Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tola pojechała z Cavani na wizytę przedadopcyjną i ...została-teraz już w swoim własnym,bardzo cieplutkim domku,na zawsze!:)
Cavani opowie...Nie chcę Jej odbierać tej przyjemności...:)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W tym tygodniu zostały adoptowane:
- dwie sunie w typie collie - Kola i Tola

Mała Tola (śniada) zamieszkała u rodzinki w Kozłówce pod Lubartowem, gdzie zawiozłam ją osobiście. To małżeństwo z synem studentem. Tola będzie rozpieszczanym kanapowcem, z dużą dawką przytulanek i głasków na codzień. Jak podrośnie, państwo zrobią jej sterylkę u zaufanego lekarza. A tymczasem wybierają się do niego, żeby zrobił maleńkiej przegląd techniczny i ustalić plan szczepień. Dzwoniłam dzisiaj - maleńka już się zaklimatyzowała, ma doskonały apetyt i radośnie biega za swoimi nowymi opiekunami.
Kola (tricolor) zamieszkała w Białej Podlaskiej. Dzisiaj się dowiedziałam, że niestety walczy z parwowirozą.

[IMG]http://img232.imageshack.us/img232/74/kolaitola1.jpg[/IMG]

- Bursztynka - zamieszkała w Białej Podlaskiej

[url]https://lh4.googleusercontent.com/_fWRdp18L2oY/TWVeceTB-zI/AAAAAAAABQ8/vXPEhC0OzTI/IMG_1227_resize.jpg[/url]

- Figa - ruda sunia, która już dwa razy wracała z adopcji - oby tym razem się udało.

Posted

Witaj Andegawenko u bialskich piesków :multi:

Bejotko, bardzo dziękuję za pilnowanie ogłoszeń naszych psiaków.
W tym tygodniu zadzwoniła do mnie bardzo fajna rodzina w sprawie Matyldy. Zapytali kim jest piesek, z którym jest na jednym ze zdjęć. Opowiedziałam im historię Barego. teraz zastanawiają się, czy nie adoptować Matyldy razem z Barym. Trwają rodzinne dyskusję, czy poradzą sobie z opieką nad dwoma dużymi psiakami. No i przeraża ich odległość, bo są z Wrocławia. Zobaczymy co z tego będzie :roll:

Posted

[B]Fuga, Matylda, Kora, Iva, Bruno, Bary, Lusia, Lori, Major - [/B]dodatkowo ogłosiłam na:
24polska.pl,
24on.pl,
aukcjezwierzat.pl,
piesek.org,
hiperogloszenia.pl

Co z Matyldą i Bruno???? Idą do domu??

Posted

[quote name='Bejotka']Co z Matyldą i Bruno???? Idą do domu??[/QUOTE]
Państwo od tygodnia się nie odezwali :shake:
Wysłałam dzisiaj do nich zapytanie w sprawie decyzji o adocji. Zobaczymy, czy odpiszą...

Posted

Właśnie państwo zadzwonili - są zdecydowani na adopcję obu psiaków :sweetCyb:

Poszukujemy chętnego do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej we Wrocławiu ;)

Posted

Daj mi adres gdzie we Wrocławiu jak blisko mojej strony to podjadę w poniedziałek jak będę we Wrocławiu jak gdzieś na drugim skraju to polece 2 dziewczyny z dgm.

Posted

Ale super wiadomość!! :) Oczywiście Matylda i Bary, a nie Matylda i Bruno, machnęłam się :)
Trzymam kciuki, żeby domek okazał się OK :)
Piszcie jak coś będziecie wiedziały :)

Posted

Ogłosiłam Korę na FF. Bardzo proszę o podanie, w przybliżeniu choćby, Jej wieku i informacji, czy sunia jest wysterylizowana.
Ogromnie mi się sunia podoba. Gdybym miała już wreszcie ten dom - jechałabym do Białej, jak nic :)

Posted

[quote name='Bejotka']Ogłosiłam Korę na FF. Bardzo proszę o podanie, w przybliżeniu choćby, Jej wieku i informacji, czy sunia jest wysterylizowana.
Ogromnie mi się sunia podoba. Gdybym miała już wreszcie ten dom - jechałabym do Białej, jak nic :)[/QUOTE]

Kora ma ok. 4 lat i jest wysteylizowana.
Bejotko, a kiedy będzie ten wymarzony domek? Możemy Ci sunię zarezerwować jakby co. ;) W stosunku do innych czworonogów jest bardzo łagodna, więc twój piesek miałby wspaniałą towarzyszkę :lol:

Biedna Kora stoi w tej chwili na łańcuchu - niestety kojce były potrzebne dla szczeniaczków, których ciągle przybywa. Co chwilę nowe pudełko niechcianych maluchów ląduje w schronisku :placz:

Posted

Alinka z FF dorobiła Korze jeszcze więcej ogłoszeń a mi ten łańcuch będzie się chyba śnił.... :(
Mojemu Jazzowi towarzyszkę już obiecałam, ale jeszcze trochę musimy poczekać.. :)

Posted

Dorobiłam sporo więcej nowych ogłoszeń bialskim ślicznotom. Aktualizuję więc informacje o ogłoszeniach:
[B]Kora, Iva, Bruno, Lusia, Lori, Major i Fuga[/B] mają ogłoszenia na:
tablica.pl
owi.pl cwirek.pl
olx.pl
swistek.pl
pajeczyna.pl
zoonet.pl
zwierzaki.a4z.pl
ojej.pl
drobny.com.pl
zwierzeta.swiatogloszen.net.pl
aukcjezwierzat.pl
24polska.pl
24on.pl
hiperogloszenia.pl
tusprzedaj.pl
przygarnijzwierzaka.pl
pineska.pl
piesek.org
neeon.pl
morusek.pl
e-zwierzak.pl
cafeanimal.pl
adin.pl

Matyldy i Barego już nie ogłaszałam... bo chyba domek ok, co? Jak nie wypali, to ogłoszenia dodam. Na razie nie myślę o tym, zakładam superscenariusz :) No i czekam na info :)

Jeszcze jakieś 2-3 psiaki mogę Wam ogłosić jak dostanę info i fotki :)
Pozdro dla wszystkich bialskich pieseczków i dla Was Dziewczyny! :)

Posted

Dzięki Bejotko za wszystkie ogłoszenia!
I bardzo się cieszę, że kolejnego psiaka umieściłaś na stronie fundacji Dr Lucy. Może dzięki temu Kora też znajdzie taki fajny domek jak Luizka, Kola i Tola - Wasze poprzednie podopieczne.

A psiaki do ogłoszeń wybierzemy - jest ci ich u nas dostatek.

Jeśli chodzi o Matyldę i Barego, to nie znalazłam jeszcze nikogo do wizyty przedadopcyjnej we Wrocławiu. A tu domek czeka na spotkanie. Pieski w schronisku zarezerwowane. Bary z tej okazji ma za parę dni kastację. Może ktoś mógłby pomóc?

Wczoraj weszłam do schroniska i mnie zamurowało - w pierwszym kojcu zobaczyłam Bursztynkę, której adopcją tak żeśmy się cieszyli.
[url]https://lh4.googleusercontent.com/_fWRdp18L2oY/TWVeceTB-zI/AAAAAAAABQ8/vXPEhC0OzTI/IMG_1227_resize.jpg[/url]
Została zwrócona dwa dni temu, bo podobno pod kojcem zaczęła robić podkop. Kierownik mówił, że kojec był maleńki :shake: A Bursztynka przecież do maleńkich nie należy, to usiłowała powiększyć sobie przestrzeń życiową.