loozerka Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 [B][COLOR=darkred]NADAL POTRZEBNA POMOC FINANSOWA, zajrzyjcie tutaj- nie mozemy zmienic tytułu watku, ale zbieramy na sterylizacje!![/COLOR][/B] Quote
Czarodziejka Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Saba potrzbuje pieniędzy! Na sterylkę i na transport! Każda wpłata to dar nieba dla tej biednej suni! Quote
Czarodziejka Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Ponawiam apel o jakiekolwiek wpłaty!!! Quote
loozerka Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 super Blondella :) Naprawde juz to minimum udalo się zebrac, ale [B][I]NADAL PIENĄDZY SĄ POTRZEBNE- BEDZIEMY WDZIECZNI ZA KAZDĄ WPŁATĘ :)[/I][/B] Quote
AniaB Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 loozerka napisz prosze jak w ogóle wyglada obecnie sytuacja.. bo może nie ma sensu przedłuzać pobytu Saby w hoteliku tylko na zabieg ją i do Czarodziejki... jakiej kwoty dokładnie brakuje aby plan zaczął nabierać tempa? Quote
loozerka Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Aniu, termin kastracji jest umówiony na 7.11. - ma miec ten zabieg ze zniżka. Na 2.11. jest zaplanowane EKG- w wieku Saby, w jej nienajlepszym stanie zdrowia- przed narkozą jest to chyba konieczne. Po sterylizacji przez czas niezbędny na wyzdrowienie po operacji - 7-10 dni Saba zostanie jeszcze w hoteliku- bo do Czardziejki za daleko, by wieżc sunię z ranami pooperacyjnymi i w polowie listopada zostanie przewieziona. Transport ma załatwić Czarodziejka- jednak będzie to odpłatne. Poczatkowo myślalam, by skorzystac z okazji, ale oczekiwanie na okazję w hoteliku jest troche bez sensu, to juz lepiej przewieżć za te pieniądze Sabę do miejsca, ktore ma na razie stać się jej domem. Koszty- Sterylizacja, EKG, majtki pooperacyjne to koszt w wysokosci 435 zł. Transport to ok 200-250 złotych. No i dobrze byłoby jeszcze przynajmniej od razu zapewnic jakies pieniądze na poczatek pobytu u czarodziejki. Pozostaje też kwestia opłacenie hotelu za pobyt do tego czasu- jednak to juz pomału, teraz priorytettem są w/wym wydatki. Tak więć, jak widzisz, jeszcze nie mamy uzbieranej pełnej kwoty- ale juz jest niezle. Tzn mamy z dzisiejszą wpłatą Blondelli :) 450 złotych, TangoBlue wystawiła perfum,y na rzecz Saby- osiągają całkiem niezlą kwotę na licytacji, nie wiem, czy mozemy liczyć na jeszcze jedna zadeklarowaną tu wpłatę- bo deklaracja nie zostala powtórzona, ale i termin ewentualnej wpłaty nie nastąpił. W każdym razie na razie mamy na te zabiegi, mam nadzieje jednak, ze do polowy listopada uzbieramy i na transport i co najmniej na zarełko na wyprawkę do nowego domku. Potem będzie juz tylko lepiej, bo odpadną dodatkowe koszty i pozostanie tylko utrzymanie. Tylko- nie oznacza, ze bedzie to za darmo- potrzeba na wyżywienie i leczenie- wizyty i leki razem ok. 200 zł miesięcznie. Quote
AniaB Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 dzieki za obszerną relacje:loveu: ja zapytałam, bo myslałam, ze cały czas stoimy w miejscu - czekając na zebranie pełnej kwoty powiekszamy co dzien dług hotelikowy .. miałam zamiar zaproponować załozenie brakujacej kwoty na poczet moich przyszłych wpłat, ale ciesze sie ze nie jest źle - przynajmniej wiem, ze 50 zł saba ma co miesiac na pewno:lol: Quote
loozerka Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 własnie juz jakies 3 tygodnie , chociaz Saba nie miała jeszcze uzbieranej pełnej kwoty uzgodnilismy, ze trzeba sterylke umawiac, a pieniądze jakos się dozbiera. I w sumie prawie w 10 trafilismy z tym dozbieraniem na termin zabiegu :). A ja się cieszę, ze Saba ma na pewno co miesiąc 100 zł :) a nawet 150 :) Quote
TangoBlue Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Dziewczyny kochane, moja aukcja konczy sie w poniedzialek, juz podalam w swoim watku na bazarku numer konta. Jest jeszcze jedna osoba, dla ktorej cos tutaj kupilam i jej wyslalam, ale nie moze mi wplacic pieniedzy na moje konto poniewaz nie ma specjalnego konta do przelewow zagranicznych. W takim razie pomyslalam, ze te pieniadze przeleje na konto dla Saby. Mam w takim razie pytanie. Czy w tresci przelewu, pod tytulem, ma byc wpisane ze to jest dla Saby zeby wszystko bylo jasne czy to konto wystarczy i wszystko bedzie wiadomo? Pisze o kwocie ok. 75, 80 zl, nie wiem bowiem, jaki jest dzisiejszy przelicznik dunskich koron na zlotowki. P.S. Juz znalazlam, trzeba dopisac Saba Rembertow, dzieki i przepraszam za zamieszanie. Quote
loozerka Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 TangoBlue- ja sobie zycze samych takich mieszających :) Kochana jestes, super !!!Dzieki Tobie Saba jest blizej domu :) Quote
Celina12 Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Sabuniu-też coś wpłacę dla Ciebie i szukaj szybciutko kochającego domku Quote
loozerka Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Celina- juz na PW dziekowałam, ale teraz głosno i oficjalnie OGROMNE DZIEKI :) Quote
loozerka Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Troszkę się tytuł zmienił, ale mam nadzieje, ze wszyscy tu trafią :) [B]Zbieramy pieniądze na sterylizację, EKG i transport suni do Domku Tymczasowego. Potrzebna jest nam tez deklaracja udziału w miesięcznych kosztach utrzymaniu Saby- prosimy o kazdą kwotę - nawet 10, 20 złotych miesiecznie da nam tę brakującą część. [/B] TRzymam za słowo dotychczas deklarujących Anię, Blondellę- po 50 złotych, ja deklaruje po 70 złotych miesiecznie . Brakuje nam jeszcze 30-50- złotych, by Saba mogła miec zapewnione leki na spondylozę, stawy i Sabcia będzie mogła mieszkac w cudownym domu - z Rexem, Miśkiem, Gajką i kotem :). Prosimy o pomoc :) Quote
Celina12 Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Jutro wpłacę na Sabcię 5o zeta.Sabuniu-lecz się i szybciutko do domku. Quote
AniaB Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Celina12 - dziekujemy bardzo za dołączenie do grona wielbicielek sabuni!!:loveu: :loveu: Quote
AniaB Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 z poprzednich postów loozerki wynika, ze 2 listopada ma bycKG 07.11 - sterylka Quote
Aasiaa Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Ale tydzien temu pisala ze 6 ekg a 7 sterylka dlatego zdziwilam sie ze teraz jest napisane ze ekg 2 Quote
loozerka Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Fakt, Asiu, byl moment, gdy napisalam, ze ekg ma być 6.11, ale to przez pomyłkę i zaraz to sprostowalam. NIe sprawdzilam postu oktawii, lecz na pamiec uznalam, ze to dzien po dniu. To znaczy tak- na tym watku pisalam, ze sterylka 7 list. a chyba w przeddzien EKG. I tutaj tego nie prostowalam, ale wcześniej jest post oktawii, ktora podaje dokładne terminy. Natomiast na watku transportowym i na PW do osob, ktore podejmowaly się transportu pisalam juz prawidlowo. Więc jeszcze raz EKG 2.11- na godz. 20.00 w klinice na Gagrin a w Warszawie. Tania obiecala Sabę zabrac z Otrębus i odwiezc po EKG. Na miejscu w klinice bedzie juz Oktawia. Sterylizacja 7.11. godz. 10.00 - z Otrebus ma zabrac ją Jo37, przenocopwac, odwiezc do kliniki na 9.00- tam ma czekac na Sabcie juz oktawia, ktora przeprowadzi Sabę przez zabieg. Jak z powrotem juz nie wiem dokladnie. Aaasiaa, czy aktualne jest odebranie Saby przez Ciebie i przenocowanie i odwiezienie następnego dnia? Bo jakos temat się urwal, na pytanie na PW nie otrzymalam odpowiedzi. Mnie zaraz nie bedzie prawie przez tydzien i musze wszystko, czego się podjęlam wykonczyc... Quote
Celina12 Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Ależ nie ma za co :oops: .Jej nie można nie wielbić:loveu: Quote
Recommended Posts