Kar0la Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 No i następna łódzka bidulka w potrzebie....:placz: Wczoraj dostałam maila od p. Hani z prośbą o założenie wątku następnemu bardzo potrzebującemu psiakowi. No więc zakładam. Jest w naszym schronisku pies w średnim wieku, ma około 6 lat. Biedaczek jest już długo w schronisku, jego szanse na adopcję są właściwie zerowe,:shake: nienajmłodszy i ma niewydolność krążeniowo-oddechową czyli coś w rodzaju astmy ( dowiedziałam się, że typowa ludzka astma u psów nie występuje)....jednak przy odpowiedniej pielęgnacji pies może żyć w miarę normalnie. Jest to pies po przejściach. Przecierpiał sporo. Dodatkowo zrobił mu się ropień w uchu, a ponieważ wetki bały się dać mu narkozę robiły zabieg na żywca :placz: ..... w całym schronisku było go słychać. Czy znajdzie się ktoś kto da psu szansę na życie??? Czy jest dla niego jeszcze nadzieja??? Czy opuści schronisko dopiero w czarnym worku??? A oto on. Quote
modliszka84 Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 o matko, taki sliczny psiak... :shake: moge tylko podbic wątek narazie... niestety...:-( a czy ta astma objawia mu się na co dzień? czyli - czy ma trudnosci z oddychaniem?dusi sie? sapie? Quote
Kar0la Posted August 19, 2006 Author Posted August 19, 2006 Właśnie się dowiedziałam, że typowa ludzka astma u psów nie wystepuje, ponieważ mają inną budowę oskrzelików. :ices_bla: Pies cierpi na niewydolność krążeniowo-oddechową co przypomina ludzką astmę. Jutro powinnam mieć więcej informacji. Pani Hania będzie w schronisku i ma się dowiedzieć. Ja psa nie widziałam osobiście i wiem tylko tyle ile przekazała mi pani Hania.:lol: A swoją drogą trzeba mu nadać jakieś imię. Nie może być tylko kolejnym numerem w schronisku.:shake: Quote
malagos Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 Jakie imię proponujecie? Pewnie ta niewydolność zwiazana jest z wysilkiem i wzmożoną pracą serca. Ale odpowiedni "tryb życia" może pozwolic psu na dłuuugie zycie. Quote
Kar0la Posted August 19, 2006 Author Posted August 19, 2006 malagos napisał(a):Jakie imię proponujecie? Pewnie ta niewydolność zwiazana jest z wysilkiem i wzmożoną pracą serca. Ale odpowiedni "tryb życia" może pozwolic psu na dłuuugie zycie. Mam nadzieje, że pies dostanie szansę na życie i że znajdzie sie ktoś kto zapewni mu spokojne, bezstresowe i dłuuuugie życie... Co do imienia prawdę mówiąc jeszcze nic nie wymyśliłam......smutny dzisiaj dzień na dogo (Ozzy [']).:-( Jeśli macie jakieś propozycje to proszę piszcie. Quote
modliszka84 Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 co do imienia - moze Duszek? edit: na to samo odszedł m.in. Dagett.... ;( Śpieszmy sie, zeby znów nie było za pozno........... Quote
Kar0la Posted August 20, 2006 Author Posted August 20, 2006 Dagett był w tym samym schronisku.... Piesku wytrzymaj!!! Kto pomoże bardzo potrzebującemu psu??? Quote
Kar0la Posted August 21, 2006 Author Posted August 21, 2006 Nikt bidulku do Ciebie nie zgląda.:shake: Pani Hania przekazała mi takie informacje. To bardzo spokojny piesek. Siedzi sobie w małej klateczce, śpi i może raz dziennie chodzi na spacerki, króciutkie nie dlatego, że nie może ale dlatego że ze zwierzętarni nie można za bardzo wyprowadzać a w innym miejscu nie ma dla niego miejsca. Psiak ma krótki oddech. Wetka powiedziała, żeby nie uzywać słowa astma a niewydolność krążeniowo oddechowa.Ktoś kto by go adoptował powinien skonsultować się z innym lekarzem. Czy ktoś da szansę pieskowi? Quote
chounapa Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 jeju... cio sie z wami ludzie dzieje? CHORY PIESEK SZUKA MIłOśCI!!! Przeciez z kochającą rodziną będzie żył dłużej niż w klatce:(... Quote
chounapa Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Pomozcie biednemu "NoName"!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Moriaaa Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Chounapa....tylko powiedz mi jak??? Tutaj nie ma cudów(no może czasami;) ) Quote
Moriaaa Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 I właśnie w tu jest najwiekszy problem...:roll: Podnoszę psiurka:) Quote
chounapa Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Czy nikt nie chce takiej biednej słodkiej psiury? Quote
Kar0la Posted August 24, 2006 Author Posted August 24, 2006 Otóż to. Jego powinien zdiagnozować lekarz, ale po badaniach musiałby wrócić do schroniska...... Quote
Kar0la Posted August 26, 2006 Author Posted August 26, 2006 Piesku czy nie ma dla Ciebie nadziei? Quote
majafaja Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 biedalek... ale mam pomysl na imie!! co powiecie na PONČO?? to wesole imie, a on wyglada na jeszcze usmiechnietego....choruska :) Quote
majafaja Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 No to jak KarOla ?? Zmieniamy No name na Pončo????' I mysle, za on nadawalby sie dla starszej Pani - bo itak nie moze miec dlugich spcerkow, ani za duzo szanlenstw. CO to robic teraz??? Quote
ata Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 moze zasmiece:oops:ale moge tylko podbic nowe zdjecia by sie przydaly...... Quote
Recommended Posts