Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

przede wszystkim na opłacenie tych wizyt - to teraz priorytet, bo to dosc duzy jednorazowo wydatek. Czarodziejko, pieniądze na styczeń wyszły, z tego, co widziałam, powinny byc pewnie u Ciebie dzisiaj, albo jutro.
No i jesteśmy na zero, dokładnie nul. Mam nadzieje, ze wpłaty bieżace będą, to zabezpieczy utrzymanie, a ja muszę się zebrac i zrobić przepatrzenie połek, moze mam ksiązki, które mogłabym na bazarku wystawić.

Z Sabiny dumna jestem szalenie! To kochana psica. Juleczce podziekuj ogromnie za opiekę nad kłutą łapką :))) Kochane dziecko :))

A Tobie bliskiego spotkania z kłem Sabiny wspołczuje. Moj niewychowany łobuz uwielbia podgryzac, a jak się rozszaleje, to on sam nad tym nie panuje. Szczególnie wielbi celowac w twarz, niby chce liznąc, ale w amoku mu zawsze ząb zamiast jezyka się wysunie. A ze czesto sie z nim bawie w parterze, to kilka razy sie zdarzyło, ze trafił mi zebami w kosc na nosie. Uczucie zabójcze, człowiek ma wrazenie, ze glowa się na cześci rozpada. A najlepsze, ze po tym sladu nie ma.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sabi się bardzo rozwarczała. Teraz ryczy na Rexa, gdy ten jest zbyt blisko jej osobistej miski. Warczy na Gaję i vice versa, gdy jej obrzydnie;) powarkuje na mnie, gdy przygotowuję jedzenie i podbija mi rękę nochalem. Rozgadała się dziewczyna. Na spacerach też porykuje. 8) Bo się wlokę za nią, a trzeba równo - krok w krok ;)

Posted

Czarodzieko, coraz bardziej potwierdza się moja teoria, ze gdzieś na trasie psa podmienili :D NIedługo się okaze jakimś potwornym agresorem i zacznie ćwiczyć agility i caniscross;)
A na Juleczkę? Mam nadzieje, ze dziecko Twoje omija?

Posted

[quote name='loozerka']Czarodzieko, coraz bardziej potwierdza się moja teoria, ze gdzieś na trasie psa podmienili :D NIedługo się okaze jakimś potwornym agresorem i zacznie ćwiczyć agility i caniscross;)
A na Juleczkę? Mam nadzieje, ze dziecko Twoje omija?[/quote]

Relacja Saba - Julcia jest dla mnie czymś niezwykłym. Saba nie jest przyzwyczajona do pieszczot od dorosłych - jakoś tak nieudolnie je przyjmuje. Dopiero się po trochu rozkręca :cool3: Natomiast wobec dziecka jest absolutnie delikatna i uważna, poza tym wita się z Julcią całując ją w buźkę jęzorkiem i pozwala się tulić do siebie na wszystkie sposoby. Trzyma pokornie łep tam gdzie go dziecko przyciśnie i widzę, że sprawia jej to przyjemność. Ma do córeczki anielską cierpliwość. Kiedy ja ją tulę, to macha ogonem, tuli się, podgryza, ale kiwa tym łbem w tę i we wtę :roll: Zauważyłam, że w realcji ja - ona, to Saba lubi obdarzać pieszczotami, które zresztą uwielbiam :loveu: Kiedy jest z Julcią pozwala jej na wszsytko i się nie wierci jak przy mnie :mad:

Posted

Dzielne jesteście dziewczyny:loveu:-wszystkie trzy!!!!
Bardzo się ciesze, ze nie bylo zbyt duzych problemów z podaniem!!!
Nie ma jak dobre wiadomosci!!!!
Moja boksia ma chyba z 10 tłuszczaków,nie przeszkadzają jej w niczym, ale ja mam obsesję na ich punkcie:placz:-ile razy się głaskamy, tyle razy sprawdzam, czy to przypadkiem nie kleszcz....sa własnie takiego rozmiaru i miękkość tez podobna...

Posted

no!! to poszła moja pierwsza aukcja, mam nadzieje, ze jakiś wpływ z niej będzie
[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2710134#post2710134[/url]
a kalendarz jest rzeczywiscie fajny, gdyby nie fakt, ze ja w ogole niekalendarzowa i nieuporzadkowana, to w ogole bym go nei oddała :)

Posted

[quote name='Czarodziejka'][B]Ludku [/B]- pieniążki 125zł właśnie przelałam na twoje konto - zmarudziłam trochę, ale po świętach mam tyle spraw na głowie, że nie wiem za co się zabrać, więc wszystko po kolei.
[/quote]

Ty zamarudziłaś:crazyeye: . To ja się nie mogłam wygrzebać na pocztę. Cieszę się, że Arthroflex już doszedł:)

Posted

Hm...moja boksia wazy 21 kg-znaczy chudzielec na 4 łapach:evil_lol:-taka uroda:loveu:.. Druga wazyła prawie 30kg, a tłuszczaków nie miała....-znaczy coś u nas na odwrót chyba:evil_lol:

Posted

Saba kiedyś musiała być niemożliwie tłusta, widać to po fałdach podgardla i pod brzuszkiem - spokojnie można by w tej skórze zaszyć półlitrową flaszkę :evil_lol: i nikt by nie zauważył..
Sabi leży tu teraz przy mnie i oczy normalnie jej się same zamykają. Co je rozewrze, to one znów i łep jakiś taki ciężki się robi :lol:
Gaja też jest, ale ona nie z tych, co leżą na podłodze 8) Siedzi więc tylko i patrzy na mnie, żeby ją do pracowni na jej wyrko wyprowadzić. Podusia w tygrysy przed świętami została definitywnie rozpruta, a treść fruwała bajecznie Było pięknie i Gaja czuła się, jak w niebie . Ja też:mad:

Posted

[B]Czarodziejko-[/B]trzeba było nam tych fruwających kłaczków trochę powysyłać, bo jak mówią moje dzieciaki-coś aniołki w tym roku nie sprzątaja i poduszek nie trzepią, i sniegu nie ma:evil_lol:.. U Ciebie chociaz "coś" się pojawiło:evil_lol: -suska zadbała o nastrój świąteczny...

Posted

Byłam na wątku AFN - tyle zmian..., ale Tweety uspokoiła mnie, że pieniążki na domek dla Saby mogą nadal wpływać na AFN i zostaną mi uchwałą zarządu przekazane jako darowizna.
Zebrałam się do kupy i wkrótce będzie anioł :cool1:
Sabinymi kudełkami świetnie rozpala się w piecu - huczą aż miło, tylko zapach czasem się wydostanie na zewnątrz, a ten jest nie tego...:roll:

Posted

Czarodziejko, ja juz wcześniej o tym myślalam i dopytywałam, to rozwiazanie jest super, choc poczatkowo było proponowane inne. Ale it ak napisze- słuchajcie, jesli bedziecie kupować cos dla psów, albo robić swoim psom jakieś zabiegi weterynaryjne, albo w ogole odwiedzac weta i nie bedziecie potrzebować faktury- bierzcie faktury na AFN. Trzeba je przesyłac do dziewczyn i to umozliwi pokrywanie takich wydatkow nadzwyczajnych, nie do zafakturowania.

Posted

Sabi grzecznie połknęła z łychy arthofleks :loveu:
Muszę wam powiedzieć (nie zapeszając), że widać zmiany na lepsze. Tak lekko przebiera nóżkami i zeskoczyła dziś z werandy - ok 40 cm biegnąc i poszczekując do gara, gdy go resztakmi sił niosłam. Pogryzła się z Rexem o mniamku - tym razem dama poszła z pyskiem nie w ta micha :diabloti: Ale spokojnie, dogadały się w mig.
Loozy, jak na nią patrzę, to myślę o nieszczęsnym Faraonie i płakać mi się chce nad jego losem, Dorothy i ewentualnością, że Sabi ma też tak skończyć :placz: Nie dopuszczę!!!:placz:

Posted

Ja też nie mogę przestać myślec o Faraonie, cały czas, gdy widze nowy poost Dorothy w subskrypcjach, mam nadzieję, ze to informacje o poprawie, ze bonharen sprawi jakiś cud. I nadal mam nadzieje, na to, ze będzie lepiej. To jest w dodatku piękny pies.
Ale wiesci o Sabie- cudowne, byłoby super, gdyby tak szybko jej się poprawiło.
A ja juz mam wypatrzone kolejne rzeczy na bazarek, nawet nie mialam świadomosc, ze mam tyle drobiazgów, które mogą tu znalezc zbyt.