wojtuś Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Renatko zajrzyj na wątek: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/217837-M%C5%82oda-zag%C5%82odzona-dobermanka-pilnie-potrzebne-DT"]http://www.dogomania.pl/threads/217837-M%C5%82oda-zag%C5%82odzona-dobermanka-pilnie-potrzebne-DT[/URL]. Sunia ma jechać z Poznania do Krakowa - może uda się połączyć transport, może do Łodzi lub dalej.... Zaprosiłem już Akrum by tu zajrzała Quote
Onaa Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Baksio jest z Gdańska, stawka to 0,40 zł plus koszty za autostrady płatne. Koszt transportu Oczki to plus minus 500zł plus te opłaty za autostrady. Mógłby jechać w następny weekend. Transport od drzwi do drzwi. Quote
ocelot Posted November 18, 2011 Author Posted November 18, 2011 [quote name='Dogo07']Baksio jest z Gdańska, stawka to 0,40 zł plus koszty za autostrady płatne. Koszt transportu Oczki to plus minus 500zł plus te opłaty za autostrady. Mógłby jechać w następny weekend. Transport od drzwi do drzwi.[/QUOTE] Mi to odpowiada. Nie wiem jak Wam Quote
pawel1w25 Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Jakby było potrzeba - dołożymy się finansowo . Quote
NusiaiJa Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Ja też jestem " za " mam nadzieję że sunia bedzie jechała do swojego domku w dobrych " warunkach ", i dobrym opiekunem ,jak prawdziwa pasażerka z biletem Quote
mmd Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Mimo wszystko szukajcie też choćby do Łodzi. Przenocuję Oczkę z przyjemnością (przecież się znamy) - a odpadnie kawałek trasy (i kosztów). No i Łódź-Gdańsk to "jedynka", chyba dość dobrze się nią nadal jeździ... Widziałam też na FB, że inni szukają z Gdańska lub do Gdańska, więc może łączony? Quote
barb Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 [quote name='NusiaiJa']Ja też jestem " za " mam nadzieję że sunia bedzie jechała do swojego domku w dobrych " warunkach ", i dobrym opiekunem ,jak prawdziwa pasażerka z biletem[/QUOTE] To chyba dobra opcja dla Oczki. A te opłaty autostradowe dużo wynoszą? Quote
Onaa Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Może faktycznie uda się połączyć jeszcze z jakimś pieskiem, ale i tak uważam że 500zł na taką trasę to nie jest bardzo dużo. Jeśli by możliwa była opcja łączona z częścią trasy za darmo to ok. ale jeśli mamy płacić za trase Kraków - Łódź i Łódź - Gdańsk to chyba lepiej od razu Kraków - Gdańsk. Zresztą pani ze Starogardu, której też zależy na dobrej podróży dla suni, była za opcją Kraków - Gdańsk. Quote
barb Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 [quote name='Dogo07']... ale i tak uważam że 500zł na taką trasę to nie jest bardzo dużo. [/QUOTE] Pamietam, ze transport Kamusi z kosztowal ponad 300 zł. Ważne, żeby Oczka dojechała bezpiecznie. Quote
mmd Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Myślałam, że jakby się darmowo trafiło to wtedy warto dzielić. Baksio też się mniej umorduje w takiej opcji, to przecież strasznie daleko i teraz mgły i ślisko. No cóż, wątpię, czy udałoby się tak idealnie zgrać, więc pewnie nic z tego. Quote
Onaa Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Na temat opłat za autostrady jestem zielona, ale takie coś znalazłam: [url]http://autostrady.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=68[/url]. Quote
UBOCZE Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 A może ktoś potrafiłby zrobić i poprowadzić taki bazarek: z butelkami benzynowymi albo biletami: sto - po pięć złotych? Podobny bazarek chyba powinna pamiętać Ocelot na jednym z wątków tomaszowskich - tam zbieraliśmy na siatkę. Piątak to nie majątek, natomiast można byłoby zaznaczyć, że to Oczunia to niedawny tymczas śp. Zuzki. Ludziki na dogo przecież ją jeszcze pamiętają. Bazarek z butelkami wygladał tak: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/180396-benzynowy-dla-Dylanki-juA-czas-ruszyAE-w-drogAE-do-28-II-2010-godz-24-00?p=14159027#post14159027[/URL] Wprawdzie buło trzy razy mniej do uzbierania, lae wszystko to trwało tylko dwa dni. Może ktoś zaprojektowałby np. wirtualny bilecik za piątaka? Quote
Onaa Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Bazarek to dobra myśl tylko nie wiem czy ludzie byliby tacy chętni bo Oczka ma zgromadzonych trochę pieniążków. Może zobaczymy ile może dołożyć ds, mam jutro dostać odp. i wtedy będziemy coś kombinować. Quote
Onaa Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 No właśnie jeszcze nie wiem, jutro ma mi napisać ile może. Quote
barb Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 [quote name='UBOCZE']A może ktoś potrafiłby zrobić i poprowadzić taki bazarek: z butelkami benzynowymi albo biletami: sto - po pięć złotych? Podobny bazarek chyba powinna pamiętać Ocelot na jednym z wątków tomaszowskich - tam zbieraliśmy na siatkę. Piątak to nie majątek, natomiast można byłoby zaznaczyć, że to Oczunia to niedawny tymczas śp. Zuzki. Ludziki na dogo przecież ją jeszcze pamiętają. Bazarek z butelkami wygladał tak: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/180396-benzynowy-dla-Dylanki-juA-czas-ruszyAE-w-drogAE-do-28-II-2010-godz-24-00?p=14159027#post14159027[/URL] Wprawdzie buło trzy razy mniej do uzbierania, lae wszystko to trwało tylko dwa dni. Może ktoś zaprojektowałby np. wirtualny bilecik za piątaka?[/QUOTE] Był też taki fajny bazarek z karnisterkami z benzyną. Też na transpoert dla jakiegos psiaka. Cena malutkiego karnisterka zaczynała się już od dwóch złotych. A jeśli jesteśmy przy bazarkach to moglabym tu zareklamować dwa - dla psow z Przytuliska w Boguchwale malutkiej miejscowości na Podkarpaciu? Są tylko do jutra a zainteresowaie bardzo małe ? psiaczkowo-gryzoniowy [url]http://www.dogomania.pl/threads/217483-Psiaki-i-gryzaki-ZAPRASZAMY.-Smycze-legowisko-jedzonko-dla-gryzoni.-Do-19.11.2011[/url] i autografowy [url]http://www.dogomania.pl/threads/217482-Tego-jeszcze-nie-było!-AUTOGRAFY-znanych-osob!-Jacykow-Potocka-Stalinski...do19.11[/url]! Quote
ocelot Posted November 18, 2011 Author Posted November 18, 2011 Kochani Oczka u managuy ma Rozliczenie Wpływy: [I]wrzesień[/I] bric-a-brac - 10 zł pawel1w25- 50 zł Kora - 25 zł Ciotka E - 25 zł [I]październik[/I] managua - 20 zł elik - 50 zł Gosia z Warszawy - 200 zł izzie 1983- 20 zł arielka186 - 93 zł Kora - 25 zł [I]listopad[/I] [COLOR=black]bric-a-brac – 20 zł (za październik i listopad)[/COLOR] Razem: 538 zł Wydatki: 110 zł - weterynarz RAZEM - 428 zł W sumie tak wiele nie brakuje. Quote
kora78 Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 ale co zostanie to idzie na kolejne psiaki, a potrzeby na dogo sa ogromne :( trzeba oszczedzic, jak najwiecej, dla innych, w gorszej sytuacji Quote
UBOCZE Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Myślę, że na ten temat powinni wypowiedzieć się wpłacający... Quote
barb Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 [quote name='kora78']ale co zostanie to idzie na kolejne psiaki, a potrzeby na dogo sa ogromne :( trzeba oszczedzic, jak najwiecej, dla innych, w gorszej sytuacji[/QUOTE] Ale z tego co wiem nie da sie dowieźć Oczki bez poniesienia kosztow ! Przecież szukano rozwiązań i na jej wątku i na transportowym Dogo 7 założyła wątek i na fb szukano mozliwości. A na temat przeznaczenia pieniążków "Oczki" rzeczywiście mają prawo wypowiadać się tylko Ci, ktorzy na nia wplacali. Ważne, żeby Oczka bezpiecznie, cało i zdrowo dotarla do domku, który na nią czeka! Quote
kora78 Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 super podejscie. to powodzenia zycze. niech na watkach bywaja tylko ci, co placa... to powodzenia dla tysiecy psow. z takim podejsciem to 2 psom na rok pomozecie. Quote
barb Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 [quote name='kora78']super podejscie. to powodzenia zycze. niech na watkach bywaja tylko ci, co placa... to powodzenia dla tysiecy psow. z takim podejsciem to 2 psom na rok pomozecie.[/QUOTE] Ja też nie placilam na Oczkę i dlatego nie mialabym śmiałości decydować o przeznaczeniu pieniązków, ktore ofiarowali jej inni. Quote
UBOCZE Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 W ogóle nie rozumiem problemu. Sądzę, że wielu z nas równolegle pomaga psiakom również finansowo na wielu wątkach. Poczekajmy jednak na wpłacających... Quote
barb Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 [quote name='kora78']super podejscie. to powodzenia zycze. niech na watkach bywaja tylko ci, co placa... to powodzenia dla tysiecy psow. z takim podejsciem to 2 psom na rok pomozecie.[/QUOTE] Kora78, a masz jakiś pomysl na bezkosztowe dowiezienie Oczki z Krakowa do Stargardu Gdańskiego ? Quote
kora78 Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 ja widze od cholery pomyslow. 1. watek z gory tej strony, od wojtusia, wejdzcie na watek psa, juz ma transport z yorija. wyslijcie pm do yorija, czy jedzie tez z krk na poznan spowrtem, czy wtedy zabierze oczke. 2. ktos szuka z bieszczad do poznania, 3. pies z szydlowca do wroclawia- a to po drodze trasy krk-poznan, maja jechac tez na tej trasie szczurki jesliby oczka miala przez poznan jechac, to juz niech wiezie np ania z poznania, co by km na darmo nie tlul, jak musialby baksio. kolko robic. jesli z wrocka, to moze jechac psi ratownicy, bo tez male kolko wyjdzie. krakow poznan macie 300km, razy 2 to 600km, razy 50gr to 300zl. na 2-3 psy i szczurki niech dorzuca jakies 20-50zl. wyszloby dla oczki 100-150zl plus trasa poznan- domek = 220km, razy 2 = 450km, razy 50gr = 220zl max 220zl plus 150zl = 370zl, a nie 500zl. [B]MAX 370 podkresle.[/B] dlaczego nie byly brane pod uwage opcje transportu laczonego? i czy nie mozna nawet tydzien poczekac na transport, byle taniej? taiej dla oczki i moze dla tego drugiego psa, ktory oze jedzie prosto ze schronu i kasy swojej ma 50zl, a nie 400zl i dla niego taka skladka to wyjazd ze schronu lub gnicie w nim dalej. Quote
Recommended Posts