Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeśli chodzi o Poznań: wszystko odbywa się w dużych halach w kilku pawilonach, które niestety są kiepsko oświetlone (poza jedną chyba o nr 4 - tam są duże okna ze wszystkich stron) tak więc jeśli ktoś chce robić zdjęcia to musi się zaopatrzyć w mocną lampę błyskową albo robić zdjęcia z bardzo bliska. :shake: Same pawilony są rozłożone na dużym terenie, więc jak ktoś ma dwie rasy w dwóch różnych halach to musi się nieźle nabiegać :evil_lol:
Przy takiej ilości psów może być lekko tłoczno choć widzów może nie być dużo w czwartek - no ale nigdy nic nie wiadomo. Na międzynarodówkach do niektórych ringów był utrudniony dostęp tylko że wtedy cała wystawa była w dwa dni. Na Europejskiej raczej można było wszystko spokojnie obejrzeć - też jak Światówka była kilkudniowa no i było mniej psów. Na pewno będzie to wystawa inna niż wszystkie polskie więc trzeba być przygotowanym na wszystko. :lol:

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z tego co wysledziłam nie pojedzie na wystawę Małgosia od ASTONA (po Mercedesie) z Wrocławia. Bardzo żałuję, bo liczyłam, że sie tam spotkamy, szkoda ...
Czy wiecie coś o konkurencjach typu: najlepsza hodowla, najlepsza para, reproduktor, suka? Jak będą one organizowane - zaraz po ocenie poszczególnych ras na tym samym ringu, a może tak jak rok temu w Łodzi - przed ocenami indywidualnymi na innym ringu?

Posted

tulasy napisał(a):
Gosiu oba numery dostaliśmy w jednej kopercie.

Za Figulca też już mam potwierdzenie. Ona jest zarejestrowana na współwłasność i jako pierwszy w dokumentach widnieje Zbyszek. Dlatego potwierdzenia zawsze przychodzą nam osobno, mimo że jest jeden adres :)

Posted

Bileciki kupione już dawno :razz:
Ja będę jechać tym pociągiem i zastanawiam się czy przez te remonty w PKP zdążę na czas :roll:
Eurasierko masz może przeciek w którym pawilonie jest Twoja rasa?

Posted

bety napisał(a):
Bileciki kupione już dawno :razz:
Ja będę jechać tym pociągiem i zastanawiam się czy przez te remonty w PKP zdążę na czas :roll:
Eurasierko masz może przeciek w którym pawilonie jest Twoja rasa?

jeszcze nic nie wiem, ale możliwe, że będę wiedziała do końca tygodnia :p
a z czym będziesz jechać? :cool3:

Posted

Tak jak Ty jadę bez psiaka :-( za to z siostrą :multi: . Miałam niemiłe doświadczenia z wystawiania w Poznaniu i nie zdecydowałam się na zgłoszenie mojej akity amerykanki :angryy: . Moje "amerykańce" są podobno w pawilonie 15 zastanawiałam się czy w tym samym będą wszystkie szpice z sekcji 5. Jeśli tak by było - to fajnie :razz: :lol: - nie musiałabym biegać po całych targach. :lol:

Posted

Tulasy

mam do ciebie prosbę

mialam jechac na wystawe ale chyba nie uda mi sie dotrzec. Poniewaz nie masz PM to musze napisac na forum i troche to rozbije watek (sorrki):modla:
czy moge prosic o zakup katalogu wystawowego ( wpłace ci pieniadze na konto) bardzo prosze :)

trzymam kciuki za wszystkich i czekam na zdjecia

Posted

tulasy napisał(a):
Jak przygotowania do wystawy ?????????????:razz::crazyeye::cool3:

tak naprawdę to jeszcze się nie zaczęły............... ale najważniejsze że mamy potwierdzony nocleg i przyszedł numerewk startowy
po niedzieli zaliczymy wizytę u weterynarza i zabierzemy świadectwo zdrowia no i jutro zaczynamy dbać o urodę Ariska.......... czyli bierzemy się za łapki i uszka coby ślicznie dowyglądał to co zachowaniem zepsuje:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
czy planujecie jakieś spotkanie :szpicowe" po wystawie, czy też wracacie do domu?////////

mile są widziane wszelkie porady dla poprawy zachowania naszego smyka wobec sędziego........... żeby się nie cofał przy badaniu:placz:

Posted

właśnie wczoraj wykąpaliśmy nasze panienki ( mam nadzieję że nie załatwiliśmy im kataru) bo trzeba przyznac że były kąpane w maju.
Od dziś biorę sie za rozczesywanie i wyczesywanie :shake: Chyba będą bardzo
niezadowolone. My wyjeżdzamy z domu już w środę i zatrzymamy się
w Osiecznej k/Leszna razem z naszą Ulą Szreder i Carusem.Zamierzamy tam spędzic kilka nocy i dojechać na czwartek i niedzielę (na finały).
Chętnie spotkamy sie ze wszystkimi;) Szczegółowe plany będą zależne
od sytuacji.
Katalog możemy kupić, nie ma sprawy.

Posted

Widze, ze przygotowania trwaja. az milo poczytac, szkoda, ze nas tam nie bedzie... ale i tak byloby ceizko, bo jestem ostro chora, leze w lozku na antybiotykach, wiec lepiej siedziec w domu.
jesli chodzi o ten katalog, to ja tez mialabym prose, ale tylko o strony naszej rasy:D oczywiscie pokryje koszt ksera i przesylki. bede bardzo wdzieczna, tym bardziej, ze szukamy "partnerki" dla Astona.

Posted

[quote name='filonek_bezogonek']Tulasy

mam do ciebie prosbę

mialam jechac na wystawe ale chyba nie uda mi sie dotrzec. Poniewaz nie masz PM to musze napisac na forum i troche to rozbije watek (sorrki):modla:
czy moge prosic o zakup katalogu wystawowego ( wpłace ci pieniadze na konto) bardzo prosze :)

trzymam kciuki za wszystkich i czekam na zdjecia

Żeby nierozbijać wątku odezwijcie się nam na emaila : [email protected]

Posted

Ksero stron ze szpicami z katalogu macie zapewnione.Co do pokrycia kosztów to bez wygłupów. Ksero mam gratis, a znaczki to żaden wydatek - liczy się promocja rasy.

Posted

Raczej sport i współzawodnictwo, ale też spotkanie z innymi szpicami ( raczej z ich właścicielami ). Trzeba też porównac psiska i wymienic się różnymi opiniami. Partnera to może przyokazji się wypatrzy jakiegoś - trzeba też ewentualnych kandydatów porówna.

Posted

tulasy napisał(a):
Ksero stron ze szpicami z katalogu macie zapewnione.Co do pokrycia kosztów to bez wygłupów. Ksero mam gratis, a znaczki to żaden wydatek - liczy się promocja rasy.

jesli ktos będzie miał skan katalogów szpicow to poproszę na maila to sie wrzuci na forum szpicowe i każdy będzie mógł sobie zerknać

Posted

PW napisał(a):
jesli ktos będzie miał skan katalogów szpicow to poproszę na maila to sie wrzuci na forum szpicowe i każdy będzie mógł sobie zerknać

My niestety skanera nie mamy.:angryy: Może uda się to jakoś inaczej rozwiązać. Zobaczymy po wystawie.

Posted

Ja mam skaner. Mogę wszystko zeskanować, ale wrzucę na forum najwcześniej w poniedziałek albo wtorek, bo na wystawę też jedziemy na kilka dni.
Śpimy w Gruszczynie, czy kogoś tam spotkamy?

@Gosia&Aston - planujesz zakup suczki do hodowli, czy tylko chcesz "zareklamować' psiaka innym hodowcom?

Posted

tulasy napisał(a):
My niestety skanera nie mamy.:angryy: Może uda się to jakoś inaczej rozwiązać. Zobaczymy po wystawie.

możemy zeskanować i wrzucić "szpickowe strony" na forum, a czy ktoś moće był już w tych halach i wie jakie tam są warunki, słyszałam że jest tam zimno , ciekawe czy są tam jakieś miejsca do siedzenia, bo z halówek zaliczyliśmy tylko Kielce ...
a co do noclegów, to przed wystawą mamy w samym Poznaniu a po wystawie 30 km dalej w Jawicie

Gosiu- życzymy Ci szybkiego wyzdrowienia:lol: i wymiziaj od nas Astonka:multi:

Posted

W Poznaniu raczej nie ma miejsc do siedzenia, przynajmniej w większości hal. To hale wystawowe a nie sportowe, więc trybun brak.
Ale jak do tej pory nigdy tam nie zmarzliśmy, owszem nie było gorąco ale ogrzewanie z całą pewnością działało i zapewniało pewien komfort termiczny :)