pawel1w25 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Nie przekreślam tego domku . Absolutnie . Tylko mam niemiłe doświadzenia z odwlekaniem decyzji adopcyjnych . I tylko tyle . Bardzo możliwe , że wszystko bedzie ok. Quote
kora78 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Reno2001'] I dalej jestem zdania, że takim zabiegiem powinien zając się nowy dom i to on powienien pokryc koszty ww. Stwierdziłąm powyżej wyraźnie, że czyszczenie zębów jest [B]fanaberią w sytuacji, gdy masa psów nie ma co jeśc lub wymaga natychamistowego zabiegu ratującego życie.[/B] [/QUOTE] ja mam identycznie takie samo zdanie. wiele psow z dogo nie ma co jesc, cierpi w chorobach, a czesto na dogo wydaje sie kase na *******y, zamiast przeznaczac ja na to, co naprawde wazne. ja nie mowie o sytuacji tutaj z Oczka, tylko ogolnie. kupowanie nowej smyczki, bo stara przegryziona- mozna przeciaz zwiazac, nie musi pies miec smyczki nowki, zeby sie lansowac na ulicy. podczas, gdy jestem na watkach, gdzie jedna osoba jezdzi i dokarmia, odrobacza psy w kilku wiochach i nie ma kasy i nikt jej nie pomaga. albo placenie za transport do ds, calosci, lub wiekszej czesci. a potem ds po 1 dni rezygnuje z psam i sam go do schronu odwozi, wtedy juz ma i kase i auto jakos... przyklady mozna mnozyc. kieszenie dogomaniakow dno przeciez maja, tak malo nas do pomocy, a tak wiele krzywdzonych zwierzat. ja wole dac na operacje psa, niz na nowa smycz, bo sie w dt przetarła. Quote
pawel1w25 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Wydaje mi się , że zarówno i Reno2001 i kora78 - mają dużo racji . . . Quote
NusiaiJa Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Muszę wtrącić słówko, uważam że czyszczenie zębów to nie zabieg kosmetyczny, wykonuje się go ze względów zdrowotnych.Ostateczne słowo powinno należeć do lekarza, po obejrzeniu stanu zęboli Oczki, Oczka nie jest już szczeniakiem, długi okres spędziła w schronie, więc w pyszczku może nie być najlepiej. Quote
Reno2001 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Kalva']Już po raz kolejny przekonuję się, że ludzie albo mało uważnie czytają, albo wcale. Więc powtórzę raz jeszcze i same konkrety: Na sprawdzanie domku umawiałam się ja i wujek Ubocze, ale od 15 października bo Pani wraca z Kopenhagi 14. Domek jest odpowiedzialny z tego co udało się dowiedzieć, także od osób znających pośrednio. Pisałam, żeby wycenić potrzeby zdrowotne Oczki, bo Pani chce ją wspomóc! Wyślę prośbę do Pani o ząbki. Reno, błagam, to podstawa, żadna kosmetyka, kamień na zębach prowadzi do zapalenia śluzówki jelit i jak dziewczyny pisały wyżej niestety bakterie, które dostają się do krwioobiegu rujnują stopniowo, pomału narządy wewnętrzne, to bomba z opóźnionym zapłonem! Bezwzględnie zęby do zrobienia po odrobaczeniu, a ja idę prosić o dołożenie się. Aha, Reno jeśli prowadzisz Kamę, to bardzo proszę, gdyby dotarły pieniądze od Małgorzaty z Warszawy - jeśli już zdążyła wysłać, to one są na Oczkę właśnie. Zaraz się dowiem czy poszły. Jesteśmy w kontakcie z Ocelot, mi tez Oczka od dawna leży na sercu, będąc w Warszawie, jeśli dom okaże się sprawdzony, obiecuję ją odwiedzać i namówić domek na zdjęcia. Dom jak najbardziej poważnie myśli o adopcji, oby wszystko poszło dobrze. Dogo, wysłałam pw:)[/QUOTE] Jeśli dotrze do mnie wpłata od p. Małgorzaty na pewno dam znac. Na wątku ku pamięci zuzki [*] notuję każdą wpłatę. Quote
ocelot Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Reno to żadne parcie. Dzisiaj pierwszy raz poprosiłam o pieniądze na Oczkę. Dopóki Kama była w hotelu i Henio taka prośba nie pojawiła się. Nie wiem czy zauważyłaś? Uważałam, że im bardziej się należy. Nie prosiłam ani na karmę, ani na weta, ani na nic. I tak jak napisałam. proszę przekażcie pieniądze innym bardziej potrzebującym psiakom. Cały czas staram się nie robić osobistych wycieczek, czego nie mogę powiedzieć o innych. Ninawidzę rozmow o pieniądzach, bo właśnie takie są efekty całkiem nie zamierzone. na dzień dzisiejszy Oczka ma karmę i ma na weta, więc nie widzę problemu. Ząbki no cóż, albo uzbieram na nie bazarkami, albo zostawię nowemu domkowi. I koniec w temacie pieniędzy. Aha. Ja jeszcze uważam, że jak psa się udało uratować ze schroniska to należy mu się wszystko co można mu dać. Takie małe zachwianie przez co tygodniowe pobyty w tymże. Quote
Reno2001 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Ponieważ do ładu pewnie tu i tak nie dojdziemy, przelewam na Henia i Oczkę po połowie z pieniędzy które zostały, tak jak zasugerowała barb. Poproszę Dogo7 o nr konta na PW. Przelewam 166,50. Quote
ocelot Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Do ładu doszliśmy. Dogo po przyjściu od weterynarza napisze nam o rzeczywistych potrzebach Oczki, na pierwszą wizytę Oczka ma. Potem będziemy sie martwić dalej. Quote
Reno2001 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Jesli ładem można nazwac podział kasy to tak. Pewnie nie, jesli chodzi o przeznaczenie. Quote
ocelot Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Reno naginasz rzeczywistość tyle Ci powiem. mam straszny w tym momencie niesmak. Quote
Ellig Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Jesli mozna to tylko mala uwaga dom dla Oczki w warszawie powinna sprawdzic doswiadczona osoba, ktora robi wizyty przed adopcyjne, przepraszam UBOCZE ale Ty nie masz takiego doswiadczenia.Masz za to dobre checi i to cenie:) Quote
ocelot Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 A ja byłam pewna że wujek Ubocze ma ogromne:) Quote
Reno2001 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='ocelot']Reno naginasz rzeczywistość tyle Ci powiem. mam straszny w tym momencie niesmak.[/QUOTE] Może i naginam. Ja też mam niesmak od dawna. EOT. Czekam na dane do przelewu. Quote
barb Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Reno2001']Może i naginam. Ja też mam niesmak od dawna. EOT. Czekam na dane do przelewu.[/QUOTE] Reno, z mojej strony to byla tylko sugestia, nie musialaś sie do niej stosować. Ale mam jeszcze jedna. nie wiem na ktorym wątku moge napisać, piszę tu. Moze w tej sytuacji nie brać od Pani Kamusi pozostalej części kasy za transport? Quote
Reno2001 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 barb, sugestia była bardzo trafna ;) Kasę przeleję i nie będę się juz ciskała. I zdrowsza będę i szczęśliwsza. Mam nadzieję, że pozostali darczyńcy taką decyzję podzielają, bo właściwie nikogo się nie pytałam i porządziłam się sama, a byłam tylko jednym z darczyńców. Co do wpłaty za transport to muszą już to ustalic z Panią od Kamy dziewczyny, które mają z nią kontakt. Ona sama niech zadecyduje. Też wolałabym, aby te pieniądze przaznaczyła już bezpośrednio na Kamę, zwłaszcza, że z tego co wiem, ma ona braki w odrobaczaniu i chyba szczepieniu. To jednak musi byc jej decyzja. Quote
ocelot Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Bardzo żałuję, że w ogóle rano zwróciłam się o pomoc finansową dla Oczki. Miałam cały czas wrażenie, że Oczka umyka wszystkim, bo Kama, bo Henio. Jednak sytuacja tamtej dwójki była długo cięższa i niejasna. Dzisiaj doszłam do wniosku, że można bo jedno i drugie w swoim Ds, choć Henia Ds budzi na razie wątpliwości. Pojawiło się wiele złośliwości. Tak jest wiele psów które potrzebuje wiekszej pomocy od Oczki. Ale to ja jestem za Oczke odpowiedzialna, choć nie ja podpisywałam w schronisku umowę. I dlatego chcę dla nej jak najlepiej. Padły złośliwości o kocykach i wsparciu. Tak bardzo się cieszę, że Oczka dostała i kocyk i zabawki. Bardzo bo znam Oczke osobiście, bo wyciągałam ją ze schroniska. Damy rade z Oczką jak dawałyśmy sobie od stycznia. I przyczepienie sie do tych nieszczęsnych zębów jest po prostu nieco krzywdzące dla psa i dla zainteresowanych jego losem. Myslę, że generalnie źle sie Reno zrozumiałyśmy, więc może skończmy te dyskusje? Quote
barb Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='ocelot']Bardzo żałuję, że w ogóle rano zwróciłam się o pomoc finansową dla Oczki. Miałam cały czas wrażenie, że Oczka umyka wszystkim, bo Kama, bo Henio. Jednak sytuacja tamtej dwójki była długo cięższa i niejasna. Dzisiaj doszłam do wniosku, że można bo jedno i drugie w swoim Ds, choć Henia Ds budzi na razie wątpliwości. Pojawiło się wiele złośliwości. Tak jest wiele psów które potrzebuje wiekszej pomocy od Oczki. Ale to ja jestem za Oczke odpowiedzialna, choć nie ja podpisywałam w schronisku umowę. I dlatego chcę dla nej jak najlepiej. Padły złośliwości o kocykach i wsparciu. Tak bardzo się cieszę, że Oczka dostała i kocyk i zabawki. Bardzo bo znam Oczke osobiście, bo wyciągałam ją ze schroniska. Damy rade z Oczką jak dawałyśmy sobie od stycznia. I przyczepienie sie do tych nieszczęsnych zębów jest po prostu nieco krzywdzące dla psa i dla zainteresowanych jego losem. Myslę, że generalnie źle sie Reno zrozumiałyśmy, więc może skończmy te dyskusje?[/QUOTE] Dziewczyny dajcie spokój. Byla to kasa równiez dla Oczki. Jak sie okaże zbędna to przelejesz ją Ocelot na innego psa . A jak sie okaże zbedna Heniowi to tez zostanie przekazana dla innego biedaka. Quote
ocelot Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Barb nie rozumiesz. ja się teraz fatalnie z tym czuję, że te 160 zł. może uratować życie innemu psu. Wyszłam z założenia rano że to oczki pieniądze, ale argumenty były sporego kalibru. O proszę może dla Gucia? [url]http://www.dogomania.pl/threads/214595-Sparali%C5%BCowany-Gucio-zbiera-na-leki-opatrunki....brakuje-wszystkiego!-pom%C3%B3%C5%BC[/url]! Quote
barb Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='ocelot']Barb nie rozumiesz. ja się teraz fatalnie z tym czuję, że te 160 zł. może uratować życie innemu psu. Wyszłam z założenia rano że to oczki pieniądze, ale argumenty były sporego kalibru. O proszę może dla Gucia? [url]http://www.dogomania.pl/threads/214595-Sparali%C5%BCowany-Gucio-zbiera-na-leki-opatrunki....brakuje-wszystkiego!-pom%C3%B3%C5%BC[/url]![/QUOTE] Ocelot trzeba być konsekwentnym. A może te 160 zl uratuje zycie akurat Oczce. Czy juz jest po wizycie u weta? Moze ta wizyta jest dla niej rzeczywiscie niezbedna. Quote
Reno2001 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 ocelot, nie brnijmy juz dalej, bo nie mam sensu. Kasę przeleję do Dogo. Zrobicie z niej użytek tak jak zadecydujecie. Co zostanie przekażecie dalej. Zakończmy już to. Heniowi juz przelałam kasę. Mam nadzieję, że z niej jednak nie skorzysta ;) i zostanie w tym domu. Quote
NusiaiJa Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Cioteczki kochane, już przestańcie.... pewnie każda z Was ma na celu dobro ratowanych psiaków,dlatego taka tutaj gorąca dyskusja. Informuję Cioteczki, ze kocyk i zabawkę dla Oczki kupiłam z prywatnych funduszy, rozważałam taki sam prezent podesłać Kamusi, ale szczęśliwie znalazła domek i juz sie nie wychylałam. Mam nadzieję że do Oczki również uśmiechnie się szczęście.:lol: Pozdrawiam, CiotkaE Quote
ocelot Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 To juz Reno będzie decyzja Dogo. Ja tych pieniędzy nie chcę. Po prostu zwyczajnie po ludzku nie chcę. Mam nieco ograniczone ruchy jeśli chodzi o bazarki i ogłoszenia. Mój laptop niestety pojedzie do serwisu. Gdyby ktoś mógł porobić Oczce ogłoszenia byłabym zobowiązana. Quote
barb Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='ocelot']To juz Reno będzie decyzja Dogo. Ja tych pieniędzy nie chcę. Po prostu zwyczajnie po ludzku nie chcę. Mam nieco ograniczone ruchy jeśli chodzi o bazarki i ogłoszenia. Mój laptop niestety pojedzie do serwisu. Gdyby ktoś mógł porobić Oczce ogłoszenia byłabym zobowiązana.[/QUOTE] Ocelot nie unoś sie ambicją. Możesz się obrazić za to co napisze ale to pieniądze Oczki, nie Twoje, jesli ona nie bedzie ich potrzebować, to wierzę że przekażesz/przekażecie je na inna biedę - ktora np. mozewskazać Reno. Poczekaj niech sytuacja Oczki sie wyklaruje z dt, niech będą jej zabezpieczeniem. Quote
Reno2001 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Teraz wyszło, że machnęłam się najprawdopodobniej o 5zł przy podliczaniu wpłat. Proszę wejdźcie na wątek zuzki [*] w pierwszy post i podliczcie to jeszcze raz, ja już dzis po prostu nie mam siły. Wg moich wyliczeń wyszły mi te 5zł różnicy. Nie chcę, aby coś się nie zgadzało. Ponieważ pieniądze do Henia już poszły, te 5zł dodam do konta Oczki. Tylko niech ktoś to jeszcze raz zliczy, bo ja ledwo na oczy patrzę. Quote
Vesper Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Z racji tego, że niedługo będę rozliczać bazarki na rzecz Oczki (i Kamy) -czy mogłabym wiedzieć, kto właściwie jest odpowiedzialny za finanse Oczki? Tzn dostałam namiary na pw, ale chodzi mi o nick...:) Quote
Recommended Posts