Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja wpłacałam pieniążki na Kubusia na ten numer 85 1240 1965 1111 0010 1171 6801 a tu jest podany zupełnie inny numer konta 78124045331111001032873655.Ja teraz nie wiem, co mam zrobić, weszłam na stronę fundacji i tam jest ten numer z 85 na początku. Teraz, który numer jest prawidłowy...

Posted

Najlepiej na ten, który jest na stronie fundacji i na pierwszej stronie tego wątku:

[U][SIZE=5][B][B]85 1240 1965 1111 0010 1171 6801

[/B][/B][/SIZE][/U]

Posted

[quote name='shirrrapeira']Ja wpłacałam pieniążki na Kubusia na ten numer 85 1240 1965 1111 0010 1171 6801 a tu jest podany zupełnie inny numer konta 78124045331111001032873655.Ja teraz nie wiem, co mam zrobić, weszłam na stronę fundacji i tam jest ten numer z 85 na początku. Teraz, który numer jest prawidłowy...[/QUOTE]

[CENTER][SIZE=3][COLOR=red][B]Jedynym na 100% prawdziwym numerem konta do wpłat na Kubę jest numer [/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=4][B][COLOR=blue]85 1240 1965 1111 0010 1171 6801[/COLOR][/B][/SIZE]
[SIZE=4][B][COLOR=blue][SIZE=3][COLOR=red]Taki numer podany jest w pierwszym poście, na aukcjach allegro, a przede wszystkim na stronie Fundacji[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/B][/SIZE]

[B][COLOR=navy]Numer zaczynający się na 78 jest NUMEREM FAŁSZYWYM i nie jest prawdą, że taki numer pokazuje się przy płaceniu przez Dotpay - sprawdziłam to.[/COLOR][/B]
[/CENTER]

Posted

To drugie konto jest na dotpay,ale żeby wszystko było ok.przez dotpay trzeba się zalogować i wtedy ten nr.wyskakuje.Dzisiaj powiem pani Eli,żeby wpisała kwotę jaka wpłyneła na Kubę na stronie fundacji.Dziewczyny,ona dostaje ponad 200 maili dziennie i musi je wszystkie przynajmniej przejrzeć,żeby jej cos waznego nie umknęło.

Posted

Na stronie Fundacji Mrunio w ogóle nie ma dotpay.

[URL]http://fundacjamrunio.org[/URL]

Natomiast na [B]blogu[/B] Fundacji Mrunio, w artykule 'Podpalony piesek Kuba walczy o życie' - na dole [B]jest link/ button dotpay.[/B]

Kliknięcie go przekierowuje na stronę:

[URL]http://www.kuba.chwiladlapupila.pl/[/URL]

Jest to inna strona, nie należy do Fundacji Mrunio, ale prawdopodobnie z nią współpracuje.
I raczej za wiedzą i zgodą Fundacji Mrunio znajduje się tutaj możliwość automatycznej wpłaty przez dotpay na konto, z wyborem banku.

Możliwe, że strona [URL="http://www.chwiladlapupila.pl"]www.chwiladlapupila.pl[/URL] udostępniła swoje dotpay na wpłaty dla Kuby.

Niewykluczone więc, że budzący wątpliwości numer konta należy do [URL="http://www.chwiladlapupila.pl"]www.chwiladlapupila.pl[/URL].
Sądzę, że jest to do sprawdzenia.

Na stronie jest podany e-mail kontaktowy - można pisemnie zapytać.

[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

W wątku wypowiada się też użytkownik o podobnie brzmiącym nicku - [B]chwiladlapupila[/B] - nie wiem, czy jest to administrator, czy przedstawiciel tej strony, ale w stopce ma jej namiary oraz bannerek promujący pomoc dla Kuby.
Można więc zapytać także na PW.

Wypadałoby najpierw sprawdzić takie sprawy, by przez niewiedzę czy niedopatrzenie nie rzucać na kogoś nieuzasadnionych oskarżeń, bo naprawdę można kogoś skrzywdzić i zniechęcić do udzielania jakiejkolwiek pomocy.

Posted

Ja jestem daleka od rzucania jakichkolwiek oskarżeń, chciałam tylko zapytać co to za numer i czy nie pomyliłam się w numerze i czy ten numer ktoś zna, czy ktoś próbuje na Kubusiu zarobić.

Posted

[quote name='shirrrapeira']Ja jestem daleka od rzucania jakichkolwiek oskarżeń, chciałam tylko zapytać co to za numer i czy nie pomyliłam się w numerze i czy ten numer ktoś zna, czy ktoś próbuje na Kubusiu zarobić.[/QUOTE]

Proszę, nie traktuj mego wpisu imiennie i nie czuj się wywołana do tablicy :)
Napisałam ogólnie.
Dziś nadrabiałam zaległości w czytaniu wątku, po prostu widzę, że sprawa tego niepewnego numeru konta wielu osobom nie daje spokoju, a epitetów i oskarżeń padło sporo.
Nie jestem przekonana, że słusznie.

Posted

No więc tak,rozmawiałam z p.Elą.Pod koniec akcji na stronie fundacji "Mrunio"będą zamieszczone podziekowania dla darczyńców.Pni Ela ma kontakt z dziewczynami ,które robiły allegro i paypala.Z takim rozliczeniem nie powinno być problemów i pani Ela im wszystkie info co do tych wpłat przekaże.Jesli chodzi o nazwiska darczyńców,czy też kwoty jakie wpłacali,to jest to niemozliwe,poniewaz tych wpłat jest multum i pani Ela musiałaby sprawdzać wszystkie(a jeden wpłacił złotówke,jeden 500 zł itd.)Poza tym księgowa robi rozliczenia wszystkich wpłat,ale wszystkich(nie tylko na Kubę) i robi to na koniec rokuZeby wszystko szczegółowo rozliczyć trzebaby było zatrudnić dodatkowego pracownika,a na to chyba szkoda pieniędzy,lepiej zeby poszły na jakiegoś zwierza..Pani Ela też spodziewa się,ponieważ akcja jest ogromna,że lada dzień na pewno ktoś jej zrobi kontrolę kont.Najlepiej zrobić tak,że jak ktoś ma wątpliwości,odsyłac go bezposrednio do fundacji "Mrunio",podać maila fundacji i niech bezpośrednio tam pisze.Pani Ela nie jest nawet w tej chwili w stanie okreslić ile wyniesie leczenie Kuby,bo nawet jeszcze nie dostała rachunku.Jeżeli ktoś ma jakieś watpliwosci,to lepiej niech nie wpłaca,bo ona nie chce być potem posądzana o cokolwiek.Nawet nie wiadomo,czy jakiekolwiek pieniądze zostana z tych wpłat na Kubę,ale jeśli zostana,to już planuje zrobić akcję na rzecz psów łańcuchowych(ponieważ Kuba tak rozległych poparzeń doznał własnie dlatego,ze był na łańcuchu i nie miał możliwości ucieczki)Ufff,chyna wszystko przekazałam,jak jeszcze sobie coś przypomnę,to na pewno dopiszę.

[quote name='memory']Na stronie Fundacji Mrunio w ogóle nie ma dotpay.

Natomiast na [B]blogu[/B] Fundacji Mrunio, w artykule 'Podpalony piesek Kuba walczy o życie' - na dole [B]jest link/ button dotpay.[/B]

Jest to inna strona, nie należy do Fundacji Mrunio, ale prawdopodobnie z nią współpracuje.
I raczej za wiedzą i zgodą Fundacji Mrunio znajduje się tutaj możliwość automatycznej wpłaty przez dotpay na konto, z wyborem banku.

Możliwe, że strona [URL="http://www.chwiladlapupila.pl"]www.chwiladlapupila.pl[/URL] udostępniła swoje dotpay na wpłaty dla Kuby.

Niewykluczone więc, że budzący wątpliwości numer konta należy do [URL="http://www.chwiladlapupila.pl"]www.chwiladlapupila.pl[/URL].

W wątku wypowiada się też użytkownik o podobnie brzmiącym nicku - [B]chwiladlapupila[/B] - nie wiem, czy jest to administrator, czy przedstawiciel tej strony, ale w stopce ma jej namiary oraz bannerek promujący pomoc dla Kuby.

Wypadałoby najpierw sprawdzić takie sprawy, by przez niewiedzę czy niedopatrzenie nie rzucać na kogoś nieuzasadnionych oskarżeń, bo naprawdę można kogoś skrzywdzić i zniechęcić do udzielania jakiejkolwiek pomocy.[/QUOTE]Jest dokładnie tak jak napisała memory.Chwila dla pupila współpracuje z mruniem i pomogła im z dotpayem

Posted

[quote name='marta9494']To drugie konto jest na dotpay,ale żeby wszystko było ok.przez dotpay trzeba się zalogować i wtedy ten nr.wyskakuje.Dzisiaj powiem pani Eli,żeby wpisała kwotę jaka wpłyneła na Kubę na stronie fundacji.Dziewczyny,ona dostaje ponad 200 maili dziennie i musi je wszystkie przynajmniej przejrzeć,żeby jej cos waznego nie umknęło.[/QUOTE]

Martuś, sorki, ale wystarczy na stronie Fundacji umieszczać bieżące informacje o Kubie+ rozliczenia wpłat a połowa roboty odpada.
Nikt się nie obrazi, jeżeli nie będzie miał odpowiedzi na mail w ciągu 24 godzin, bo ludzie nie są imbecylami i zdają sobie sprawę jak obciążona jest Pani Ela.
I ponawiam moje pytania, bo chyba ich nie zauważyłaś:

[quote name='irenaka']Marta, a po co Pani Ela chce segregować wpłaty?
Czy nie można przygotować jednej, ogólnej listy darczyńców i wkleić jej wszędzie gdzie był pies ogłaszany?
Po drugie, dlaczego np. co dwa dni nie jest podawana narastająca kwota na koncie Kuby? A może była, tylko ja znowu czegoś nie doczytałam;-)[/QUOTE]

Mam wrażenie ( może mylne), że rozliczenia i stan konta stają się tajne/ poufne.
Kuba stał się psem medialnym i z całą pewnością ilość osób o wrażliwych sercach które odpowiedziały na apel o pomoc dla niego, jest ogromna, ale to zobowiązuje.

Czy nikt nie zdaje sobie sprawy, jak brak rozliczeń i informacji o stanie konta wpływa na pomoc ludzi w przypadku innych psów?
Jak mogą innym dogomaniakom pomagać ratować psy, skoro w tej chwili mamy taką blokadę informacji.
Mam nadzieję, Martusiu, że nie potraktujesz tych uwag personalnie, ale przekażesz do Fundacji. Bardzo bym chciała, aby w końcu było kawą na ławę.

[quote name='memory']Na stronie Fundacji Mrunio w ogóle nie ma dotpay.

J[B]est to inna strona, nie należy do Fundacji Mrunio, ale prawdopodobnie z nią współpracuje.
[/B]

Wypadałoby najpierw sprawdzić takie sprawy, by przez niewiedzę czy niedopatrzenie nie rzucać na kogoś nieuzasadnionych oskarżeń, bo naprawdę można kogoś skrzywdzić i zniechęcić do udzielania jakiejkolwiek pomocy.[/QUOTE]

Zgadzam się z Tobą, trzeba sprawdzać informacje.
Skontaktuję się dzisiaj z Andrzejem, który prowadzi tą stronkę i poproszę o wejście na dogo.
Jest to dla mnie, człowiek wiarygodny jak mało kto w Krakowie i bardzo bym nie chciała, aby padł jakikolwiek cień podejrzeń na taką osobę.

[quote name='marta9494']No więc tak,rozmawiałam z p.Elą.Pod koniec akcji na stronie fundacji "Mrunio"będą zamieszczone podziekowania dla darczyńców.Pni Ela ma kontakt z dziewczynami ,które robiły allegro i paypala.Z takim rozliczeniem nie powinno być problemów i pani Ela im wszystkie info co do tych wpłat przekaże.Jesli chodzi o nazwiska darczyńców,czy też kwoty jakie wpłacali,to jest to niemozliwe,poniewaz tych wpłat jest multum i pani Ela musiałaby sprawdzać wszystkie(a jeden wpłacił złotówke,jeden 500 zł itd.)Poza tym księgowa robi rozliczenia wszystkich wpłat,ale wszystkich(nie tylko na Kubę) i robi to na koniec rokuZeby wszystko szczegółowo rozliczyć trzebaby było zatrudnić dodatkowego pracownika,a na to chyba szkoda pieniędzy,lepiej zeby poszły na jakiegoś zwierza..Pani Ela też spodziewa się,ponieważ akcja jest ogromna,że lada dzień na pewno ktoś jej zrobi kontrolę kont.Najlepiej zrobić tak,że jak ktoś ma wątpliwości,odsyłac go bezposrednio do fundacji "Mrunio",podać maila fundacji i niech bezpośrednio tam pisze.Pani Ela nie jest nawet w tej chwili w stanie okreslić ile wyniesie leczenie Kuby,bo nawet jeszcze nie dostała rachunku.Jeżeli ktoś ma jakieś watpliwosci,to lepiej niech nie wpłaca,bo ona nie chce być potem posądzana o cokolwiek.Nawet nie wiadomo,czy jakiekolwiek pieniądze zostana z tych wpłat na Kubę,ale jeśli zostana,to już planuje zrobić akcję na rzecz psów łańcuchowych(ponieważ Kuba tak rozległych poparzeń doznał własnie dlatego,ze był na łańcuchu i nie miał możliwości ucieczki)Ufff,chyna wszystko przekazałam,jak jeszcze sobie coś przypomnę,to na pewno dopiszę.[/QUOTE]

Tego już kompletnie nie rozumiem.
Co darczyńców obchodzi rozliczenie konta na koniec roku?
Przecież informacja o stanie [B]konta Kubusia[/B] łącznie z wykazem darczyńców z imieniem, pierwszą literą nazwiska i wpłaconą kwotą powinno być publikowane na bieżąco.
Czy Pani Ela zdaje sobie sprawę, że wyrażając zgodę na ogłoszenie apelu o pomoc dla Kubusia na dogo przyjęła również warunki dogo i jego regulamin?
Może się mylę, ale moim zdaniem Fundacja raz w miesiącu ma obowiązek przedstawiać rozliczenia psa na którego zbiera środki.

Posted

[quote name='irenaka']

Mam wrażenie ( może mylne), że rozliczenia i stan konta stają się tajne/ poufne.
Kuba stał się psem medialnym i z całą pewnością ilość osób o wrażliwych sercach które odpowiedziały na apel o pomoc dla niego, jest ogromna, ale to zobowiązuje.
[/QUOTE]

Ostatnio ktoś tutaj odniósł wrazenie, ze musi się tłumaczyć, dlaczego wstawił zebraną kwotę z allegro i paypal na fb....
Ktoś inny pisał zeby nie podawac linka do tego wątku na fb, bo "ktoś się zarejestruje i będzie krytykował akcję"..... Na samym fb ktoś stąd napisał, że "niestety ale niektóre informacje dot Kuby nie będa już przekazywane, bo za duzo ludzi się przyczepia tej dużej sumy i krytykuje itd.." Ta informacja nie spotkała się ze zrozumieniem na fb, bo informacje muszą być. Nie można nic "dla dobra sprawy" ukrywać i jeszcze dodatkowo pisać o tym na fb.

Informacje dot. stanu zdrowia psa, rokowań, kosztów leczenia (jesli są takie informacje, albo w przybliżeniu), rozliczenia to wszytko musi być. Dla wszystkich na wszystkich forach. Nie można tego ukrywac ze strachu przed krytyką, bo sobie strzelimy samobóję..

memory masz oczywiście 100% racji.

edit: [quote name='marta9494']Pani Ela nie jest nawet w tej chwili w stanie okreslić ile wyniesie leczenie Kuby,bo nawet jeszcze nie dostała rachunku.[/QUOTE]

Na FB wraz z podaną sumę 17.000 złotych (allegro i paypal) pojawiła się informacja, ze leczenie kuby wynosi 800-1000 zł dziennie.

Posted

Zawsze staram sie rzetelnie przekazywać wszystkie info dotyczące Kuby.Irenaka,bardzo dobry pomysł ze skontaktowaniem sie z panem Andzrzejem.Nie tylko tu,ale również na każdym innym wątku Kuby staram sie na bieżąco wszystko uzupełniać.Pani Ela chce segregować wpłaty żeby być ok.w stosunku do dogomanii,bo paypal i allegro robia własnie dziewczyny stad.Przy kolejnej rozmowie z P.Ela przekażę jej na pewno wasze uwagi.Acha,Kuba jest juz na stronie uwagi [URL]http://uwaga.onet.pl/166,news,43275,news,,marsz_niemilczenia_-_stop_przemocy_wobec_zwierzat,zwierzeta_sa_jak_ludzie_czuja,akcja_uwagi.html[/URL]
A ntu jego blog na Mruniu [URL]http://www.fundacjamrunio.org/blog[/URL]

Posted

[quote name='Charly']

edit:

Na FB wraz z podaną sumę 17.000 złotych (allegro i paypal) pojawiła się informacja, ze leczenie kuby wynosi 800-1000 zł dziennie.[/QUOTE]

Pozostaje nam tylko prosić Fundację o oficjalną wypowiedź na ten temat, żeby nie było dalszych spekulacji.

Posted

[quote name='irenaka']Pozostaje nam tylko prosić Fundację o oficjalną wypowiedź na ten temat, żeby nie było dalszych spekulacji.[/QUOTE]

nieściśle się wyraziłam. oryginala wypowiedz jest taka

'Dzienny koszt leczenia Kuby moze wynosić 800 - 1 000zł. Z Państwa wpłat z paypala i allegro udało sie uzyskać do tej pory ok. 17 000zł!'

Posted

[quote name='Charly']
'Dzienny koszt leczenia Kuby moze wynosić 800 - 1 000zł. Z Państwa wpłat z paypala i allegro udało sie uzyskać do tej pory ok. 17 000zł!'[/QUOTE]
To nie jest wypowiedź oficjalna Fundacji
To jest orientacyjne wyliczenie zrobione na podstawie informacji o leczeniu (rodzaj i cena opatrunków siatkowych, leki, karma) - wiem co piszę bo ja je robiłam :)
Ale sytuacja jest dynamiczna - wiadomo, że koszty leczenia będą malały w miarę poprawy stanu zdrowia Kuby.
Pani Eli trudno jest w tej chwili podać kwotę jaka została zebrana na Kubę, bo ją też zaskoczył odzew i "trochę przestała ogarniać" (cytat z maila). Poza tym wpłaty spływają cały czas i to spływają lawinowo - weryfikowanie na bieżąco która wpłata jest z jakiego źródła jest po prostu nierealne.
Dajcie nam jeszcze trochę czasu żeby finanse ogarnąć i zrobić zestawienia - nie zapominajcie, że one muszą się zgadzać po obu stronach, więc musimy to wszystko najpierw posprawdzać a dopiero potem podać do publicznej wiadomości. Inaczej może być tak, że wpłaty będą policzone 2 razy i obraz będzie nieprawdziwy.
Ja w każdym razie korzystając z tego, że w weekend banki nie księgują wpłat, zamierzam zrobić rozliczenie na dzień 29.01 :)

Posted

[quote name='irenaka']Martusiu, ja już napisałam prośbę, abyś nie traktowała moich uwag personalnie, ale przekazała te uwagi Fundacji.
Nie mam wątpliwości, że przekazujesz na dogo wszystkie informacje od Fundacji rzetelnie.
Czy kwotę zebranych środków na Kubę już znasz?
Oczywiście interesuje mnie kwota ogólna, a nie tylko ta zebrana na wątku.
Andrzeja już zawiadomiłam i poprosiłam o wypowiedź.[/QUOTE]Absolutnie nie odebrałam tego jako atak na moją osobę,chciałabym żeby wszystko było w porządku i oczywiście,że pani Eli wszystko przekażę.Niestety nie znam kwoty zebranych srodków,podejrzewam,że sama pani Ela tego jeszcze nie zdążyła zliczyć.Poczekajmy jeszcze na wypowiedź pana Andrzeja.

Posted

Szanowni Państwo,

Portal Miłośników Zwierząt "Chwila dla Pupila" dostępny pod adresem [URL="http://www.chwiladlapupila.pl"]www.chwiladlapupila.pl[/URL] w porozumieniu z Prezes Fundacji Mrunio postanowił nagłośnić przypadek podpalonego żywcem Kubusia. Na naszym portalu uruchomiliśmy kilka podstron poświęconych Kubie. Stworzyliśmy specjalny skrócony adres [URL="http://www.kuba.chwiladlapupila.pl"]www.kuba.chwiladlapupila.pl[/URL] który łatwo promuje się w internecie, mediach i innych środkach masowego przekazu.

W porozumieniu z Prezes Fundacji Mrunio doszliśmy do wniosku, że trzeba zorganizować zbiórkę pieniędzy przeznaczonych na leczenie psa. Postanowiliśmy, że Fundacja Mrunio założy konto w DotPay, za pomocą którego Internauci będą mogli przekazać darowiznę przeznaczoną na leczenie Kuby.

Procedura zakładania konta dla Fundacji Mrunio w DotPay trwała kilka dni. W przeciągu kilku dni konto zostało założone. Natychmiast po założeniu konta w porozumieniu z Prezes Fundacji Mrunio uruchomiliśmy na stronach naszego portalu (poświęconych Kubie) specjalny formularz służący do wpłacania darowizn na leczenie psa - za pośrednictwem DotPay.

Wszystkie zgromadzone tą drogą środki wpływają bezpośrednio na konto Fundacji Mrunio w Centrum Rozliczeniowym Dotpay, a następnie przelewane są na rachunek bankowy należący także do Fundacji Mrunio.

Portal Miłośników Zwierząt "Chwila dla Pupila" nie pobiera, nie pobierał i pobierać nie będzie żadnych opłat (ani prowizji) związanych z uruchomieniem formularza. Nasza działalność na rzecz Fundacji Mrunio jest całkowicie charytatywna. Wszystko co robimy dla Kuby oraz innych zwierząt polega na bezinteresownej pomocy z naszej strony.

O uruchomieniu formularza zostaliście Państwo poinformowani stosownym wpisem na głównej stronie internetowej Fundacji Mrunio, w którym Pani Prezes Fundacji napisała "Dzięki formularzowi płatności internetowych dostępnemu na stronie [URL="http://www.kuba.chwiladlapupila.pl"]www.kuba.chwiladlapupila.pl[/URL] macie możliwość przekazania darowizny, która w całości zostanie przeznaczona na leczenie kuby" Poniżej zamieszczony został także baner "Dotpay" po naciśnięciu którego Internauta zostaje przekierowany na stronę z formularzem.

Uruchomienie formularza na stronie internetowej Fundacji Mrunio ze względów technicznych było by bardzo skomplikowane. Pani Prezes będąca administratorem strony nie posiada odpowiednich umiejętności aby samodzielnie zamieścić formularz na swojej stronie.

Każda otrzymana od Państwa darowizna wpłacona za pośrednictwem formularza znajdującego się na naszej stronie internetowej wpływa na konto Fundacji Mrunio. Bezpieczeństwo wpłat zapewnia Dotpay S.A. z siedzibą w 30-552 Kraków, ul. Wielicka 72

Darowizny na leczenie Kuby mogą Państwo przekazywać także bezpośrednio na rachunek bankowy Fundacji Mrunio. Fundacja posiada kilka rachunków bankowych, o różnych numerach.

Rachunek złotówkowy (PLN) numer rachunku: 85 1240 1965 1111 0010 1171 6801 PLN
Rachunek walutowy (EURO) numer rachunku: PL 93 1240 1965 1978 0010 1171 6957 EUR
Rachunek walutowy (USD) numer rachunku: PL 12 1240 1965 1787 0010 1171 7101 USD

Wyżej wymienione numery rachunków bankowych znajdują się na stronie internetowej Fundacji Mrunio oraz na stronach naszego portalu.

Oprócz zbiórki dostępnej na stronach portalu "Chwila dla Pupila" Internauci na własną rękę lub w porozumieniu z Fundacją Mrunio zorganizowali także wiele innych zbiórek, nie potrafię odpowiedzieć na pytanie, które z nich są prawdziwe, a które nie. Wpłaty na leczenie Kubusia przyjmowane są podobno przez Paypall, Allegro itp.

Po raz kolejny powtarzam, że wszystkie wpłaty których dokonaliście za pośrednictwem formularza znajdującego się na naszych stronach nie są żadnym oszustwem i wpływają na konto Fundacji Mrunio.

Jako Portal Miłośników Zwierząt "Chwila dla Pupila" nie mamy dostępu do konta Fundacji Mrunio w DotPay ani w żadnym innym banku. Nie potrafię podać Wam sumy wpłat, nie mam dostępu do wyciągów.

Jestem przekonany, że Prezes Fundacji Mrunio dokona stosownych rozliczeń.

Jeśli chodzi o publikowanie wpłat darczyńców to nie jestem prawnikiem, nie wiem czy Fundacja Mrunio może je opublikować czy też nie.

Bardzo proszę o rozważne dokonywanie wpłat na rzecz Kuby. Darowizny przekazujcie albo za pośrednictwem formularza albo bezpośrednio na rachunki bankowe Fundacji. Być może faktycznie będą ludzie, którzy postanowią zarobić na cierpieniu tego biednego psiaka parę złotych.

Na zakończenie napisze Wam, że nieustająco myślę o Kubie, zastanawiam się jakim cudem ten pies zniósł taki ból, jak bardzo musiał cierpieć. Uważam, że Kuba powinien zostać psim bohaterem, symbolem bezmyślnego cierpienia, które nigdy nie powinno mieć miejsca.

W Krakowie mamy symbol psiej wierności, Psa Dżoka, którego historię znacie prawie wszyscy. Będę bardzo szczęśliwy jeśli Kuba zostanie symbolem w skali całego naszego kraju.

Posted

Andrzeju, nikt z nas chyba nawet przez moment nie podejrzewał, że coś co firmuje "Chwila dla pupila" jest nieetyczne czy podejrzane :)
Problem polega na tym, że ma "Naszej klasie" został podany numer konta, którego nie możemy zweryfikować - nie wiemy czy to jest konto fundacji Mrunio w centrum rozliczeniowym Dotpay czy tez prywatne konto kogoś, kto próbuje się podpiąć pod akcje pomocy Kubie.

Jeśli konto jest rzeczywiście kontem fundacji, to nie ma sprawy, będziemy je tez propagować. Ale jeżeli to jest prywatne konto oszustki, to musimy to zgłosić na policję.
Dlatego jest pytanie:
Czy numer konta 78124045331111001032873655 jest Ci znany i czy ma coś wspólnego z Dotpay???

Posted

[B][COLOR=red]Numer konta 78124045331111001032873655 jest mi NIE znamy[/COLOR][/B], nie jest opublikowany na stronie Fundacji Mrunio ani na stronie portalu Chwila dla Pupila.

Być może to jakiś kolejny numer rachunku bankowego Fundacji Mrunio. Należało by zapytać Panią Prezes Fundacji.

Jeśli to oszust proponuję natychmiast zgłosić sprawę na policję - niech zablokują konto o tym numerze i rozpoczną dochodzenie.

Podany powyżej numer rachunku z pewnością nie należy także do DotPay. Centrum Rozliczeniowe DotPay nie posługuje się numerami rachunków do przyjmowania wpłat.

Wpłaty przez Dotpay przyjmowane są za pomocą różnego rodzaju formularzy tworzonych na stronach internetowych - za pomocą skryptu (tak jak u nas) lub za pomocą linku z odpowiednim odnośnikiem.

Posted

Wykonując jeden telefon do Banku PEKAO S.A. udało mi się ustalić, że konto o numerze: [B][COLOR=red]78124045331111001032873655 [/COLOR][/B]istnieje w Banku PEKAO S.A. w Krakowie, oddział ul. Pijarska 1

Biorąc pod uwagę, że siedziba Centrum Rozliczeniowego DotPay mieści się w Krakowie być może jest to ich numer rachunku. Jednak uważam, że należy to sprawdzić. Jutro zadzwonię do DotPay i zapytam czy posiadają konto bankowe o tym numerze.

Posted

I to jest właściwy sposób załatwiania sprawy.
Z góry dziękujemy!

Byłoby fajnie, gdyby okazało się, że jest to jednak nr rachunku dotpay.

Posted

[quote name='chwiladlapupila']Wykonując jeden telefon do Banku PEKAO S.A. udało mi się ustalić, że konto o numerze: [B][COLOR=red]78124045331111001032873655 [/COLOR][/B]istnieje w Banku PEKAO S.A. w Krakowie, oddział ul. Pijarska 1

Biorąc pod uwagę, że siedziba Centrum Rozliczeniowego DotPay mieści się w Krakowie być może jest to ich numer rachunku. Jednak uważam, że należy to sprawdzić. Jutro zadzwonię do DotPay i zapytam czy posiadają konto bankowe o tym numerze.[/QUOTE]

Niestety memory - nie jest.
Ja wpłaciłam dzisiaj niewielką kwotę żeby to sprawdzić i jako konto Dotpay mam w poleceniu przelewu inny numer konta: 50102055581111175619000095

Ale rzeczywiście trzeba to sprawdzić u źródła zanim się dziewczynę oskarży.

Posted

Ja wpłaciłem przed chwilą za pomocą formularza znajdującego się na stronie kuba.chwiladlapupila.pl
Numer konta pod jaki poszedł przelew to: 32 1140 2004 0000 3402 5451 6145
Adres się zgadza: DOTPAY SPÓŁKA AKCYJNA UL.WIELICKA 72 30-552 KRAKÓW POLSKA

W takim razie wygląda na to, że za każdym razem numer konta jest inny.

W związku z tym uważam, że numer który wzbudza wasze wątpliwości jest prawdziwy.
Zapytajcie osobę która na potwierdzeniu na właśnie ten numer czy poniżej jest napisane:
Odbiorca: DOTPAY SPÓŁKA AKCYJNA UL.WIELICKA 72 30-552 KRAKÓW POLSKA

Za chwilę przeleje jeszcze raz i zobaczę jaki tym razem numer konta się pojawi.

Posted

[quote name='chwiladlapupila']Ja wpłaciłem przed chwilą za pomocą formularza znajdującego się na stronie kuba.chwiladlapupila.pl
Numer konta pod jaki poszedł przelew to: 32 1140 2004 0000 3402 5451 6145
Adres się zgadza: DOTPAY SPÓŁKA AKCYJNA UL.WIELICKA 72 30-552 KRAKÓW POLSKA
[/QUOTE]
Ja tez płaciłam z waszej strony. I adres jest taki sam jak u Ciebie.
Czy Twoje konto jest też w banku nr 32? Bo ja płaciłam z Inteligo i poszło na konto w Inteligo. Może oni mają konta skorelowane z bankami wpłacających żeby obniżyć koszty przelewów???

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...