majqa Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Amando, utwierdź się jeszcze w przekonaniu ale chyba do poprawki jest nazwa fundacji pomagającej dobkom, nie [B]Fundacja Nadzieja Dobermanów [/B]tylko[B]Fundacja Nadzieja Dobermana[/B]. Quote
Alexandra29 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Oj takich Temidek więcej by się przydało..... To Anioł nie człowiek...... Quote
MagdaH Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 No, korzystając z możliwości zalogowania się, spróbuję jeszcze raz...:p Temido, na FB zapytałam czy macie w schronie opcję adopcji wirtualnej...Wiadomo, my tu na Dogo zapsieni po sufit, nie każdy może dać kolejnemu pluszakowi tymczas, ale łatwiej byłoby (np. mnie) zadeklarować jakąś niedużą kwotę i co miesiąc wpłacać na konkretnego psa...np. Max jest bardzo chudą wersją mojego Biszkopta, no prawie bliźniak, chciałabym mu jakoś pomóc...Wiem, że każdy psi brzuszek burczy z głodu, ale jeśli ktoś odwiedzający FB albo wątek zobaczy "bliźniacze rodzeństwo" swojego zwierza, to raczej nie przejdzie obojętnie. Zdarzyło mi się (oraz dwóm innym ciotkom) adoptować wirtualnie sunię bardzo w typie naszych psów, miesięcznie po 30zł i nazbierało się na worek karmy. Może warto spróbować?;) Quote
Temida Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Magdo jak najbardziej adopcje wirtualne popieram całym sercem. Wszystko będziemy (a raczej będę) wdrażać w życie tylko wszystko po kolei. To są dwa tygodnie działania i każdą rzecz wprowadza się jak nowy wynalazek. Po otrzymaniu protokołu będziemy chcieli spotkać się z p. Prezydent. Jutro program TV lokalnej o adopcjach w naszym schronisku. Quote
majqa Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='MagdaH'](...) Może warto spróbować?;)[/QUOTE] Zdecydowanie warto. :lol: Quote
MagdaH Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='Temida']Magdo jak najbardziej adopcje wirtualne popieram całym sercem. [B]Wszystko będziemy (a raczej będę) wdrażać w życie tylko wszystko po kolei. To są dwa tygodnie działania i każdą rzecz wprowadza się jak nowy wynalazek. [/B] Po otrzymaniu protokołu będziemy chcieli spotkać się z p. Prezydent. Jutro program TV lokalnej o adopcjach w naszym schronisku.[/QUOTE] Aaaa, rozumim;). Dodam tylko, że po niespełna roku adoptowania wirtualnego Mojra fizycznie ruszyła tyłek i poszła na swoje...:eviltong: dlatego mając nadzieje na równie szczęśliwe zakończenie na razie zapisuję wątek... Quote
wujek & ciocia Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 kiedy Ty masz czas na to wszystko Amando ? :):crazyeye: Quote
Isadora7 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Dziękuje Temido za zaproszenie. Zagłosowane :) Tyle pięknych psiaków. Dobrą robotę zrobiłaś. [B] Pikusia umieściłam tutaj:[/B] [url]http://jamniki.eadopcje.org/psiak/180[/url] umiesciłam też na zbiorczym jamników w potrzebie Quote
Iljova Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 [quote name='TERESA BORCZ']Działasz Temido przykładowo i wielokierunkowo, potrzebna ci podobna do ciebie dusza tam na miejscu, już czas pomysleć o sklonowaniu Temidy zapisuje i głosuję[/QUOTE] Zgadzam się całkowicie że Temida powinna być sklonowana :-) zagłosowałam też oczywiście ! Widzę że schronisko ma duże szanse na wygraną. Trzymam kciuki za to. :-) Quote
Temida Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 Dziękuję Isadorko :) Jeśli macie jeszcze znajomych na Dogo, którzy zechcieliby oddać swój głos to błagam o podesłanie im linku. Ja już od 4 nie śpię, bo odbierałam mięso z pieniążków przesłanych przez Irenkę. [url]http://www.dogomania.pl/threads/203725-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-marzec[/url] Quote
Jusia&Szila Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 gdyby przyszło do zakładania nowej strony to ja mogę pomóc, mogę dać miejsce na serwerze, stworzyć stronę i przy pomocy Temidy wstawiać tam co potrzeba, potrzebna byłaby tylko domena, ważne żeby jej właścicielem było schronisko. Quote
ewatonieja Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 boksy fajne szkoda, że światło nie dociera do środka :( u nas z kolei jest jaśniej ale dachy przeciekają a między boksami prety :/ tyle pięknych psiaków :( zagłosowałam na Radomsko Quote
Temida Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 [quote name='Temida']Dziękuję Isadorko :) Jeśli macie jeszcze znajomych na Dogo, którzy zechcieliby oddać swój głos to błagam o podesłanie im linku. Ja już od 4 nie śpię, bo odbierałam mięso z pieniążków przesłanych przez Irenkę. [URL]http://www.dogomania.pl/threads/203725-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-marzec[/URL][/QUOTE] Mięso już przekazane. Dziękuję w imieniu własnym i kierownika schroniska. Natalko dzięki Ci za głos, na jednej ścianie jest fanie, bo są wybiegi za boksami, to psiaki sobie mogą na słoneczko wyjść, o drugą ścianę trzeba walczyć, aby wybiegi wybudowano. Rozmawiałam przed chwilką z właścicielami Boniego. Pierwsza Noc minęła bardzo dobrze, ma apetyt i jest bardzo spragniony miłości. Tak się cieszę, że znalazł dom. Quote
beka Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Kodi mi spac nie daje :( Głosowalam w ankiecie Quote
Temida Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 Dziękuję beka, wczoraj też się schowała do budy :( Quote
Ilonajot Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 czesc dziewczyny i chlopaki, czesc Temidko :) pieknie tu dzialacie!!! przychodze z watku starogardzkiego schroniska [url]http://www.dogomania.pl/threads/185403-Starogardzkie-zwierzaki-prosimy-o-pomoc-w-og%C5%82aszaniu-Schronisko-Starogard-Gda%C5%84ski[/url] i chcialam tylko powiedziec, ze dobrze funkcjonujaca i na biezaco aktualizowana strona internetowa to jest KLUCZOWA RZECZ, jesli chodzi o schronisko!!! dogomania jest super i jak widac na przykladzie Radomska - tez mozna bardzo wiele zdzialac przez dogomanie, ale trzeba ZAWSZE aktywowac miejscowa spolecznosc! Nam w starogardzie sie to naprawde udalo, mozna powiedziec. Oczywiscie ciezka praca garstki wolontariuszy i kierowniczki, ktora tez jest dogomaniaczka ... To bylo tez bardzo biedne schronisko, a teraz - wlasnie dzieki tej aktywnosci lokalnej - mamy kilku stalych lokalnych sponsorow, no i 80% adopcji!!! ale kierowniczka schronu postarala sie o wsolprace z lokalnymi mediami (gazeta, telewizja kablowa oraz komunikacja miejska - gdzie na nosnikach reklamowych w autobusach umieszcza ogloszenia o poszukiwaniu wlasciciela, czy po prostu ogloszenia adopcyjne ...). No i nasza strone czyta cale miasto :) : ) :) a szczegolnie ludzie w urzedzie miejskim, serio! Tak zyskalismy sympatykow ... zaczeli tez przychodzic do schroniska regularnie mieszkancy starogardu z kocykami, czy karma. oczywiscie to wszystko to bylo pol roku bardzo intensywnej pracy, ale po tym pol roku naprawde mamy efekty! nadal potrzebujemy oczywiscie wsparcia, bo schronisko to studnia bez dna, potrzeby sa wielkie ... sami wiecie. podaje link do strony starogardzkiego wschronu (nie jest moze szczytem pieknosci, ale jest bardzo prosta i funkcjonalna nawet dla bardzo niewprawionego uzytkownika): [url]www.otoz.pl/starogard[/url] pozdrawiam was bardzo bardzo serdecznie i zycze wielu sukcesow!!! Quote
Ilonajot Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 widzialam ze Jusia&Shila zadeklarowala sie jesli chodzi o strone. moze ja tez moge pomoc - zapytam mojego informatyka, czy dalby kod starogardzkiej strony (wtedy "konstrukcja" bylaby taka sama, zmienilaby sie tylko optyka ...). byloby to na pewno ulatwienie i zyskalibyscie na czasie, bo programowanie strony to kilka tygodni ... ale domena MUSI nalezec do schroniska, tu sie zgadzam w 100% Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Chciałam przypomnieć ,że na Lolę czeka u mnie bezpłatne miejsce w hotelu. Może ktoś by mógł pomóc w transporcie...to do nas 300km. Ja nie mam mozliwości podjechania w najbliższym czasie nigdzie, może udałoby się do 50 -100km, dalej nie dam rady. Szkoda aby sunia siedziała w schronie... Quote
Jusia&Szila Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 jesli moja propozycja bylaby brana pod uwage, to strone postawilabym na naszym wlasnym systemie z cms, jesli bylyby takie wytyczne to skorzystamy z czyjejs grafiki, zreszta wazne zeby zaczac, ja zaproponuje cos prostego - pozniej mozemy to rozwijac i ulepszac w nieskonczonosc Quote
Temida Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Chciałam przypomnieć ,że na Lolę czeka u mnie bezpłatne miejsce w hotelu. Może ktoś by mógł pomóc w transporcie...to do nas 300km. Ja nie mam mozliwości podjechania w najbliższym czasie nigdzie, może udałoby się do 50 -100km, dalej nie dam rady. Szkoda aby sunia siedziała w schronie...[/QUOTE] Prosimy o pomoc :( Justynko pewnie, że Twoja propozycja jest brana pod uwagę SUPER. W przyszłym tygodniu będę wiedzieć co i jak. Quote
AniaB Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 najwazniejsze, ze kierownictwo schroniska chce uczestniczyc w zmianach i ułatwia prace:) Co do pomocy wymiernej, to rozumiem, zę wpłaty na podane konto to najsensowniejsze co mozna zrobic z daleka? Ta wirtualna adopcja to dobry pomysł:) Quote
Temida Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 Aniu pomoc w darach też mile widziana i ogłoszenia. Quote
rita60 Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 [quote name='beka']Kodi mi spac nie daje :( Głosowalam w ankiecie[/QUOTE] Mnie też nie...... Quote
Temida Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 Kochani, mam jeszcze prośbę o jedną formę pomocy. Chciałabym z kierownikiem i wetem porozwieszać troszkę takich plakacików mówiących że jest w Radomsku schronisko i coś o adopcjach. Najlepiej chyba czarno-białe, bo łatwiej z ksero i format A4. Moje pytanie czy ktoś mógłby wykonać i czy jest ktoś dysponujący ksero, aby troszkę wydrukować. Quote
KropeczkaJ Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Jestem na zaproszenie Temidy. Głos w ankiecie oddany. Pieniążki na karmę wpłacić na ten nr z 1-szej str? Quote
Recommended Posts