Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie, buda odpada.
rozumiem, że ludzie trzymają psy na dworze w kojcach, ale to muszą być psy przystosowane do takich warunków - futrzaste, ale i muszą mieć odpowiednią budę oraz muszą być wypuszczane by się wybiegały.

a jak już widzę, że ktoś trzyma psa przy budzie na łańcuchu, to bym mogła takiego człowieka... :angryy:

wiem, że czas goni, że Amelka i Iska już dawno powinny w nowych kochających je domkach siedzieć...

ale muszą to być domki odpowiedzialne o takich warunkach, jakie mają dziewczyny teraz.

• Replies 567
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki Pyrdka za życzenia:) BTW jak rozwieszałam na nowo plakaty, jeden widziałam stary koło Tesco i tam też kilka karteczek było oderwanych.... Ale najwyraźniej nikt nie zadzwonił... Szkoda...

Propos nasza mała uwielbia spacery i niczego się już nie boi, lata jak szalona, uwielbia biegać i bawić się w piasku u ciotki na ogródku;) Przed chwilą "ukradła" trochę piachu z doniczki i.... prawie go zeżarła... hehe... dziwne, szalony psiak:D Poza tym rośnie jak na drożdżach i wcina co się da... Ale nadal uwielbia wszystko i wszystkich gryźć... Ach, kiedy te jej ząbki zaczną w końcu wypadać...;)

Posted

Nadal troszkę jest, mam Nizoral, ale na razie mamy trochę do robienia w domku z wiadomych przyczyn, mimo tego postaram się jak najszybciej się da, wykąpać małą jeszcze raz. Mam też takie pytanie: co mogłabym jej dać na pchełki?? Za dziwnie się drapie i wygryza jak na zwykły łupież...

Posted

Kiwiątko napisał(a):
Nadal troszkę jest, mam Nizoral, ale na razie mamy trochę do robienia w domku z wiadomych przyczyn, mimo tego postaram się jak najszybciej się da, wykąpać małą jeszcze raz. Mam też takie pytanie: co mogłabym jej dać na pchełki?? Za dziwnie się drapie i wygryza jak na zwykły łupież...

najlepiej jakiś frontline odpowiedni do jej wagi.

Posted

Kiwiątko napisał(a):

Kiwi Ty wiesz, że robię wszystko by znaleźć jakieś miejsce dla Amelki (tym bardziej teraz gdy wiem, że masz tyle innych spraw na głowie), ale niestety znane mi DT są pozatykane psami, a DS - nikt nie dzwoni...
A tu jeszcze kolejne 3 szczeniaki pilnie szukają DT, by nie podłapać czasami wirusa, który zabrał za TM kilka szczylków z przytuliska... :(
Normalnie ręce opadają z bezsilności...

Posted

Jejciu ona ma tak nietypową kolorystykę sierści i pyszczek że wzięłabym ją ale mam kotkę w domku a mój men pewnie nie da sie namówić na psinkę .
na FB dałam linka na mojej stronce również zamieszczę info do malutkiej piękności :)

Posted

PatrycjaPluskota napisał(a):
Jejciu ona ma tak nietypową kolorystykę sierści i pyszczek że wzięłabym ją ale mam kotkę w domku a mój men pewnie nie da sie namówić na psinkę .
na FB dałam linka na mojej stronce również zamieszczę info do malutkiej piękności :)

tu są dwie malutkie piękności!
i na pewno jedna z nich pokochałaby kota ;)

Posted

zaczne negocjacje z moim mężczyzną ale nic nie obiecuje jest uparty a ta śliczna mordka skradła mi serduszko:)
juz dałam link na FB zaraz wrzuce na moja stronke www i powysyłam w pv do znajomych może ktoś będzie chciał .

a która ci się tak spodobała, amelka czy iska?

Posted

chyba amelka ta co ma mniej białego na pyszczku a jak wygląda sprawa z domem tymczasowym one za pewne juz go maja teraz szukamy stałego prawda ?

jeśli byłby inny dt to pewnie byłby wybawieniem dla pyrdki lub kiwiątka, bo mają problemy przez maleństwa :(

Posted

Patrycja, rozreklamuj małe zołze. Niech więcej osób je zobaczy. Może ktoś się zakocha:lol: Są śliczne. Szukają ds, chociaż i dobrym tymczasem też nie pogardzimy;) Miały być u nas 3 dni a siedzą 5 tygodni:oops:

Posted

My wiemy, że są śliczne i wyjątkowe - nie tylko z wyglądu - to mądre i inteligentne psiaki:) Nikt z domowników tak się nie cieszy na Twój powrót jak właśnie one. Całym ciałkiem się wyrażają swoją radość:D
A propos kota, nasza mała tymczasowiczka ma kolegę kota, sąsiadki - bardzo go polubiła i chciałaby się z nim bawić, ale on chyba nie bardzo czai bazę i zamiast zabawy, póki co chce ją drapnąć za każdym razem, gdy jest dość blisko, albo ucieka na pobliskie drzewka, hehe. Ale oswajają się ze sobą, także myślę, że obecność kota w domu nie sprawiłaby jej problemu, wręcz przeciwnie - podwójną radość:):)

Posted

Co tam na horyzoncie dziewczyny? Czyżby nadal cisza....? Nasz "Pimpek" uwielbia śnieg, gryźć szypę i jeść śnieg, ale najbardziej lubi się w nim tarzać i moment, gdy się ją obrzuca śniegiem prosto z szypy... :D Wtedy jest cała biała i szczęśliwa:D:D:D kochany Pimpek:D

Posted

dziś miałam bardzo fajny telefon... zadzwoniła Pani, której 2 dni temu odszedł za TM piesek... Pani ma w domu 10 letnią córcie, która kocha zwierzaki i już teraz mówi, że zostanie w przyszłości "weteryniarką" :)
W domu aktualnie jest żałoba po stracie psinki, ale Pani już myśli o adopcji jakiejś suni, która by była łagodna, która uwielbia się bawić.
Pani przeglądała naszą stronę www.przytuliskoglinno.net i bardzo ją zachwalała :)
Pani uwaga skupiła się poczatkowo na Rudym kudlaczu, ale niestety musiałam jej go odradzić, ponieważ Rudy jest psem, który musi się nauczyć, że tulenie jest fajne - póki co potrafi kłapnąć...
Poleciłam Amelkę i Kale, bo one łagodne, uwielbiają zabawy, znany jest stosunek do dzieci. O Isce też wspomniałam, ale... Iska - to może Pyrdka napisze :)
Zobaczymy co będzie. Miło mi się z Panią rozmawiałam - to jeden z tych telefonów, kiedy od razu wiadomo że to super domek.
Pani powiedziała, że z przyczyn pogodowych przez kilka dni teraz nie będą mogli przyjechać do NT, ale jeśli przez ten najbliższy tydzień, nie natrafią na jakiegoś błąkającego się psa w potrzebie, to się odezwie i przyjadą do NT zobaczyć Kale, Amelkę....
Pani jest z Sierakowa, z poprzednim psiakiem jeździła z Sierakowa do lecznicy do Kwilcza - bardzo ją zachwalała :)

Mam nadzieję, że coś z tego będzie... trzymajmy kciuki.

Posted

Nic nie powiem, bo boję się, że zapeszę. TRzymajcie cioteczki kciuki.;)
Ulka Brzydulka własnie leży pod kołderką i strasznie się rozpycha:evil_lol: Urwis z niej straszny:lol:

Posted

ciotka masz racje - lepiej nie zapeszajmy...
o jeża... jakbym chciała, żeby obie dziewuchy znalazły DS...

kolejne 3 szczylki czekają na pilne DT i nie mam pojęcia, gdzie je wsadzić...

Posted

Oooo, jest nadzieja na horyzoncie...:) No trzymamy kciuki, trzymamy:)
Amelka lubi małą Asię i Łucyjkę, chciałaby się z nimi pobawić, ale wiadomo, czasem zamiast liznąć... Ale małe mówią tylko: Nieładnie, tak nie rób;) I nic sobie z tego nie robią:) Ciekawe co to będzie... ach ciekawe, oby coś się ruszyło... Ciągle słyszę, jakie one ładne i wyjątkowe.... Niech ktoś to w końcu doceni... ach...