aosciak Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 A moze taki moj projekcik na szybko (wymaga dopracowania, wymyslenia hasla itp, itd) czekam na ocene, uwagi ... :-) Quote
Behemot Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Białe litery na czarnym tle są nieco nieczytelne - ale może to tylko moja opinia... Quote
Imbirka Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Przy większym formacie mogą wyglądać inaczej i być całkiem nieżle widoczne Quote
aosciak Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 nieczytelnie ogolnie czy na projekcie plakatu. zwroce uwage ze tu jest jego miniaturka a docelowo bedzie mial format A2 czyli litery beda duze i czytelne. Wstawiony projekt nieozwierciedla naweta jakosciowo (kompresja) oryginalu :-) Quote
Behemot Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 aosciak napisał(a):nieczytelnie ogolnie czy na projekcie plakatu. Ogólnie, ale powtarzam - to moją być tylko moje osobiste odczucia. Od czytania białego tekstu na czarnym tle aż mnie oczy bolą ;) Quote
kacha_wawa Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Imbir1 napisał(a):Przy większym formacie mogą wyglądać inaczej i być całkiem nieżle widoczne A ja tak sobie myślę, że litery czerwone, jak barwy serca, taki krzyk rozpaczy... Quote
Imbirka Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Aosciak, mam pytanie, na ile jesteś w stanie przygotować taki plakat do druku? Quote
Moskva Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Według mnie ten projekt jest Ok. Te litery będa widoczne na wielkoformatowym plakacie. Hasło kampanii będzie brzmiało: PSIE SERCE PĘKŁO Z BÓLU(tak jak to juz tu padło) wiec spróbuj to hasło umieścić na projekcie - zobaczymy jak to wyjdzie, ale według mnie ogólny widok plakatu jest fajny. Quote
Behemot Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 kacha_wawa napisał(a):A ja tak sobie myślę, że litery czerwone, jak barwy serca, taki krzyk rozpaczy... Ale cały tekst czerwony? Czy tylko tytuł? Tylko ten tytuł niech będzie normalną czcionką, nie ociekający krwią, bo to już będzie stylistyka brukowca ;) Quote
Imbirka Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Dla mnie tylko tytuł na czerwono, reszta czarno-biała Quote
Behemot Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Jeszcze mi się nasunęło na myśl, że warto nieco "rozstrzelić" ten tekst - wtedy będzie czytelniejszy: Ozzy miał dostać swoją drugą szansę. Spotkały go jedynie ból, strach i śmierć w straszliwych męczarniach. Sekcja zwłok wykazała, że został bestialsko zakatowany. Jak bardzo musiał cierpieć? I to przez człowieka - jednego z nas... Czy zasługujemy na to miano? Nie odwracajmy wzroku od maltretowanych zwierząt! Nasza obojętność to przyzwolenie na ich los! One nigdy nas nie zawiodą. Zawsze ufne, wierne, pełne miłości - nawet jeśli nie odwzajemniamy się tym samym. Pomóżmy im, nie pozwólmy ich źle traktować! ONE CZUJĄ... No i może niektóre, najistotniejsze zdania jakoś zaznaczyć? Quote
Guest Mrzewinska Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 [quote name='Behemot']Jeszcze takie drobne popraweczki (wstawiam kursywą). PSIE SERCE PĘKŁO Z BÓLU Ozzy miał dostać swoją drugą szansę. Spotkały go jedynie ból, strach i śmierć w straszliwych męczarniach. Sekcja zwłok wykazała, że został bestialsko zakatowany. Jak bardzo musiał cierpieć? I to przez człowieka - jednego z nas... Czy zasługujemy na to miano? Nie odwracajmy wzroku od maltretowanych zwierząt! Nasza obojętność to przyzwolenie na ich los! One nigdy nas nie zawiodą. Zawsze ufne, wierne, pełne miłości - nawet jeśli nie odwzajemniamy się tym samym. Pomóżmy im, nie pozwólmy ich źle traktować! ONE CZUJĄ... Behemot, moim zdaniem krotszy tekst bardziej bije po oczach < Stop okrucienstwu> Ozzy czekal na pomoc. Zostal zakatowany przez czlowieka. Nie odwracaj wzroku od maltretowanych zwierzat! Twoja obojetnosc - to przyzwolenie na ich los Nie zgadzaj sie na okrucienstwo!!!! Zwierze czuje, zwierze nie jest rzeczą. I tu linki To tylko propozycja, wybierzcie. Zofia Quote
fligiel Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Behemot napisał(a):Ale cały tekst czerwony? Czy tylko tytuł? Sorry, że się wtrącam w dyskusje, ale może wezmiecie to pod uwagę. 1. Tytuł czerwony, fontem jednoelementowym może nawet być to Arial. 2. Tekst biały (tak jak jest na czarnym tle), pisany tekstem nie tak jak w projekcie wersalikami, fontem dwuelementowym. Mrzewinska napisał(a):Behemot, moim zdaniem krotszy tekst bardziej bije po oczach Święta racja! Quote
carola Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 przperaszam ze dopiero teraz... ale dopiero mi net zaczal dzialac :/ Skazani na ludzi - pomózmy im zaufać Stary, schorowany i źle potraktowany przez ludzi golden, dostał jeszcze jedną szanse by im zaufać. Niestety Ozzy, który z dnia na dzień wyglądal lepiej został brutalnie zabiity. Sekcja wykazała liczne obrażenia wewnętrzne, krwotoki podskórne. Umierał parę godzin, w bólu... Miał dostać miłość, dostał nienawiść... Miał dostać radość i nowe życie, dostał ból i cierpienie.. Miał dostać ciepło, dostał zimny piasek.... Jesteśmy odpowiedzialni za to co oswoiliśmy! Ufne, wierne i pełne ciepła istoty - nasi przyjaciele, ci prawdziwi. Ile jeszcze zwierząt musi umrzeć bezsensowną,bolesną, zadaną przez człowieka, śmiercią? Nie pozwólmy, aby brak kary dla sprawców przyczyniło się do kolejnej tragedii. Niska szkodliwość społeczna... Ale czy napewno? Następną ofiarą katów może być bezbronne dziecko! Quote
aosciak Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 dodane haslo ( a raczej dwa :-)) moim zdaniem nalezaloby jeszcze troche skrocic tekst (nieznacznie) jest to tylko projekt ktory wymaga dopracowania (w tym doboru czcionek i ich wielkosci i koloru oraz dopracowania szczegolow graficznych!!) czekam tez na ostateczny przyjety przez dogomaniakow tekst i haslo kampanii! czekamy rowniez na inne projekty od innych osob celem zwiekszenia wyboru i wybrania plakatu najlepszego. Quote
aosciak Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Uwaga kazda zmiana tresci plakatu moze wplynac (a z doswiadczenia jestem tego prawie pewien) na kompozycje plakatu. Wiec ostateczna wersje projektu plakatu przedstawie dogomaniakom po zatwierdzeniu oficjalnego tekstu. P.S moze wplynac ale to nie znaczy ze wplynie :)) Quote
carola Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 mi sie plakaty podobaja... za to moj facet twierdzi ze sa malo i czytelne i wygladaja jakby zaginal pies a nie zginal... jego propozycja - pistolet przy głowce Ozziego - to przyciągnie wzrok.... i bedzie sie trzeba wczytac w tekst zeby sie dowiedziec czy zostal zastzelony... pobicie mniej razi niestety.... a zastrzelenie to sensacja... Quote
Imbirka Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 No nie przesadzajmy, ludzie litości:shake: Quote
Behemot Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 carola napisał(a): jego propozycja - pistolet przy głowce Ozziego O Jezu, nie.... :shake: Ja bym jeszcze czcionkę w tytule zmieniła - na normalniejszą, nie taką pochyłą. Quote
aosciak Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Pistolet odpada, nóż tasak i inne tepe narzedzia też. Plakat ma byc odbierany jako calosc - smutne oczka Ozzy'ego , tekst z boku oraz chwytliwe duze haslo moim zdaniem wywra odpowiednie wrazenie. Quote
Behemot Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 [quote name='Mrzewinska']Behemot, moim zdaniem krotszy tekst bardziej bije po oczach No to może tak? PSIE SERCE PĘKŁO Z BÓLU Ozzy szukał pomocy. Spotkały go jedynie ból, strach i śmierć w straszliwych męczarniach. Zginął z rąk człowieka - jednego z nas... Nie odwracaj wzroku od maltretowanych zwierząt! Twoja obojętność to przyzwolenie na ich los! Nie pozwól im cierpieć! ONE CZUJĄ... Quote
carola Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Behemot napisał(a):O Jezu, nie.... :shake: Ja bym jeszcze czcionkę w tytule zmieniła - na normalniejszą, nie taką pochyłą. ja tez tak w pierwszej chwili pomyslalam... ale z drugiej strony musimy jakos sprowokowac ludzi do chocby zatrzymania sie przy plakacie... teraz wyglada jak kolejny pies ze schroniska jakich setki tysiace... a jak to ktos napial - jestesmy pokoleniem wtornego analfabetyzmu - najpierw zwraca sie uwage na zdjecie a dopiero potem na teksty :( taka jest brutalna prawda- musimy uwage przechodnia przyciagnac zdjeciem.. Quote
Madzika Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 pomysł plakatu spoko ale szczerze te litrki ciut rozmazane tytuł nawet by uszedl ale reszta jakas taka rozskakana w tych linijkach trzeba dopracowac:roll: Quote
aosciak Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Glownym zalozeniem tresci i wygladu plakatu bylo przekazanie samej PRAWDY o smierci Ozzy'ego oraz zwrocenie tym samym uwagi na przemoc wobec zwierzat. Pistolet przy glowie psa zasugeruje ze zostal on zastrzelony a krotka historia smierci tego nie wyjasni - miniemy sie wtedy z prawda i to bardzo. Jest to tylko projekt czcionka moze ulec zmianie zaznaczam jeszcze raz ze format A2 jest dostatecznie duzy i moim zdaniem bylby czytelny. Quote
Madzika Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Dobra propozycja a co sadzicie aby zamiast foty ozziego w tym miejscu wkleic cos ala elementu kadru filmowego i na co drugie foto ozzy szczesliwy u ani a nastepnie np czarno białe lub inne foty worka zwłok???? Mam na mysli takie niby powyciuane kadry ułożone zachodzaca na siebie (cholera trudno opisac :cool3:) Przy przedstawialo skutki ze piekny pies i tak sie skonczyło. Zaznaczam grafikiem nie jestem a to tylko propozycja bo teraz serio mozna to wziasc za jakies ogloszenie zaginał pies Quote
Recommended Posts