa i znowu. No tak na oko wszystko podaję. Mam wrażenie, że Sonii pomogło, bo wtedy miała taki przeskok, że więcej zaczęła biegać itp, ale mogło być spowodowane, że zaczynał się okres jesienny, koniec z upałami.

Ten preparat jest ziołowy, więc nie zaszkodzisz raczej, a warto robić właśnie przerwy.

Ciapkowi będę musiała jakieś tabletki kupić, bo on tego dziadostwa nie ruszy :D

A za tym preparatem było najwięcej plusów, bo i tak codziennie dostają coś w płynie, do tego, to najtaniej wyszło, bo to jednorazowy zakup. A przede wszystkim jak psy z dysplazją zaczynały biegać, więcej plusów mi nie potrzeba.

Posted

skład to ma taki jak ten mój, tylko tu nie mam podanej ilości.

Spoko, mam nadzieję, ze już wychodzimy na prostą. Tylko ciągle mam problem z systematycznością :roll:

ps. Gandzi dostaje 1,2ml dziennie, a Sonia 2,2ml dziennie, jeszcze trochę tak pociągnie i wróci do dawki Gandzi. Dzisiaj zmierzę, ale to tak normalna dawka to tak ok. łyżeczki jest.

Ten co ja kupiłam, miał praktycznie największą zawartość glukozaminy, z tych co znalazłam ;)

Wiesz co, u mnie też problem z systematycznością :oops:  Raz jak zapomniałam jej dać, to wychodziłam z łóżka i schodziłam na dół :)

Muszę jej to podawać codziennie, choćby nie wiem jak mi się nie chciało :mad:

Dopóki nie będzie poprawy, muszę być obowiązkowa ;)

Tora tego też nie chce :shake:  Ale mieszam z jajkiem albo kefirem i jest ok ;)

Posted

Ten co ja kupiłam, miał praktycznie największą zawartość glukozaminy, z tych co znalazłam ;)

Wiesz co, u mnie też problem z systematycznością :oops:  Raz jak zapomniałam jej dać, to wychodziłam z łóżka i schodziłam na dół :)

Muszę jej to podawać codziennie, choćby nie wiem jak mi się nie chciało :mad:

Dopóki nie będzie poprawy, muszę być obowiązkowa ;)

Tora tego też nie chce :shake:  Ale mieszam z jajkiem albo kefirem i jest ok ;)

z łóżka to pół biedy... ja na dwór w życiu nie pójdę :P

ja zawsze moim z czymś mieszałam, a to z mlekiem, kefirem, jogurtem, olejem, jajkiem :D
Ale u Cipka to to nie przejdzie.

Posted

z łóżka to pół biedy... ja na dwór w życiu nie pójdę :P

ja zawsze moim z czymś mieszałam, a to z mlekiem, kefirem, jogurtem, olejem, jajkiem :D
Ale u Cipka to to nie przejdzie.

Dlatego Tora nie śpi na dworze :eviltong:

Dobra, pora iść wymoczyć tyłek :)

Posted

:loveu:  :loveu:  :loveu:  :loveu:  :loveu:  Ale milutko :D

Takie prezenciki od dziecka bezcenne  :loveu:

A z jaką radością do mnie przybiegł z tymi kwiatkami :loveu:

Chyba go sobie jutro zasuszę w jakiejś książce :)

P.S. Aga, a mi to zwisa czy on zadowolony czy nie :eviltong:

Posted

zasusz , bedziesz miała mega pamiątkę  :loveu:

dobra dobra ale jak córeczki sie zachce to bedziesz wiedziała gdzie uderzyć :P

No :loveu:

A ja sentymentalna jestem, więc...;)

A to musi być po tym samym tatusiu? :diabloti:

Posted

Ja tez wszystko zbieram na pamietke :D juz mam nawet upatrzony album "mój pierwszy roczek" taki sliczny ze zdjeciami dzieciaczków i bede wszystko ladnie pisdała i wklejała :D

No w sumie nie musi :D ale gdzie Ty tam drugiego rudzielca znajdziesz :P

Posted

Ja tez wszystko zbieram na pamietke :D juz mam nawet upatrzony album "mój pierwszy roczek" taki sliczny ze zdjeciami dzieciaczków i bede wszystko ladnie pisdała i wklejała :D

No w sumie nie musi :D ale gdzie Ty tam drugiego rudzielca znajdziesz :P

Theoś też ma taki album ;)

A że dostał go w wieku 5 miesięcy, to nie wszystko jest zapisane :(

Znajdę, znajdę :)

Posted

My wywołujemy zdj Hanki co miesiac :)

Ja kupiłam 2 ramki na 12 zdjęć. I jedna wisi u Theosia, a druga w salonie. A te 12 zdjęć, pokazuje jego pierwszy rok życia :)

Posted

Theoś też ma taki album ;)

A że dostał go w wieku 5 miesięcy, to nie wszystko jest zapisane :(

Znajdę, znajdę :)

Mi siostra chce kupic i dac jak przyjdzie do szpitala w odwiedziny ale nie wiem czy wytrzymam , chyba sama sobie go kupie prędzej :D

To wtedy duzo sie juz nie pamieta , dnio szybko leca i nie sposób zapamiętać wszystkiego z 5 miesiecy :/

Się okaże ;)

A zdjec to ja tez pewnie bede miala mnóstwo wywołanych , Marysi mam dwa albumy a psów i kotów lepiej nie pisać :D