*Magda* Posted August 5, 2012 Author Posted August 5, 2012 Myślałam, że już tu dzisiaj się nie pojawię :roll: Theoś nie spał od 15 do 20. Każda próba uśpienia go nie skutkowała :( Obawiam się, że chyba dorwały go kolki, bo biedny tak płakał i napinał nóżki... A ja mu nie miałam jak pomóc :( Jutro muszę poszukać w aptece czegoś, żeby mu następnym razem jakoś pomóc. Quote
łamAga Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 magdabroy napisał(a):Myślałam, że już tu dzisiaj się nie pojawię :roll: Theoś nie spał od 15 do 20. Każda próba uśpienia go nie skutkowała :( Obawiam się, że chyba dorwały go kolki, bo biedny tak płakał i napinał nóżki... A ja mu nie miałam jak pomóc :( Jutro muszę poszukać w aptece czegoś, żeby mu następnym razem jakoś pomóc. Biedaczek :-( z tego co pamietam to siostra specjalnie z niemiec sprowadzała jakies kropelki na kolkę .... Quote
*Magda* Posted August 5, 2012 Author Posted August 5, 2012 http://www.sabsimplex.pl/ pewnie to ;) Quote
łamAga Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 [quote name='magdabroy']http://www.sabsimplex.pl/ pewnie to ;) Kurcze nawet nie pamietam czy to te , pamietam ze wuja z niemiec im przywoził te kropelki u Marysi nie skutkowały ale tylko dlatego że okazało sie ze nie miala kolek tylko bakterie drug moczowych Quote
justysiek Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 magdabroy napisał(a):Myślałam, że już tu dzisiaj się nie pojawię :roll: Theoś nie spał od 15 do 20. Każda próba uśpienia go nie skutkowała :( Obawiam się, że chyba dorwały go kolki, bo biedny tak płakał i napinał nóżki... A ja mu nie miałam jak pomóc :( Jutro muszę poszukać w aptece czegoś, żeby mu następnym razem jakoś pomóc. biedny:-( a może jakieś herbatki? też są podobno skuteczne na kolki. Quote
agaga21 Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 (edited) ponoć te niemieckie to sab simplex. do kupienia w necie. zapytaj agnieszkę32, ona ma jakieś pewne źródło. magda, na dzidziusiowym był temat kolek. pomagają masaże brzuszka, okłady z ciepłych(ogrzanych żelazkiem) pieluch tetrowych. jak się tak napina, to połóż go na pleckach i zacznij masować mu brzuszek delikatnie uciskając i zataczając kółeczka zgodnie z ruchem wskazówek zegara w ten sposób, by te kółeczka robione jedno przy drugim, tworzyło większe koło, otaczające cały brzuszek(również w strone wskazówek zegara). taki masaż pomoże mu uwolnić gazy i powinno przynieść ulgę. jeśli to kolki, to się sprawdzi i wtedy jak najczęściej rób mu taki masaż. Edited August 5, 2012 by agaga21 Quote
*Magda* Posted August 5, 2012 Author Posted August 5, 2012 justysiek napisał(a):biedny:-( a może jakieś herbatki? też są podobno skuteczne na kolki. On nie chce pić herbatek :shake: Położna chciała, żebym go dopajała herbatką z rumianku, anyżu i koperku ale on pluje jak czuje herbate w butli :/ agaga21 napisał(a):ponoć te niemieckie to sab simplex. do kupienia w necie. zapytaj agnieszkę32, ona ma jakieś pewne źródło. Jutro się przejdę do apteki, w końcu mieszkam w Niemczech, więc z dostępnością nie powinno być problemu ;) Quote
Ptysiak Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 Pewnie w aptekach teraz już jest masa różnych wynalazków na kolki u dzieciaczków. Ale może przyda się... ja do każdej herbatki dawałam koperek (1 ziarenko) nie wiem w jakim stopniu to pomaga bo może moje dzieci nie miały kolek od tak... ale może i to też po części zasługa tych herbatek. ps. ups... teraz doczytałam, że On nie chce pić herbatek... Quote
justysiek Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 magdabroy napisał(a):On nie chce pić herbatek :shake: Położna chciała, żebym go dopajała herbatką z rumianku, anyżu i koperku ale on pluje jak czuje herbate w butli :/ Jutro się przejdę do apteki, w końcu mieszkam w Niemczech, więc z dostępnością nie powinno być problemu ;) hmmm, to zostaja Ci te kropelki, moja siostra jak byla mala miala kolki, nie pomagalo prawie nic. Quote
darii_iia Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 Fajne fotki z przyjęcia. :) Oj, biedny Teoś. :( Quote
agaga21 Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 magdabroy napisał(a): Jutro się przejdę do apteki, w końcu mieszkam w Niemczech, więc z dostępnością nie powinno być problemu ;) no fakt!:evil_lol: Quote
:: FiGa :: Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 Witajcie :loveu: Biedny Teos :calus: To az okrutne ze strony matki natury ze takie malenkie istotki czestuje kolka :shake: Widzialam noowe storczyki :loveu: Piekne! :) I Lumpczyslaw Drakula no no :loveu: Miziulka tez spi na betonie.... szczegolnie w upalne dni, w garazu ;) Wiesz mimo wszystko (nieprzespane noce itp) kwitniesz Madziu, wygladacie z Teosiem cudownie :loveu: I musze Cie zmartwic, wydaje mi sie ze jak narazie malenki bardziej podobny jest do Bogdana ;) (napisalam "zmrtwic", poniewaz wszyscy znajomi z malymi dziecmi zawsze klocili sie do kogo potomek jest podobny :evil_lol:) Trzymajcie sie cieplutko :calus: Quote
*Magda* Posted August 6, 2012 Author Posted August 6, 2012 :: FiGa :: napisał(a):Witajcie :loveu: Biedny Teos :calus: To az okrutne ze strony matki natury ze takie malenkie istotki czestuje kolka :shake: Widzialam noowe storczyki :loveu: Piekne! :) I Lumpczyslaw Drakula no no :loveu: Miziulka tez spi na betonie.... szczegolnie w upalne dni, w garazu ;) Wiesz mimo wszystko (nieprzespane noce itp) kwitniesz Madziu, wygladacie z Teosiem cudownie :loveu: I musze Cie zmartwic, wydaje mi sie ze jak narazie malenki bardziej podobny jest do Bogdana ;) (napisalam "zmrtwic", poniewaz wszyscy znajomi z malymi dziecmi zawsze klocili sie do kogo potomek jest podobny :evil_lol:) Trzymajcie sie cieplutko :calus: Dziękuję :) Co do podobieństwa Theosia i tatusia, to mnie to wogóle nie martwi ;) Nie mam z tym problemu. Nawet się cieszę, bo widzę jaki Bogdan jest dumny jak ktoś ze znajomych potwierdza, że jest podobny do tatusia :) Momentalnie obrasta w piórka jak paw :D:D:D Co do tych kolek, to nie mam pewności czy to rzeczywiście były kolki :roll: Owszem, płakał ale nie non stop, prężył nóżki, ale jak się złości to też napina nóżki... Dziś albo jutro przyjedzie położna, więc jeszcze z nią pogadam, bo nigdy nie widziałam na własne oczy dziecka z bólem przez kolkę, więc mogę się mylić ;) Ptysiak napisał(a):Poniedziałkowe - słoneczne dzień dobry :) Dzień dobry Ptysiu :) Quote
łamAga Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Dzień dobry ;) tez właśnie pamietam jak kolegi synek miał kolki i nic nie pomagało to kładli mu na brzuszek rozgrzaną pieluszke i go masowali jak już wczesniej ktos napisał ;) dzisiaj juz lepiej ?;) Quote
*Magda* Posted August 6, 2012 Author Posted August 6, 2012 dOgLoV napisał(a):Dzień dobry ;) tez właśnie pamietam jak kolegi synek miał kolki i nic nie pomagało to kładli mu na brzuszek rozgrzaną pieluszke i go masowali jak już wczesniej ktos napisał ;) dzisiaj juz lepiej ?;) Dzień dobry :) Jest dobrze ;) Co prawda nie śpię od 6 (:mad:), ale jest ok ;) Theoś śpi po spacerku, a ja wykorzystuję ten czas na dogo :evil_lol: Quote
justysiek Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 oby to nie były kolki, może tylko brzuszek go bolał, z dwojga złego chyba to byłoby 'lepsze":shake: Quote
łamAga Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 magdabroy napisał(a):Dzień dobry :) Jest dobrze ;) Co prawda nie śpię od 6 (:mad:), ale jest ok ;) Theoś śpi po spacerku, a ja wykorzystuję ten czas na dogo :evil_lol: Ale nie płacze to najwazniejsze ;) mnie w posiadaniu dziecka najbardziej przeraża właśnie te nieprzespane noce i dnie ;) ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło , podobno krótkie spanie jest zdrowsze :lol: Quote
*Magda* Posted August 6, 2012 Author Posted August 6, 2012 justysiek napisał(a):oby to nie były kolki, może tylko brzuszek go bolał, z dwojga złego chyba to byłoby 'lepsze":shake: Chyba tak ;) dOgLoV napisał(a):Ale nie płacze to najwazniejsze ;) mnie w posiadaniu dziecka najbardziej przeraża właśnie te nieprzespane noce i dnie ;) ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło , podobno krótkie spanie jest zdrowsze :lol: Wiesz, wbrew temu co piszę, że nie dosypiam itp. to wcale nie jest takie starszne ;) Np. w nocy jak sobie Theoś gada, a ja przez to nie śpię, to jestem zła i marzę tylko o tym, żeby dał mi pospać jeszcze chociaż godzinkę... A rano, nawet nie czuję tego "niewyspania" ;) No i zawsze mogę iść spać w dzień razem z Theosiem :) Quote
łamAga Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 magdabroy napisał(a): Wiesz, wbrew temu co piszę, że nie dosypiam itp. to wcale nie jest takie starszne ;) Np. w nocy jak sobie Theoś gada, a ja przez to nie śpię, to jestem zła i marzę tylko o tym, żeby dał mi pospać jeszcze chociaż godzinkę... A rano, nawet nie czuję tego "niewyspania" ;) No i zawsze mogę iść spać w dzień razem z Theosiem :) Ale ja jestem mega śpiochem , i to od zawsze , pamietam w podstawówce czasami rano ryczałam w łazience ubierając się że juz musiałam wstac :evil_lol: w technikum miałam najlepiej bo chodziłam do szkoły na 15:15 :evil_lol: ale dziennych drzemek Ci zazdroszcze zawsze lubiłam spać w dzień :evil_lol: Quote
*Magda* Posted August 6, 2012 Author Posted August 6, 2012 Ty to chyba byś spała 24h na dobę :evil_lol: Quote
justysiek Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 dOgLoV napisał(a):Ale ja jestem mega śpiochem , i to od zawsze , pamietam w podstawówce czasami rano ryczałam w łazience ubierając się że juz musiałam wstac :evil_lol: w technikum miałam najlepiej bo chodziłam do szkoły na 15:15 :evil_lol: ale dziennych drzemek Ci zazdroszcze zawsze lubiłam spać w dzień :evil_lol: ja jak w dzień się wczoraj przespałam, to poszłam spać ok 2 w nocy, bo zasnąć nie mogłam:angryy: oglądałam wczoraj film "Hotel dla psów" poryczałam się na maksa:oops::loveu: Quote
vege* Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 magdabroy napisał(a):Ty to chyba byś spała 24h na dobę :evil_lol: Ja też bym tak mogła :evil_lol: Quote
łamAga Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 magdabroy napisał(a):Ty to chyba byś spała 24h na dobę :evil_lol: Ojjjj tak , ja uwielbiam spać :evil_lol: Quote
justysiek Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 dOgLoV napisał(a):Ojjjj tak , ja uwielbiam spać :evil_lol: to jak mój Sebek:evil_lol: Quote
Recommended Posts