Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
O 6.04.2016o10:29, Maciek777 napisał:

Więc podobnie adoptowaliśmy..i nawet podobne psy :)

Gratuluję słusznej decyzji rzucenia :) Ładna sumka by się nazbierała bo w końcu to drogie hobby :) 

Szorpate mordki ;) :)

Decyzja była spontaniczna i bez przekonania, bo za sobą miałam kilka nieudanych prób. Tym razem nie poszłam "w zaparte", ale ... dla żartu - śmieję się do dzisiaj :D

• Upvote 1
  • 1 month later...
Posted
O 9.04.2016 o 08:31, Gusiaczek napisał:

Szorpate mordki ;) :)

Decyzja była spontaniczna i bez przekonania, bo za sobą miałam kilka nieudanych prób. Tym razem nie poszłam "w zaparte", ale ... dla żartu - śmieję się do dzisiaj :D

Gdybym nie czytał żadnego z Twoich wcześniejszych postów to bym się trochę tym przeraził:D A w ogóle Ovka jest psem z dogo / ma wątek?

Dawno nie dodawałem żadnych zdjęć. Trzeba nadrobić zaległości:) Dodaję też fotki z lokalu piechów bo ostatnio wrzucałem je chyba 4 lata temu:/ A tu się trochę zmieniło - kolory, rozrósł się bluszcz, brak schodów, po których Bajutek wchodził na górę by robić demolkę, schowek na słomę i nie tylko, no i sufit już z prawdziwego zdarzenia:) Nie żebym to zrobił dopiero wczoraj, ale dopiero wczoraj pomyślałem sobie, że chyba jednak warto zapewnić, że warunki się nie pogorszyły:)

DSC_7425.JPG

DSC_7437.JPG

DSC_7430.JPG

DSC_7450.JPG

• Upvote 1
Posted
4 minuty temu, jotpeg napisał:

ale gość śpi z paszczą w trawie :) super_oba_koty!!! :)

Dziękuję:) Miło Cię tu znowu widzieć:) Wczoraj posiałem im trawę w szerokim kartonie i liczę na taki efekt:)

81te1NpIRfL._SL256_.jpg

Posted

zawsze oglądam, nie zawsze piszę ;) jak chyba wielu ;)
moje koty też lubią tak trawiasto leżeć.
a tak w ogóle to nie mogę się napatrzeć, jak fajnie Twoje psy mają. W mieście - miejskie ograniczenia, brudno, zawsze jacyś ludzie, beton, beton.
U Was - w zgodzie z naturą. :)

Posted

Ostatnio dogo tak szybko się wyludnia, że jeśli już ktoś się nie odzywa to od razu można myśleć, że już nie wróci:/

A mówisz o swoich prywatnych kotach czy tymczasach? I dlaczego jeszcze fotek nie wstawiłaś?:)

I chciałbym by te tereny jak najdłużej pozostały naturalne choć z plotek wynika coś innego:/ Jakaś masowa wycinka, tereny pod turystykę / wypoczynek itp:( Co by nie było to i tak będzie lepiej niż w mieście, zwłaszcza w dużym. Ale nie ma co sobie psuć humoru plotkami czy nawet planami urzędów bo gdyby wypełniono plan (chyba jeszcze z PRLu) to mieszkałbym teraz jakieś 150 m od wielkiego zalewu:)

Posted
15 godzin temu, Maciek777 napisał:

Ostatnio dogo tak szybko się wyludnia, że jeśli już ktoś się nie odzywa to od razu można myśleć, że już nie wróci:/

A mówisz o swoich prywatnych kotach czy tymczasach? I dlaczego jeszcze fotek nie wstawiłaś?:)

ee, jak to nie ma, jak som:

moje osobiste kociambry, sztuk:2, oraz przyjaciele i somsiedzi (5 kotów). No i główny bohater, piesek Norek z dogomanii.
Faktycznie, dgm wyludnione; sama jestem rzadziej, bo jestem wściekła, że wątki stare, ulubione, i nasz także - wykastrowane ze zdjęć.
To jest nie do odtworzenia, z naszego wątku, osób, które ratowały Noreczka od początku, na dgm nie ma nikogo...
Więc nie dziwota, że ludzie zniechęceni, i te zmiany - kto ma czas, zeby co chwilę się uczyć, to ma działać, i już.

• Upvote 1
Posted
O 16.05.2016 o 15:26, jotpeg napisał:

ee, jak to nie ma, jak som:

moje osobiste kociambry, sztuk:2, oraz przyjaciele i somsiedzi (5 kotów). No i główny bohater, piesek Norek z dogomanii.
Faktycznie, dgm wyludnione; sama jestem rzadziej, bo jestem wściekła, że wątki stare, ulubione, i nasz także - wykastrowane ze zdjęć.
To jest nie do odtworzenia, z naszego wątku, osób, które ratowały Noreczka od początku, na dgm nie ma nikogo...
Więc nie dziwota, że ludzie zniechęceni, i te zmiany - kto ma czas, zeby co chwilę się uczyć, to ma działać, i już.

Na razie sobie zapisałem wątek, a jutro mam trochę więcej czasu to przejrzę, ale już widzę, że mi się tam spodoba:) 

Te usunięte zdjęcia to jakaś porażka:/ Jeśli ktoś już ich w kompie nie ma to jedynym sposobem jest szukanie przez googla bo on nie zapomina:) 

Ale to chyba normalne, że gdy pies trafia do DS to ludzie jakby zapominają o nim i idą ratować kolejnego:) Tutaj też zostały tylko najwytrwalsze osoby:)

Administracja dogo ma swój świat - nielogiczny, ale własny;)

O 16.05.2016 o 19:20, Gusiaczek napisał:

Jak zawsze sprawiłeś mi ogromną frajdę fotorelacją! Cudne Ogoniaste, wszystkie bez wyjątku :)

Ovo ma wątek, nikt już tam nie zagląda, ale proszę ;)

Dzięki i miło, że zaglądasz:)

Też zapisałem i też widzę, że będę tam częstym gościem:) Pewnie jutro się odezwę...

Posted

A tak przy okazji to od soboty mam dwie tymczasowiczki mieszkające z Bajem i Alfredem:) Staruszki już, ale pełne życia. Jakoś tak się złożyło, że z okolic Baja - z lubelskiego. Jeśli ktoś ma jeszcze czas i siłę na dodatkowe wątki to zapraszam:)

Posted

Jak zawsze wchodzę tutaj z przyjemnością, podziwiam zwierzaki, zdjęcia, naturę na Maćkowych zdjęciach, zawsze chwilkę dłużej zatrzymuje się przy Bajutku ;)

A tu taka wiadomość - nowe tymczasowiczki!!!

Maciek - jesteś niesamowity, ale trafiło się dziewczynom :):)

Pobiegłam na watek, widziałam już , jak  spacerują po lesie :)

A co chłopaki na to?

Posted
16 godzin temu, Tola napisał:

Jak zawsze wchodzę tutaj z przyjemnością, podziwiam zwierzaki, zdjęcia, naturę na Maćkowych zdjęciach, zawsze chwilkę dłużej zatrzymuje się przy Bajutku ;)

Miło czytać ;)

A tu taka wiadomość - nowe tymczasowiczki!!!

Maciek - jesteś niesamowity, ale trafiło się dziewczynom :):)

Dziękuję, ale nie jestem, a jedyne staram się naśladować tych niesamowitych :)

A co chłopaki na to?

Ogólne zapoznane poszło szybko i sprawne. Z samcami byłoby trudniej:) Wiadomo, że na początku, przed pierwszym kontaktem, były pomruki bo co obce psy robią na naszym terenie???:) Nie bawiłem się w zapoznawanie na neutralnym terenie itd bo wiedziałem, że nikt z całej czwórki nie ma w głowie jakichś zaczepek względem odmiennej płci.  Po 2-3 minutach już wszystkie chodziły razem:) Bajutek bardzo się zainteresował Pandą i cały czas za nią chodził, wąchał po grzbiecie i oczywiście ślinił ją przy tym:) Musiała kilka razy się odszczeknąć by pozbyć się natręta, który odskakiwał na bok i znowu zaczynał swoje:) Po paru godzinach mu przeszło. Jednak do końca dnia Baj jeszcze uciszał tę która akurat szczekała więcej niż on by sobie tego życzył - porządek musi być:) Teraz już się dostosowały do zasad, że nie szczeka się bez sensu:) Teraz Baj z Alfredem nie zwracają na nowe uwagi. Kluska nie widzi i zdarza jej się wejść na któregoś z nich to kończy się jakimś warknięciem czy szczeknięciem. Krzywdy sobie nie robią, a to najważniejsze. Budy były i są już podporządkowane do swoich właścicieli, którzy w 99% zawsze wybierają tę samą, a na noc w 100%. Lewa jest Baja, środkowa Alfreda, a prawa Pandy i Kluski, ale Kluska jakoś nie lubi leżeć w budzie (nawet sama) więc leży poza nią. Rozłożyłem jej koc i też nie chce więc nic nie poradzę:/ W każdym razie nie ma żadnych konfliktów o budę.

• Upvote 1
  • 4 weeks later...
Posted

Wątek się trochę zaniedbał, ale proszę o cierpliwość bo ostatnio brak czasu na wszystko + choroba Alfreda (już jest prawie dobrze) + być może kolejny uszaty podopieczny (nie z chęci, a z konieczności) = potrzebuję urlopu od życia:/

Posted

Dawno mnie tutaj nie było,

jakoś wątek mi się zawieruszył i dopiero dzisiaj się objawił.

Zwierzaki jak zwykle u Maćka cudne i zadbane, też czekam na foteczki.

Posted
O 20.06.2016 o 17:25, Tola napisał:

Cierpliwie czekamy;  brak czasu rozumiem, bo u mnie podobnie - życie pędzi coraz szybciej ;)

Też mi się tak wydaje:)

O 20.06.2016 o 20:25, terra napisał:

Dawno mnie tutaj nie było,

jakoś wątek mi się zawieruszył i dopiero dzisiaj się objawił.

Zwierzaki jak zwykle u Maćka cudne i zadbane, też czekam na foteczki.

Witaj z powrotem:) Myślałem, że nie wrócisz...

Dziękuję, a co do fotek to postaram się w weekend bo prędzej pewnie nie dam rady, a do tego jeszcze te temperatury...

O 20.06.2016 o 20:54, Gusiaczek napisał:

Z pozdrowieniami zaglądam :)

Również pozdrawiam:)

• 2 weeks later...
Posted
O 23.06.2016 o 19:04, Maciek777 napisał:

Też mi się tak wydaje:)

Witaj z powrotem:) Myślałem, że nie wrócisz...

Dziękuję, a co do fotek to postaram się w weekend bo prędzej pewnie nie dam rady, a do tego jeszcze te temperatury...

Również pozdrawiam:)

Wracam jak bumerang ;)

Świetne szelki mają Twoje psiaki, chyba nadają się do ciągnięcia wózka czy sanek albo do roweru.

Czy mają opcję przypięcia smyczy w kłębie?

Posted
10 godzin temu, terra napisał:

Wracam jak bumerang ;)

Całe szczęście:)

10 godzin temu, terra napisał:

Świetne szelki mają Twoje psiaki, chyba nadają się do ciągnięcia wózka czy sanek albo do roweru.

Czy mają opcję przypięcia smyczy w kłębie?

Dzięki:) Szelki Baja zostały stworzone do zaprzęgów. Rozkładają nacisk na cały tułów i przez to muszą być zapinane z tyłu. Ma to taką wadę, że pies jest trudny w kontroli w ciasnych przejściach więc nie nadają się do miasta.

99ad7c_045d4193bce16456a0e6cab4ad643a1f.

Jeśli potrzebujesz szelki by pies czuł się komfortowo w "zaprzęgu" i mieć nad nim lepszą kontrolę (zapinane prawie nad kłębem) to mogę Ci polecić takie szelki jakie ma Alfred. Trixie, linia Fusion. Różne rozmiary i kolory, całkiem solidnie wykonane, odblaskowe nici. W necie największy wybór i najniższe ceny;)

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=d&string=fusion&search_scope=category-90074&bmatch=s0-hou-1-4-0623

10751846_383691571800376_2072698503_n.jpg

trixie-fusion-szelki-pod_3240.jpg

Chyba, że nie chcesz Trixie bo pies ma dużo siły to wtedy stawałbym też na Man Mat'y, ale bardziej klasyczne - cywilizowane:) Produkty z tej firmy są niezniszczalne, co potwierdzają malamuciarze:)

5052039262

Posted

Dziękuję Maćku za sugestie.

Potrzebuję szelek do roweru, takich żeby panować nad psem (jeśli się uda psami) a jednocześnie żeby mnie nie przewrócił.

Moje psy nie są jakoś bardzo silne, ale w kupie siła ;)

Muszę poeksperymentować :)