Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

te biedne Psiaczki czekaja na nasza pomoc! prosze o pomoc w ogloszeniach...to jedyna szansa dla Nich :(

Figo

http://www.dogomania.pl/threads/200767-Malutki-Figo-czy-zdąży-dostać-szansę...-(

Figo to nieduży, niepozorny piesek . Nie najmłodszy ale w dobrej kondycji.
Figo ma ok 10 lat. Dzielnie czeka w schronisku już od dwóch lat. Przetrwał srogą zimę w lichej budzie i upalne lato. Wciąż czeka z nadzieją, jednak kolejna zima może być zbyt trudna dla staruszka.

To najtrudniejszy okres dla bezdomnych psów, co roku najstarsze i najsłabsze psiaki umierają zimą w schroniskach.
Figo marzy o ciepłym domku i kochającym właścicielu.
Piesek uwielbia kontakt z człowiekiem, będzie wiernym przyjacielem.

[FONT=Times New Roman]kontakt w sprawie adopcji: [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=5]tel. 607 488 598[/FONT]

[FONT=Times New Roman][FONT=Book Antiqua][SIZE=4]Figo czeka już tak długo... bezskutecznie...[/FONT]

[FONT=Times New Roman]To niesamowite, jak silna musi być psia wiara... bo On wciąż jeszcze wierzy, że ktoś zwróci na niego uwagę...[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Za każdym razem, gdy wejdzie się do Jego boksu, podbiega, prosi o choćby odrobinę czułości...[/FONT]
[FONT=Times New Roman]a do wyjścia odprowadza wciąż tym samym wzrokiem "ja wiem, że musi tak być, będę czekać ile trzeba..."[/FONT]
[FONT=Times New Roman]...a ile jeszcze będzie musiał czekać ?[/FONT]
[FONT=Times New Roman]10 lat to dla psa nie mało... Zostało już tak niewiele czasu na pomoc... [/FONT]
[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]

Ares

http://www.dogomania.pl/threads/200087-Wulkan-energii-gaśnie-w-schroniskowym-boksie

[FONT=Tahoma]Ares to energiczny, żywiołowy piesek, mieszka w schronisku, skąd pochodzi nie wie nikt, zdaje się, że już sam nie pamięta, zapatrzony w drzwi czeka na spacer, chwilę wolności i zapomnienia od trudów codziennego schroniskowego dnia.
Uwielbia spacery, mocno zdecydowany w swych kontaktach z człowiekiem, domaga się pieszczot i mocno je odwzajemnia.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Ma około 5 lat, wykastrowany.[/FONT]

Misio

Misiek zwany też Brunem
Ma ok 4-5 lat , jest średniej wielkości pieskiem , gładkowłosym.
Ma duże uszka które są postawione jeśli wpatruje się lub słucha
człowieka. Misio uwielbia ludzi i towarzystwo bez względu na wiek i
płeć opiekuna ponieważ ma dobry kontakt również z dziećmi. Podczas
odwiedzin wolontariuszy dopomina się o spacer stając na tylnich łapach i
wpatrując się wzrokiem który "wszystko mówi". Po wyściu z boksu lubi
pobiegać, poskakć ale ważne jest, tak samo dla niego, to czy się do
niego mówi, czy zostanie pochwalony, pogłaskany. Misio mimo, że
mieszka w azylu jest ułożony i grzeczny. Ktoś kiedyś go wychował na
spokojnego dla ludzi towarzysza. Ktoś kiedyś...Nie wiadomo tylko
kiedy i nie wiadomo gdzie ten ktoś teraz jest ...Wiadomo, że Miś jest
w schronisku i czeka...czeka na kogoś komu będzie mógł towarzyszyć
przez resztę swojego życia.

Posted

ON Baltazar...ciągle ma nadzieję....

[FONT=Arial]Baltazar to piękny ON ,ma ok 8 lat . Jego proszący wzrok i smutna minka chwytają za serce... Jednak nikt go nie dostrzega....Siedzi samotny i zrezygnowany w boksie...Z radością wychodzi na spacery, ktore uwielbia...wpatrzony w człowieka jak w obrazek...Jest ułozonym Psiakiem, ładnie chodzi na smyczy, nie zaczepia innych psiaków...[/FONT]

[FONT=Arial]Bedzie wspaniałym Przyjacielem człowieka...jezeli da Mu tę szansę...[/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Times New Roman]kontakt w sprawie adopcji: 607 488 598[/FONT][/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Times New Roman][/FONT][/FONT]

http://www.dogomania.pl/threads/211331-ON-Baltazar...ciągle-ma-nadzieję....

[FONT=Times New Roman]Snupi to 2-letni malutki, jamnikowaty piesek. Został znaleziony na ruchliwej drodze...zprzestraszonym wzrokiem patrzył na kazde nadjeżdzające auto...czekał...na pewno został wyrzucony z samochodu...pozbyli się "kłopotu" na wakacje...[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Snupi jest bardzo wdzięcznym Psiakiem...cieszy się na widok człowieka...chce sie przytulać...nie rozumie dlaczego jest zamkniety w boksie ...[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Bardzo prosze o pomoc w ogłaszaniu Snupiego...dziękuję [/FONT]

[FONT=Times New Roman]kontakt: 607 488 598[/FONT]

http://www.dogomania.pl/threads/211330-Jamniczkowaty-Snupi-tęskni-za-domkiem...-(

Maleńki Hobi wyciaga łapeczkę i prosi"wez mnie"...pomózmy Mu :(
Hobi to maleńki jamniczkowaty psiaczek, ma ok 3 lat...to taka małą Kruszynka
Uwielbia zabawę, gonitwę, piłeczki...niestety w boksie jest samiuteńki i bardzo zle to znosi
Z utesknieniem czeka na wolontariuszy którzy zabiorą Go na spacerek.
Nie sprawia problemów, jest grzeczny, umie chodzić na smyczy.

Potrafi pokazać człowiekowi, ze kocha całym sobą

Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu tego Maleństwa....niech los da Mu jeszcze szansę....dziękuję

kontakt: 607 488 598

http://www.dogomania.pl/threads/211332-Maleńki-Hobi-wyciaga-łapeczkę-i-prosi-quot-wez-mnie-quot-...pomózmy-Mu-(

Posted

Witam.. jakis czas poczytuje psie historie na forum, nie wiem czy tak ma to wygladac ale jednemu piesiowi zaczelam ogloszenia robic z danymi, ktore sa zamieszczone na watkach dogo.
http://www.najpewniej.pl/anons.php?nr=113309 - troche duzo tu zwierzakow, ciezko mi wybrac tego ktoremu najbabardziej ogloszenia potrzebne, wiec prosilabym o rade osob zorientowanych. Jesli moze byc ten piesio, to sie zabieram do roboty i wklejam na inne portale

Posted

[quote name='popiki']Witam.. jakis czas poczytuje psie historie na forum, nie wiem czy tak ma to wygladac ale jednemu piesiowi zaczelam ogloszenia robic z danymi, ktore sa zamieszczone na watkach dogo.
http://www.najpewniej.pl/anons.php?nr=113309 - troche duzo tu zwierzakow, ciezko mi wybrac tego ktoremu najbabardziej ogloszenia potrzebne, wiec prosilabym o rade osob zorientowanych. Jesli moze byc ten piesio, to sie zabieram do roboty i wklejam na inne portale

moze byc Figus :) dziekuje za pomoc

Posted

popiki napisał(a):
To jeszcze jakis link mi podaj do zwierzaka z opisem i fotkami, to na dniach kolejnemu zrobie pare ogloszen. Mi ciezko wybierac, tak ich tu duzo..

moga byc na te ktore wklejine sa w postach wyzej ...dzieki :)

Posted

popiki napisał(a):
To jeszcze jakis link mi podaj do zwierzaka z opisem i fotkami, to na dniach kolejnemu zrobie pare ogloszen. Mi ciezko wybierac, tak ich tu duzo..

z nieba nam spadlas :)

Posted

popiki napisał(a):
Dodalam jeszcze kilka, w sumie po kilkanascie jest dla Baltazara, Figo, Snupi i Hobi, pewnie pare trzeba bedzie mailem aktywowac :)
pozdrawiam

dziekuje :) wszystko juz aktywowalam :)

Posted

Śliczny kociaczek :)

BUDRYSKU, ja już się boję tu wchodzić, non stop jakieś bidy tu pokazujesz, co rusz to w gorszym stanie, ręce opadają z bezsilności :(:(:(