Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 571
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na razie bez zmian, szanse na dom ma Florek, zobaczymy jutro, co z tego wyniknie... Był też email z Wielkopolski w sprawie Cmoka, ale pod Poznaniem potencjalny dom, a email aż tak mnie nie zachwycił... wolałabym dom bliżej... i szybciutko też... jeśli poszczęści sie Florkowi, Cmok będzie zostawał sam w klatce na czas mojego wyjścia, a potrafi okazywać niezadowolenie szczekaniem... roznosi go energia, jest w najfajniejszym okresie, jest nastawiony na człowieka, trzyma się go na spacerze, jednocześnie chce się bawić, więc można już go uczyć różnych rzeczy... no i czystości też... jutro drugie szczepienie, potem 10 dni kwarantanny i... gdzie ten dom?...

Posted

halbina napisał(a):
na razie bez zmian, szanse na dom ma Florek, zobaczymy jutro, co z tego wyniknie... Był też email z Wielkopolski w sprawie Cmoka, ale pod Poznaniem potencjalny dom, a email aż tak mnie nie zachwycił... wolałabym dom bliżej... i szybciutko też... jeśli poszczęści sie Florkowi, Cmok będzie zostawał sam w klatce na czas mojego wyjścia, a potrafi okazywać niezadowolenie szczekaniem... roznosi go energia, jest w najfajniejszym okresie, jest nastawiony na człowieka, trzyma się go na spacerze, jednocześnie chce się bawić, więc można już go uczyć różnych rzeczy... no i czystości też... jutro drugie szczepienie, potem 10 dni kwarantanny i... gdzie ten dom?...

Halbino, a może by dać szansę temu domkowi pod Poznaniem?...
Zawsze przecież można sprawdzić, dziewczyn w Poznaniu sporo - może akurat?

Posted

ja im szans nie zabieram, zobaczymy, czy powalczą emailowo o adopcję, tzn czy odpowiedzą na moje wątpliwości i wykażą determinację, jeśli tak, to poproszę Supergogę o namiary na kogoś, kto mógłby tę wizytę zrobić, potem jeszcze kombinowanie transportu... Gosiara lubi tę trasę na Poznań, pociągiem... ale wtedy trzeba by sfinansować bilet... myślę, że pojechałaby z małym :-)
ale to wszystko trwa... więc gdyby dom znalazł się bliżej... wybrałabym jednak tę opcję...
Jutro drugie szczepienie...
Pomału kończy się nam karma dla maluchów.
Kończą się też podkłady, choć używam najwyżej dwa dziennie - głównie do wykłądania klatki kennel.
Jestem też zmartwiona, bo wyjeżdżam na dwa dni w piątek do stolicy, stadkiem będą się musieli zająć Formica i jej TZ, a jest się czym zajmować... Inka, Platon, kotki: Suri, Pikselka i nowa - Pomponia:

no i przede wszystkim muszą przejąć szczeniaki... ale jutro może coś się zmieni, więc DUŻE KCIUKI!!!

Posted

halbina napisał(a):

Jeśli chodzi o transport do Poznania to wiesz...;) Tak lubię ta trasę zawoziłam już dwa szczeniaki fundacyjne tam:) I tradycyjnie odwiedziłabym pierwszego pieska,którego zawoziłam w 2009:)Więc czekam:)

Posted

No proszę Halbina wybira się do stolicy, gdyby ludzie się odezwali z Warszawy którzy chcieli lisa to bym Ci go wcisła :P ale już dosyć długo milczą więc nic z tego nie będzie. Może i lepiej, znajdzie domek bliżej :) A cosik mi się obiło o uszy że Formica i Piotrek też gdzieś wjeżdżają na weekend...czy nie ?

Posted

no i własnie mamy problem... oni mają jakąś imieninową imprezkę...
trzymać kciuki za domki dla Florka i kotki Pikselki!!!
Są kolejne dwa emaile o pieski, państwo spod Poznania nie odpisali jak dotąd...

Posted

marra napisał(a):
No proszę Halbina wybira się do stolicy, gdyby ludzie się odezwali z Warszawy którzy chcieli lisa to bym Ci go wcisła :P ale już dosyć długo milczą więc nic z tego nie będzie. Może i lepiej, znajdzie domek bliżej :) A cosik mi się obiło o uszy że Formica i Piotrek też gdzieś wjeżdżają na weekend...czy nie ?

no i mam chętną z Warszawy, mogłabym sama zabrać Cmoka, ale pani musiałaby mnie odebrać z dworca, zabrać do siebie na wizytę przedadopcyjną i odwieźć... a to wszystko między 9.00 a 13.00... pani na wizytę sie zgadza, ale w ten piątek nie da rady... jest gotowa po wizycie zrobionej przez kogoś z Warszawy potem po Cmoka przyjechać do Zabrza, bo często bywa w Krakowie... bardzo jej zależy... ale...

mamy dom z rekomendacją Asi Piotrowskiej, państwo z Zabrza, mieli pieska 16 lat, odszedł za TM. Jeśli się odezwą, to Cmok miałby super dom! Oby się odezwali już!...

Są też emaile.. .Bytom... pani przejęta, duże mieszkanie, córka... mieli amstaffa, ale umarł... prowadzę wywiad, w jakich okolicznościach... trochę mi podpadła ta pani ortografią koszmarną... i niektórymi zwrotami typu "zdech"... więc raczej nie widzę przyszłości tego związku... tak to jest pisać do polonisty :P

alina71 napisał(a):
Mój TZ jeździ po całej Polsce, konternerki mamy. Jeśli coś będzie pewnie i tylko że tak powiem dostawa to moze się uda bez kosztów dowieźć.

Super! Będę pamiętać! Ale teraz szukam osoby do wizyty przedadopcyjnej w stolicy... znacie kogoś może?

A Florek od 18.30 ma domek w Świętochłowicach u pani Moniki i jej rodziców. Pan Jan doświadczony widać i ma zasady, obie panie przejęte i widać, że psiak bedzie miał i towarzystwo i spacerki, smakołyki itp. Obiecano mi zdjęcia i sprawozdanka! Florek ma dom!

Pikselka pojechała do pani Agnieszki do Katowic. Pani dotąd nie miała kotka, ale bardzo chce mieć i dużo już wie, bo znajomi mają koty. Jednak Pikselka to kot dość trudny, bo jest płochliwa i może się wycofać w nowym domu, dziczeć lub nie jeść... Także kciuki za adaptację i cierpliwość pani Agnieszki!

Pomponia najpewniej jutro pojedzie na ciacha... więc i za to kciuki!

Posted

halbina napisał(a):
no i mam chętną z Warszawy, mogłabym sama zabrać Cmoka, ale pani musiałaby mnie odebrać z dworca, zabrać do siebie na wizytę przedadopcyjną i odwieźć... a to wszystko między 9.00 a 13.00... pani na wizytę sie zgadza, ale w ten piątek nie da rady... jest gotowa po wizycie zrobionej przez kogoś z Warszawy potem po Cmoka przyjechać do Zabrza, bo często bywa w Krakowie... bardzo jej zależy... ale...

mamy dom z rekomendacją Asi Piotrowskiej, państwo z Zabrza, mieli pieska 16 lat, odszedł za TM. Jeśli się odezwą, to Cmok miałby super dom! Oby się odezwali już!...

Są też emaile.. .Bytom... pani przejęta, duże mieszkanie, córka... mieli amstaffa, ale umarł... prowadzę wywiad, w jakich okolicznościach... trochę mi podpadła ta pani ortografią koszmarną... i niektórymi zwrotami typu "zdech"... więc raczej nie widzę przyszłości tego związku... tak to jest pisać do polonisty :P

Super! Będę pamiętać! Ale teraz szukam osoby do wizyty przedadopcyjnej w stolicy... znacie kogoś może?

A Florek od 18.30 ma domek w Świętochłowicach u pani Moniki i jej rodziców. Pan Jan doświadczony widać i ma zasady, obie panie przejęte i widać, że psiak bedzie miał i towarzystwo i spacerki, smakołyki itp. Obiecano mi zdjęcia i sprawozdanka! Florek ma dom!

Pikselka pojechała do pani Agnieszki do Katowic. Pani dotąd nie miała kotka, ale bardzo chce mieć i dużo już wie, bo znajomi mają koty. Jednak Pikselka to kot dość trudny, bo jest płochliwa i może się wycofać w nowym domu, dziczeć lub nie jeść... Także kciuki za adaptację i cierpliwość pani Agnieszki!

Pomponia najpewniej jutro pojedzie na ciacha... więc i za to kciuki!

Cholera Halbina weź no wyczaruj tez jakiś domek dla Liska bo to po prostu skandal że tak szybko znajdujesz domki dla swoich podopiecznych :D:D:D Podsyłaj go czasem komuś, może ktoś się zakocha, przynosisz szczęście:loveu:

Na wątku Lisiastego jest kilka osób z Warszawy które oferowały że mogą w razie czego przeprowadzić przedadopcyjną, więc wbijaj i pytaj ;)

No…a tak w ogóle to ciesze się bardzo bardzo że mały ma dom i Pikselka też, jest piękna :)

Posted

olivetshka napisał(a):
Super wieści :)
Trzymam nadal kciuki - to Florek już w nowym domu? Bo nie wiem, czy od 18.30 dzisiaj ma dom, czy od 18.03 (marca) :)
siedzi od wczoraj :-)

Posted

W sprawie Suri:

[FONT=Arial]"Witam !
Dzisiaj faktycznie udało mi się wejść na stronkę szarej przystani i po
wnikliwym przeczytaniu wydaje mi się, ze raczej spełniamy wszystkie
wymogi :) i Suri może z nami zamieszkać. Mieszkamy w Chorzowie. [/FONT]

[FONT=Arial]Proszę wyznaczyć jakiś termin w którym możemy się Was
spodziewać a my spróbujemy się dopasować. Chciałabym wziąć parę dni
urlopu kiedy Suri z nami zamieszka, żeby całą gromadkę poobserwować i
zobaczyć jak kocisko się aklimatyzuje. A co do kawy to jak najbardziej
zapraszam !!!
Pozdrawiam, Aldona"[/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]A to rozsądna propozycja dla Cmoka:[/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=Arial]"Witam,
Posiadalam w przeszlosci 2 suki bokserki w tym 1 z fundacji boksery w potrzebie obie byly wysterylizowane, mieszkam w Katowicach (Brynow) w bloku na 1 pietrze, pracuje w domu wiec piesek bylby caly czas ze mna jedynie na czas zakupow badz jakiegos wyjscia wieczornego zostalby sam, jesli chodzi o tresure psa - kuzynka moja jest treserka w wesolej lapce wiec w razie jakich kolwiek problemow sluzy pomoca :) a nie wykluczone ze szkolenie rowniez :). Oczywiscie wyrazam zgode na wizyte przed adopcyjna oraz podpisanie umowy.
Pozdrawiam
A.D."
[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]czyli mielibyśmy domki dla Cmoka w Katowicach i dla Suri w Chorzowie... pytanie tylko, kiedy moglibyśmy je zawieźć...[/FONT]