Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przepraszam za małe spóźnienie:/ Potrzebujemy jeszcze "chwilki":)

O 28.02.2016o19:50, agusiazet napisał:

Proszę napiszcie jak poruszać się po tym dogo, bo ja nic nie mam i nie umiem znaleźć! Najlepieij na PW!

I pomógł Ci już ktoś?

Posted
8 godzin temu, agusiazet napisał:

Nie.

To zacznijmy od tego byś pozbierała swoje subskrybowane wątki. Wejdź w swój profil i po prawej stronie (na górze, gdzie masz miejsce na panoramiczne zdjęcie w profilu jak na fb) masz "moja aktywność". To wątki gdzie się udzielałaś. Każdy jeden musisz ręcznie przestawić na "obserwowany" tak jak na poprzednim dogo - po prawej stronie masz ten przycisk z liczbą osób, które go obserwują. Jak go klikniesz i wyskoczą Ci opcje to przed zatwierdzeniem obserwowania odznacz sobie najpierw byś nie dostawała żadnych powiadomień bo inaczej dogo zawali Ci pocztę mailami. Te które już ustawisz sobie jako obserwowane znajdziesz w zakładce "obserwowana zawartość", a otwiera się ją poprzez kliknięcie w swój nick na samej górze ekranu, w prawym rogu. Niestety wątki na tej na liście już się nie przesuwają w górę gdy ktoś doda post. I nie można od razu z listy przeskoczyć do ostatniej strony wątku.

Posted

Czas na słów kilka o moich zwierzach:)

Na ostatnim spacerze nam się poszczęściło. Fakt, że prawie żadne zdjęcie Baja i Alfreda nie wyszło ( :) ), ale natknęliśmy się na leśne zwierzęta:) O tym za chwilę bo najpierw modele:)

oh06eg.jpg

jsc5ug.jpg

29394hv.jpg

Baj z Alfredem uwielbiają spacery. W sumie jak każdy pies:) Dobrze wiedzą co się szykuje gdy tylko w domu któryś karabińczyk od uprzęży uderzy o podłogę:) Zaczynają się piski i skomlenia:) Gdy wyjdę z domu to robi się coraz głośniej i lecą do bramy. Prawdziwy hałas jest w trakcie zakładania szelek, ale przynajmniej są wtedy grzeczne:) Oczywiście Baj najgłośniejszy:)

Alfred coś ostatnio trochę kulał na łapkę. Dostawał przez 2 dni tabletki przeciwbólowe i przeciwzapalne. Przeszło już po pierwszym podaniu. Po odstawieniu znowu zaczął kuleć:/ Zacząłem dawać im Cortaflex (bo miały przerwę) i po 2-3 dniach wszystko przeszło:)

15d1fsw.jpg

Posted

Zaraz na początku widać jak niecałe 200 m przed nami stoi na drodze łania. No OK, na filmie nie widać co to za zwierzę;) Po chwili nas zauważyła i uciekła, a za raz za nią (nie widać) druga. Psie towarzystwo je zauważyło i zaczęło coś rozmawiać między sobą;) To jeszcze i tak było cicho bo czasem jak nam sarny wyskoczą to dopiero jest lament:)

Normalnie film trwał ponad 5 minut, ale skróciłem bo idąc dalej, jednak nie zobaczyliśmy już tych łań. Później natknęliśmy się na żurawie na polu. Nie widzieliśmy ich, ale tego dnia i tak wydarzyło się więcej niż zwykle:)

Królik Roger hasa jak młody:) Trochę się męczy gdy np przekica jednorazowo 10 m. Wtedy robi sobie przerwę, ale i tak bardzo dobrze się trzyma:) I bardo lubi kopać:D

2j44luh.jpg

i5xkdc.jpg

2qnabdl.jpg

Posted
7 godzin temu, Dana i Muszkieterowie napisał:

Maciek wciąż coś ulepsza, remontuje, wow ! Zdjęcia piękne, filmiki też. Łanię na filmiku zauważyłam. Baj i Alfred bardzo zgodnie razem spacerują.  Roger czymś bardzo zainteresowany: http://i66.tinypic.com/2qnabdl.jpg. Saszka świetnie pomaga: http://i66.tinypic.com/14cz9m8.jpg, a Julian chyba nie przepada za remontami: http://i66.tinypic.com/29wmgzo.jpg. 

Dzięki:)

Nie wiem co się stało, ale po wstawieniu filmów obejrzałem je i wyglądały normalnie, a teraz w pierwszym faluje obraz i jeszcze jest niewyraźny:( Chyba, że tylko u mnie tak jest...

EDIT: O, i już jest normalny:/

Posted

Maćku, z serca dziękuję za CudRelację :) miło spotkać się Wami! Julianowski grzbiet ... zbyt wysokie dźwięki, czy wręcz przeciwnie - basów nadmiar ? ;) Serdeczne pozdrowienia zostawiam i do zobaczenia :)

Posted
23 godzin temu, Dana i Muszkieterowie napisał:

Maciek wciąż coś ulepsza, remontuje, wow !

Niestety nie tak wciąż:)

14 godzin temu, Gusiaczek napisał:

Maćku, z serca dziękuję za CudRelację :) miło spotkać się Wami! Julianowski grzbiet ... zbyt wysokie dźwięki, czy wręcz przeciwnie - basów nadmiar ? ;) Serdeczne pozdrowienia zostawiam i do zobaczenia :)

I ja dziękuję za odwiedziny:) 

Nie wiem czego Julianowi było za dużo:) Ale aż się musiał rozciągnąć po obudzeniu:)

• 2 weeks later...
Posted

Cudny zwierzyniec, rewelacyjne zdjęcia!

A filmiki obejrzałam parokrotnie, zawołałam nawet TZ, zeby sie napatrzył, i bo Baj to również  jego ulubieniec, zawsze wspomina naszą wpólną podróż ze schroniska do hoteliku...

Dawne czasy... jak zwykle miło widzieć Bajutka szczęślwiego!

Posted
20 godzin temu, Tola napisał:

Cudny zwierzyniec, rewelacyjne zdjęcia!

A filmiki obejrzałam parokrotnie, zawołałam nawet TZ, zeby sie napatrzył, i bo Baj to również  jego ulubieniec, zawsze wspomina naszą wpólną podróż ze schroniska do hoteliku...

Dawne czasy... jak zwykle miło widzieć Bajutka szczęślwiego!

Dziękujemy:)

Następnym razem postaram się o jakiś ciekawszy filmik;)

Ale Wam Bajutek utkwił w pamięci:) Ale chyba nie bez powodu bo przed adopcją koleżanka z hotelu też mi powiedziała, że najlepszego psa zabieram:) 

6 godzin temu, Gusiaczek napisał:

krokusy_400x400.jpg

Niestety nie otwiera mi się zdjęcie:(

71phfo.jpg

Tylko jak tu świętować jak się na nocki chodzi?:/ Wieczorem nie można więc kiedy? Po powrocie do domu o 6 rano?;)

Posted

Zdjęcie zniknęło .... może dlatego, że krokus jest symbolem trzeźwości i nie po drodze mu z Patrykiem ?  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig

Maćku są tacy, których zadziwiłoby Twoje pytanie - 6 rano, po południu - nał problem  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,06_bD_orig.

• Upvote 1
Posted
15 godzin temu, Gusiaczek napisał:

Zdjęcie zniknęło .... może dlatego, że krokus jest symbolem trzeźwości i nie po drodze mu z Patrykiem ?  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig

Maćku są tacy, których zadziwiłoby Twoje pytanie - 6 rano, po południu - nał problem  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,06_bD_orig.

Krokus symbolem trzeźwości? Nigdy o tym nie słyszałem:D

No tak, tacy to już są pod sklepem jeszcze przed otwarciem;)

• 2 weeks later...
Posted
Czas świąteczny, czas radości. Niechaj w sercu szczęście zagości.
Niechaj spełnią się życzenia: zdrowia, szczęścia, powodzenia!
Zdrowia, szczęścia, humoru dobrego, a przy tym wszystkim stołu bogatego.
Mokrego dyngusa, smacznego jajka i niech te święta będą jak bajka.

iqhhd5.jpg

• Upvote 1
Posted

U nas w maju stuknie cztery latka z Ovo, a dzisiaj mnie stuknął roczek ;)

juz_nie_pale_hurra_0.jpg

szkoda, że nie mogłam odkładać nieprzepalonych pieniędzy, bo suma jest imponująca : ok. 5 tysięcy! no, ale łatwiej było wiązać koniec z końcem bez wyrzutów sumienia nałogowca ;)