Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 187
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a moze daloby sie zmienic tytul posta?? moze zeby bardziej lapal za serducho??? moze nie calkiem zdrowy Ponczo szuka nowego domu, albo psi astmatyk Ponczo tez chce kogos kochac...??

no nie, weim :) djaice propzycje

Posted

Napisz cos wiecej o jego chorobie -tj, jaki dokladnie niesie za soba konsekwencje?? Czy cale zycie musi dostawac lekarstwa? Czy wystarcza krotkie spacery?

I dlaczego potrzebny jest TM?

Posted

Ja niestety nic więcej poza tym co napisałam w pierwszym poście nie wiem. Pies ma krótki oddech i szybko sie męczy. Wet w schronisku zdiagnozował to jako niewydolność krążeniowo-oddechową. Gdy usuwano mu ropień w uchu bano podać mu się narkozę i niestety robiono to na żywca. Pies jest trzymany w oddzielnym pomieszczeniu, ponieważ nie może się denerwować i nie chcą go trzymać w boksie z wieloma psami. Jednak diagonoza schroniskowego weta nie jest zupełnie wiarygodna. Pies potrzebuje przebadania przez dobrego weta i zrobioenia kompletu badań. W schronisku jest to niemożliwe.:shake:

Posted

Ja go na żywo nie widziałam. Załóżyłam wątek na prośbę pani Hani. Wolontariuszki w naszym schronisku. Jednak z tego co wiem to jest on nieduży. Tak przed kolano.

Posted

Mam nowe zdjęcia Ponczo. Może nienajlepsze, ale widac jego wielkość. Jest mniejszy niż myślałam.
Siedzi w malej klatce, jest bardzo grzeczny. Potrzebuje domku , bo co to za życie w takich warunkach. To naprawdę grzeczny piesek. Potulny i taki cierpliwy.

Może jakaś starsza pani szuka spokojnego, małego psiaka?

Posted

Pieseczek jest ładniusi, siedzi w małej klatce od kilku już miesięcy i wcale się nie buntuje jego zycie jest bardzo ale to bardzo smutne. choroba objawia się tym, że trochę posapuje ale nie przeszkadza mu to w chodzeniu i cieszeniu się z zycia bardzo ale to bardzo rzadko wychodzi z klatki może raz w tygodniu. Jego czas w schronisku się powoli kończy, amogłby jeszcze długo cieszyć się życiem. Będąc na spacerku uspokaja się i przestaje sapać. Poszukuje domu spokojnego o łagodnych obyczajach.