Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='agaga21']coś chyba damian zapomniał o zdjęciach i filmikach... ;)
a ja wam powiem, że nero ma już na swoim koncie pierwsze łobuzerskie wyczyny, a mianowicie dziurę wygryzioną w fotelu.[/QUOTE]

a to mały łobuz

• Replies 330
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dostałam od damiana zdjęcia książeczki nerusia, w której jest naklejka z numerem czipa :) kolejne zdjęcie obróżki z adresówką :)
z każdym mailem damian utwierdza mnie w przekonaniu, że dobrze dom dla malucha wybrałam.
damian, dziękuję, że tak odpowiedzialnie podchodzisz do tego co ci mówiłam. nero miał szczęście, że na was trafił!

nero waży 18,8 kg, w piętek była zaszczepiony i zaczipowany.

śpioch ;)

powiedzcie mi, jak to jest z czipami. trzeba je rejestrować w bazach danych czy wet dając czip już to robi?

Posted

to zalezy chyba od weta, ja wpisalam w bazach nasz i nigdzie nie bylo, ogolnie w bazach jest balagan wiec w PL sama rejestrowalam na dwoch najwiekszych: indentyfikacja.pl i safe-animal.eu, jedna darmowa, druga chyba 30zl kosztuje

a tu wiecej:
1-ogólnopolska baza danych
www.safe-animal.eu
2-ogólnopolska baza danych
www.identyfikacja.pl
3-ogólnopolska wyszukiwarka numerów zwierząt zarejestrowanych w róznych bazach danych
www.petbase.pl
4-ogólnopolska baza danych
www.indexel.info
5-serwis inf z podziałem na miasta
www.oznakujpsa.pl
6-warszawska baza danych
animalum.um.warszawa.pl

Posted

Chip trzeba samemu zarejestrować w bazach danych.Wet zazwyczaj zgłasza go tylko do jednej oraz do najbliższego schroniska ;)

Cieszę się, że Neruś trafił do takiego odpowiedzialnego domu :) Oby wszyscy właściciele tak myśleli nie tylko o zabawach z psem, ale też o jego zdrowiu i bezpieczeństwie.

Posted

[quote name='baster i lusi']no to czas zmienić tytuł[/QUOTE]

Poproszę Anię, bo ona rzadko jest na dogo ;)

Jeśli chodzi o chipowanie, to ja swoją Norkę zachipowałam w jednej z lecznic wet w Warszawie.
Rejestrował ją Urząd Miejski w Warszawie, bo lecznica miała z UM podpisaną umowę na bezpłatną rejestrację psów. Norka została zachipowana 30.09.2008 a w bazie safe-animal pojawiła się po prawie dwóch latach, czyli 17.03.2010 r.:angryy:

• 2 weeks later...
Posted

agnieszka32 napisał(a):
długa linka na spacerach - cenię taką odpowiedzialność ;)

ja też :)
nero ma chip, adresówke i długą linke. jak ostatnio rozmawiałam z damianem, to powiedział, że nero gdy widzi psa, to wcale nie słucha, dlatego go nie spuszczają ze smyczy na otwartym terenie.

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Kochani moi!
Pamiętacie KUMPLA z którym szalał Oskarek vel Neruś?!

Wczoraj w godzinach popołudniowych zaginął [SIZE=5]KUMPEL, mój hotelowicz!!
Zaginął w okolicach Józefowa! Najprawdopodobniej przeskoczył ogrodzenie! Poszukiwania psa po okolicy nic nie dały, psa nie ma!!!

Bardzo Was proszę roześlijcie info po znajomych, maile, pw!
To młody psiak w typie bull jak trafi na walki to koniec!!!

• 2 weeks later...
Posted

mam wieści :)
nero już po kastracji. wydoroślał, bardzo lubi dzieci ale przestał akceptować obce psy, na które próbuje się rzucać na smyczy i ponoć nic wtedy do niego nie dociera. nie lubi też wieczornych spacerów i wtedy też jest czujny i spięty. poza tym problemów nie sprawia, jest wesoły, uwielbia piłki ;)