Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Mrzewinska']Zblizaja sie wybory samorzadowe. Ilu pelnoletnich, z prawem glosu dogomaniakow pojdzie przedtem do regionalnych oddzialow partii czy ugrupowan p[olitycznych domagajac sie wprowadzenia problemu praw zwierzat na obrady Sejmu????
Domagajac sie wprowadzenie w prawie zapisu, ze nikt, komu udowodniono znecanie sie nad jakimkolwiek zwierzeciem, nie moze wiecej miec zadnego zwierzecia?
[LIST]
[*][B][COLOR=red]Zakazu sprzedazy psow w miejscach publicznych, [/COLOR][/B]
[*][B][COLOR=red]nakazu sprzedazy wylacznie w miejscu wyhodowania? [/COLOR][/B]
[*][B][COLOR=red]Rejestracji hodowli takze psow nierodowodowych?[/COLOR][/B]
[*][B][COLOR=red]Wprowadzenia zakazu trzymania zwierzat na lancuchach - jesli w gospodarstwie, to musi byc kennel o odpowiednich wymiarach, lub pies biega luzem w zabezpieczonym ogrodzeniu?[/COLOR][/B]
[*][B][COLOR=red]Zwolnienia na wsi i w miescie od oplat tylko wysterylizowanych psow?[/COLOR][/B]
[*][B][COLOR=red]Wprowadzenia przepisu, że znecanie sie nad zwierzeciem jest czynem najwyzszej szkodliwosci spolecznej?[/COLOR][/B][/LIST]Ilu nas jest pelnoletnich, z prawem glosu, gotowych do solidarnego dzialania?

Zofia[/quote]

W ustawie powinien byc KATEGORYCZNIE skreslony zapis dotyczacych strzelania, przez mysliwych, do bezdomnych psow i kotow.

Ich cierpienie, jest porownywalne z cierpieniem Ozziego tylko tych zwierzat nikt z nas nie widzi, gdzies postrzelonych, umierajcych..w lasach na polach:-( :-( :shake: :shake:
Jaki to przyklad dla spolecznstwa kiedy rzesza 'panow wyroznionych' ma prawo w sposob bestjalski traktowac zwierzeta.

Skasowanie instytucji hycla i nakaz budowy schronisk gminych lub miedzygminnych.

• Replies 958
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gonia na media typu TVN Polsat itp dziala efekt skali liczba ludzi itp wiec jesli bedzie glosno to zainteresuja sie tym. Poza tym Zadna stacja nie pozwoli sobie na to zeby nie miec newsa ktory bedzie miala konkurencja. A petycje do ministra Ziobro, prezydenta podpisane przez np 10 000 osob to juz cos. Pamietajcie tez ze wybory za pasem i partie podchwyca temat lokalnie zeby cos robic jesli zobacza ile osob jest interesujacych sie zwierzetami i przedewszystkim pochyla sie nad tragedia Ozziego bo ludzkich emocji nie mozna bagatelizowac. Petycje do wszystkich parlamentazystow i informacje na temat historii ozziego a gwarantuje wam ze ktos postanowi na tym sie wybic i dzieki temu nada rozglos sprawie

Posted

[quote name='bartwood']A moze strona w sieci gdzie bedzie wszystko posegregowane. Petycja akcje jakie w tej sprwie podejmujemy terminy itp. osoby kontaktowe.
Moze jako stronka Ozziego ku jego pamieci ????[/quote]
Jesli trzeba, to sluze [B]darmowym[/B] hostingiem (bez reklam itp smieci).
Moge rowniez polecic jakies CMS'y by serwis wygladal ladnie, profesjonalnie i dzialal szybko.

Pozdrawiam
Tomek

Posted

Widzicie duzo sie da zrobictylko kto to skoordynuje ??? Kazdy dostanie dzialeczke do zrobienia i bedzie super i sie uda a Ozzi napewno nam przyszczeknie i bedzie z duma patrzyl jak innym stworzenia bedzie lepiej.

Posted

[quote name='bartwood']Gonia na media typu TVN Polsat itp dziala efekt skali liczba ludzi itp wiec jesli bedzie glosno to zainteresuja sie tym. Poza tym Zadna stacja nie pozwoli sobie na to zeby nie miec newsa ktory bedzie miala konkurencja. A petycje do ministra Ziobro, prezydenta podpisane przez np 10 000 osob to juz cos. Pamietajcie tez ze wybory za pasem i partie podchwyca temat lokalnie zeby cos robic jesli zobacza ile osob jest interesujacych sie zwierzetami i przedewszystkim pochyla sie nad tragedia Ozziego bo ludzkich emocji nie mozna bagatelizowac. Petycje do wszystkich parlamentazystow i informacje na temat historii ozziego a gwarantuje wam ze ktos postanowi na tym sie wybic i dzieki temu nada rozglos sprawie[/quote]

Petycje musza byc w trzech conajmniej jezykach, wierzcie mi, ze wiecej podpisze ludzi ze swiata niz z Polski a z opinia miedzynarodawa Prezydent, RZAD i Sejm musi sie liczyc.

PETA chetnie umieszcza takie info na swoje stronie-podpisz sie pod petycja itd.

Posted

[quote name='bartwood']Widzicie duzo sie da zrobictylko kto to skoordynuje ??? Kazdy dostanie dzialeczke do zrobienia i bedzie super i sie uda a Ozzi napewno nam przyszczeknie i bedzie z duma patrzyl jak innym stworzenia bedzie lepiej.[/quote]

Dzialania nasze koordynuje Medar. Wydaje mi sie ze wszystkie pozostale akcje powinny byc rowniez koordynowane przez niego.

Posted

Ja naprawde namawiam aby na stronie Ozziego dodac wszystko o akcjach jakie prowadzimy jako nowy dzial. Umiescic ewentualnie strone ne serwerze gdzienie bedzie padac co chwile( ale to chyba juz zrobione), przygotowac plakaty, banery, i informacje zwiezla cos w rodzaju prasowej, jest wielu dziennikarzy zaangazowanych w to wiec pewnie pomogą, moze wlasnie tam umiescic petycje. Moze znajda sie osoby ktore zasponsoruja akcje aby pojawily sie platne reklamy w mediach moze producenci karmy ??? Wydaja kase na reklame jakto sie nie troszcza o psy wiec moze pokaza jak bardzo moze info do nich rowniez wyslac. Trzeba sie przygotowywac aby kampania medialna zgrala sie z internetowa tak aby byl to ciag dzialan. Moze pozyskac jakies znane twaze aktorow dziennikarzy ktorzy dodatkowo popra te dzialania ???? Maciejakieskontakty to pomozcie

Posted

Jesli chodzi o politykow to moze pikieta pod sejmem albo marszmilcznia przeciwko znecaniu sie nad zwierzetami. Pod haslem jeszcze jedna niepotrzebna smierc w bólu i cierpieniach. :Zwierzeta nie krzycza wiec zrobmy to za nie. jesli bedzie trzeba towybiore sie do Warszawy moge z dolnegoslaska zabrac cztery osoby chyba ze bedziemy z psami wtedy bedzie jeszcze wiekszy halas.

rzucam pomysly mozektorys podchwyci

Posted

[quote name='bartwood']Jesli chodzi o politykow to moze pikieta pod sejmem albo marszmilcznia przeciwko znecaniu sie nad zwierzetami. Pod haslem jeszcze jedna niepotrzebna smierc w bólu i cierpieniach. :Zwierzeta nie krzycza wiec zrobmy to za nie. jesli bedzie trzeba towybiore sie do Warszawy moge z dolnegoslaska zabrac cztery osoby chyba ze bedziemy z psami wtedy bedzie jeszcze wiekszy halas.

rzucam pomysly mozektorys podchwyci[/quote]

Marsz powinien sie moze zaczac od pomnika 'Szczesliwego psa":-( :-( ktorego symbolem jest wlasnie rzezba goldena..

[URL="http://www.cztery-lapy.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=337"]http://www.cztery-lapy.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=337[/URL]

Posted

A to jeszcze jeden link do wiadomości tym razem na interia.pl
Nie podaja nic nowego oczywiście.
[URL="http://fakty.interia.pl/kraj/polska_lokalna/dolnoslaskie/news/Zakatowa%B3a_psa,785934,3286"]http://fakty.interia.pl/kraj/polska_lokalna/dolnoslaskie/news/Zakatowa%B3a_psa,785934,3286[/URL]

Posted

Moze znalazlabym osobe ktora przetlumaczylaby teks o Ozzim na jez. wloski.
Marsz milczenia tez uwazam dobry pomysl, trzaba zwrocic uwage maksymalnie jak najwiecej osob na sprawe smierci Ozziego. Dobrze by bylo gdyby pod petycja podpisaly sie jakies znane osoby (np. dziennikarze, artysci) Moze warto poszukac do nich jakichs kontaktow i zainteresowac sprawa? W koncu "duzy moze wiecej" :roll: Osobiscie mam jedna taka osobe "na oku" wiec jak bedzie wzor petycji moge sprobowac.

Posted

Plakat ozziego powinien pojawic sie u kazdego weta, na kazdej stacji paliw, na kazdym kiosku, w marketach, Mysle ze ktos powinien pogadac z producentami karmy dlapsow moze zasponsoruja druk takich plakatow w ilosci kilkudziesieciu tysiecy zlotych w kolorze i formatu a1 i my zajmiemy sie ich rozwieszeniem znalezieniem miejsc gdzie moga zawisnac itp itd i podac informacje do strony o ozzim z info ze zbieramy podpisy pod zmiana prawa odnosnie zwierzat. Oprocz tego banery na wszystkich psich portalach z linkiem do stronki ozziego, i na wszystkich portalach gdzie tylko sie da ! moze GG pozwoli na zmaieszcznie baneru w komunikatorzetrzeba kombionwac

Posted

O ile mnie pamiec nie myli, byl juz przygotowywany projekt ulotki, ze zdjeciem Ozziego. Nawet moja znajoma z innego forum napisala wiersz do tej ulotki.

Oto ten wiersz:

List Psa

Nie dałeś mi czasu, abym
mógł pokochac Cię bardziej.
Nie dałes mi czasu, abym
zdążył wypięknieć.
Nie zagoiły się jeszcze
moje stare rany -
a juz zadałes mi nowe.
Nie zaczęło się jeszcze
nasze wspólne życie -
a położyłeś mu kres...
Czy nie byłem dostatecznie
cierpliwy,
łagodny,
posłuszny ?
Czy moja sierść nie była
dostatecznie miękka
dla Twej dłoni ?
A może - nieopatrznie odwróciłem wzrok ?
Patrzę na Ciebie teraz
z Tęczowego Mostu.
Wiesz - zanim wszechświat pękł na pól
zdążyło pęknąć moje serce.
Worek i sterta ziemi,
ostatni obraz,
ciemność,
i nic więcej.
To nie tak miało być, kiedy
szukałem u Was ratunku.
NIE TAK.

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B][COLOR=darkorange]Chciałam wszystkich poinformować że już dosyć dawno utworzyłam bloga dotyczącego historii Ozzego ([/COLOR][/B][URL="http://www.monia-o-ozzym.blogownik.pl"][B][COLOR=darkorange]www.monia-o-ozzym.blogownik.pl[/COLOR][/B][/URL][B][COLOR=darkorange]) . I nie jest to forma reklamy, tylko chciałam abyście wiedzieli że są tam wrzucane zdjęcia gazet oraz przekopiowywane teksty (dla wszystkich tych co mają problemy z długo otwierającymi się linkami lub pracami PDF)[/COLOR][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=darkorange][B]Będę również wdzięczna za informacje jeśli pojawią się nowe artykuły (żebym nie przeoczyła).[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman][B][COLOR=darkorange]Pominęłam jedynie wszystkie fora – nie sposób wszystkich prześledzić.[/COLOR][/B][/FONT][/SIZE]

Posted

[B][COLOR=darkorange]Jeśli zaakceptujecie tą formę zebranych informacji, prosiłabym również o jej wskazywanie. Mogę zamiast księgi gości utworzyć coś w formie: Jeśli chcesz pomóc - wpisz się...[/COLOR][/B]

Posted

Uzgadniajcie tylko wszystko z medarem moze przed kontaktowaniem sie z mediami. On ma najpelniejsze informacje ktore media co od nas dostaly. Nie mozemy dzialac chaotycznie. Dlatego prosimy tez o dzien / dwa spokoju - nie damy rady zajmowac sie wszystkim od razu. Na razie zawiadomienie prokuratury jest priorytetem.

Posted

Ela i Krzys macie racje czekamy na wasza decyzje. Poprostu pomysly same sie rodza ale dzialac nalezy zbiorowo. I nalegam przygotujcie wszystko w tajemnicy i udostepnijcie w momencie kiedy bedzie to mozliwe.

Posted

[quote name='kacha_wawa']W nawiązaniu do prośby Eli zaraz utworzę nowy wątek dotyczący petycji i marszu...
Poproszę Moda o podwieszenie go...
Proszę także moda o przeniesienie wszystkich informacji dotyczących petycji i marszu do nowego wątku...
Elu, prośba do Ciebie, utrzymujesz stały kontakt z Frotką i fundacją Emir, czy mogłabyś ich nakierować do mnie???? ;)[/quote]

Jasne, choc obie czytaja tez forum, wiec pewnie same sie nakieruja.

Posted

W proponowanej petycji należy bezwzględnie żądać powołania ogólnopolskiej policji do spraw zwierzat, mogącej kontrolować hodowle, ośrodki jazdy konnej , gospodarstwa rolne, schroniska itd. w gestii policji powinno być karanie mandatami, natychmiastowa konfiskata zwierząt i utrzymywanie oraz leczenie na koszt właściciela. Zgłaszanie spraw do prokuratury. Bez tego nie ma szans, bo małą szkodliwość społeczna. Jak właściciel nie chce płacić to niech odpracuje w schroniskach, ośrodkach utylizacji w chlewniach czy gdzie takiego oddelegują. A co do sprawy Ozziego - Jakie matki rodzą takie dzieci??,