Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przez krótki czas miał więcej niż przez całe swoje wcześniejsze życie. Miał to co najważniejsze miłość Człowieka w postaci Ciebie Budrysku, a także wszystkich z różnych miejsc bliskich i dalekich.
[FONT=Arial Black]PASCALKU

• [/FONT]

• Replies 1.5k
    • Created
    • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

takie cudo ostatnio goscilo u mnie na dt...na szczescie odnalazl sie wlasciciel :)
    2 letni Elvis

Uploaded with ImageShack.us

dzis przywiozlam na tdt ze schronu w cieszynie dalmatynke, ok 5 letnia Lila, w sobote jedzie do ds
    juz jest po sterylce

http://forum.sosdalmatynczyki.pl/viewtopic.php?f=40&t=525&p=9259&sid=e4c2bd2c8fb75d509c5cf54fd1ec9cfa#p9259

w cieszynie znalazlam jeszcze taka bide :(
    staruszek, niewidzacy, caly w kleszczach :(
    na JUZ POTRZEBNA MU POMOC!!!!

• 2 weeks later...
    Posted

Witaj Budrysek :)
    Dopiero teraz trafiłam na ten wątek i od razu zapisuję!

Pozdrowienia od Lily!!!

Tutaj moment 'przekazania' suni Psiemu Ratownikowi przeze mnie:

A tu przekazanie Lily nowej rodzinie na granicy Czesko-Austriackiej:

Dziękujemy za pomoc! :B-fly:

Posted

Budrysku, Ty masz doświadczenie - mam dwa malutkie kotki wzięłam ze schroniska bo ktos przyniósł je bez mamy :( Nie przeżyłyby. Masz jakieś sprawdzone buteleczki dla takich kociat? Kupiłam specjalna z trixie ale wydaje mi się ze te smoczki sa za twarde, nie chca za bardzo jeść.. może panikuję ale boje sie o nie, chyba nic nie jadły przynajmniej od 4 dni:(

Posted

Budrysek, okazało się, że schronisko w Cieszynie zataiło nie tylko to, że Łila zaszła u nich w ciążę, ale również nie poinformowało nas, że jest całkowicie głucha i prawie nie widzi!!!
    Na szczęście jej rodzina to zaakceptowała! Przynajmniej wiemy dlaczego byli tacy chętni do współpracy z nami.

Posted

Vilena napisał(a):
    Budrysek, okazało się, że schronisko w Cieszynie zataiło nie tylko to, że Łila zaszła u nich w ciążę, ale również nie poinformowało nas, że jest całkowicie głucha i prawie nie widzi!!!
    Na szczęście jej rodzina to zaakceptowała! Przynajmniej wiemy dlaczego byli tacy chętni do współpracy z nami.

co za... nie chce mi się tego komentować nawet... super wybraliście domek dla niej, skoro nic nie mają do tego :)

Posted

Budrysek, a później ja, zauważyłyśmy, że Łila nie reaguje na żadne sygnały dźwiękowe, myślałam, że to zaawansowane zapalenie uszu, które mają praktycznie wszystkie dalmatyńczyki jakie zabieramy z schronisk, czasami nawet z tego powodu nie utrzymują równowagi na nogach, ale to jednak głuchota :(
    No i te oczka, też nie za dobrze :(
    Dobrze, że ta rodzina, która ją adoptowała mimo wszystko ją kocha i absolutnie nie chcą jej oddać! :)
    Jak będę mieć jakieś większe info to dam znać.

Posted

Vilena napisał(a):

mysle, ze oni nawet tego nie zauwazyli

Posted

olalolaa napisał(a):
    Budrysku, Ty masz doświadczenie - mam dwa malutkie kotki wzięłam ze schroniska bo ktos przyniósł je bez mamy :( Nie przeżyłyby. Masz jakieś sprawdzone buteleczki dla takich kociat? Kupiłam specjalna z trixie ale wydaje mi się ze te smoczki sa za twarde, nie chca za bardzo jeść.. może panikuję ale boje sie o nie, chyba nic nie jadły przynajmniej od 4 dni:(

ojejku, dopiero teraz weszlam na neta :(
    jak tam malenstwa?
    buteleczki saw mleku Mixol-jest najlepsze dla nich, polecam
    moge tez wyslac buteleczki ze smoczkiem, napisz adres

Posted

Vilena napisał(a):
    Budrysek, a później ja, zauważyłyśmy, że Łila nie reaguje na żadne sygnały dźwiękowe, myślałam, że to zaawansowane zapalenie uszu, które mają praktycznie wszystkie dalmatyńczyki jakie zabieramy z schronisk, czasami nawet z tego powodu nie utrzymują równowagi na nogach, ale to jednak głuchota :(
    No i te oczka, też nie za dobrze :(
    Dobrze, że ta rodzina, która ją adoptowała mimo wszystko ją kocha i absolutnie nie chcą jej oddać! :)
    Jak będę mieć jakieś większe info to dam znać.

*
    Ta rodzina zachowuje się normalnie przecież biorąc zdrowego psa w którymś momencie może być że straci wzrok, przestanie słyszeć itd. Nie panikują tylko przyjmują psiaka takim jaki jest i za to zasługują na wielka wdzięczność, że są prawdziwymi ludźmi :-)

Posted

Iljova napisał(a):
    *
    Ta rodzina zachowuje się normalnie przecież biorąc zdrowego psa w którymś momencie może być że straci wzrok, przestanie słyszeć itd. Nie panikują tylko przyjmują psiaka takim jaki jest i za to zasługują na wielka wdzięczność, że są prawdziwymi ludźmi :-)

Ależ myślę iż my się z tym w 100% zgadzamy

Posted

Iljova napisał(a):
    *

Właściwie to masz całkowitą rację :) Ja się bałam, że będą chcieli ją oddać bo coraz częściej ludzie oddają nam dalmaty bo nie radzą sobie z ich chorubskami i już martwię się na zapas ;)

Posted

warto zwrócić uwagę i rozpowszechnić

OSTRZEŻENIE z FB.
    "Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to Lukasz
    C. lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !"

Posted

Z tego co widzę to czarne koty mają ciężko u Justy też Kika nie może znaleźć domku jeszcze jedna osoba ma na tymczasie kota ...czarnego i też nie ma domu. Czy ludzie tak nagminnie jeszcze wierzą w te głupie przesądy ???
    A to są takie śliczne, magiczne i tajemnicze kociaki pełne elegancji

Posted

Iljova napisał(a):
    Z tego co widzę to czarne koty mają ciężko u Justy też Kika nie może znaleźć domku jeszcze jedna osoba ma na tymczasie kota ...czarnego i też nie ma domu. Czy ludzie tak nagminnie jeszcze wierzą w te głupie przesądy ???
    A to są takie śliczne, magiczne i tajemnicze kociaki pełne elegancji

Lori jest grafitowa na szczescie :)