Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Selenga']Składam reklamację - brakuje jednej aukcji :)
[URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=1462638584[/URL][/QUOTE]

już się poprawiam:) jest na 1 wszej:)

A i Selenga pozwoliłam sobie napisać o Twoich osiągnięciach w Kubusiowym allegro- na wątku Luckiego- tego haskiego co z wychudzenia mu kości przebiły skórę

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/202216-Kiedy%C5%9B-by%C5%82-syberianem-husky...-Pies-z-interwencji-KTOZ"]http://www.dogomania.pl/threads/202216-Kiedy%C5%9B-by%C5%82-syberianem-husky...-Pies-z-interwencji-KTOZ[/URL]

bo nie wiedziały jak ogarnąć allegro dla niego więc będą pewnie pisać o jakieś rady co i jak...
w końcu u nas jesteś guru od Kubusiowego allegro:D z góry dzięki wielkie!!!
edit:
a już widzę że szybsza jesteś i już tam jesteś;D niż ja z moją grypą;(((( ledwo widzę
dzięki dzięki jesteś wielka!!!
sorki za off topic ale....
Kubuś pomaga tutaj na wątku tym w najpilniejszej potrzebie......

Posted

[quote name='fanta33']na pierwszej stronie umieściłam wieści od początku lutego gdyż ze stycznia można przeczytac teraz od początku Wątku;)))
zrobiłam to z uwagi na to że [B]nie mogłam już nic więcej wkleić gdyż przekraczało to normy w dogo[/B]...
więc bierzące info o Kubusiu z danego miesiąca są na 1 stronce
oczywiście zaproszenia do aukcji u Selengi WALENTYNKOWO KUBUSIOWO również
zapraszamy Was na allegro;D[/QUOTE]

[COLOR=green][B]Dołożyłam dwa puste posty na pierwszej stronie.
[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Maupa4'][COLOR=green][B]Dołożyłam dwa puste posty na pierwszej stronie.
[/B][/COLOR][/QUOTE]

dziękuję bardzo w takim razie będzie więcej info :D o Kubulku rzecz jasna

Posted

Ostatnie zdjęcie "Walentynkowe" było wykonane z lewego boku Kubusia. A przeciez ten lewy bok był w nienajgorszym stanie (bo własnie tylko na nim mógł leżeć). Teraz widac, że ten bok jest prawie zagojony. Natomiast widziałam zdjecia prawego boku - skóry na nim prawie nie było - jedna rana.
Czy ktos mógłby zrobić aktualne zdjęcie prawego boku Kuby? Pytam, bo też wspomagałam Kubę wpłacając wprost na konto fundacji Mrunio i bardzo bym chciała wiedziec jak to sie goi.

Posted

Oczywiscie,nie ma sprawy.Pani Ela mówiła,że na tej"gorszej"stronie został tylko taki pasek tej łysej nie do końca wygojonej skóry.Dziewczyny,popatrzcie tu!Tu też jest Kuba (ostrzegam ja nie mogłam potem długo dojść do siebie)
[URL]http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/magazyn-ekspresu-reporterow/wideo/15022011/3872363[/URL]

Posted

[quote name='Maupa4'][COLOR=green][B]Witam.[/B][/COLOR]

[B][COLOR=green]Ja ze swojej strony prosiłabym o systematyczne uzupełnianie rozliczeń i informacji o Kubie - tych dostępnych - w pierwszym poście.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=green]Prosiłabym też o zamieszczenie informacji o kosztach leczenia Kuby - wydaje mi się że Fundacja Mrunio musi znac a przynajmniej orientowac się jakie są to do tej pory koszty.[/COLOR][/B]

[B][COLOR=green]Wszystkim Użytkownikom przypominam o Regulaminie i tym ogólnym i PwP:[/COLOR][/B]
[URL]http://www.dogomania.pl/announcement.php?f=28[/URL]

proszę zapoznac się ze wszystkimi punktami Regulaminów.

[/QUOTE]

Dziekujemy za "posprzatanie" watku...napracowalas sie....wazny ten regulamin, ale gdzie jest o rozliczniu sie na watkach, Fundacje, osoby przywatne...nie wiem czy porzeoczylam???

Kuba zdrowiej szybciutko....

Posted

[quote name='coronaaj']Dziekujemy za "posprzatanie" watku...napracowalas sie....wazny ten regulamin, ale gdzie jest o rozliczniu sie na watkach, Fundacje, osoby przywatne...nie wiem czy porzeoczylam???

Kuba zdrowiej szybciutko....[/QUOTE]

punkt 13 PWP w REGULAMINIE Administratora DOGOMANII

Posted

Dziewczyny, przestańcie się kłócić!
Naprawdę, Kubie to niepotrzebne. Powinnyście [B]chociaż ze względu na niego[/B] nie robić z wątku burdelu.
Leczenie jakichkolwiek oparzeń jest kosztowne. Mogę się na ten temat wypowiedzieć, gdyż w dzieciństwie miałam poparzoną dużą cześć ciała (II stopień). Leki, bandaże itp. u mnie były bardzo drogie. Co dopiero leczenie Kuby, psa...
Sądzę, (beztronnie) że Fundacja powinna nadal zbierać fundusze. Zwłaszcza, że obrażenia od oparzeń wewnętrznych - których Kuba na pewno dostał, wdychając gorące powietrze i dym - mogą ujawnić się nawet po kilku miesiącach. A kto wie, czy jak sprawa w mediach się znudzi, to ludzie nadal będą tak chętnie przysyłać pieniądze...

Posted

[B]Gwoli wyjaśnienia dla osób majacych problemy z percepcją i interpretacją prawa. [/B]

Wg Ustawy o ochronie danych osobowych (Dz. U z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm.) obowiązującej od dnia 30 kwietnia 1998 r. [B]za dane osobowe uznaje się wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej [/B](art. 6 ).
O danych osobowych można mówić wtedy, gdy na ich podstawie zachodzi możliwość ustalenia tożsamości.
Oznacza to, że informacja 'Adam Wiśniewski' nie jest daną osobową, gdyż przy pomocy samego imienia i nazwiska nikt nie potrafi wskazać, o jaką osobę nam chodzi.
Ani lista darczyńców ani imienne przelewy nie zawierają żadnych informacji, wg których można byłoby przypisać je do konkretnych osób i nie naruszają Ustawy o ochronie danych osobowych.

[B]W kwestii aktualizacji listy wpłat - jest na bieżąco.[/B]
Ostatni przelew na konto PayPal wpłynął 9 lutego 2011 i w tym samym dniu pieniądze przelałam na konto fundacji.

Posted

To może ja odpowiem, dlaczego zbierane są pieniądze na konto paypal, przynajmniej ja tak to odczytałam. Ponieważ płacącym z zagranicy jest łatwiej przekazać na konto paypal, gdzie4 automatycznie są pieniążki przewalutowane i to nic nie kosztuje, a nie wysyłać na konto fundacji Euro, dolarów czy franków, gdzie trzeba by było je przewalutować i zapłacić za to.

Posted

[quote name='rita60']A może zamiast pyskówek,poproszę o jakieś aktualne info o psiaczku,foty........[/QUOTE]

tak jak pisała Marta będą fotki i co jakiś czas wklejamy nowe info o Kubie
nie będziemy wklejać codziennie (to chyba zrozumiałe) tylko jak będą zauważalne jakieś zmiany czy postępy
czekamy na razie na nowe fotki które są w tej chwili obrabiane przez syna P Eluni

informacje o Kubie znajdziecie na pierwszej stronie

Posted

Niniejszym informuję, że przed chwilą, po 9 dniach przerwy doszedł nowy przelew :)
Na całe 100 złotych!
Ofiarodawczyni pisze:

[QUOTE]To dla Kuby - poparzonego psiaka, oby rehabilitacja była krótka i owocna! Proszę informujcie na fb jakie są jego dalsze losy :) Pozdrawiam cieplutko Ela C[/QUOTE]

100,00 zł - Elżbieta C
------------

[COLOR=red][B]5.008,27[/B][/COLOR] - Ogólna kwota, jaką przelano na konto Fundacji Mrunio

Posted

[quote name='sybisia']Czy jest może wątek, gdzie można dowiedzieć się o stanie zdrowia pieska? Tutaj od dłuższego czasu są tylko "przepychanki" finansowe i ani słowa o psiaku. :shake:[/QUOTE]

zapraszam na pierwszą stronę tam są uzupełnione na bieżąco informacje o Kubusiu
co kilka dni aktualizujemy ją i wklejamy świeże wieści no bo wiadomo że codziennie nie ma nowych wieści czekamy na poprawę zdrówka
a zdjęcia już wkrótce

Posted

[quote name='Asior']....
Ciekawe czy Pani Śmigielski wie, jak bardzo szkodzicie sprawie Kuby takim zachowaniem....[/QUOTE]

Ciekawe czy Pani Śmigielski wie, że p. MagdaM złożyła (podobno, jak to deklarowała na wątku) doniesienie do prokuratury o wyłudzenie pieniędzy na leczenie Kuby??

Ciekawe czy Pani Śmigielski wie ile obrzydliwych insynuacji o złodziejstwo, nadużycia, wyłudzenie, przywłaszczenie i mataczenie wylało się na wątku na nią, fundację i dziewczyny, które poświęciły mnóstwo czasu i energii aby zorganizować akcję pomocy dla Kuby?
Asior jak nie czytałaś wątku to nie masz pojęcia, że od początku lutego (a watek jest założony 18.01!!) dziewczyny grzecznie i spokojnie tłumaczą że nie są wielbłądami...
- że nie mają wglądu do konta fundacji
- że rozliczenie będzie jak przygotuje je Pani Śmigielski i będzie natychmiast przeklejone na wątek
- że pieniądze zbierane na konto prywatne były rozliczane kilka godzin po wpłynięciu (memory)
- że prywatne konto paypal było grzecznościowo udostępnione na wyraźną prośbę osób wpłacających zza granicy, dla których ta forma przekazu jest najprostsza, najszybsza i najtańsza

itp. itd....

Masz podobną sytuację - założyłaś wątek Luckego, tylko Lucky już w swoim domu więc akcja zakończona - gdzie jest pełne rozliczenie wpłat?? jak byś się czuła gdyby od początku musiałaś się tłumaczyć po kilka razy dziennie czemu na wątku nie potwierdzenia wpłaty p. UliB. z Pcimia? która w związku z tym czuje się urażona, obrażona jako darczyńca i ma powód podejrzewać, że zbiórka na KTOZ to jakieś wyłudzenie i absolutnie podważa to wiarygodność KTOZ, itd, itp... po kilka wpisów dziennie;) ile byś zdzierżyła??:diabloti:

Posted

Sądzę,że post anett zakończy już niesnaski.Jaśniej się już chyba nie da tego podsumować.Co do Kuby,wczoraj pani Ela nie mogła się skontaktować z klinika,ale podejrzewam,że wiele się u niego nie zmieniło.

Posted

Aby położyć kres tym niesnaskom kopiuję mail, jaki wysłałam do Fundacji dzisiaj.Może Was to uspokoi,na pewno odpowiedź będzie zadowalająca i pogodzi zwaśnione strony.W tym mnie również.

Witam Serdecznie Fundacje"Mrunio" oraz Panią Prezes Elżbietę Śmigalski,
Chciałabym z całego serca podziękować za wszystko to,co zrobiła Pani dla Kuby.Dzięki wspaniałej akcji nagłaśniającej tę tragedię udało się dotrzeć do ludzi, którym los zwierząt bardzo leży na sercu.Ogromną rolę odegrał tu również portal Dogomania,który skrzyknął miłośników psów do szybkiej pomocy i zbiórki pieniędzy.Niestety od jakiś 3 tygodni toczą się bardzo nieprzyjemne dyskusje na temat rozliczenia wpłaconych pieniędzy na Kubę, na prywatne konto jednej z forumowiczek.
Nie znalazłam,ani na stronie Fundacji takiego upoważnienia dla tej osoby, ani też nie zostało ono umieszczone na pierwszej stronie wątku Kuby.Ufam, że jest to niedopatrzenie i szybkie umieszczenie Pani sprostowania i wyjaśnienia położy kres niemiłym dyskusjom i ubliżaniu Darczyńcom,bo niestety do tego dochodzi.Ja niestety, aby udowodnić swoją rozmowę telefoniczną z Panią,sprzed ok 9-10 dni muszę umieścić biling,gdyż zostałam publicznie obrażona i nawyzywana przez osoby prowadzące watek.Z pewnością nie pamięta Pani dokładnie naszej rozmowy, bo takich rozmów odbywa Pani jak sądzę dziesiątki dziennie.Dla przypomnienia,poruszyłyśmy między innymi, sprawę niefortunnego wpisu dr.Kawskiego na stronie Fundacji, który wyraził obawy,czy Kubie wystarczy pieniędzy na leczenie.
Ufam, że problem przedstawiony tu przeze mnie znajdzie u Pani zrozumienie,a szybkie wyjaśnienie przyczyni się do poszerzenia akcji nagłaśniania tragedii Kuby.Życzę dużo zdrowia dla Kuby i Pani, i z niecierpliwością oczekuję na dobre wieści o nim.
Pozdrawiam

Posted

Jeśli nie ma żadnych wiadomości o zdrowiu Kuby na dzisiaj, to co robić?Smutne to, ale najważniejsze, że Kuba jest w dobrych rękach lekarzy specjalistów.

Posted

[quote name='xxxx52']Tak sobie czytam i czytam wiele watkow na dogomani i co stwierdzam ,ze nie warto ratowac zwierzat ,bo jak sie uratuje to zostanie sie czesto oczernionym ,posadzonym ,a jak nie to przynajmiej bedzie cicho i sie zostanie zozgrzeszonym.Najlepiej pisac ach i och ,podbijac watki to sie najlepiej wychodzi.
Niektorzy lubia zeby im poziom adrenaliny w organizmie ciagle sie podnosil .Chyba to co niektorzy czekaja na zielone swiatlo no i do dziela,energie spozytkowuja na stukaniu klawiatury .
Poza tym kazdy sadzi po sobie.jezeli sie dopuszcza ciagle zle mysli to sie mysli tylko o sobie.
Gdzie w tej pisaninie oszczerstwach jest miejsce dla Kubusia.[/QUOTE]

nie ma co wylewać dziecka z kąpielą. Kwestie finansowe powinny być traktowane b. powaznie i b. dokładnie. Nikt nikomu ufac nie musi. Poszły pieniądze na pomoc dla Kuby. One są dla niego i każdy powinien miec dystans do tych finansów- tzn. każdy ma prawo wiedzieć jaka suma została uzbierana, ile zostało wydane. Nie tylko fundacja. To nie są prywatne pieniądze i nikt nikomu łaski nie robi. Jeśli ktos wplaca czy stara sie pomoc to oznacza, ze jest zainteresowany. Jesli jest także zainteresowany rozliczeniem to fundacja powinna udzielic takich informacji. Z szacunku. Prośba o rozliczenie raz w miesiącu nie jest wygórowana.

Ale tych informacji tutaj na razie nie będzie- i nic innego nie pozostało jak czekac.

Posted

KUBUSIU CZY TUTAJ JESZCZE WOGÓLE JESTEŚ CZY KIEDYŚ JESZCZE BĘDĄ WSZYSTKIE NASTĘPUJĄCE PO SOBIE POSTY O TOBIE LUB DLA CIEBIE ?!?!?!?!?!?!?!
KUBUSIU KOCHANY
KCIUKI ZA CIEBIE TRZYMAMY.
JESTEŚ KOCHANY, ŚLICZNY i SILNY,
ALE GEST POMOCY DLA CIEBIE PILNY!
NIECH GOI SIĘ SZYBKO TWOJE CIAŁO BOLĄCE,
ŻEBYŚ MÓGŁ BIEGAĆ PO ŁĄCE.
DALEKO JESTEM OD CIEBIE,
WIĘC BUZIAKA ŚLĘ TOBIE PO NIEBIE.
PRZYTULIĆ BYM CIĘ CHCIAŁA,
LECZ ODLEGŁOŚĆ NIE MAŁA.
NIECH W IMIENIU MOIM,
P. ELA JAK BĘDZIE U CIEBIE PRZYTULI CIĘ RAMIENIEM SWOIM.

Posted

[quote name='xxxx52']Tak sobie czytam i czytam wiele watkow na dogomani i co stwierdzam ,ze nie warto ratowac zwierzat ,bo jak sie uratuje to zostanie sie czesto oczernionym ,posadzonym ,a jak nie to przynajmiej bedzie cicho i sie zostanie zozgrzeszonym.Najlepiej pisac ach i och ,podbijac watki to sie najlepiej wychodzi.
Niektorzy lubia zeby im poziom adrenaliny w organizmie ciagle sie podnosil .Chyba to co niektorzy czekaja na zielone swiatlo no i do dziela,energie spozytkowuja na stukaniu klawiatury .
Poza tym kazdy sadzi po sobie.jezeli sie dopuszcza ciagle zle mysli to sie mysli tylko o sobie.

Gdzie w tej pisaninie oszczerstwach jest miejsce dla Kubusia.[/QUOTE]

Prosze Cie nie mow tak, zwierzeta moga liczyc tylko na nas, same nie sa w stanie sobie pomoc. Zawsze znajdzie sie ktos, kto nie wierzy w czyjes intencje, nie ma sensu takimi ludzmi sie przejmowac, trzeba robic swoje.
Mam nadzieje, ze niedlugo uda sie zrobic jakies zabawne zdjecie z Kuba i jego kocim przyjacielem? :D

Posted

Jak sie pani Ela ogarnie,to na pewno będzie,bo będąc w klinice cytuję:"Natrzaskałam Kubie zdjęć jak japoniec na wakacjach"Będzie też filmik,ale musimy sie uzbroic w odrobine cierpliwości.Mam nadzieję,że tu sie w końcu uspokoi i bedziemy mogli nadal cieszyc sie w spokoju poprawa zdrowia Kuby.Co do długości leczenia,tego nawet lekarz nie wie.Kuba oprócz tego,że został praktycznie upieczony żywcem ,nawdychał sie również goracego powietrza i dymu.Dlatego cały czas monitują jego apetyt.Boją się czy cos nie wyskoczy z narzadami wewnetrznymi.Kuba to nie młody ,silny pies.On ma juz swoje lata i tym bardziej trzeba byc ostrożnym w rokowaniach.

Posted

Uwazam ,ze powinnismy sie tylko koncentrowac na zdrowiu ,efektach leczenia,ale bez przesady zeby codziennie lekarze przekazywali nam informacje czy zdjecia.Choroby skory i procesy gojenia postepuja zawsze bardzo wolno.Natomist jezeli chodzi o finanse,to rozliczenie powinno byc ukazane ,dane do wgladu po "zakonczeniu dziela",kiedy piesek opusci klinike i uda sie tak mysle do DS .Mozna oczekiwac tylko od lekarzy przyblizona date ,czy miesiac wyjscia pieska z kliniki ,o ile nie dojda powiklania i skora nie bedzie narazona na infekcje z zewnatrz.
Bilas powinien byc ,ale to co teraz najwazniejsze jest zeby piesek otrzymal jak najlepsza opieke ,srodki medyczne,zeby pieniazki starczyly na pokrycie wszystkich rachunkow za leczenie pieska.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...