Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 470
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='arabiansaneta']Obejrzałam program. Az przykro patrzec, kiedy "obrońcy prawa" rżną głupa. Czy przewidywany jest dalszy ciąg?[/QUOTE]
To był dalszy ciąg;)
Szkoda tylko,że od nakręcenia materiału Reks pokazuje rogi:(

Posted

Ta, najlepsze te zapewnienia, że trzeba dokładnie sprawdzić ... dokładnie się przyjrzeć ... i jak się potwierdzą zarzuty, że właściciele nie dbali o psa to zostaną pociągnięci do odpowiedzialności.
Co tu sprawdzać ?! Co tu się przyglądać BARDZIEJ ?! Wystarczy spojrzeć na psa i miejsce jego wegetacji.Banda debili.

Duże te rogi ?:diabloti:

Posted

[quote name='matrioszka2']Ta, najlepsze te zapewnienia, że trzeba dokładnie sprawdzić ... dokładnie się przyjrzeć ... i jak się potwierdzą zarzuty, że właściciele nie dbali o psa to zostaną pociągnięci do odpowiedzialności.
Co tu sprawdzać ?! Co tu się przyglądać BARDZIEJ ?! Wystarczy spojrzeć na psa i miejsce jego wegetacji.Banda debili.

Duże te rogi ?:diabloti:[/QUOTE]
Rogi całkiem spore,zależy kiedy:evil_lol:
Sprawdzają kto tak naprawdę jest właścicielem bo wszyscy umywają ręce co widać m.in. po książeczce:roll:

Posted

No , ale że co ?
Przecież baba przed kamerami się przyznała, że jej .... ,że sama nie mogła go "uczepić" bo taki silny (co widać, słychać i czuć), że jak wróci mąż ... Od progu podała się za właściciela. Książeczka nie świadczy o własności.

Posted

[quote name='matrioszka2']No , ale że co ?
Przecież baba przed kamerami się przyznała, że jej .... ,że sama nie mogła go "uczepić" bo taki silny (co widać, słychać i czuć), że jak wróci mąż ... Od progu podała się za właściciela. Książeczka nie świadczy o własności.[/QUOTE]
Chodzi o to,że najpierw powiedzieli że męża/ojca a później zaczęli kręcić, niestety kamera nie pokazuje wszystkiego m.in. agresywnego zachowania i cwaniakowania chłopaka oraz telefonów jakie otrzymywaliśmy w tej sprawie...
Pani poszła po obrożę ale oczywiście jej nie mieli a podobno został tak przyczepiony na chwilę:(

Posted

Banda cwaniaków!
ale na końcu powiedzieli, ze na stronie policji będzie dział do zgłaszania przypadków okrucieństwa względem zwierząt, oby jak najszybciej!

Posted

[quote name='malagos']Banda cwaniaków!
ale na końcu powiedzieli, ze na stronie policji będzie dział do zgłaszania przypadków okrucieństwa względem zwierząt, oby jak najszybciej![/QUOTE]
Niestety tylko powiedzieli...

Guest Elżbieta481
Posted

Smutne to jest.Przecież to policjant od nich można więcej wymagać.
Zapisujemy-może będziemy mogli pomóc w ok.10 marca.
Życie to jest farsa-co wymagać od zwykłego Kowalskiego?
Elżbieta

Posted

[quote name='MaDi']Rogi całkiem spore,zależy kiedy:evil_lol:
Sprawdzają kto tak naprawdę jest właścicielem bo wszyscy umywają ręce co widać m.in. po książeczce:roll:[/QUOTE]
Też podejrzewam, że ta książeczka to albo w ostatniej chwili została "uzupełniona", widać chociażby błędy w roku urodzenia lub to dokument innego psa.Mam nadzieję że w marcu na rozprawie owy "pan dzielnicowy" odpowie na zarzuty i dowiemy się-jeżeli w ogóle ma sumienie- choć widok psa i warunki same mówią za siebie.

Posted

Dziwi mnie decyzja jego przełożonych ... Chociaż póki co , nic nie można poradzić, bo dochodzenia w sprawie jeszcze nie wszczęto...:roll:
Jeżeli wobec funkcjonariusza toczy się postępowanie karne , powinien być zawieszony w czynnościach służbowych do czasu zakończenia sprawy. Jeżeli zostanie skazany wyrokiem prawomocnym, powinien być wydalony ze służby.

"1. Policjanta zawiesza się w czynnościach służbowych w razie wszczęcia przeciwko niemu postępowania karnego w sprawie o przestępstwo lub przestępstwo
skarbowe, umyślne, ścigane z oskarżenia publicznego - na czas nie dłuższy niż 3
miesiące.
2. Policjanta można zawiesić w czynnościach służbowych w razie wszczęcia przeciwko niemu postępowania karnego w sprawie o przestępstwo lub przestępstwo
skarbowe, nieumyślne, ścigane z oskarżenia publicznego lub postępowania dyscyplinarnego, jeżeli jest to celowe z uwagi na dobro postępowania lub dobro
służby - na czas nie dłuższy niż 3 miesiące.
3. W szczególnie uzasadnionych przypadkach okres zawieszenia w czynnościach
służbowych można przedłużyć do czasu ukończenia postępowania karnego."

i ...
"1. Policjanta zwalnia się ze służby w przypadkach:
...........................
...........................
4) skazania prawomocnym wyrokiem sądu za przestępstwo lub przestępstwo
skarbowe, umyślne, ścigane z oskarżenia publicznego,"

Posted

Tak sobie pomyślałam, może w tytule aukcji cegiełkowej wspomnieć, że chodzi o tego Reksa, o którym mówiono w tv. Ludzi to bierze...
Np. - "Zagłodzony oślepły bohater "Uwagi" - pomóż mu żyć"
A link do nagrania dałabym na samym początku.

Jak to allegro się skończy opłacę mu drugie wyróżnione, jeżeli uznacie, że warto.

Posted

I jeszcze nie pisałabym, że jest agresywny (ludzie bywają schematyczni - jak agresywny, to już go nie lubią), tylko że wymaga kosztownego leczenia i długotrwałej rehabilitacji.

Posted

Ja sądzę że to że jest agresywny musi być napisane i dokładnie na co zbieramy pieniądze, sprawa jest teraz ogólnie znana i co widać w komentarzach pod filmikami to to, że ludzie mają posr... na bani. Jeśli ktoś by ujawnił (np. były właściciel psa), że nie mówimy ludziom prawdy i że pieniądze idą na inny cel niż napisane w aukcji to LSOZ może mieć z tego powodu nieprzyjemności, już po tym reportażu może być niewesoło, bo tam wet mówi że pies jest absolutnie łagodny, a my zbieramy na hotel ze szkoleniem bo pies ugryzł i zaatakował człowieka, jest sprzeczność i ludzie nie zrozumieją że tak się czasami zdarza.

Posted

[quote name='matrioszka2']Tak, ja też myślałam o tytule pod publikę ... To dobry pomysł.[/QUOTE]
To już przy kolejnej aukcji, teraz już nic nie mogę zmienić, tylko ewentualnie dopisać na samym dole.

Posted

[quote name='jola_li']Tak sobie pomyślałam, może w tytule aukcji cegiełkowej wspomnieć, że chodzi o tego Reksa, o którym mówiono w tv. Ludzi to bierze...
Np. - "Zagłodzony oślepły bohater "Uwagi" - pomóż mu żyć"
A link do nagrania dałabym na samym początku.

Jak to allegro się skończy opłacę mu drugie wyróżnione, jeżeli uznacie, że warto.[/QUOTE]
Bardzo chętnie bo hotel ze szkoleniem to duży koszt.

Posted

[quote name='jola_li']I jeszcze nie pisałabym, że jest agresywny (ludzie bywają schematyczni - jak agresywny, to już go nie lubią), tylko że wymaga kosztownego leczenia i długotrwałej rehabilitacji.[/QUOTE]
Musi być informacja o jego agresji m.in. dlatego że po to idzie do specjalnego hotelu.
Reportaż był nagrywany ponad tydzień temu wtedy Reks jeszcze nie straszył zębami.