Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 402
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ajula napisał(a):
co słychać? noc minęła spokojnie?

Wczoraj Kokunię odebrałyśmy z kliniki:multi: - jak nas zobaczyła to był szał radości , cieszyła się każdą cząstką psiego ciałka.
Pan doktor dał nam kropelki do oczka ( Gentamycyna ), zakraplać mam jej jeszcze tydzień 5x dziennie, zaznaczył w książeczce, których antybiotyków nie dawać w przyszłości bo może wystąpić alergiczna reakcja, podał surowicę. Kokunia jeszcze przez jakiś czas ma jeść karmę RC gastro intestinal junior i możemy jej dawać kurczaczka z ryżem i marchewką.
W nocy spała u córki w pokoju - nie mogła się zgodzić ani z Solinką ani z Kajkusiem. Za to rano to była już z nimi w zgodzie - razem już brykają i psocą.
Oddycha przez nosek, od czasu do czasu zakaszle, chrapie głośno jak śpi - nie zbyt mi się to podoba :shake: ale poobserwuję.
Fakturę za leczenie mam:shake:- ta suma jest powalająca ( proszę na PW o adres, gdzie ją zawieźć )
Karmę dostaliśmy od fundacji - dziękujemy!
Teraz 3 małe urwisy smacznie śpią:evil_lol:

Posted

Alicja napisał(a):
Ona jest słodka .
A jak domek ?? Decyduje się na adopcję czy zdezerterował ??

Domek chyba zrezygnował, pani nie odbiera telefonów. Będziemy szukac nowego domku dla Kokuni.

Posted

Bez diagnozy- jakaś wirusówka?, powikłania po ( oczko ), alergia na antybiotyk - Amoksyklina.
Czy takie oddychanie to efekt alergii czy jeszcze efekt po duszeniu się - nie wiem - nie spytałyśmy weta o to bo dopiero w domu zauważyłyśmy.

Posted

Takie oddychanie może być efektem ubocznym ...w razie czego jakby mocno niepokoiło to zawsze można dzwonić , ale ta opuchlizna , podrażnienie mocno dało sie maleńkiej we znaki ...

Szkoda że kobieta zrezygnowała ...no ale cóż , widać to nie ten domek był

Posted

Rany... trafiłam tu z innego wątku i normalnie czytałam jak jakiś horror... ale widzę że małej już chyba to bielmo z oczka zeszło?
Podajcie mi proszę na pw nr konta do wpłaty na małą Kokę to coś się postaram dorzucić.

Posted

Equus napisał(a):
Rany... trafiłam tu z innego wątku i normalnie czytałam jak jakiś horror... ale widzę że małej już chyba to bielmo z oczka zeszło?
Podajcie mi proszę na pw nr konta do wpłaty na małą Kokę to coś się postaram dorzucić.

Fundacja dla Zwierząt Animalia
Nordea Bank Polska S.A. Oddział POB Poznań I
53 1440 1286 0000 0000 0453 3704

Posted

Cioteczki Kokunia pojechała do domku:lol:.
Po kolei.........przyjechała pani po Solinkę...........i zakochała się od pierwszego wejrzenia w Kokuni - mała glizda tak zauroczyła panią, że ta zdecydowała się jej dać kochający domek.Domek był sprawdzony przez anię z poznania.

Posted

Koka powaliła Panią jednym spojrzeniem :). Właśnie nowa Pani do mnie dzwoniła jeszcze raz podziękować za Córunię i przekazać mi, że cudownie dogadały się z półtoraroczną beagielką Tolą, bawią się niesamowicie, Tola "przygarnęła" Kokę.

Posted

Tak :)! Wszystkie trzy były mistrzyniami w znajdowaniu domów, przecież Państwo Hery i Amfy przyjechali po Saurona! Hera to byla w ogóle bezkonkurencyjna, powinna kursy prowadzić Jak znaleźć sobie dom w dwa tygodnie ;)?

Pani Kasia, nowa Pani Koki, przekaże też na Animalię 1%.

Posted

ania z poznania napisał(a):

Pani Kasia, nowa Pani Koki, przekaże też na Animalię 1%.

pięknie :multi:

...a biedna Sol w końcu w kompleksy wpadnie, że może nie jest wystarczająco ładna........:D