Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 349
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Powoli po przeprowadzce na wyspe sledze starsze watki dogomanii...

Jestem w kompletnym szoku....
Z Paulina bylam na roku nawet w jednej grupie, byla troche mlodsza ode mnie, znalam jej Mame, psiaki, bywalam (wraz z grupa przyjaciol i wspolpracownikow jej Ojca) czesto u nich w domu na fantastycznych spotkaniach "firmowych" a w zasadzie na "obiadach czwartkowych" we srody u jej Taty, cudownego czlowieka, swietnego Przyjaciela, czlowieka z charyzma i niesamowita aura....najpierw wszyscy przezylismy tragiczna smierc Adama - jej Taty, dzis dowiedzialam sie o smierci Pauliny. Nie przyjaznilysmy sie, pewnie malo sie znalysmy...ale mimo to jest mi niezmiernie przykro....

Biedna jej Mama...koszmarnie cala rodzine stracic i przezyc swoje dzieci...

Czy moge jakos pomoc? Juz nie mieszkam w Krakowie, wiec trudno bedzie mi sie spotkac z jej Mama, ale moze jakas pomoc finansowa sie przyda?

:candle: kochana, zaopiekuj sie prosze moimi psicami tam w gorze

[I]P.S jedna z jej jamniczek urodzila sie u mnie w domu i byla siostra z wczesniejszego miotu mojej Tintki, po Muzie, naszej pierwszej jamnikowej suni....[/I]

• 3 weeks later...
Posted

Perfi,musisz wejsc w brame od strony starej kaplicy.
Potem za kaplica,majac ja po lewej stronie,wchodzisz w pierwsza alejke w prawo.Idziesz ok.150-200 metrow,skrecasz w prawo.Paula jest pochowana w grobie z ziemi,4 lub 5 grob przy zywoplocie.Naprzeciwko jej grobu,po 2 stronie ulicy jest taki bialy budynek,latwo znalezc.Na tabliczce zdjetej z trumny jest napisane Paulina Zierold-Hladczuk.Jak Ci sie uda,napisz potem do mnie wieczorem.Strasznie mi jej brak i strasznie tesknie.Dzis pale lampki tu w Radomiu,pod kapliczkami za Paule...:-(
Ona lezy w grobie razem z ojcem Adamem Zieroldem oraz 5 letnim braciszkiem,moze bardziej Ci sie rzuci grob w oczy.

Posted

Jej imię, księżycowa dziecina,
zrywająca kwiaty w ogrodzie.
Urocza księżycowa dziecina,
niesiona echem minionego czasu.

Peter Sinfield, „Księżycowa dziecina”

Posted

bylam... zapalilam znicz... pomodlilam sie...

mam problem z wrzuceniem zdjecia wiec podaje link:
[url]http://img519.imageshack.us/my.php?image=p1000672tx9.jpg[/url]

Posted

[COLOR=black][FONT=Verdana]Tak mało nas nieobojętnych na los skrzywdzonych zwierząt….. trudno cokolwiek napisać...[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Dlaczego tak się dzieje?[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]
Wyrazy współczucia dla Mamy, rodziny, najbliższych.
Spoczywaj w pokoju.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Czy ktoś ma kontakt z mamą? Czy ona potrzebuje pomocy z tymi zwierzakami? [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Piszcie.[/FONT][/COLOR]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]

Posted

Ja mam kontakt z mama Pauli.Dzwonie co jakis czas.Ona teraz potrzebuje spokoju aby mogla poukladac sobie jakos zycie:-( powiedziala ze na razie nie potrzebuje pomocy a jakby cos-da znac.Ja trzymam reke na pulsie,jakbym cos wiedziala to bede Was prosic o pomoc.To bardzo dzielna kobieta.

Posted

[quote name='Ania-tygrysiczka']Ja mam kontakt z mama Pauli.Dzwonie co jakis czas.Ona teraz potrzebuje spokoju aby mogla poukladac sobie jakos zycie:-( powiedziala ze na razie nie potrzebuje pomocy a jakby cos-da znac.Ja trzymam reke na pulsie,jakbym cos wiedziala to bede Was prosic o pomoc.To bardzo dzielna kobieta.[/quote]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Masz racje spokój teraz i ciepło znajomych i rodziny jej bardzo potrzebne. Pisz do nas w razie czego. Straszne jest to co się stało. [/FONT][/SIZE]

• 1 month later...
Posted

Kochani pomozcie...Marzena zostala wykolesiowana przez pracodawce,2 miesiace ja zwodzil,nie dal umowy:angryy: i nie wyplacil pensji za 2 miesiace.
Dziewczyna harowala po 16 godzin dziennie i nie ma nawet teraz za co nawet najskromniejszych swiąt zrobic:-(
Pomozmy Marzenie,blagam...
Moze gdyby kazdy wyslal jakas paczuszke nieduzą nie bylo by jej tak ciezko w swieta.Pomozmy...
Najbardziej zal dzieciakow-jest ich az czworo.
Ja juz szykuje paczke skromna dla nich,w poniedzialek pojdzie priorytetem.
Czy ktos jeszcze im pomoze?
Na pw podam adres.
Prosze :modla:

Posted

Aniu, moze prawnicy pomoga w tej sprawie? Znam Frotke i Tanitke.
Nie mozna tego tak zostawic. Trzeba pracodawce postraszyc prawnie.

To oczywiscie swoja droga. A drugim torem powinna isc pomoc materialna. Ja bym wolala przelac grosik na konto. Czy to mozliwe? Jesli tak prosze o pw.

Posted

Proponuję zrobić listę żeby Marzena nie dostała np 5 kg rodzynek .
Czy ktoś ( ew. Marzena ) mógłby odebrać paczkę z lotniska w Krakowie z terminalu cargo . Postaram się załatwić przesłanie za darmo lub z dużą zniżką . Proszę jeszcze o info w jakim wieku są dzieci . Trzeba jakieś prezenty dorzucić do paczki .