Marycha35 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 a gdzie tu przesada? jak widać jest ogromną potęga, było miło, ale się skończyło Kubinko trzymaj się!
memory Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='RenW'][quote name='kazik132']Czy ja dobrze czytam? Pan moderator ma zrobić listę wpłat od dogomaniaków? Czy ja już mam zwidy i schizy? Po prostu nie wierzę! [/QUOTE][IMG]http://imgx.wizaz.pl/forum/images/smilies/x_rotflx.gif[/IMG][/QUOTE] Rzeczywiście na pierwszy rzut oka wygląda to kuriozalnie. Ale... Może tego gołym okiem nie widać, bo z wątku usunięto (i słusznie) kilkaset wczesniejszych postów. Od ponad miesiąca tłumaczymy wszystkim że na dogomanii nie są zbierane pieniądze na rzecz Kubusia i Fundacji Mrunio. Bezskutecznie - bo nawet Moderator jest przekonany, że pieniądze są tu zbierane. Skoro jak dotąd consensus nie jest osiągalny, może należy wyjaśnić sprawę zaczynając od innej strony? Jak długo można sie tłumaczyć z faktu, że nie jest sie wielbłądem? Jeśli ktoś twierdzi, że jestem wielbłądem, może powinien to udowodnić? Zatem - skoro na dogomanii [B]JEST ZBIÓRKA[/B] pieniędzy na rzecz Kuby i Fundacji Mrunio - to [B]może czas, by dogomaniacy którzy wpłacili datki za pośrednictwem forum lub fanta33, marta9494, Selenga i memory zechcieli się ujawnić? [/B] Mile widziane byłyby dowody rzeczowe - czyli skany z przelewów i dowodów wpłaty, wskazujące jasno, że wątek Kubusia służył zbiórce pieniędzy na dogomanii. Powstanie dzięki temu lista, którą Fundacja Mrunio gotowa jest potwierdzić a nam unaoczni wpływy z dogomanii. Może opadną emocje i spokojnie poczekamy na wyniki konsultacji Administracji Forum.
fanta33 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 no chyba nie uzyskam pomocy od pana moderatora no cóż mam tylko nadzieję że ci co chcieli osiągnąć cel - osiągnęli i są zadowoleni mam też nadzieję że skoro mój wątek jest wątkiem informacyjnym w tej chwili zakończy się temat rozliczeń! i wiecie co cieszę się bo dużo ludzi pisze do mnie na pw o konto;) tak czy śmak:) czy było to konto na 1 stronie czy nie, więc Marycha35 nie jest źle przynajmniej temat rozliczeń zakończony i już nie jestem tym obciążona a pomagać dalej będę KUbusowi
Charly Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='memory']Rzeczywiście na pierwszy rzut oka wygląda to kuriozalnie. Ale... Może tego gołym okiem nie widać, bo z wątku usunięto (i słusznie) kilkaset wczesniejszych postów. Od ponad miesiąca tłumaczymy wszystkim że na dogomanii nie są zbierane pieniądze na rzecz Kubusia i Fundacji Mrunio. Bezskutecznie - bo nawet Moderator jest przekonany, że pieniądze są tu zbierane. Skoro jak dotąd consensus nie jest osiągalny, może należy wyjaśnić sprawę zaczynając od innej strony? Jak długo można sie tłumaczyć z faktu, że nie jest sie wielbłądem? Jeśli ktoś twierdzi, że jestem wielbłądem, może powinien to udowodnić? Zatem - skoro na dogomanii [B]JEST ZBIÓRKA[/B] pieniędzy na rzecz Kuby i Fundacji Mrunio - to [B]może czas, by dogomaniacy którzy wpłacili datki za pośrednictwem forum lub fanta33, marta9494, Selenga i memory zechcieli się ujawnić? [/B] Mile widziane byłyby dowody rzeczowe - czyli skany z przelewów i dowodów wpłaty, wskazujące jasno, że wątek Kubusia służył zbiórce pieniędzy na dogomanii. Powstanie dzięki temu lista, którą Fundacja Mrunio gotowa jest potwierdzić a nam unaoczni wpływy z dogomanii. Może opadną emocje i spokojnie poczekamy na wyniki konsultacji Administracji Forum.[/QUOTE] Memory rozumiem, numery konta na wątku, zachęcanie do wplat oraz wpisy na wątku zawiadamiające o wplatach nie wystarczą. Ile skanów tzn od ilu osób potrzebujesz, żeby uznać, że to zbiórka? Liczy się wysokośc wplat czy ilośc osób? I jak już działanie na wątku zostanie zakwalifikowane jako zbiórka to wtedy otrzymamy pełne rozliczenie i odpowiednio skany wpływów, skany wydatków i faktur..?
Marycha35 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 fanta słusznie, dzięki temu, pomocy, Kubacki będzie zdrowiał:) to strasznie schorowany gałgan:( oparzenia to jedno, ale te inne urazy! Ciekawe jak sprawa kolejnego psa u dziada....ech
kazik132 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Charly']Nie skomentuję tego bez powtarzania się, więc tylko zwrócę uwagę na fakt, że jakaś niemiecka organizacja czeka z przelewem w wysokości 2000 Euro za Kubusiowe leczenie- [B]za okazaniem faktur oczywiście, na które czeka...[/B] Roma pisała o tym kilka dni temu. I na samym początku akcji pisala coś takiego: Czy w tej sprawie p. Ela kontaktowała się z Romą?[/QUOTE] Oj, no tak! Dwa dni temu widziałam ten post xxx52 ale zapomniałam o nim! Jak widzicie dziewczyny,nie musimy się martwić, bo w zanadrzu jest conajmniej [B]2000 euro! [/B]i jakby nawet Kubusiowi zabrakło, to w zamian za faktury, dostanie te pieniądze! Spora to znowu kwota, tylko nie wiemy, czy pani Prezes zechce dać faktury do wglądu aby mieć tą kwotę. W każdym razie nawet jak [B]90 tysięcy z konta Fundacji [/B]nie wystarczy, to dla Kubusia jakieś zabezpieczenie jest!:)
fanta33 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Marycha35']fanta słusznie, dzięki temu, pomocy, Kubacki będzie zdrowiał:) to strasznie schorowany gałgan:( oparzenia to jedno, ale te inne urazy! Ciekawe jak sprawa kolejnego psa u dziada....ech[/QUOTE] a o tym jak nie zamkną nam wątku za kilka dni lub kilkanaście - no za jakiś czas, żeby nie było- napiszę Pani Elunia na razie wszystko skleja i ma fotki nowego nabytku
fanta33 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='kazik132']Oj, no tak! Dwa dni temu widziałam ten post xxx52 ale zapomniałam o nim! Jak widzicie dziewczyny,nie musimy się martwić, bo w zanadrzu jest conajmniej 2000 euro i jakby nawet Kubusiowi zabrakło, to w zamian za faktury, dostanie te pieniądze! Spora kwota, tylko nie wiemy, czy pani Prezes zechce dać faktury do wglądu aby mieć tą kwotę. W każdym razie nawet jak 90 tyś nie wystarczy, to dla Kubusia jakieś zabezpieczenie jest!:)[/QUOTE] mogę cię prosić o jedno już nie bądź cyniczna(Pani Prezes zrobi jak uważa) i idźmy dalej tylko o KUbusiu dobrze??? zakończmy temat rozliczeń tak jak ja dla ciebie zmieniłam 1 stronę ok?
Anashar Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [B][COLOR=darkgreen]fanta33 - przede wszystkim zmień ton jeżeli do mnie piszesz bo to, że nie odpiszę w ciągu minuty po Twoim pw nie świadczy o braku zainteresowania a widzę, że Ty uwielbiasz nadinterpretować. Skoro były na dogomani wołania o wpłąty na Kubę - zbiórka była przeprowadzona. I to nie wpłącający powinni się z tego rozliczać tylko Ci którzy zbiórkę przeprowadzali za pśrednictwem forum. Zasady regulaminu są jasne. [/COLOR][/B] [B][COLOR=darkgreen][/COLOR][/B] [B][COLOR=darkgreen]Co do oczyszczania wątku wcześniej zajmowała się tym Maupa4. Dlatego ja póki ona sama się w tym nie wypowie nie oczyszczę go - czekam na jej stanowisko w tej sprawie.[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkgreen][/COLOR][/B] [B][COLOR=darkgreen]I spór z Krakowem nie ma tu akurat znaczenia. Faktem jest to, że Mrunio podrzucili 10 psów do krakowskiego hotelu za które od poczatku płaci KTOZ a Mrunio uparcie twierdzi, że nie ma za co tych psów utrzymywać. Co jest niepoważnym zagraniem ze strony tejże fundacji. Ale ta sprawa będzie rozstrzygnięta poza forum. Jednak to nei wpływa na fakt, że na Kubę zebrała się potężna suma i ludzie mają prawo do rozliczeń i wiadomości na co te pieniądze zostały spożytkowane.[/COLOR][/B]
Felka z Bagien Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Selenga'][CENTER][SIZE=3][COLOR=red][B]Jedynym na 100% prawdziwym numerem konta do wpłat na Kubę jest numer [/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=4][B][COLOR=blue]85 1240 1965 1111 0010 1171 6801[/COLOR][/B][/SIZE] [SIZE=4][B][COLOR=blue][SIZE=3][COLOR=red]Taki numer podany jest w pierwszym poście, na aukcjach allegro, a przede wszystkim na stronie Fundacji[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/B][/SIZE] [B][COLOR=navy]Numer zaczynający się na 78 jest NUMEREM FAŁSZYWYM i nie jest prawdą, że taki numer pokazuje się przy płaceniu przez Dotpay - sprawdziłam to.[/COLOR][/B] [/CENTER] [/QUOTE] Jak to możliwe,że do dnia dzisiejszego, na pierwszej stronie był podany numer :78 1240 4533 1111 0010 3287 3655 określony jako FAŁSZYWY ?!
fanta33 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 dobrze Anashar ustosunkuje się skoro wątek zmienił charakter i tak już zostanie pewnie to rozumiem że temat rozliczeń jest zamknięty również od strony Was czyli tych co prosili o nie czy tak?
Marycha35 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Anashar a co to za wyjazd ze zmianą tonu???? To szkoła jest? Moderator to ktoś kto porządku pilnuje, a nie obraża się, fuka, szura i szeleści. I proszę o odpowiedz kiedy zamierzacie zebrać się i przeanalizować sytuację tego wątku?
kazik132 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='fanta33']mogę cię prosić o jedno już nie bądź cyniczna(Pani Prezes zrobi jak uważa) i idźmy dalej tylko o KUbusiu dobrze??? zakończmy temat rozliczeń tak jak ja dla ciebie zmieniłam 1 stronę ok?[/QUOTE] No przecież ja własnie o Kubusiu! Nie poruszam sprawy rozliczeń. Grzecznie na nie czekam! Aj, fanta, już chyba trochę dramatyzujesz. Przecież ja tylko stwierdzam fakty. A Pani Prezes cały czas robi, co chce, więc nie spodziewam sie ,ze zrobi tym razem inaczej. Jedno jest pewne,że gdyby fundusze [B]90 tys złotych[/B] się kończyły, czeka dla Kubusia kwota prawie [B]9tys[/B], które może mieć w każdej chwili! To chyba dobra wiadomośc! dziekuje Charly,ze ja przypomniałaś! Bo jakoś tak, nie wiem dlaczego odeszła bez echa.
RenW Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Anashar'] [B][COLOR=darkgreen] [U][B]Faktem jest[/B][/U] to, że Mrunio podrzucili 10 psów do krakowskiego hotelu za które od poczatku płaci KTOZ a Mrunio uparcie twierdzi, że nie ma za co tych psów utrzymywać. Co jest niepoważnym zagraniem ze strony tejże fundacji. Ale ta sprawa będzie rozstrzygnięta poza forum. [/COLOR][/B][/QUOTE] O dobrze, że w ferworze dyskusji i słownej szermierki słowa faktem poparte są. :)
Marycha35 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 no, super jest, może na pół operacji starczy, ale ważne, że wesoło jest, he he, Kuba się ucieszy, brawo! dokładnie słowo fakt się pojawiło, nie mylić z FAKTEM
fanta33 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Kazik to czekaj i nie poruszaj tego tematu i nie wprowadzaj dalej ludzi w błąd że na kubę jest 90 tysięcy bo sama skoro rozmawiałaś z Pania Ela dobrze wiesz ze tak nie jest! mam nadzieję że Kuba uzbiera tyle że wszystkim gały powypadają z obiegów na szczęscie nie będę zamieszczać takich informacji nigdy więcej i nikt mnie do tego nie zmusi
Charly Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Marycha35']no, super jest, może na pół operacji starczy, ale ważne, że wesoło jest, he he, Kuba się ucieszy, brawo!!![/QUOTE] 99.000 tysięcy starczy może i na cała operację. Mam nadzieję.
Anashar Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Pozwolę sobie zacytować Regulamin: [QUOTE][B]3. Moderator nie ma obowiązku: [/B]a) wdawać się w dyskusje na temat podjętych decyzji. [/QUOTE] Wg. tego samego Regulaminu są pdostawy zarówno do zbanowania fanty33 jak i zamknięcia wątku. Zaproponowałem logiczne i nikogo nie rkzywdzące wyjscie do czasu wyjaśnienia sytuacji. Nigdzie się nie obrażałem, fukałem ani szurałem - więc Tobie również radzę wziąć głęboki wdech i wstrzymać się zanim kolejny raz coś takiego mi zarzucisz. Ja Ci się tłumaczyć droga Marycho35 nie muszę z niczego. [B]fanta33[/B] - temat rozliczeń nie jest zamknięty. Dalsze kroki zostaną jak pisałem już kilka razy przedyskutowane w większym gronie.
RenW Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Marycha35']no, super jest, może na pół operacji starczy, ale ważne, że wesoło jest, he he, Kuba się ucieszy, brawo!!![/QUOTE] Dobrze, że Kuba nieboga nieświadom jest tego wszystkiego ..;) bo to jakaś tragifarsa jest..:roll: :shake:
Marycha35 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Anasharze drogi nie prosiłam Cię o tłumaczenia, nie zarzucam niczego, podsumowuje jeno to co tu się wyprawia. A z rady Twej nie skorzystam. Jeśli Drogi Mój Moderatorze pozwolisz. oj wyprawia się!!! A istnieje możliwość zbanowania Moderatora?
fanta33 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Anashar']Pozwolę sobie zacytować Regulamin: Wg. tego samego Regulaminu są pdostawy zarówno do zbanowania fanty33 jak i zamknięcia wątku. Zaproponowałem logiczne i nikogo nie rkzywdzące wyjscie do czasu wyjaśnienia sytuacji. Nigdzie się nie obrażałem, fukałem ani szurałem - więc Tobie również radzę wziąć głęboki wdech i wstrzymać się zanim kolejny raz coś takiego mi zarzucisz. Ja Ci się tłumaczyć droga Marycho35 nie muszę z niczego. [B]fanta33[/B] - temat rozliczeń nie jest zamknięty. Dalsze kroki zostaną jak pisałem już kilka razy przedyskutowane w większym gronie.[/QUOTE] ale to nie wiem- czy Ty się skontaktujesz z Maupa czy ja mam to zrobic? i jak to dalej będzie wyglądać? ja nie chce żebyś się tłumaczył niczego nie oczekuje oprócz informacji bo co do rozstrzygania takich spraw nie mam zielonego pojecia jak to będzie wyglądać?
kazik132 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='fanta33']Kazik to czekaj i nie poruszaj tego tematu i nie wprowadzaj dalej ludzi w błąd że na kubę jest 90 tysięcy bo sama skoro rozmawiałaś z Pania Ela dobrze wiesz ze tak nie jest! mam nadzieję że Kuba uzbiera tyle że wszystkim gały powypadają z obiegów na szczęscie nie będę zamieszczać takich informacji nigdy więcej i nikt mnie do tego nie zmusi[/QUOTE] Fanta, jakiego tematu mam nie poruszać? Kuby? Ale ja nie napisałam,że na Kubę jest 90 tysięcy, tylko,ze na koncie Fundacji jest 90 tysięcy! W większosci ta kwota z pewnoscią nalezy do Kubusia, a on jest psem fundacyjnym i obecnie priorytetem, prawda?Na stronie Fundacji jest pokazany jeszcze jeden pies pod opieką chyba. Tak było do wczoraj.A nikt Cię nie zmusił fanta do zamieszczenia informacji o 120 tysiącach na koncie Fundacji, o ile dobrze pamietam. Kazałaś mi dzwonić, co posłusznie uczyniłam. [quote name='Charly'][B]99.000 tysięcy [/B]starczy może i na cała operację. Mam nadzieję. To powód do radości :sweetCyb:.[/QUOTE] Starczy i jeszcze zostanie! A nam wyjdą gały ze zdziwienia;)
Anashar Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Więc nie zarzucaj mi słów, których nie powiedziałem. A podsumowywać możesz to grzeczniej. Regulamin jest regulaminem i nie będzie żadnych odstępstw od niego w tym przypadku.
Recommended Posts