Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety na razie nic, Agnieszka jedzie w przyszłym tygodniu, ale to już "na bank", brat w środę tez nie jedzie, albo w czwartek albo w przyszłym tygodniu. W środę ma spotkanie w Bielsku Białej... Na pewno transport się załatwi, szkoda tylko że będzie na pawilonie. Nie mam możliwości zabrania go do siebie, na dodatek chyba będę musiała poprosić sąsiadkę o przetrzymanie innego jamniorka z Tychów, bo chcą zabrać ślicznotka znajomi z Krakowa, ale przyjechać chyba będą mogli dopiero w sobotę...

Posted

szkoda, ale rozmawiałam dziś z Agnieszką i prawdopodobnie pojedzie z Napoleonem w przyszłym tygodniu. Rozmawiałam też z Anią pracownikiem schroniska, Napoleon czuje się dobrze, na razie nie ma powodu do niepokoju, piesek czuje sie dobrze i jeszcze przez te parę dni nie ma co robić alarmu, gdyby coś tylko było nie tak ma do mnie dzwonić a wtedy proszę wszystkich sąsiadów po kolei o możliwość przetrzymania psa na parę dni, aż do wyjazdu do Warszawy.

Posted

Napoleona niestety dziś również nie dostałam, ale dobrze. Napoleon wciąż jest na szczęście w pawilonie kwarantanny gdzie jest cieplutko i sucho. Oby się udało, żeby nie dawali go na pawilony aż do wyjazdu! Dogaduje się dobrze z innymi psami, nie zaczepia nikogo, jest psem który bez problemu może być w "większym" stadzie.
Miałam już nadzieję na poniedziałek, bo rat już na pewno musi jechać, ale chłopak który mógł przewieźć go dalej akurat nie może. Agnieszka obiecała mi, że w tym tygodniu co nastąpi juz na 100% pojedzie, więc nadal czekam.

Posted

Brat na pewno jedzie do Warszawy w poniedziałek, tym razem ma jechać do centrum Al. Jerozolimskie 184, a psiaka trzeba by było na 100% odebrać około 10:30 - wyjeżdża z Katowic o 5:00 rano, na razie nie mam nikogo więc pozostanę jednak przy Agnieszce, bo musiałabym na 100% wiedzieć że ktoś podejdzie po Napoleona.

[url]http://maps.google.pl/maps?f=d&source=s_d&saddr=Aleje+Jerozolimskie+184,+Warszawa,+Mazowieckie&daddr=05-408+Glinianka&hl=pl&geocode=Fe2EHAMd9WU_ASnz3nPfsTQZRzGJw6uIdx8hoA%3BFTKXGwMdZ-lGASlxcSbwPysfRzFPGZKaq03mpA&mra=pd&mrcr=0&sll=52.149346,21.212351&sspn=0.315154,0.617294&ie=UTF8&ll=52.177721,21.176834&spn=0.314954,0.617294&z=11[/url]

Posted

W poniedziałek będę w Warszawie już o 8.00 rano. Dojechałabym pod adres al jerozolimskie 184 na godz najpóżniej 10.00, żeby się nie spóźnić.

Posted

Zgłosiła mi się na forum goldenów dziewczyna, która odebrałaby psa w Jankach i zawiozła do Glinianek, ale muszę obgadać z bratem o której godzinie tam będzie, bo nie wchodzą w grę ranne godziny, a nie wiem w którym miejscu sa Janki, jedzie z Katowic o 5 rano trasą katowicką na Warszawę.

Posted

[FONT=Century Gothic]Pajda odbierze Napoleona w warszawie!!!! Chwała jej za to!!! [/FONT]Mam nadzieję, że gdzieś w psim niebie widzą nasze postępowanie i ogonki będą do nas zawsze machać!
Napoleon idzie jutro do mnie, w poniedziałek rano przed 5:00 brat go zabierze.

Jutro będę miała 4 jamniki!!! Ale będzie jazda! Jamnik, którego zabieram z Tychów, wieczorem późno jedzie do domku w Krakowie, wiec długo to nie potrwa, mam nadzieje że wszystkie się zgodzą. Napoleon jest bardzo ugodowy, ale nie wiem jak moje małpice i jak 1,5 roczny z Tychów się będzie zachowywał! Najbardziej boję się o Igusię, bo biedactwo coś zjadło na spacerze i od nocy mi wymiotuje, nawet żarłok nie chce teraz patrzeć na jedzenie. Mam nadzieję, że jak wszystko wyrzuciła z żołądka to jak przyjdę z pracy to będzie już dobrze, na razie dostała nospę.

Nie wiem jak zrobić z Napoleonem, muszę go wykąpać, ale chciałam mu tez na wszelki wypadek dać kropelki na pchełki??? A to można 2-3 dni po kąpaniu i jestem w kropce, co ważniejsze kąpanie czy kropelki, czy jednak wykąpać i mimo to podać kropelki???

Posted

Bożenko, wydaje mi się, że najpierw daje się kropelki na pchły żeby wszystkie usunąć, a potem po kilku dniach(2-3) myje psa. Może dziś mu daj te kropelki, a w niedzielę wykąp?