Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 772
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PACZEK napisał(a):
Cholercia masz rację to musi być walka,walka i jeszcze raz walka!Ale zwierzęta są bezbronne i nie mogą jak pielęgniarki odejść od łóżek decydentów i ich rodzin.Lekarze też nie odpuścili by kasy tylko kto by za nich tyrał przy chorych.A u nas jak wiesz Miro,Rychu i spółka ustawy piszą na cmentarzu i w nocy i obywatelom to nie przeszkadza.

zenobiusz flores napisał(a):
Obywaetele są jakby nieco ogłupiali TVN em :diabloti:

Ale czy to znaczy , że mamy być tacy jak oni ? :diabloti:

Są sytuacje gdy lepiej być poniesionym na tarczy niż nie walczyć wcale . :mad:

Radykałowie moi Kochani, a może by tak ewolucja , a nie rewolucja , co?

W przypadku zwierząt nic nie da wywalczenie nawet najlepszych ustaw, jak będą one martwe- bez przepisów wykonawczych i respekowania. Tylko zmiana mentalności może coś dać - czyli my już tego nie dożyjemy, pewnie.

A co do tej legislacyjnej nowelizacji-bubla, to krążyło po necie kilka petycji, niektore nawet podpisywałam, bez wiary wich skuteczność, niestety. :-).

Posted

Ale wyobrażacie sobie to strzelanie do bezdomniakw , które sankcjonuje nowa ustawa ?

Kto to jest ta * upoważniona osoba * która ma strzelać ? weterynarz ? policjant ?

Przecież to naraża bezpieczeństwo ludzi i dzieci , w takich sytuacjach strzela się do zwierzęcia ale ze środkiem usypiającym a nie z broni z ostrą amunicją !!!

Pamiętam tą historię z Warszawy jak policja strzelała do tygrysa , który uciekł z cyrku , ale zabiła weterynarza ! ! !

Nie jestem żadnym radykałem tylko zwykła realistką - i tak jest w każdej demokracji - jak nie wywalczysz to nie masz , tylko Polacy emigrują do innych krajów już na tzw gotowe czyli bardziej zaawansowanych gospodarczo, ktre wstrząsy społeczne zminimalizowały dobrobytem - ale z reguły mają dosć krwawą i burzyliwą historię społeczną za sobą o ktrej Polacy nie mają zwykle zielonego pojęcia .

Jak się miewa nasz Azor ?

Posted

Baaaaaardzo dziękujemy za pamięć o Azorku,jesteście kochane wszystkie Azorkowe Cioteczki.Jestem po nie przespanych 36godzinach,może później coś napiszę.Bardzo gorąco dziękuje wszystkim dobrym "duszkom" które dbają o ogłoszenia Azorkowe i nie wiem jak moglibyśmy się odwdzięczyć.

Posted

Muszę to napisać!Wczoraj nie było mnie w domu.Obowiązki spadły na moją Panią.Przy "zaganianiu" konia na podwórko z łąki pojawił się Azorek i sam jeden nie proszony w ciągu 20 sekund "wytłumaczył koniowi"(który pojedyncze psy przegania z łąki) że najbezpieczniej jest udać się niezwłocznie i galopem do stajni bo już czas na Azorkową kolacje i żadne ogiery po łące plątać się nie powinny.Ewa osłupiała ten koń nie "pęka" nawet przed naszymi ONkami.Azor rządzi!!!

Posted

PACZEK napisał(a):
Muszę to napisać!Wczoraj nie było mnie w domu.Obowiązki spadły na moją Panią.Przy "zaganianiu" konia na podwórko z łąki pojawił się Azorek i sam jeden nie proszony w ciągu 20 sekund "wytłumaczył koniowi"(który pojedyncze psy przegania z łąki) że najbezpieczniej jest udać się niezwłocznie i galopem do stajni bo już czas na Azorkową kolacje i żadne ogiery po łące plątać się nie powinny.Ewa osłupiała ten koń nie "pęka" nawet przed naszymi ONkami.Azor rządzi!!!

Brawo Azor - pogromca koni!!!!!!
dzielny pies!:multi:

Posted

Awit napisał(a):
Kochany i jaki mądry. Tak bardzo chciał pokazać, że jest Wam potrzebny....
Awit błagam nie kombinuj.Opiekujemy się zwierzętami bo je kochamy a nie dlatego że są nam potrzebne!Opiekunowie bo nigdy nie czułem się właścicielem jakiejkolwiek żywej istoty.Jestem pewny że przygarnięcie Azora było by ze szkodą nie tylko dla Niego ale i dla innych naszych zwierząt proszę zaufaj naszej ocenie.Nie lubię narzekać ale i finansowo nie damy rady.

Posted

Jesteśmy załamani po wczorajszym czytaniu wątku ONków z Legionowa:placz::placz::placz:No boję się o rodzinę i stado że jak nie wytrzymam to wsadzą mnie za nielegalny ubój bo jakbym pojechał z wizytą edukacyjną:mad::mad::mad: to mógłbym zbyt dokładnie przyłożyć się do tej edukacji :angryy::angryy::angryy:.Azorek po podwójnym śniadanku to na kolację pewnie późnym wieczorem przybiegnie.

Posted

NIe mam siły do linków dziś bo chyba psychika mi siedzi.Ale na mazowieckim dogo zobacz wątek o tytule "ONek zagłodzony na śmierć suka żyje waży 16kg"

Posted

O Jezu, kolejny tragiczny wątek....?
Nie będę wchodziła, po Arktyce jestem wypompowana...
Paczek nie kombinuję:-)
Po prostu wczuwam się w sytuację Azora i tyle:-)

Posted

Awit napisał(a):
O Jezu, kolejny tragiczny wątek....?
Nie będę wchodziła, po Arktyce jestem wypompowana...
Paczek nie kombinuję:-)
Po prostu wczuwam się w sytuację Azora i tyle:-)
:shake::shake::shake:Masz rację psychika siada obedrzeć żywcem ze skóry niektórych to mało.Ale może zajrzyj jednak każde wsparcie nawet tylko słowne jest ważne tym psom to się należy.A z kombinacją to wiem że chcesz jak najlepiej dla Azorka:loveu:

Posted

Kocurek napisał(a):
Witam Azorka popoludniu:)
Azorek też merda ogonkiem do zawsze pamiętających o nim Cioteczek.Wczoraj Azorek pozwolił się Ewie podnieść do góry na ręce ale był już zmrok więc foty nie dały się robić.