Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Cześć wszystkim. :)

Nie odzywałam się tak długo, bo miałam padnięty komputer i gdyby nie Gosia malibo57 i jej laptop nie miałabym dostępu do neta.

Pimpek przeszedł kurację cimalgexem i antybiotykiem. Na razie przestał posikiwać i wydaje mi się, że lepiej się porusza.
Muszę zadzwoni do pani wet i zapytać co dalej. Jeśli chodzi o leki to koniecznie musi brać cały czas ochronę na stawy, czy to co do tej pory.

Posted

Pimpka trzeba zabezpieczyć przeciwko kleszczom. Bardzo proszę o obrożę, bo o kropelkach na pewno nie będę pamiętać poza tym drożej wychodzą....

Sezon rozpoczęty i moja Kaja walczy o życie - ma babeszjozę!!!! :( :( :(

Posted

[quote name='asikowska']pieniążki są tylko powiedzcie jaką kupić, to jutro zamówię[/QUOTE]

Asiu! To może Kiltixa a nie Foresto, jak w zeszłym roku?

Byłam dzisiaj u weta z Kają i powiedział, że Foresto nikt nie kupuje. Cena zwala znóg a jeden klient nawet się śmiał, że są rewelacyjne, bo kleszcze wkłuwają się nie w obróżkę, ale tuż obok.... :evil_lol:
I niestety zgadzam się z tym, bo w zeszłym roku na jamniku Rulonie znalazłam wkłutego kleszcza, martwego i zaszuszonego, dwa tygodnie po założeniu obroży Foresto.

Jest też podobno bardzo skuteczne urządzenie ultradżwiękowe o nazwie Skudo: [url]http://deguzoo.pl/pl/p/SKUDO-elektroniczne-urzadzenie-do-odstraszania-kleszczy-i-pchel/449[/url]

Posted

ja u moich w pracy mam Kiltixa i sobie chwalę więc kupię taką

tylko są dwa rozmiary, dla Pimpka tą dla średnich?
[LIST]
[*]Obroża Kiltix dla średnich psów: 53 cm
[*]Obroża Kiltix dla dużych psów: 70 cm
[/LIST]