Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

znaczy tyle co nie nadaje sie na dom dla psa.

ciotki dziś mam rodzinny wypad, spadam z kompa na cały dzień, od pani Małgosi jeszcze nie mam info, ale mam zapisane 2 osoby, którym można by było wyszukać szczeniaki.
1. Sosnowiec, duuuze mieszkanie , rodzice, syn 19-lat i 3,5 roku, rodzice chcą wychować dziecko z psem. Tato woli psa który będzie duuuzy.
2. Brzeg Opolski, pies do pol roku koniecznie owczarek, pan mial owczarka 14 lat. w domu dziecko, więc po to szczeniak żeby sie razem wychowali, pies będzie nocować na dworze , jak dorośnie.

do sprawdzenia :) macie jakieś kontakty w tamtych rejonach ? w Sosnowcu duzo ciotek dziala, wieczorem powysylam pw.

Posted

bros - widze, że masz takie zatrzęsienie telefonów, że już nawet watek zamarł "na wszelki wypadek" :)
Dostałam na maila wiadomość mniej więcej takiej treści: "wczoraj dzwoniliśmy do Pani w sprawie pieska, ale powiedziała nam Pani, ze jest za długa kolejka chętnych. Czy coś się zmieniło może, bo widze, że ogłoszenie jest znów odświezone?". :)
Kazałam napisać do siebie na maila szczegóły dot. rodziny - ile osób, jaki styl życia, gdzie mieszkaja, jakie warunki maja dla psa itp. Może choć w ten sposób cie troche odciąże.
Jezeli dom wyda mi się sensowny, a Ty nie będziesz miała nic na widoku, to wtedy dam znać.
P.S. A tort jednak był pyszny - chyba otworzę cukiernię ;)

Posted

"na wszelki wypadek" chce mieć jednak dom sprawdzony na wszystkie sposoby, dostałam nauczkę po Katowicach.......

owszem telefony się nie urywają dostaje też sms-y (wręcz roszczeniowe), niestety(stety) mam zapisaną kolejkę ludzi którym obiecałam pierszeństwo i tak też informuję chętnych, jeśli jest to dom na końcu polski a ktoś ewidentnie chce owczarka niemieckiego to nie jestem w stanie mu tego zapewnić :( ludzie muszą być świadomi tego że to jest mieszaniec i tak na prawdę nie jesteśmy pewne jak będzie wyglądał w przyszłości. Staram sie traktować wszystkich poważnie choć niektórzy mnie niestety tak nie traktują, telefonów po 22.00 już nie odbieram , mam też prywatne życie, a niektórzy nie znają granic ........

aktualnie czekam na decyzję p, Małgosi w sprawie domu Bazyla, który jest już na 99%

jeśli zgłaszają się ludzie z okolic Wroclawia nie załatwiam telefonu 2 słowami. Staram sie pokierować i zainteresować wszystkich naszym schroniskiem.

Posted

[quote name='bros']"na wszelki wypadek" chce mieć jednak dom sprawdzony na wszystkie sposoby, dostałam nauczkę po Katowicach.......

owszem telefony się nie urywają dostaje też sms-y (wręcz roszczeniowe), niestety(stety) mam zapisaną kolejkę ludzi którym obiecałam pierszeństwo i tak też informuję chętnych, jeśli jest to dom na końcu polski a ktoś ewidentnie chce owczarka niemieckiego to nie jestem w stanie mu tego zapewnić :( ludzie muszą być świadomi tego że to jest mieszaniec i tak na prawdę nie jesteśmy pewne jak będzie wyglądał w przyszłości. Staram sie traktować wszystkich poważnie choć niektórzy mnie niestety tak nie traktują, telefonów po 22.00 już nie odbieram , mam też prywatne życie, a niektórzy nie znają granic ........

aktualnie czekam na decyzję p, Małgosi w sprawie domu Bazyla, który jest już na 99%

jeśli zgłaszają się ludzie z okolic Wroclawia nie załatwiam telefonu 2 słowami. Staram sie pokierować i zainteresować wszystkich naszym schroniskiem.
To co - na razie będę mówić, że mały wstępnie zarezerwowany i sprawdzamy domek, tak?
Bo mam znów kolejne 2 zapytania na maila - już ci ich nawet nie wysyłam, trzymam jakby co.
A ludziom informacji krótkich zawsze udzielam, by nie było, że się kogoś "olewa".
Trzymam kciuki za domek dla malucha.

Posted

Witam
Dziś dostałam informację że ostatni ze szczeniaków Soni znalazł juz dom - jest w nim od wczoraj. Ma teraz rodzinkę która ma dom z ogrodem. Wcześniej mieli psa przez 14 lat i długo cierpieli po jego odejściu. Teraz pokochają Bazyla :)
Sonia tez ma się dobrze chociaż trochę przeżywa odejście szczeniorków. Ale jest pod troskliwą opieką.
Tak więc mamy szczęśliwy koniec tej historii:)
Wszystkie psiaki znalazły nowe domy

W zwiazku z tym bardzo dziekuję wszystkim osobom które tak bardzo zaangażowały się w pomoc naszej czarnulce - zwłaszcza cioteczce Bros oraz moim drogim Gosiom z budowy:). Bez ich wsparcia i zaangażowania byłoby dużo trudniej. Wiem jak bardzo dbały o Sonię i Bazyla 2.
Dzięki też dla wszystkich kochanych chłopaków z budowy którzy dokarmiali Sonieczkę i maluchy oraz zrobili nową budę i kojec, panom ochroniarzom za serce, pierwszą budę i jedzenie.
Wszystkim Wam jeszcze raz wielkie dzięki

Ania

Posted

a_niunka napisał(a):
Witam
Dziś dostałam informację że ostatni ze szczeniaków Soni znalazł juz dom - jest w nim od wczoraj. Ma teraz rodzinkę która ma dom z ogrodem. Wcześniej mieli psa przez 14 lat i długo cierpieli po jego odejściu. Teraz pokochają Bazyla :)
Sonia tez ma się dobrze chociaż trochę przeżywa odejście szczeniorków. Ale jest pod troskliwą opieką.
Tak więc mamy szczęśliwy koniec tej historii:)
Wszystkie psiaki znalazły nowe domy

W zwiazku z tym bardzo dziekuję wszystkim osobom które tak bardzo zaangażowały się w pomoc naszej czarnulce - zwłaszcza cioteczce Bros oraz moim drogim Gosiom z budowy:). Bez ich wsparcia i zaangażowania byłoby dużo trudniej. Wiem jak bardzo dbały o Sonię i Bazyla 2.
Dzięki też dla wszystkich kochanych chłopaków z budowy którzy dokarmiali Sonieczkę i maluchy oraz zrobili nową budę i kojec, panom ochroniarzom za serce, pierwszą budę i jedzenie.
Wszystkim Wam jeszcze raz wielkie dzięki

Ania

To piękna wiadomość :)
Ja również wszystkim dziękuję.

Posted

bros napisał(a):
jutro Sonia będzie sterylizowana, ciotki ładnie trzymają kciuki :)

Trzymamy.
Kurcze, 15.marca mam zaplanowaną sterylkę swojej Leny - w schronie jej nie sterylizowali, my się oczywiście zobowiązaliśmy. Dwie cieczki już za nami i w sumie to chyba więcej nie chcę ;)
Ale... Boje się trochę... Słyszałam, ze suki się zmieniają po sterylizacji.
Nasza jest Aniołem do dzieci, chodzaca łagodność i mam obawy, że coś się zmieni w jej zachowaniu.
Po sterylce jedne suki stają się spokojniejsze, inne wręcz przeciwnie. Czy jest jakaś reguła? Czy moje obawy są uzasadnione?...
No i sam fakt dochodzenia do siebie po operacji - ile to mniej więcej trwa?

Posted

Dzwoniła karolka Sonia juz po sterylce wszystko poszlo ok ! jej nowy pan z nia był podobno super chłop była tez p,Małgosia no i Karolka wiec sami zobaczcie jaka miała obstawe .olivetshka moja sunia był przeszlo dwa lata temu cieta wszystko bylo w jak najlepszym porzadku jezeli chodzi o zachowanie to jak dla mnie nic sie nie zmieniło , zreszta zawsze była grzeczna i taka jest .Proponuje zrobic badania przed standartowe i na krzepliwosc krwi .Moja Abusia w pierwszym dniu troche wymiotowala , ale wiekszosc czasu przespala poczatkowo spacerki na smyczy oczywiscie w kubraku bo interesowala sie ranka i probowala tam gmerac , dzien po zdjeciu szwów była na dogo spacerku i poganiala jak głupia zaliczyła wode dzis sladu nie ma ze była cieta , dodam ze Abusia to epileptyk i to zawsze wiesze zagrozenie przy zabiegach ,ale było ok .Nikt Cie nie zapewni jak sterylka wplynie na zachowanie suni , ja widze same pozytywne brak cieczek ciaz urojonych .Nie martw sie wszystko bedzie dobrze

Posted

abilab napisał(a):
Dzwoniła karolka Sonia juz po sterylce wszystko poszlo ok ! jej nowy pan z nia był podobno super chłop była tez p,Małgosia no i Karolka wiec sami zobaczcie jaka miała obstawe .olivetshka moja sunia był przeszlo dwa lata temu cieta wszystko bylo w jak najlepszym porzadku jezeli chodzi o zachowanie to jak dla mnie nic sie nie zmieniło , zreszta zawsze była grzeczna i taka jest .Proponuje zrobic badania przed standartowe i na krzepliwosc krwi .Moja Abusia w pierwszym dniu troche wymiotowala , ale wiekszosc czasu przespala poczatkowo spacerki na smyczy oczywiscie w kubraku bo interesowala sie ranka i probowala tam gmerac , dzien po zdjeciu szwów była na dogo spacerku i poganiala jak głupia zaliczyła wode dzis sladu nie ma ze była cieta , dodam ze Abusia to epileptyk i to zawsze wiesze zagrozenie przy zabiegach ,ale było ok .Nikt Cie nie zapewni jak sterylka wplynie na zachowanie suni , ja widze same pozytywne brak cieczek ciaz urojonych .Nie martw sie wszystko bedzie dobrze

Dzięki za te słowa otuchy, abilab :)

Posted

dzień pełen wrażeń , najważniejsze ze sterylka juz za Sonieczką, już teraz co godzina będzie lepiej :) muszę Wam powiedzieć ze nowy pan Soni jest naprawdę SUPER :) będzie miała z nim dobrze a demi - DZIEKUJĘ z całego serca za pomoc :) kochana jestem Twoja dłużniczka :) co powiesz jak odrobię u Ciebie na kociamberkach ? :)

Posted

Cieszę się, że z sunią wszystko dobrze i że znalazł się pan co ją pokocha... :)

Mimo, iż mój świat w międzyczasie zdążył stanąć na głowie, to sentyment do suńki pozostał... ;)

Posted

Koperku drogi niewiemy co z buda Sonieczki chyba została na miejscu , dzis widzialysmy sie z racji spacerku w Trestenie z p Malgosia wiec zapytanie o Sonie , ma sie dobrze po sterylce mieszka w nowym domku pancio kupił nowe poslanie ale Sonia stwierdzila ze tyle spala w budzie ze jej sie łożko nalezy wiec przeniosla sie do wyrka wszystko z nia w jak najlepszym porzadku wiec niech tak pozostanie i cierpliwie czekajmy na zdjecia jakies moze p Sebastian zlituje sie nad nami i cos przesle

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiejsze wiadomosci od Sonieczki :)

"U Sonii po sterylce śladu już nie ma, nawet ciężko znaleźć bliznę. Rana w ogóle jej nie interesowała, nie lizała się itp. Teraz już biega, gra w piłkę nożną ze swoim panem"

"Widziałam na forum zapytanie o budę po naszych psiakach. Już jej nie ma, Sebastian zabrał dla Sońki. Chociaż nie wiem jak ta buda się w pokoju na łóżku zmieści :evil_lol:, hihihi.
Typowego kojca nie było, był megakojec, czyli wybieg ogrodzony, jakieś 50 m2, więc do przenosin się nie nadaje, chyba że z całym naszym zapleczem budowy" :evil_lol:

Małgosiu BARDZO dziękujemy za wiadomości :)