*Magda* Posted June 29, 2012 Author Posted June 29, 2012 kalyna napisał(a):hmm no to spróbuj komenda i miej piłkę w ręce.. Najpierw siku a potem zabawa? nie ma siusiek to nie ma rzuconej piłki :D Widok piłki sprawia, że dla Tory nie istnieje już nic innego :shake: Nie będzie myślała wogóle o sikaniu :mad: Napisałam do szkoleniowca, zobaczymy co mi odpisze :) Kaaasia napisał(a):Dobrze wychowany pies :cool3: Czasem tak :D Quote
łamAga Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Ty masz problem z Torą my w dalszym ciagu z Ibri :roll: badania wczoraj porobilismy i wyniki sa rewelacyjne wiec jest zdrowa :roll: Quote
*Magda* Posted June 29, 2012 Author Posted June 29, 2012 dOgLoV napisał(a):Ty masz problem z Torą my w dalszym ciagu z Ibri :roll: badania wczoraj porobilismy i wyniki sa rewelacyjne wiec jest zdrowa :roll: A koty mają wspólną kuwete? Może warto je odseparować ;) Niektóre koty nie lubią dzielić toalety i może to to ;) Ibri wkońcu dorosła, nie jest już młodą kotką :) Quote
Aleksa. Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 bardzo fajne tereny.:loveu: http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_6915.jpg hoho :lol: [pozdrawiam w końcu wakacyjnie.:) Quote
Ptysiak Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Omg.... jeszcze z pracy nie zdążyłam wyjść a u Was już 3 strony miałam do nadrobienia od rana :evil_lol: Ładnie tam u was :) http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_6911.jpg ślicznie jej w zieleni :loveu: Quote
*Magda* Posted June 29, 2012 Author Posted June 29, 2012 [quote name='Aleksandra95']bardzo fajne tereny.:loveu: http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_6915.jpg hoho :lol: [pozdrawiam w końcu wakacyjnie.:) Dziękuję :) Życzę miłych wakacji ;) [quote name='Ptysiak']Omg.... jeszcze z pracy nie zdążyłam wyjść a u Was już 3 strony miałam do nadrobienia od rana :evil_lol: Ładnie tam u was :) http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_6911.jpg ślicznie jej w zieleni :loveu: Tak dziś wyjątkowo bardzo dużo fotek ;) Postaram się poprawić i zrobić tak, żebyś nie miała aż tyle do nadrabiania :evil_lol: Quote
Ptysiak Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Nieeee!!! :mad: Fotek nigdy za wiele :loveu: tylko mniej piszcie :evil_lol: Quote
*Magda* Posted June 29, 2012 Author Posted June 29, 2012 Ptysiak napisał(a):Nieeee!!! :mad: Fotek nigdy za wiele :loveu: tylko mniej piszcie :evil_lol: A to już nie ode mnie tylko zależy :eviltong: Quote
Ptysiak Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 magdabroy napisał(a):A to już nie ode mnie tylko zależy :eviltong: Wiem :) Żartowałam z tym pisaniem ;) Quote
kalyna Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Ptysiak napisał(a):Omg.... jeszcze z pracy nie zdążyłam wyjść a u Was już 3 strony miałam do nadrobienia od rana :evil_lol: pomyśl ile Magda będzie mieć do nadrabiania jak będzie rodzić :lol: my o ta galerię zadbamy :lol: Quote
Ptysiak Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 kalyna napisał(a):pomyśl ile Magda będzie mieć do nadrabiania jak będzie rodzić :lol: my o ta galerię zadbamy :lol: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
:: FiGa :: Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Dziwne rzeczywiscie to zachowanie Torki wieczorami. A psy sasiadow nie zrobily jej czegos zlego? Quote
*Magda* Posted June 29, 2012 Author Posted June 29, 2012 kalyna napisał(a):pomyśl ile Magda będzie mieć do nadrabiania jak będzie rodzić :lol: my o ta galerię zadbamy :lol: Druga, która będzie dbać o moją galerię pod poją nieobecność ;) Zobaczymy jak to będzie w rzeczywistości :eviltong: :: FiGa :: napisał(a):Dziwne rzeczywiscie to zachowanie Torki wieczorami. A psy sasiadow nie zrobily jej czegos zlego? Nigdy nie miała z tymi psami styczności :shake: One są tylko na podwórku, nigdy nie wychodzą na spacery :roll: A te z którymi się spotyka (innych sąsiadów), to się cieszy na ich widok ;) Quote
kalyna Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Tak ciągle myślę o tej Torze.... nawet wpadłam na stare forum i się załamałam... hmm a jest możliwość, aby za każdym razem poszła kawałek poza dom na te siuśki? kilka metrów po ulicy na której mieszkacie? albo wyprowadzać ją na smyczy i nie pozwolić pójść do domu? A jak te psy np. szczekają rano, czy wieczorem to jak Ty się zachowujesz? tez nasłuchujesz? jesteś z Tora w zupełnej ciszy? może cały czas do niej gadaj, nie pozwalaj jej się skupić na tych odgłosach? typu śpiewaj sobie, choćby gadaj, miłym wesołym głosem? spaceruj po ogrodzie czy gdzie tam z nią idziesz na te siuśki. Kurcze może to pomoże, bo jak nie zacznie się reagować to boję się, że będzie coraz gorzej :( a to taka fajna i kochana suczka ;) Quote
łamAga Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 magdabroy napisał(a):A koty mają wspólną kuwete? Może warto je odseparować ;) Niektóre koty nie lubią dzielić toalety i może to to ;) Ibri wkońcu dorosła, nie jest już młodą kotką :) Kotki maja osobne kuwety wiec to tez nie o to chodzi :shake: moze to zwykła kocia zlosliwosc :angryy: dzien dobry ;) Quote
Klaudia&Aza Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 kalyna napisał(a):albo wyprowadzać ją na smyczy i nie pozwolić pójść do domu? A taka sytuacja nie wywoła w niej jeszcze większego lęku? będzie musiała zostać na przymus czyli może to być dla niej większy stres Oby zachowanie Torki było tylko chwilowe i szybko mineło;) Quote
*Magda* Posted June 30, 2012 Author Posted June 30, 2012 Dzień dobry wszystkim ;) Nie chcę mieszać Torce w głowie, bo 2 lata była wyprowadzana na sika na podwórko i było dobrze ;) Najczęściej robię to już albo jeszcze będąc w piżamie. Żeby wyjść z nią gdzieś dalej musiałbym się ubrać, a to na chwilę obecną u mnie trwa czasem 10minut :D Dziś rano np. obudziłam się o 6:20, schodzę do kuchni, a Tora leci do mnie, żeby ją szybko wypuścić. No to otwieram drzwi i wychodzę z nią w piżamie. Biednej tak się chciało siku, że nawet nie szukała nosem miejsca gdzie to zrobić jak zawsze, a przed 23 wczoraj była się załatwić. Jak sobie pomyślę, że biedna musiałby jeszcze trzymać, bo ja się muszę ubrać itp. to mi jej szkoda. Mam podwórko i warunki, żeby nie musiała się męczyć, więc muszę jakoś nad tym jej lękiem popracować ;) Myślę, że jaoś mi się uda, Z wskakiwaniem do auta po kontuzji też była tragedia, a już jest coraz lepiej ;) Quote
Ada_Mirra Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 witam w południe - gorące południe ;) to trzymam kciuki żeby było dobrze i nie miała już lęków.. ale ciekawa jestem co jest tego powodem.. :) macie super miejsce spacerkowe! :loveu: Quote
:: FiGa :: Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Madziu a moze zrob z Tora kilka sztuczek, albo nagradzaj spokojne zachowanie na podworku? Co robisz w momencie kiedy ona sie wystraszy? Mowisz do niej? Nie zwracaj w ogole uwagi na szczekajace psy sasiadow i nie przerawajcie czynnosci. Trzeba w Torce wzmocnic pewnosc siebie w takich momentach. Quote
*Magda* Posted June 30, 2012 Author Posted June 30, 2012 Ada_Mirra napisał(a):witam w południe - gorące południe ;) to trzymam kciuki żeby było dobrze i nie miała już lęków.. ale ciekawa jestem co jest tego powodem.. :) macie super miejsce spacerkowe! :loveu: Dziękuję :) :: FiGa :: napisał(a):Madziu a moze zrob z Tora kilka sztuczek, albo nagradzaj spokojne zachowanie na podworku? Co robisz w momencie kiedy ona sie wystraszy? Mowisz do niej? Nie zwracaj w ogole uwagi na szczekajace psy sasiadow i nie przerawajcie czynnosci. Trzeba w Torce wzmocnic pewnosc siebie w takich momentach. Staram się nie reagować na nią jak widzę, że coś ją właśnie zaniepokoi ;) Ale psy mają 6 zmysł i to, że ja nic nie robie, nie znaczy, że ona nie czuje mojego lęku, że znowu coś ją wystraszyło :roll: Dziś żadnych zdjęć nie będzie :eviltong: Za chwilę przyjeżdżają znajomi z dziećmi na grilla, więc nie ma czasu na wstawianie zdjęć :shake: Ale jutro coś wrzucę ;) Quote
:: FiGa :: Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Woze wstawiane nie bedzie ale robione zapewne tak :multi: Duuuzo fotek dzieci poprosem :loveu: I milego grilowania ;) My tez za chwilke wybywamy nad jezioro z grilem i znajomymi ;) Quote
Recommended Posts