Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

basia0607 napisał(a):
W tym wszystkim oprócz uratowanych psów jest jeszcze druga ważna sprawa, która mnie niezmiernie buduje, otóż w tak drastycznych przypadkach organizacje, ludzie niezrzeszeni potrafią się zjednoczyć i zrobić coś co wydaje się awykonalne.
Pamietajmy, że podobnych miejsc cichej każni zwierząt w Polsce jest wiele, Wojtyszki, Chrcynno, Bagienice , na czarnej liście jest takich wiele. Do tego dochodzą hycle, do nich nikt nie ma wglądu.

dokładnie tak :)

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W tym wszystkim oprócz uratowanych psów jest jeszcze druga ważna sprawa, która mnie niezmiernie buduje, otóż w tak drastycznych przypadkach organizacje, ludzie niezrzeszeni potrafią się zjednoczyć i zrobić coś co wydaje się awykonalne.
Pamietajmy, że podobnych miejsc cichej każni zwierząt w Polsce jest wiele, Wojtyszki, Chrcynno, Bagienice , na czarnej liście jest takich wiele. Do tego dochodzą hycle, do nich nikt nie ma wglądu.

Posted

basia0607 napisał(a):

dokładnie tak :)

Posted

wilczka napisał(a):
ja dzwonila do ktorejs z was-teraz dostalam link watku-dam dom staly onkowatemu z pseudo z torunia-prosze o kontakt

Czy te psy mogą już iść do DS, bo według mnie nie ?

Posted

[quote name='sharon']
Opiszę DT:
Dla labka jak już pisałam kolega, który ma labka około rocznego samca z rodoowdem zdecydował się zawbrać jakiegoś na DT, karmi royalem i naprawdę super dom- kolega z pracy!!

Napisałam Ci pw odnośnie labka. odezwij się jak najszybciej prosze!

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Niech Ilona napisze dokładnie info...z tego co wczoraj usłyszelismy, to psom można szukać domów, ale na podstawie umowy , którą podesle Grzegorz.

to teraz już nic nie wiem. ;/

Posted

:) no własnie dlatego niech Ilona napisze dokładnie co i jak, bo wczoraj w tym zamieszaniu ....
Psiaki u nas wyczesane i wymyte choc z grubsza. Wszystkie czują się dobrze i nie sprawiają problemów. Do ludzi otwarte i przyjazne. Wrzuce zdjęcia za jakiś czas.

Posted

Jeżeli piszecie o tym samym Grzegorzu co myślę, to nie słyszałam jeszcze, aby tam skąd zabierał psy wracały one do swego oprawcy. Nie wiem jak on to robi....
Czy to Grzegorz B :cool3: ?

Posted

[quote name='Rinuś']a ja jestem załamana tym co wypisują na Emirze na jego temat...sami nie pomogą a oskarżają innych.

Oni wojują ze sobą już od dawna. A o co poszło, pewnie nigdy się nie dowiemy......

Posted

Pamietajcie o opinii wet. o stanie psów i to nie potem a teraz. Przypilnujcie aby opinia weta była rzeczowa i wymowna. Są tacy co to nic złego w wygladzie psa nie widzą i są drudzy, ktorzy zauważa wszystko, szukacie tych drugich.
Ja leżę z grypą ale AGa i THeta, jedzie do Torunia po psy. Oprócz innych zabieramy haszczke, ktora ma sparalizowany tył,
prawdopodobnie po zabiegach wet, ktore ta kanalia na niej stosowala.

Posted

Rinuś napisał(a):
a ja jestem załamana tym co wypisują na Emirze na jego temat...sami nie pomogą a oskarżają innych.

nie ma co się załamywać ,ja cenię emir za ostry jęzor - ale kążdy miecz ma dwa końce :)

Posted

Rinuś napisałam Ci na gg oraz sms-a. Chciała bym odpowiedź jakie psy mogę zabrać, ponieważ mogę tylko jutro lub wtedy dopiero w środę( poniedziałek, wtorek pracuję )
Ilon, Rinuś jak coś piszcie to smsa.

Posted

agaga21 napisał(a):
chyba, że któryś za jakiś czas NAGLE "umrze", bądź "ucieknie"... ;)

nie chciałabynm takich chwytów robić :) mamy DT dla labów, ale teraz organizujemy transport.

Posted

Rinuś napisał(a):
nie nie mogą iść na stałe,tylko DT.

do dajcie mi onka na dt-z potem zmienimy w umowie dt na ds-czestak przeciez jest ze tymczas staje sie ds-i nie ma nic w tym zlego

Posted

a ja mam pytanie z innej beczki,. czy ma tam był TVN i ma być reportaż w uwadze? bo takie padło info na innym forum...wiem, że na pewno był TVP1 i wczoraj widzialam o 21.45 w TVP Bydgoszcz kawałek nagrania, ale to krótkie bylo strasznie...będzie jakiś wiekszy materiał?

Posted

No Ilon_n potrzebne zebranie -ja nie wiem co ludziom mówic -trza to ruszyć. Potrzebne jak najszybsze spotkanie. Napisz kiedy możesz.

Muszę zadzwonić do fundacji od bernardynów - nie wiem nic też o tych zabranych
Do Szczecinka - tu trza kołowac transport i ustalic jakie psy idą
Do dziewczyny z Łodzi - tam też mogą dwa psy jechać
mam też jeden dt ale aż w Krakowie
wolczka chce psiaka - tu też trza się naradzić jaki (wilczka napisz dokładniej jakie masz oczekiwania)

Proszę o kontakt bo te osoby czekają aż się odezwę :)