Onaa Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Reno2001 nie wiem czemu żałujesz Oczce na weterynarza ale jakoś transport Kamy za 350zł był ok. tak ? Oczka jechała z Figu to i Kama mogła. A dla Oczki trzeba będzie zrobić wszystko co będzie konieczne dla jej zdrowia i dobrego samopoczucia. Teraz martwi mnie to jej drapanie, może potrzebny będzie jakiś zastrzyk. Quote
ocelot Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 na czyszczenie ząbków w takim razie uzbieramy z bazarków, albo z deklaracji. Jak widać na przykładzie Oczki na DS mozna długo czekać. Quote
haliza Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='arielka186'] Mam jeszcze pytanie a propos bazarków które zorganizowałam dla Oczki i Kamy- jeden jest do 9.10, drugi do 10.10. Chodzi mi o kontakt z osobą odpowiedzialną za finanse Oczki i finanse Kamy- i tutaj właśnie nie wiem, jeżeli Kamusia już w domu, nie mam jej wątku żeby zobaczyć czy ma jakieś długi... Proszę o kontakt na pw, do kogo mam wysłać pieniążki? (Jest to pytanie na zapas, ale wolę wiedzieć wcześniej ;) ).[/QUOTE]Może nie powinnam się wtrącać, bo nie jestem sponsorem Oczki, ale bardzo obchodzi mnie los tej suni Zuziowej :shake:, ale skoro Kama ma domek to powinnyście rozdzielić ich finanse i wtedy była by jasność na wątku Oczki na czym stoi i na co możecie sobie pozwolić a na co trzeba dozbierać pieniążków :roll: Dogo cieszę się, że psiaki się dogadują ;)- generalnie kawaler z panienką zawsze się dogada :lol::loveu: Quote
mmd Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Też nie jestem sponsorem, ale swoje muszę wtrącić, skoro juz tu jestem, a i ozór mam niewyparzony ;) Dziewczyny, sprawdźcie najpierw domki, to podstawa. Wtedy będzie wiadomo, co i jak i ile kasy potrzeba. Czyszczenie zębów jest w narkozie, to może kosztować dużo, jak słusznie Reno pisze - później zabraknie na transport, a to priorytet. Będzie wiadomo, ile potrzeba, będzie można rezerwowac konkretną kwotę. Tak wyszło, że Kama pierwsza się załapała. Żeby nie było ;) - Jonikowi zęby zrobiłam, ale to było wstępnie wycenione na 30, a poszło za 42. Było przy okazji kastracji za jedną narkozą i antybiotykiem, więc dla psa i dla kieszeni najlepiej. Quote
ocelot Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 mmd nie mamy jak sprawdzić domu w Warszawie, Pani jest w tej chwili w Kopenhadze. Oczywiście że sprawdzenie domu jest priorytetem. Pan z Gdańska ponownie się nie odezwał. Nie ma co sprawdzać. Nie rozumiem całego zamieszania. jeśli będą pieniądze to czemu jej tych zębów nie wyczyścić, bo co? Bo transport, który na razie jest jej niepotrzebny? Tak jak napisałam zęby wyczyścimy z innych pieniędzy jak będzie taka potrzeba. Wybaczcie kochani, jeśli nawet jest to fanaberia to uważam, że Oczce się należy. A wiadomo skądinąd, ze jest to zabieg nie tylko kosmetyczny a zdrowotny. Quote
Reno2001 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Dogo07']Reno2001 nie wiem czemu żałujesz Oczce na weterynarza ale jakoś transport Kamy za 350zł był ok. tak ? Oczka jechała z Figu to i Kama mogła. A dla Oczki trzeba będzie zrobić wszystko co będzie konieczne dla jej zdrowia i dobrego samopoczucia. Teraz martwi mnie to jej drapanie, może potrzebny będzie jakiś zastrzyk.[/QUOTE] Transport póki co kosztował nas 192 zł, bo resztę zapłacił NOWY DOM! I Pani zedeklarowała chę zwrotu całości, tylko w nieco późniejszym terminie, bo teraz po prostu nie ma całej kwoty. I lepiej było zapłacic teraz te 192 zł za paliwo, niż opłacac hotel. Wujek jubu nie mógł czeka na zwrot kasy, bo nie pojedzie z innym psem. To chyba logiczne. Ja nikomu nie żałuje kasy, ale w sytucaji kiedy co poniektóre psy umierają z głodu, czekają na sterylki aborcyjne, lub operacje po wypadkach przeznaczanie zebranej kasy na zęby jest fanaberią. Tyle ode mnie. Sponsorzy zadecydują coz ta kasą. Dogo, to idź z Oczką do weta i skonsultuj co z nią, bo najprawdopodobniej to reakcja na karmę. Quote
Onaa Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Reno oczywiście że pójdę do weta tylko nie mam za co w tej chwili zapłacić :(. Rozmawiałam z wetką: wizyta z przeglądem - 40zł odrobaczenie - ok.10-20zł szczepionka zblokowana przeciw wirusówkom - 50zł czyszczenie zębów - 150zł. Teraz myślę że potrzebna jest ta wizyta plus odrobaczenie, i wtedy zobaczymy co wet powie czy będzie potrzebne jakieś leczenie na to drapanie czy nie. Potem, proponuję szczepienie na wirusówki to ochrona dla Oczki, ona jednak styka się z innymi psami. Czyli na ten moment 100-110zł prosze o przekazanie dla Oczki. Quote
ocelot Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Oczywiście, że są takie psy, ale pieniążki były docelowo zbierane na psy po Zuzce chyba prawda? ja pod swoją opieka też mam psiaki, które nie mają deklaracji w hotelach, mam psiaka po operacji nowotworu, z pałeczką błękitną w uchu, który schroniska nie przeżyje i nie pretenduję do pieniędzy zebranych na konkretne psy. chyba, że się całkiem mylę i pieniądze były zbierane na wszystkie psy z dogo, więc proszę przeznaczyć pieniążki na najbardziej potrzebujące. Oczce zapewnimy utrzymanie same. Quote
ocelot Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 [quote name='Dogo07']Reno oczywiście że pójdę do weta tylko nie mam za co w tej chwili zapłacić :(. Rozmawiałam z wetkę: wizyta z przeglądem - 40zł odrobaczenie - ok.10-20zł szczepionka zblokowana przeciw wirusówkom - 50zł czyszczenie zębów - 150zł.[/QUOTE] Prześlij konto. Managua wyśle Ci na początek 110 zł. Quote
mmd Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 A pani z Kopenhagi kiedy wraca? Znajdę kogoś na wizytę. Quote
Onaa Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Jak sunia będzie po przeglądzie to będzie wiadomo jaki jest jej stan i co jest potrzebne. Quote
ocelot Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 [quote name='mmd']A pani z Kopenhagi kiedy wraca? Znajdę kogoś na wizytę.[/QUOTE] Bodajże 14 października. Tam na wizytę szykuje się wujek Ubocze. Domek brzmi bardzo rozsądnie. Ale zobaczymy. Ja zawsze jak się coś odwleka w czasie jestem zaniepokojona. Choć rzecz jasna domku nie skreślam. Na wirusówki na pewno nie była szczepiona, chyba, że jako szczeniak, ale tego nie wiemy. Quote
haliza Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='ocelot']Bodajże 14 października. Tam na wizytę szykuje się wujek Ubocze. Domek brzmi bardzo rozsądnie. Ale zobaczymy. Ja zawsze jak się coś odwleka w czasie jestem zaniepokojona. Choć rzecz jasna domku nie skreślam. Na wirusówki na pewno nie była szczepiona, chyba, że jako szczeniak, ale tego nie wiemy.[/QUOTE] Różnie to bywa, jak to w życiu, ja po swoje pieski odwlekałam ze trzy razy :oops: i trwało to około 1, 5 miesiąca :oops: ( a to w pracy się zawaliło a to transport, a wiadomo, że niezbędny chociaż tygodniowy urlop macieżyński ;) żeby ogonki się zadomowiły) z Karusiem w przeciągu trzech dni bo wiedziałam, że jak go nie zabiorę to będzie czekał 2 miesiące (całe szczęście bo był u mnie 5 miesięcy :-() Quote
TERESA BORCZ Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Spokojnie cioteczki, oczka jest przecudownym psem jeśli domek będzie w warszawie transport zawsze się znajdzie bezpłatny, jeśli gdzieś na południu sama ją zawiozę bez kosztów to cudo kochane i to z wielka radością!!! Ząbki to nie jest zabieg kosmetyczny i fanaberyjny kochani, to czysto zdrowotna sprawa i warto by to zrobić, postarajcie się o jakis rabat z wetami trzeba pogadac i przedstawić sytuację, ja wynegocjowałam nie tylko 15 procent rabatu ale i stałe dostawy karmy dla najbardziej potrzebujących pacjentów kliniki, a mam ich hurtowo sporo, bezdomniaczków, także ceny są różne u różnych wetów/ co do drapania, nie miała tu u mnie takiej dolegliwosći, może to być związane ze zmiana karmy, a może gdzieś po drodze złapała jakieś pchlisko, uczuleń nie miała ani niepokojów typu skórnego, może zaaplikować jej na wszelki wypadek na wszystko co dokucza bayerowskiego advokata odpowiednio do wagi, inne eksperymenty mogą jej zaszkodzić, a aby sytuacje pokarmowa np uczulenie na określony składnik uspokoić u zródła trzeba kupić kapsułki z olejkiem z wiesiołka, przydatne pod każdym względem i na ewentualne uczulenie i generalnie na wspomożenie wielu innych spraw Quote
Onaa Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Domku w Warszawie nie przekreślamy , o nie, czekamy na niego i jego decyzje. Ja tylko nic o nim nie moge napisać bo nic o nim nie wiem. A przyznam że chciałabym chociaż porozmawiać z przyszłym opiekunem Oczki jeśli nie będzie możliwe bezpośrednie spotkanie. W końcu Warszawa to nie tak daleko ;). Quote
haliza Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Pewnie, pewnie trzeba trzymać rękę na pulsie :lol: Quote
ocelot Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Kalva ma bezpośredni kontakt z domkiem, a ja z Kalvą:) Juz nie pamiętam tam są dwa psy i trzy koty, albo odwrotnie? Pani wypadł wyjazd służbowy, oczywiście rodzina zajmuje się zwierzyńcem, ale Pani chce być jak Oczka przyjedzie. Poczekajmy, może to własnie ten dom? Oczywiście Dogo:)Twój głos będzie decydujący jeśli chodzi o dom dla Oczki. Quote
Onaa Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Chciałabym po prostu wiedzieć gdzie Oczka pójdzie, nie tak oddać ją w nieznane, na zasadzie, była Oczka i nie ma Oczki. Eh, chyba nie nadaję się na dt, już czuję kamień na sercu. Wierzę że wspólnie wybierzemy dobry dom dla suni. Quote
mmd Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 To normalne. Będziesz sie martwić i może popłaczesz, ale jak porozmawiasz z panią i Ci się spodoba to będzie duuuużo łatwiej :) Quote
Szarotka Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [B]Czyszczenie zebow u psow to nie fanaberie, ale konieczny zabieg do zdrowia a czasem zycia. Moje dwa koty umarly bo mialy zaniedbane zeby, co prawda bylo to w bardzo podeszlym wieku, ale gdyby zeby byly zdrowe, to koty zyly by dluzej. Zepsute zeby powoduja, ze bakterie dostaja sie do krwioobiegu i zaczynaja niszczyc rozne wewnetrzne oragany np. nerki. Zeby koniedznie trzeba wyczyscic, bo ..............[/B] Quote
Reno2001 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Ok, jesli wet stwierdzi, że zabieg czyszczenia zębów ma uratowac życie Oczki no to nie ma tematu. Poprosze jednak opinię weta na ten temat. I dalej jestem zdania, że takim zabiegiem powinien zając się nowy dom i to on powienien pokryc koszty ww. Stwierdziłąm powyżej wyraźnie, że czyszczenie zębów jest [B]fanaberią w sytuacji, gdy masa psów nie ma co jeśc lub wymaga natychamistowego zabiegu ratującego życie.[/B] A pieniądze zbierane były genaralnie na wieniec dla zuzki [*] a nie psy po niej :). To, że kasa została i przeszła na psy, które zuzka miała pod swoja opieką odbyła się automatycznie. I tylko opatrznośc sprawiła, że Kama, Jonik i Henio w trybie ekspersowym znalazły DS a Oczka świetny BDT i olbrzymie wsparcie materialne. Nie rozumiem, skąd u Ciebie ocelot takie parcie na wydanie wszystkich pieniędzy zabranych na Oczkę? Rozumiem, że pies jest Ci bliski, ale dobrze wiemy, że Oczka miała juz kilka razy szansę na dom i to opieszałośc w decyzjach zawalała sprawę. To samo tyczy się ogłoszeń dla suki. Ja tez mam w hotelach psy wyciągnięte na siebie, które opłacam z własnej kieszeni i nie wyciągam tutaj ręki po kasę, bo nie mam do niej po prostu prawa. Na koncie u mnie 333zł. Nie wiem jeszcze, czy z tego nie będzie potrzeba opłacic czegoś u Henia, bo nie jestem w temacie. Weźcie rachunek z odrobaczenie i szczepienie to przeleję Dogo07. Quote
pawel1w25 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 I te wyjazdy . . . Moim zdaniem trzeba Oczkę ogłaszać dalej . Jest śliczna i na pewno ktoś odpowiedziany ją wypatrzy i po nią się zgłosi . Tak myślę . Quote
managua Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Dotarły kolejne wpłaty dla sunieczki. Wpływy: [I]wrzesień[/I] bric-a-brac - 10 zł pawel1w25- 50 zł Kora - 25 zł Ciotka E - 25 zł [I]październik[/I] managua - 20 zł elik - 50 zł Razem: 180 zł Quote
Kalva Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Już po raz kolejny przekonuję się, że ludzie albo mało uważnie czytają, albo wcale. Więc powtórzę raz jeszcze i same konkrety: Na sprawdzanie domku umawiałam się ja i wujek Ubocze, ale od 15 października bo Pani wraca z Kopenhagi 14. Domek jest odpowiedzialny z tego co udało się dowiedzieć, także od osób znających pośrednio. Pisałam, żeby wycenić potrzeby zdrowotne Oczki, bo Pani chce ją wspomóc! Wyślę prośbę do Pani o ząbki. Reno, błagam, to podstawa, żadna kosmetyka, kamień na zębach prowadzi do zapalenia śluzówki jelit i jak dziewczyny pisały wyżej niestety bakterie, które dostają się do krwioobiegu rujnują stopniowo, pomału narządy wewnętrzne, to bomba z opóźnionym zapłonem! Bezwzględnie zęby do zrobienia po odrobaczeniu, a ja idę prosić o dołożenie się. Aha, Reno jeśli prowadzisz Kamę, to bardzo proszę, gdyby dotarły pieniądze od Małgorzaty z Warszawy - jeśli już zdążyła wysłać, to one są na Oczkę właśnie. Zaraz się dowiem czy poszły. Jesteśmy w kontakcie z Ocelot, mi tez Oczka od dawna leży na sercu, będąc w Warszawie, jeśli dom okaże się sprawdzony, obiecuję ją odwiedzać i namówić domek na zdjęcia. Dom jak najbardziej poważnie myśli o adopcji, oby wszystko poszło dobrze. Dogo, wysłałam pw:) Quote
Kalva Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='pawel1w25']I te wyjazdy . . . Moim zdaniem trzeba Oczkę ogłaszać dalej . Jest śliczna i na pewno ktoś odpowiedziany ją wypatrzy i po nią się zgłosi . Tak myślę .[/QUOTE] Paweł nie odwleka tylko ma wyjazd służbowy - ma wziąć psa i zostawić na 2 tygodnie pod opieką męża razem z kotami, do których Oczka nie jest sprawdzona i psami, których nie zna?? To byłoby dopiero nieodpowiedzialne. Pani chce być z Oczką i pomóc jej w aklimatyzacji, chce też Oczkę wesprzeć finansowo, wcześniej była sprawdzana przez osobę, od której adoptowała koty i wypadła bardzo dobrze, stad myślę, ze trzeba spróbować, więc może nie przekreślaj domu, zanim go nie sprawdzimy, to naprawdę może być ten dom! Quote
Recommended Posts