Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chory Karuś prosi o pomoc…Pilne!!!
cytuje D.Szczepanek

Jest w Przystani właściwie od zawsze. Każdy kto nas odwiedził poznał go- pięknego owczarka na trzech łapkach, o pyszczku zawsze jakby uśmiechniętym. Kocha wszystkich-wita wycieczki i gości. Siada wtedy na tylnych łapkach , przednią podnosi do góry w geście powitania. Zawsze był najszczęśliwszy, gdy przyjeżdżali goście, z radością oprowadzał wtedy po Przystani, przeglądał paczki z prezentami szukając…zabawek. Czasem pakował się do autobusu razem z dziećmi, jakby chciał z nimi jechać. Ile dzieci zalęknionych, wystraszonych, bojących się wszystkiego, odzyskiwało dzięki niemu uśmiech i radość obcowania z przyrodą?! Ile dzieci pierwszy raz głaskało jakiekolwiek zwierzę, gdyż Karuś jest okazem łagodności, ufności i miłości wobec człowieka. Jednak gdy przyjechali kilka lat temu jego dawni właściciele, gdyż poznali go jako zagubionego swojego pieska i chcieli od na zabrać do domu-nie wsiadł z nimi do samochodu, wybrał Przystań.Tu był już wtedy jego dom, dom który pokochał swoim psim sercem , a my jego.

Wiek robi swoje. Karuś się starzeje, nie jest już tak silny i zwinny jak był, już nie oprowadza gości, ale często zostaje przy drzwiach lub bramie, gdy my ich oprowadzamy i czeka, aby się pożegnać. Niestety okazało się, że -choć wyniki krwi miał w sumie dobre- rozwinęła się choroba nowotworowa. Guz uciska na różne organy i konieczna będzie operacja. Jednak Karuś jest już starym pieskiem, więc trzeba jego stan skonsultować w klinice. Trzeba też przestawić go na dietę weterynaryjną, o zastosować lekarstwa.

Karuś jest jednym z najstarszych mieszkańców Przystani, to taka nasza wizytówka.
Prosimy więc o pomoc dla niego na leczenie, konsultacje i ewentualną operację. On tak bardzo wszystkich kocha, pomóżmy mu !

Za wpłaty na konto zbiórkowe z dopiskiem „Dla Karusia” z serca dziękujemy!!!

Konto zbiórkowe: 69 1050 1399 1000 0090 7715 1463

Komitet Pomocy dla Zwierząt

Posted

i kolejna bida na mojej drodze :(
wystraszona, fukajaca, odwodniona i blagajaca kicia :(
dlugow tyle ze szok ale przeciez nie zostawie jej :(
musi jak naszybciej trafic do weta
zaloze watek w nocy

Posted

faith35 napisał(a):
BUDRYSEK i co, przyszła jakaś karma dla Twoich tymczasowiczów? Ile ty ich masz już aktualnie...?

wszyscy tymczasowicze sa na 1 str :)

karma jeszcze nie przyszla

Posted

eh Budrysek - jak wielkie serce masz dla tych zwierzaków...
Co one by bez ciebie zrobiły?

tak bardzo żałuję, że już bardziej pomóc nie mogę...

Posted

[quote name='Vilena']Aga, pozdrowienia od Lily :)

Jak już pisałam wcześniej jest głucha i bardzo słabo widzi.
Austriaccy lekarze ocenili ją na 12-13 lat, a nie 5 jak w schronisku.
Mieszka w ładnym domku z jeszcze jednym psem i kilkoma kotami i jest bardzo szczęśliwa :)
http://www.sos-dalmatinerrettung.de/Hunde/2011/Lilaseite.htm

ojejku moja slicznotka :)
z tym wiekiem to chyba troszke przesadzili?
nie wyglada na staruszke :)

dzieki za info :)

ta fota ze schronu jest straszna :(

Posted

Bazarki zakończyły się, wszystkie wpłaty wpłynęły.
Dla BUDRYSEK jest kwota:
bazarek koszulowy 29 zł.
bazarek kwiatowy 51 zł.
===================
razem 80 zł.

Proszę o numer konta i potwierdzenie jak wpłyną pieniążki, tutaj i na wątkach bazarkowych.

Posted

[quote name='terra']Bazarki zakończyły się, wszystkie wpłaty wpłynęły.
Dla BUDRYSEK jest kwota:
bazarek koszulowy 29 zł.
bazarek kwiatowy 51 zł.
===================
razem 80 zł.

Proszę o numer konta i potwierdzenie jak wpłyną pieniążki, tutaj i na wątkach bazarkowych.[/QUOTE]

bardzo dziekuje :) bedzie na 75l zwirku, ktory starczy na 2 tyg moim Gadziorkom :)

Posted

[quote name='terra']Świetnie, że udało się pomóc :)
BUDRYSEK, masz zapchaną skrzynkę, albo nie wiem co, nie mogę wysłać wiadomości.[/QUOTE]

juz jest miejsce :)