Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No i następna łódzka bidulka w potrzebie....:placz:
Wczoraj dostałam maila od p. Hani z prośbą o założenie wątku następnemu bardzo potrzebującemu psiakowi. No więc zakładam.

Jest w naszym schronisku pies w średnim wieku, ma około 6 lat. Biedaczek jest już długo w schronisku, jego szanse na adopcję są właściwie zerowe,:shake: nienajmłodszy i ma niewydolność krążeniowo-oddechową czyli coś w rodzaju astmy ( dowiedziałam się, że typowa ludzka astma u psów nie występuje)....jednak przy odpowiedniej pielęgnacji pies może żyć w miarę normalnie.
Jest to pies po przejściach. Przecierpiał sporo. Dodatkowo zrobił mu się ropień w uchu, a ponieważ wetki bały się dać mu narkozę robiły zabieg na żywca :placz: ..... w całym schronisku było go słychać.

Czy znajdzie się ktoś kto da psu szansę na życie??? Czy jest dla niego jeszcze nadzieja??? Czy opuści schronisko dopiero w czarnym worku???

A oto on.

• Replies 187
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie się dowiedziałam, że typowa ludzka astma u psów nie wystepuje, ponieważ mają inną budowę oskrzelików. :ices_bla:
Pies cierpi na niewydolność krążeniowo-oddechową co przypomina ludzką astmę.

Jutro powinnam mieć więcej informacji. Pani Hania będzie w schronisku i ma się dowiedzieć. Ja psa nie widziałam osobiście i wiem tylko tyle ile przekazała mi pani Hania.:lol:

A swoją drogą trzeba mu nadać jakieś imię. Nie może być tylko kolejnym numerem w schronisku.:shake:

Posted

Jakie imię proponujecie?
Pewnie ta niewydolność zwiazana jest z wysilkiem i wzmożoną pracą serca. Ale odpowiedni "tryb życia" może pozwolic psu na dłuuugie zycie.

Posted

malagos napisał(a):
Jakie imię proponujecie?
Pewnie ta niewydolność zwiazana jest z wysilkiem i wzmożoną pracą serca. Ale odpowiedni "tryb życia" może pozwolic psu na dłuuugie zycie.

Mam nadzieje, że pies dostanie szansę na życie i że znajdzie sie ktoś kto zapewni mu spokojne, bezstresowe i dłuuuugie życie...

Co do imienia prawdę mówiąc jeszcze nic nie wymyśliłam......smutny dzisiaj dzień na dogo (Ozzy [']).:-( Jeśli macie jakieś propozycje to proszę piszcie.

Posted

Nikt bidulku do Ciebie nie zgląda.:shake:

Pani Hania przekazała mi takie informacje. To bardzo spokojny piesek. Siedzi sobie w małej klateczce, śpi i może raz dziennie chodzi na spacerki, króciutkie nie dlatego, że nie może ale dlatego że ze zwierzętarni nie można za bardzo wyprowadzać a w innym miejscu nie ma dla niego miejsca. Psiak ma krótki oddech. Wetka powiedziała, żeby nie uzywać słowa astma a niewydolność krążeniowo oddechowa.Ktoś kto by go adoptował powinien skonsultować się z innym lekarzem.
Czy ktoś da szansę pieskowi?

Posted

No to jak KarOla ?? Zmieniamy No name na Pončo????'

I mysle, za on nadawalby sie dla starszej Pani - bo itak nie moze miec dlugich spcerkow, ani za duzo szanlenstw. CO to robic teraz???