Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nadal rozpaczliwie prosimy o wsparcie finansowe dla Saby!!!
Dług w hotelu ok 400zł
Sterylka i transport do kliniki, a potem rekonwalescencja i transport do domu tymczasowego do mnie!
Potrzeba dużo pieniędzy!!!

Posted

[quote name='Czarodziejka']Nadal rozpaczliwie prosimy o wsparcie finansowe dla Saby!!!
Dług w hotelu ok 400zł
Sterylka i transport do kliniki, a potem rekonwalescencja i transport do domu tymczasowego do mnie!
Potrzeba dużo pieniędzy!!![/quote]

[B][SIZE=3]Do Oktawii, dzwonila dzis pani z hotelu-ze dlug wynosi 400zl i ze Oktawia [U]ma 48 godzin czasu,[/U]na zaplacenie dlugu.......[/SIZE][/B]

Posted

Poznalam dzis Sabe. Kochana sunia.
Posluchajcie, moze warto sie zastanowic nad alternatywa dla sterylizacji. Sa zastrzyki, ktore daje sie co 5 miesiecy zeby suka nie miala cieczki i nie zaszla w ciaze. Kosztuja chyba kolo 30zl. Za 350zl ktore jest przeznaczone na sterylke mozna kupic powiedzmy 11-12 zastrzykow, co rozwiazuje problem na pare lat. Sadze ze 30zl dwa razy do roku zawsze sie znajdzie. A bylyby pieniadze na splacenie chociaz czesci dlugu w hotelu.
Odbieram Sabcie we wtorek popoludniu. Moglabym ja przetrzymac do soboty i w sobote zawiesc do Czarodziejki zeby juz nie wracala do hoteliku.
To sa luzne propozycje. Sledze ten watek dopiero od tygodnia ale chcialabym jakos pomoc.

Posted

[quote name='Aasiaa']Poznalam dzis Sabe. Kochana sunia.
[B]Posluchajcie, moze warto sie zastanowic nad alternatywa dla sterylizacji.[/B] [B]Sa zastrzyki[/B], ktore daje sie co 5 miesiecy zeby suka nie miala cieczki i nie zaszla w ciaze. Kosztuja chyba kolo 30zl. Za 350zl ktore jest przeznaczone na sterylke mozna kupic powiedzmy 11-12 zastrzykow, co rozwiazuje problem na pare lat. Sadze ze 30zl dwa razy do roku zawsze sie znajdzie. A bylyby pieniadze na splacenie chociaz czesci dlugu w hotelu.
Odbieram Sabcie we wtorek popoludniu. Moglabym ja przetrzymac do soboty i w sobote zawiesc do Czarodziejki zeby juz nie wracala do hoteliku.
To sa luzne propozycje. Sledze ten watek dopiero od tygodnia ale chcialabym jakos pomoc.[/quote]

Aasiaa, nie sa alternatywa zastrzyki hormonalne. Ta alternatywa moze kosztowac wiecej niz, zabieg kastracji suki.

Podawanie zastrzykow hormonalnych to perspektywa: cukrzycy i ROPOMACICZA!! ZASTRZYKI hormonalne sa SZKODLIWE-wczesniej czy pozniej konczy sie tym co napisalam. Ropomacicze moze byc smiertelne, jesli bedzie niezauwazone, a moze byc niezauwazone, tzw. ropomacicze zamkniete.

Ze wzgledu na wiek Saby i tak jest bardziej zagrozona ropomaciczem niz mlodsze sunie- z wiekiem wzrasta zagrozenie.

Polecam:
[URL]http://www.vetserwis.pl/sterylizacja_pies.html[/URL]

A co wykazalo EKG serca?

Posted

[B]Aasiu,[/B] nie jestem ekspertem w kwestiach psiej antykoncepcji, ale przez zastrzyki straciłam 6-letnią sunię. Wiem, jak sunia się zmieniała, brzydła, tyła, puchła i wreszcie odeszła w mękach, a ja nie potrafiłam jej pomóc. Ropomacicze i porażenie.
Zaoferowałam Sabie dom tymczasowy, ale absolutnie wykluczona jest cieczka - to był mój warunek. Po pierwsze ze wględów higienicznych - będzie w mieszkaniu, a mam małe dziecko, poza tym nie wyobrażam sobie wciąż sprzątać po niej. Miałam już suki i wiem, jak to wygląda. Majtki z podpaską i pampersy z dziurką na ogonek też przerabiałam. To daje marne efekty.
Jeżeli chodzi o zastrzyki - czy wiadomo, w jakiej fazie cyklu Saba jest na dzień dzisiejszy? Zastrzyk trzeba dać w odpowiednim czasie. Mam w domu dwa psy i wykastrowaną sukę. Jeden z psów - owczarek niemiecki jest patologicznie napalony na cokolwiek. Wzięłam go ze schroniska w Łodzi - również na tymczas. Po długim czasie pobytu w klatce hormony go rozrywają i nie ma znaczenia czy nawinie mu się pies czy suka. Atakował mojego Miśka i ledwo dawałam radę, żeby go przywołać do porządku. Piszczał za nim i wył, na spacerach robił się nawet agresywny, bo ze zrozumiałych powodów Misiek nie zamierzał użyczać mu swojego tyłka ;)
Nawet nie biorę pod uwagę sytuacji, że pojawi się suka, która nagle dostaje cieczkę. Poza tym...moja Lula po pierwszym zastrzyku antykoncepcyjnym powiła Miśkowi słodką gromadkę i po drugim również zostali rodzicami...
Jeżeli więc Saba ma być u mnie - zastrzyki odpadają.
Takie mam warunki i na takich zasadach mogę się podjąć opieki nad nią.
W innym wypadku, niestety...
Ja mam obecnie 3 psy, kota i małe dziecko - to sporo. :)
Poza tym starsza i schorowana suka wysterylizowana zawsze szybciej znajdzie właściciela.

Posted

Zastrzyki hormonalne zabiły moją suczkę !!!
Nigdy więcej nie uwierzę w ich wspaniałe działanie !!!!

Faktycznie ARKO - kosztują dużo więcej niż sterylizacja - kosztują życie !!!!!

Bardzo prosimy - pomóżcie biednej Sabci !!!!!!!!!

Posted

[quote name='Czarodziejka'] Jeden z psów - owczarek niemiecki jest patologicznie napalony na cokolwiek. Wzięłam go ze schroniska w Łodzi - również na tymczas. Po długim czasie pobytu w klatce hormony go rozrywają i nie ma znaczenia czy nawinie mu się pies czy suka. Atakował mojego Miśka i ledwo dawałam radę, żeby go przywołać do porządku. [/quote]

:cool1: A moze temu napalencowi tez powinnas zrobic 'ciach jajka" dla dobra calej psiej rodzinki?
Powiem wiecej-pies kastrowany-jak ma suke 'pod nosem' z cieczka zachowuje sie jak 100% samiec 'pelno jajeczny',

Posted

[quote name='ARKA']:cool1: A moze temu napalencowi tez powinnas zrobic 'ciach jajka" dla dobra calej psiej rodzinki?[/quote]

Była taka propozycja, ale Rex ma kilkanaście kilo niedowagi i lekarz zalecił najpierw tucz. Los klejnocików jest jednak przesądzony :cool1:

Posted

[quote name='Czarodziejka']A można jakoś rozbić na raty to zadłużenie?[/quote]
Nie mam pojecia. Oktawia byla bardzo zdenerwowa-dosc stanowczo bylo to powiedziane:shake: :shake:

Posted

Z mojej strony to byla tylko sugestia. Decyzja nalezy do Ciebie Czarodziejko to Ty ja bierzesz. Ja sama mam dwie suczki i pieska. Wiem co to cieczka w mieszkaniu. Kropki krwi wszedzie i reczniki na fotelach i wersalkach. Moja poprzednia ONka brala zastrzyki przez pare lat i wszystko bylo oki. Ale konczymy temat.
Teraz najwazniejsze jest to wszystko oplacic. [B]Czy ktos wie ile jest dokladnie pieniedzy na koncie Saby?[/B] Oplacilam EKG i na 99% dam rade zorganizowac jej darmowy transport.
Czytalam ze jesli lekarz zalozy szef kosmetyczny to rana jest wlasciwie niewidoczna i suka nie ma mozliwosci ewentualnego gryzienia szfow bo sa one w srodku i same sie rozpuszczaja wiec nie trzeba jechac na ich zdjecie. Kiedy moglabys ja przyjac Czarodziejko? Mysle ze dalabym rade dowiesc ja do Ciebie w sobote lub niedziele (11 lub 12 listopada). Co Ty na to? Nie musialaby juz wtedy wracac po operacji do hoteliku bo moze zostac u mnie do tego czasu.

Posted

Napisałam do Aasiaa PW - mam pewną propozycję. Zadzwonie jeszcze dziś do Oktawi i zapytam, jak ona to widzi. W skrócie moja propozycja wygląda tak - na AFN jest 575,00 zł. Myślę, że trzeba je przeznaczyć na opłacenie hotelkiku Saby do końca jej pobytu - nie wiem, kto powninien napisać do dziewczyn odpowiedzialnych za fundusze, żeby zrobiły przelew. Jeżeli coś zostanie, to kupic karmę - ja dołożę jeśli zbraknie. Proponuję równiez pożyczenie pieniędzy na sterylizację Saby, tak, żeby mogła już jechać do Czarodziejki. Im szybciej Saba wyjdzie z hoteliku, tym lepiej dla naszych portfeli. ;)
48 godzin na spłatę długu - to chyba jutro trzebaby zapłacić?

Posted

Widzę że od wczoraj korespondencja kwitnie...A więc tak jak juz Asia napisała Saby EKG jest w porządku, oczywiście zgodnie z wiekiem i nie ma żadnych przeciwskazać co do operacji...No a sama Sabcia jest aniołem, hop do samochodu, hop z samochodu, była bardzo grzeczna, leżała z tytułu na siedzeniu i tylko od czasu do czasu zerkała przez okno, a w sumie jechałyśmy pół godz. bo to kawałek drogi.
Rozmawiałam wczoraj z p. Grażynką i wcale nie jst tak jak się wszystkim wydaje. Ja na jej temat nie powiem złego słowa, bo widać że ona nie robi tego tylko dla zysku, ale chyba przede wszystkim z miłości do zwierząt, gdyby było inaczej nie przyjmowałaby dogomaniackich psów. Jej chodzi o to, że osoby które Sabę u niej umieściły wogóle się do niej nie odzywały i nie informowały o planach związanych z Sabą, a tym bardziej nie tłumaczyły zadłużenia, chociażby ze względów grzecznościowych. Ona naprawdę to rozumie, bo przecież Saba nie jest jedynym psem, który ma zadłużenie i wie że wcześniej lub później zostanie to spłacone. Nie można mieć do niej pretensji, bo to przecież my nawalamy nie ona. Tak jak napisałam wcześniej chodzi o lekceważenie, nie o dług...
Obecnie priorytetem jest zapłata chociaż części za hotelik, bo to naprawdę dobre miejsce i dobrzy ludzie.
Dziewczyny umówiłam się z p. Grażynką, że dziś przekaże jej informację jak będzie wyglądała sytuacja Saby tzn. kiedy ją zabieramy na sterylizację, gdzie i jak długo potem będzie i kiedy ostatecznie jedzie do domku tymczasowego, więc proszę napiszcie. Chciałabym jej również zawieźć chociaż trochę pieniędzy, a więc jeżeli coś by jeszcze zostało to przelejcie tak jak ostatnio na moje konto, a ja zawiozę do Otrębusów.
Czarodziejko Saba to kochana Sunia, wczoraj u weta było sporo różnych zwierzaków, a ona do wszystkich machała ogonkiem i chciała się witać. A wet może z nią zrobić wszystko jest bardzo posłuszna i bardzo wolniutka..taka starsza pani:loveu:

Posted

Na koncie jest 575zl. Trzeba oplacic:
-hotel
-operacja
-transport
Zakladajac ze ja ja zawioze i zalozymy za operacje z mikimol wiec pozostaje oplacic z tych pieniedzy hotel i reszte dac na karme. Ktos musi zdecydowac o przelaniu pieniedzy.

Posted

Pieniądze mogą być przelane na moje konto (podam na PW), muszę tylko wiedzieć do kiedy, po sterylce, Saba zostanie jeszcze w hoteliku..
Mikimol bbbb Ci dziękujemy, dzięki Tobie sprawa jest już rozwiązana...
Przelejcie na moje konto na razie 400PLN, a resztę wpłaci się za hotelik jak będzie już wiadomo ile dni Saba jeszcze tam zostanie

Posted

Jeżeli chodzi o transport - może być sobota lub niedziela, jak ci, Aasiu pasuje. Ja będę czekać. :)
A wogóle, to z nieba spadłaś! Jak sobie pomyślę o kwocie, jaką mi zaśpiewano za transport...a tu taki gratis!

Posted

Muszę się jeszcze wypowiedzieć w sprawie hotelowania u p. Grażyny.
Mnie jej reakcja nie dziwi - przecież przyjęła beznadziejny przypadek na warunkach, jakie jasno były określone, a potem poczuła się zlekceważona. Jest w tym dużo nieporozumienia. Na całą sytuację złożyła się przecież kwestia Oktawii, która miała na głowie przeprowadzkę, kastrację swojej maskotki i problemy z Viktorią. A przecież to ona wypatrzyła Sabę i zorganizowała jej hotelik. Przez to, że ją zbanowano straciliśmy wszyscy kontakt i rzeczywisty ogląd stanu rzeczy.
Dobrze, że wszystko się prostuje i wyjaśnia.
Dla p. Grażyny pozdrowienia :)

Posted

Przekaże Pani Grażynie pozdrowienie...napiszcie proszę jak robimy, co mam jej mówić, czy Saba jeszcze po sterylce do niej wróci czy już nie? chyba nie? No i pieniądze tak żebym mogłą jej przekazać lub może osoba która będzie Sabę w poniedziałęk odbierać lub po prosyu wpłacić p. Grazynie na konto...