Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

as_ko napisał(a):
Nie ma sprawy, tylko kontakt na kogo jakby co? Na schron czy do którejś z Was?

Broń Boże na schron! Do Lidki najlepiej, zaraz poda.

Posted

[quote name='malagos']a jaki ma charakter, jaka jest?[/QUOTE]

Wiemy niestety tylko tyle, ile jest w pierwszym poście - jest bardzo proludzka, ogląda się za człowiekiem i zwraca jego uwagę na siebie najczesciej szczekaniem. Jest też w dość dobrym stanie, wiec pewnie pierwsza leci do miski - ale nie widziałam, żeby kiedykolwiek używała siły czy nawet warczała na inne psy. Nie popada w konflikty ani ich nie wywołuje. Przez kraty wącha wyciągniętą dłoń, próbuje lizać palce.

Posted

arabiansaneta napisał(a):
Znalazło się więcej chętnych na spaniele, to może przy okazji...

Też mam taką cichą nadzieję, że któryś z domków który chciał zaadoptować Jokiego zdecyduje się na nią. Jedyną barierą jest to że nie wiele wiemy o jej charakterze.

Posted

hmm problem w tym że w tym schronisku nie bardzo jest mozliwości wyciągnięcia suni na taki spacer:-(
ja mogłabym poświęcić swoje dziecko (2letnie) ale wątpie żeby ktokolwiek poszedł nam aż tak na ręke, wyciagnął sunie i dał na spacer...

Posted

cavani napisał(a):
Stawiam się tu z wątku Jokiego na zaproszenie as_ko. Mam kilka bardzo fajnych domków, które były zainteresowane Jokim. Tylko w większości są to domki z dziećmi. Obiecałam tym rodzinom, że Jeśli Joki nie trafi do nich to zaproponuję im inne pieski. Tylko warunek jest taki, że piesek musi być łagodny. A czy jest możliwość wyciągnięcia jej z boksu na jakiś spacer, żeby zobaczyć jak zachowa się poza kratami? Jeśli okaże się łagodna i kontaktowa, to może ktoś zgodziłby się, żeby spotkała się na takim spacerku z jakimś dzieckiem. Ja mam w Białej Podlaskiej takie dwie rodziny, które zgodziły się w ten sposób pomagać poszkodowanym przez los psiakom. Mam takie rodziny, które zadeklarowały, że po Jokiego mogą przyjechać już - nawet z odległych krańców Polski. Jeśli zdecydowaliby się na sunię, to mogłaby od razu ze schroniska pojechać do domu.

Niestety nie ma możliwości wyjęcia psa z boksu na spacer. Jest to możliwe jedynie wówczas, gdy pies jest adoptowany. Z tego powodu szukamy DT - bo nie znamy jej podejścia m.in. do dzieci, a to nie ma co ryzykować.

Posted

Stawiam się tu z wątku Jokiego na zaproszenie as_ko. Mam kilka bardzo fajnych domków, które były zainteresowane Jokim. Tylko w większości są to domki z dziećmi. Obiecałam tym rodzinom, że Jeśli Joki nie trafi do nich to zaproponuję im inne pieski. Tylko warunek jest taki, że piesek musi być łagodny. A czy jest możliwość wyciągnięcia jej z boksu na jakiś spacer, żeby zobaczyć jak zachowa się poza kratami? Jeśli okaże się łagodna i kontaktowa, to może ktoś zgodziłby się, żeby spotkała się na takim spacerku z jakimś dzieckiem. Ja mam w Białej Podlaskiej takie dwie rodziny, które zgodziły się w ten sposób pomagać poszkodowanym przez los psiakom. Mam takie rodziny, które zadeklarowały, że po Jokiego mogą przyjechać już - nawet z odległych krańców Polski. Jeśli zdecydowaliby się na sunię, to mogłaby od razu ze schroniska pojechać do domu.

Posted

Słodka jest ! Ma dużo z setera, moze być,że to cockerek z seterem, kombinacja dwóch pzrepieknych piesków :) mordka wybitnie spanielowa, wzrost taki seterkowy, jak ją w domku dopieszczą będzie cudo :)

Posted

Freja napisał(a):
Słodka jest ! Ma dużo z setera, moze być,że to cockerek z seterem, kombinacja dwóch pzrepieknych piesków :) mordka wybitnie spanielowa, wzrost taki seterkowy, jak ją w domku dopieszczą będzie cudo :)

Wzrost tez raczej spanielowy:cool3:
Azja jest nieduzą sunią

Posted

Wczoraj Cocerek Joki pojechał do swojego własnego domku do Lublina. Pozostałym chętnym na adopcję Jokiego domkom, wysyłam pakiecik psów do adopcji, w którym jest też Azja. Może akurat ktoś ją wypatrzy. Trzymajcie kciuki.