bros Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 nie będę nic zapeszać ale prowadzone są rozmowy w sprawie suni i ostatniego maluszka pieszczotliwie nazwanego Grubym :) kochani telefon mi się nie urywa w sprawie małych :) demi - DZIEKUJE :) Ty juz wiesz za co :) Quote
Kana Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 bros czy chodzi Ci o mamusie? Tak za nią trzymam kciuki :) Quote
olivetshka Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='bros']nie będę nic zapeszać ale prowadzone są rozmowy w sprawie suni i ostatniego maluszka pieszczotliwie nazwanego Grubym :) kochani telefon mi się nie urywa w sprawie małych :) demi - DZIEKUJE :) Ty juz wiesz za co :) Nie urywa, czy urywa? No bo jak to? Takie słodkości grube, tak piekny tekst i tyle ogłoszeń, a telefon się nie urywa?? ;) Spokojnie, maluch wkrótce pewnie będzie już w domku. Quote
zerduszko Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Hej, jakie wymagania w stos. do tego domku z Olzy? Kojec czy tylko mieszkanie? Tam ma iść szczeniak, czyli wszystko do nauczenia? Zadzwonie tam jutro, dopiero weszłam do domu. Quote
bros Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 zerduszko kochana państwo chcą pieska domowego, najlepiej duuuużego do 6mcy, roku, w domu sporo dzieciaczków jest :) państwo z Olzy są 2 w kolejce po malucha, jeśli nie weżmie go pracownik budowy, miałby u nich swój domek, naturalnie jeśli wizyta wypadnie pomyślnie. Żadnych łańcuchów, kojec tylko w wypadku kiedy będą należycie o psa dbać , a na pewno szczenie najpierw do domu. Gdyby maluszek nie pojechał do Olzy chciałabym pomóc znależć dla nich wymarzonego psiaka. ale ale to wszystko po wizycie, inaczej sie przez tel rozmawia :) Quote
zerduszko Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Jestem chora, głowę mam jak balkon. Nie dam rady nigdzie pojechać. Nie wiem czy do wt. się wykuruję. Jak macie dobry dom dla szczeniaka, to może odeślijcie ludzi z Olzy do schroniska w Rybniku lub Raciborzu. Quote
olivetshka Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Karolino, dostałam maila w sprawie szczeniaka takiej oto treści: "jestem zainteresowana pieskiem kiedy go moge odebrac czekam na telefon 600105657 jutro" :) Odpisałam, żeby skontaktowała się z Tobą i że przypominam, iż obowiązuje wizyta p/adopcyjna i podpisanie umowy. By nie było, że przyjedzie i od razu małego zabiera. Może zadzwon tam jutro... Warto wszystkie domki sprawdzić, a nuż... Quote
ciemnaczekolada Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Te szczeniorki to duuuuże szczeniorki są :D Bardzo się cieszę, że coraz więcej ufności w nich, jak i w mamie :) Być może one są po tatusiu kaukazie ;) A jeśli nie po tatusiu to gdzieś od dziadka np. ;) Pysk jakby od niego właśnie. Ja teraz kicham, prycham, ale jakby co, gdyby szczeniorki w najbliższym tygodniu potrzebowały DT to służę :) Quote
olivetshka Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 [quote name='Kana']Pfff ja na takie rzeczy nigdy nie odpisuje :) To nie sklep choleraaaa. No, ale ja zawsze chcę grzecznie i uprzejmie... ;) Ciemnaczekolada - został tylko jeden maluch. Quote
Kana Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Pfff ja na takie rzeczy nigdy nie odpisuje :) To nie sklep choleraaaa. Quote
olivetshka Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 [quote name='Kana']Pfff ja na takie rzeczy nigdy nie odpisuje :) To nie sklep choleraaaa. No, ale ja zawsze chcę grzecznie i uprzejmie... ;) Ciemnaczekolada - został tylko jeden maluch. Quote
olivetshka Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 ciemnaczekolada napisał(a):Maluch ma DT czy szuka :) Z mamą jest obecnie, czy w Schronie ? W pierwszych postach watku przeważnie są podawane najświeższe aktualizacje :) Maluch jest z mamą ciągle na budowie. Oboje szukają domu. Quote
ciemnaczekolada Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Maluch ma DT czy szuka :) Z mamą jest obecnie, czy w Schronie ? Quote
ciemnaczekolada Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Soni będzie przykro jeśki zabierze się jej maleństwo ... Jeśli chcecie dam znać np. w poniedziałek wieczorem czy go przygarnę - chodzi tu głównie o moje zdrowie, nie chciałabym zarazić ;) Quote
olivetshka Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 ciemnaczekolada napisał(a):Maluch ma DT czy szuka :) Z mamą jest obecnie, czy w Schronie ? W pierwszych postach watku przeważnie są podawane najświeższe aktualizacje :) Maluch jest z mamą ciągle na budowie. Oboje szukają domu. Quote
bros Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 Kochane ciotki sprawa ciut skomplikowana, nie mialam nikogo do wizyty przedadopcyjnej w Olzie u pani Kasi, i tutaj chyba pojedzie inny piesek od labków.Nasz słodki psiurek czeka na decyzję, bez domu nie zostanie na pewno ( jest pan z budowy chętny, który jest w zanadrzu) . Telefonów mam mnóstwo, na razie odsyłałam wszystkich Wroclawiaków do naszego schronu ale od jutra zacznę sie umawiać i domy sprawdzać sama, choc nigdy tego nie robilam, wiem natomiast czego potrzebują duze psy i na co uwagę zwrócić. Czasem po kilku pierwszych słowach mam ochotę rozłączyć rozmowę, nie macie pojęcia, albo i macie :) jacy ludzie dzwonia -obłęd .Tak czy inaczej małego nie zostawię ,nie oddam tam gdzie nie jestem domu w stanie skontrolować. Pogoda jest cudna , mały rośnie jak na drożdżach, jest zabezpieczony w miejscu ogrodzonym. Buda została przewieziona w bezpieczne miejsce, zabezpieczona. Psy są karmione i zaopiekowane. Mam chwilę na spokojna decyzję. Nie chce pochopnie wydać malego np w Kieleckie bo i stąd miałam telefon :) ale tez nie chce nikogo oceniać przez telefon :) uffff jaka to trudna rola. proszę też cioteczki które mają gotowe druki do umowy adopcyjnej o podeslanie na maila [email protected] bedę zobowiazana :) Quote
Uru Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Dobra organizacja tego miejsca dla soni i młodego. karolinko, trzymam kciuki ze wybierzesz najlepszy domek. a ci ludzie co to roszczeniowo pisza ze jutro czekaja na telefon i ze chca malucha to niech sie pocałują. nie znosze takich typów! psa jak ziemniaki traktują.ja dzisiaj mialam tel. w sprawie jakiejsc amstafki do adopcji. pani chce bo lubi. pytam dalej a ona mi zdradza drobne szczególy. za ma kota i jeszcze jakas suczke itd. wiec jej mowie ze to juz nie taka adopcja hop siup tylko z tych bardziej wymagajacych a dalej to wyznala szczere,ze ona samca ma to ta suke to by dopusic chciala. bo to pies... wie Pani. masakra. zrozumialam ją, ze chciala by ją puścic,zeby biegały luzno na spacerach cos tak jakos. wiec sie dopytuje a ona kawa na ławe,ze szczeniaki chce miec. mialam ochote pierdzielnac sluchawke ale jej wytlumaczyłam co o tym sadze! Quote
bros Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 kochana ja dostaje np sms-y żebym oddzwoniła w sprawie szczeniaka :) albo lepiej sygnały tylko puszczane :) przestałam oddzwaniać:angryy: Quote
ciemnaczekolada Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Z psiakami, jak z dziećmi - wybrać najlepszy dom jest trudno. Wierzę, że się uda, bo musi :) Mm nadzieję również, że i mama znajdzie dom, szkoda by było by żyła tam - miłość ma i widać, że dbają o nią, ale chyba najlepiej we własnym domu. Zwierzęta to jednak mimo wszystko ufają ... Sońka chyba wiedziała, że pracują tam dobrzy ludzie :) Quote
Kana Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Oj ja przynajmniej raz dziennie mam idiotyczny telefon. Wysylam Ci ciocia umowę przeze mnie napisaną. A mamusia... cud miód orzeszki! :loveu: Quote
kinia098 Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 [quote name='abilab']Zdjecia suni jest naprawde piekna robione co prawda jakis czas temu Jest niesamowita. Quote
gekon Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Jestem pewna, że szczeniorki szybko domki znajdą. A ja... zakochałam się w Soni. Od pół roku planując owczarka coraz częściej rozważam opcję adopcji dorosłego. Dziewczyna trafiła w moje serce... Bros, napisz proszę czy są zainteresowani suńką, czy mam zacząć poważnie o tym myśleć... Quote
olivetshka Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 gekon napisał(a):Jestem pewna, że szczeniorki szybko domki znajdą. A ja... zakochałam się w Soni. Od pół roku planując owczarka coraz częściej rozważam opcję adopcji dorosłego. Dziewczyna trafiła w moje serce... Bros, napisz proszę czy są zainteresowani suńką, czy mam zacząć poważnie o tym myśleć... Pozytywna, fajna wiadomość - trzymam kciuki za dobrą decyzję ;) Quote
olivetshka Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Karolino, dostałam znów zapytanie o szczeniorka takiej treści: [email protected] Data: środa, 09 luty (52 min. temu) Witam serdecznie, mam pytanie czy piesek był odrobaczany i szczepiony? i w jakim wieku jest piesek? i oczywiście gdzie można go zobaczyć i w jakich godzinach? Odesłałam oczywiście do Ciebie. Jeżeli jakimś cudem brakowałoby ci domku dla malucha, to masz adres zainteresowanego powyżej ;) Quote
Recommended Posts