*Magda* Posted April 13, 2014 Author Posted April 13, 2014 [quote name='marta1624']A np. wątrobę to bierzesz taką po prostu ze sklepu (ewentualnie płukasz) i do miski dla Tory czy jakoś kroisz?[/QUOTE] Taką prosto ze sklepu, z krwią :) Jak dostaje ją samą to nie robię z nią nic-nie kroję. A jeśli mieszam z żołądkami i sercami, to daję do robota kuchennego i mielę na papkę. Wtedy też dodaję owoce/warzywa i wtedy zjada wszystko w jednym posiłku ;) Quote
marta1624 Posted April 13, 2014 Posted April 13, 2014 [quote name='magdabroy']Taką prosto ze sklepu, z krwią :) Jak dostaje ją samą to nie robię z nią nic-nie kroję. A jeśli mieszam z żołądkami i sercami, to daję do robota kuchennego i mielę na papkę. Wtedy też dodaję owoce/warzywa i wtedy zjada wszystko w jednym posiłku ;)[/QUOTE] No to już się dokształciłam ;) Teraz tylko pojadę się rozejrzeć jakie mięso mam dostępne, i będę "eksperymentować". Moje surowiznę w postaci kości już dostawały, więc nie przewiduję rewolucji. Chyba że mieszaniem barfa z gotowanym/suchym :roll: Quote
*Magda* Posted April 13, 2014 Author Posted April 13, 2014 Możesz popytać też o jakieś odpadki z ubojni ;) Będą pewnie tańsze niż normalne mięso, a ciekawe urozmaicenie ;) Quote
marta1624 Posted April 13, 2014 Posted April 13, 2014 [quote name='magdabroy']Możesz popytać też o jakieś odpadki z ubojni ;) Będą pewnie tańsze niż normalne mięso, a ciekawe urozmaicenie ;)[/QUOTE] Dzięki, popytam, bo ubojnia w okolicy :) A ostatnie pytanie i nie męczę więcej ;)- kości drobiowe dajesz z wszystkiego? Łapki, korpusy, skrzydełka, czy jakoś wydzielasz? Bo jak czytam jadłospisy to 3/4 to kości z drobiu, więc może się skuszę ;) Quote
*Magda* Posted April 13, 2014 Author Posted April 13, 2014 Daję jak leci ;) W piątek np. kupiłam kurczaka całego, którego gwarancja kończyła się właśnie w piątek. Podzieliłam kuraka na 4 porcje i pomroziłam. Czasem kupuję same skrzydełka, czasem udka, bo są najtańsze ;) Albo skrzydła z indyka ;) Nie dawno zamawiałam jej właśnie też łapki z indyka :) Ja bardzo często kupuję coś za pół ceny, bo właśnie kończy się gwarancja ;) Nie musisz się bać mięsa, które już jest w zapachu nie świeże ;) Takie czasem też Tora dostaje. A jak jest ciepło i je na dworze, to sobie zakopuje i zjada po kilku dniach, już takie śmierdzące :diabloti: Quote
marta1624 Posted April 13, 2014 Posted April 13, 2014 Dzięki za pomoc :) No to muszę spróbować, może posmakuje. Na początek będę dawać ok. 300g, bo potem jest gotowane, to tak z połowę porcji chyba będzie dobrze. A kości z indyka są tak ostre jak z kurczaka? I mogę np. dać całe skrzydełko z indyka czy jakoś to podzielić? ;) Quote
*Magda* Posted April 13, 2014 Author Posted April 13, 2014 [quote name='marta1624']Dzięki za pomoc :) No to muszę spróbować, może posmakuje. Na początek będę dawać ok. 300g, bo potem jest gotowane, to tak z połowę porcji chyba będzie dobrze. A kości z indyka są tak ostre jak z kurczaka? I mogę np. dać całe skrzydełko z indyka czy jakoś to podzielić? ;)[/QUOTE] U mnie skrzydło z indyka w sklepie jest podzielone już na 2 części ;) Jedna waży tak koło 200g, więc wtedy daję jeszcze jajko i jogurt i gramatura wtedy sięga koło 300g łącznie ;) Kość z indyka jest dość podobna do kurzej, ale grubsza. Fakt jest taki, że moja Tora takie skrzydło ugryzie 2-3 razy i połyka załe kawałki :D Quote
marta1624 Posted April 13, 2014 Posted April 13, 2014 [quote name='magdabroy']U mnie skrzydło z indyka w sklepie jest podzielone już na 2 części ;) Jedna waży tak koło 200g, więc wtedy daję jeszcze jajko i jogurt i gramatura wtedy sięga koło 300g łącznie ;) Kość z indyka jest dość podobna do kurzej, ale grubsza. Fakt jest taki, że moja Tora takie skrzydło ugryzie 2-3 razy i połyka załe kawałki :D[/QUOTE] Ok, czyli mogę dać całe :) A jak przestawiałaś Torę to tak od razu, czy jakoś mniejszymi porcjami itp.? Quote
*Magda* Posted April 13, 2014 Author Posted April 13, 2014 [quote name='unikatowydiament']dzień dobry popołudniem:)[/QUOTE] Doberek Aga :) [quote name='marta1624']Ok, czyli mogę dać całe :) A jak przestawiałaś Torę to tak od razu, czy jakoś mniejszymi porcjami itp.?[/QUOTE] Tora była karmiona tak jak Twoja Kaja. Rano suche, wieczorem gotowane, co kilka dni jakaś surowa kość ;) Jak skończyłam worek suchej karmy, to wskoczyliśmy całkowicie na barf, praktycznie z dnia na dzień ;) Quote
marta1624 Posted April 13, 2014 Posted April 13, 2014 [quote name='magdabroy']Doberek Aga :) Tora była karmiona tak jak Twoja Kaja. Rano suche, wieczorem gotowane, co kilka dni jakaś surowa kość ;) Jak skończyłam worek suchej karmy, to wskoczyliśmy całkowicie na barf, praktycznie z dnia na dzień ;)[/QUOTE] No to będę próbować, zobaczymy co wyjdzie ;) Quote
*Magda* Posted April 13, 2014 Author Posted April 13, 2014 Zdjęcia z wczorajszego popołudnia/wieczora ;) Quote
*Magda* Posted April 13, 2014 Author Posted April 13, 2014 Theoś pokazuje sztuczki :D Theoś, chcesz browara? :diabloti: Quote
*Magda* Posted April 13, 2014 Author Posted April 13, 2014 Bogdan-jakby ktoś nie wiedział :diabloti: Quote
marta1624 Posted April 13, 2014 Posted April 13, 2014 Fotki :loveu: Ale Theo czysty pod noskiem :lol: No Bogdana można nie poznać :diabloti: Quote
*Magda* Posted April 13, 2014 Author Posted April 13, 2014 [quote name='marta1624']Fotki :loveu: Ale Theo czysty pod noskiem :lol: No Bogdana można nie poznać :diabloti:[/QUOTE] Theoś wsadził głowę w worek z węglem :evil_lol: Dlatego napisałam, że to Bodek :eviltong: Quote
Baski_Kropka Posted April 13, 2014 Posted April 13, 2014 Sztuczka w rozciąganiu śliny z buzi patykiem :D?? Musi mnie tego nauczyć <3 Dzieci to jednak są klawe :D Quote
łamAga Posted April 13, 2014 Posted April 13, 2014 Super fotki :loveu: Ale eby tak biednego Theosia rozpijać :splat: Quote
angineuuka Posted April 13, 2014 Posted April 13, 2014 niech sie uczy :D Ja jednak nawiedzam Opole pociągiem ;) Quote
łamAga Posted April 13, 2014 Posted April 13, 2014 [quote name='Angi']niech sie uczy :D Ja jednak nawiedzam Opole pociągiem ;)[/QUOTE] to niech go od karmi uczą :eviltong: ja samochodem :eviltong: jak da rade :eviltong: Quote
*Magda* Posted April 13, 2014 Author Posted April 13, 2014 [quote name='Baski_Kropka']Sztuczka w rozciąganiu śliny z buzi patykiem :D?? Musi mnie tego nauczyć <3 Dzieci to jednak są klawe :D[/QUOTE] Też ;) To zapraszam na lekcję :evil_lol: Klawe jak cholera :D [quote name='dOgLoV']Super fotki :loveu: Ale eby tak biednego Theosia rozpijać :splat:[/QUOTE] Dzięki :) Że niby kto? :diabloti: [quote name='Angi']niech sie uczy :D Ja jednak nawiedzam Opole pociągiem ;)[/QUOTE] Od małego :diabloti: Ciekawe ile razy jeszcze zmienisz środek transportu :evil_lol: Quote
angineuuka Posted April 13, 2014 Posted April 13, 2014 dopóki nie kupie biletu :diabloti: jutro sie zapytam ile kosztuje :lol: Quote
marta1624 Posted April 13, 2014 Posted April 13, 2014 [quote name='magdabroy'] Ciekawe ile razy jeszcze zmienisz środek transportu :evil_lol:[/QUOTE] Jeszcze z 20 :evil_lol: Quote
Recommended Posts