fioneczka Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 wpłynęły dziś pieniążki od Sandry 40+50 i Oli 30 dziękuję !!! :Rose: Uru robię bazarek wstawiłam Twoje zdjęcia i opisy (zerżnęłam łącznie z kwotami ;)) jeśli mam cos zmienić daj znać bo bazar się jeszcze robi http://www.dogomania.pl/threads/203352-Robi-się-) EDIT: się zrobił :p mogę zaprosić na bazarek na leczenie Ineczki ? http://www.dogomania.pl/threads/203352-ciuszki-buty-torebki-książki-...-na-leczenie-Inki ZAPRASZAM !!!! Quote
Viris Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Fioneczko daj znać najlepiej na PW bo zaraz wychodzę z domu i nie wiem kiedy wrócę - jeśli chcesz te 100 zł teraz to postaram się dziś to załatwić. Jeśli nie - to zrobię bazarek (w ciągu kilku najbliższych dni). I cieszę się że udało się jednak nam dojść do porozumienia. Bo to bardzo ważne dla tych najbiedniejszych zwierzaków. Quote
fioneczka Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Viris napisał(a):Fioneczko daj znać najlepiej na PW bo zaraz wychodzę z domu i nie wiem kiedy wrócę - jeśli chcesz te 100 zł teraz to postaram się dziś to załatwić. Jeśli nie - to zrobię bazarek (w ciągu kilku najbliższych dni). I cieszę się że udało się jednak nam dojść do porozumienia. Bo to bardzo ważne dla tych najbiedniejszych zwierzaków. Viris na dzień dzisiejszy nic mi nie musisz wpłacać Balbinka ma zrobione bazarki i dojdą wpłaty zadeklarowane zrób bazarek na Rafika ... Ani potrzebna jest kasa Quote
Kana Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Ineczko kochana trzymam kciuki za Twoje zdrówko :) Quote
Alicja Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Asiu , co slychać u Was?? Nie mogłam za bardzo rozmawiać , mieliśmy gości . Quote
fioneczka Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 byłam u weta ... póki co kazał podawać Ince tylko wit B complex we wtorek biorę wolne w pracy i jadę z nią na wyniki doktor mówił że wymaz z ucha nie ma sensu (choć jeśli chcę to zrobimy) bo jeśli w niedzielę i w czasie wizyt na zastrzykach nic z uchem się nie działo, nie było widoczne to problem najwyraźniej nie pochodzi od ucha zespół przedsionkowy podobno może mieś dziesiątki przyczyn jedyne co, to badanie "wizualne" i badania krwi (ja tego wszystkiego powtórzyć nie potrafię) Ogólnie doktor powiedział że jej potrzeba czasu, ma odpoczywać i jeść dobre rzeczy, jak człowiek podczas rekonwalescencji Wg doktora na chwilę obecną nic jej nie grozi jednak trzeba będzie szukać przyczyny tego co się stało a to może nie być łatwa sprawą jesli będzie trzeba doktor "wyśle" nas do neurologa w niedzielę pojadę do Inuśki ... Quote
Kana Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Kurczę kto by pomyślał że to się może stać... Dobrze że nie jest w schronisku... Quote
Uru Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 chcąc się doinformować na temat przypadłości Inuśki przeczytałam taki artykuł, może ktoś już widział http://www.portalweterynaryjny.pl/artykuly/neurologia/zespol-przedsionkowy-u-psow-i-kotow-5.html Quote
fioneczka Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 [quote name='Uru']chcąc się doinformować na temat przypadłości Inuśki przeczytałam taki artykuł, może ktoś już widział http://www.portalweterynaryjny.pl/artykuly/neurologia/zespol-przedsionkowy-u-psow-i-kotow-5.html już go studiowałam kilka razy i wiele innych stron z informacjami o zespole przedsionkowym i wylewach i łeb mam jak sklep i doktor mówił żebym na luz wrzuciła bo się wykończę kiedyś w tym artykule też podają wiele przyczyn i piszą że ciężko znaleźć przyczynę Quote
diuna_wro Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 fioneczko, jak dobrze, że jesteś. Dziękuję. Jesteśmy z Tobą całym sercem:loveu: Quote
fioneczka Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Kana napisał(a):Asiu glowa do gory! Będzie dobrze! Kana ... musi być dobrze nasza maleńka Księżniczka nauczyła nas mocno wierzyć diuna_wro napisał(a):fioneczko, jak dobrze, że jesteś. Dziękuję. Jesteśmy z Tobą całym sercem:loveu: :oops: oby mała miała szansę na takie zwykłe psiowe życie będziemy walczyć zeby tak było Quote
Alicja Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Asiu ..musi być dobrze ..innej opcji nie może być Quote
hankasanok Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 biedna Ineczka, od poczatku jestem z Wami! Z ciebie to silna baba jest, dasz sobie rade. Asiu wysłałam Ci pw, daj mi znac jaka jest Twoja decyzja! trzymam kciuki za Małą! Quote
fioneczka Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 byłam u Ineczki ponieważ z mojego bazarku jest znacznie więcej pieniążków ni się spodziewałam i mając na uwadze to co mówił wet, przed wyjazdem kupiłam Inusi 5 dużych puszek żeby dziewczynka coś smakowitego sobie pojadła kupiłam 3 puchy Rinti z jagnięciną i dwie Belcando z indykiem później wrzucę paragon do rozliczenia Inusia ma się dobrze, jest wesoła, rozrabia, apetyt ma jak mały kucyk, jest znacznie lepiej niż w ubiegłą niedzielę uwielbia smyranko brzucha i dupiny, zachęca do zabawy ciekawska, wszystko ją interesuje, no i ADHD prawdziwe nie potrafi się zatrzymać nawet na minutę wyrywa trawę na wybiegu i wydaje się jej że to świetna zabawa świetnie rozumie "FE" potrafi usiąść kiedy wie że smaczka dostanie ... taki cffffaniak, coś za coś łepek przechyla, jak się pobudzi lub zmęczy to troszkę bardziej zachwiania równowagi bardzo rzadko, jednak są fafelek delikatnie/nieznacznie obwisa, uszko po lewej stronie jest takie jakby "miększe" oczka w porządku, ogólnie gdyby ktoś nie wiedział że coś się wydarzyło z jej zdrówkiem to by się chyba nie poznał, a przechylanie łepka uznał za "czar" dziewczynki we wtorek jedziemy do weta na 10:00 tak jak pisałam za jakiś czas wrzucę kilka fotek i filmik Quote
baster i lusi Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Asiu musi być lepiej i tego sie trzymam. Quote
Uru Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 To dobrze, ze mała lepiej sie miewa! Badz zdrowa malenka. Asiu,super,ze tak się nią dzielnie zajmujesz. wiem,ze przy Tobie Inka jest bezpieczna i to jest super opcja. Quote
Alicja Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 kurcze a ciekawe czy psiaki mają coś takiego jak człowieki ...coś na miarę porażenia nerwu twarzy ?? mam nadzieję że wszystko się cofnie i będzie dobrze Quote
diuna_wro Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 objawy są mocno niepokojące. Podobne do wylewu. Fioneczko trzymaj kasę, bo nie wiadomo co się wydarzy. :-( Quote
Uru Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 diunka, to własnie ten zespół przedsionkowy tak sie objawia. Quote
fioneczka Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 wiem że trzeba mieć zapas w razie "W" zespół przedsionkowy ma podobne objawy jak mikrowylew zrobimy póki co badania krwi i doktor postara się osłuchać małą jednak uwierzcie mi że łatwe to nie będzie ona ma ADHD jak cholera "...Towarzyszące objawy kliniczne niedowład lub porażenie nerwu twarzowego (nerwu czaszkowego VII) często współwystępuje z chorobami obwodowej części narządu przedsionkowego. Dochodzi wówczas do niemożności poruszania powieką, wargą lub uchem po uszkodzonej stronie..." u niej uszko się rusza, oczko jest ok, "tylko" ten łepek przechylony i fafelek delikatnie zwisa Quote
fioneczka Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 diuna_wro napisał(a):aha, dzięki Fioneczko. ale nie boli nic? z tego co mówił doktor nic ją nie boli ... czuje dyskomfort bo czasem jej się w łepetynce zakręci (od błędnika) ... ale mówił ze to minie że te objawy ustąpią ale należy znaleźć przyczynę ... a to trudne jest niestety Quote
Recommended Posts