Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No właśnie, Akrum, gdzie tam problem.... Bałam się na początku, przyznaję, dawno nie miałam maleństwa w domku, ale teraz z każdym dniem jest lepiej, mała szybko uczy się wielu rzeczy i nam teraz też jest łatwiej:) Będzie u nas tak długo, jak będzie trzeba. I to dla nas żaden problem:-)

• Replies 567
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Pyrdka']Akrum, jakie wyrzuty? Przestań;) Mała jest kochana, to dla mnie nowe doświadczenie. Przeciez nie mogły iśc do przytuliska. Pomęczymy sie jeszcze. Przecież tu chodzi o znalezienie jak najlepszych domóww dla małych zołz.:lol:[/QUOTE]

[quote name='Kiwiątko']No właśnie, Akrum, gdzie tam problem.... Bałam się na początku, przyznaję, dawno nie miałam maleństwa w domku, ale teraz z każdym dniem jest lepiej, mała szybko uczy się wielu rzeczy i nam teraz też jest łatwiej:) Będzie u nas tak długo, jak będzie trzeba. I to dla nas żaden problem:-)[/QUOTE]

jesteście dziewczyny kochane!
na dniach się zmobilizuję i zrobię jakiś bazarek dla paskudek :)

Posted

Ok, będę czekać:)
A propos, nasz mały "Pimpek" Już kupacze na dworze z powodzeniem strzela:) I zaraz jak zrobi, podbiega i czeka na smakołyk, hehe, cwaniak mały;) Siku też zaczyna powoli łapać.... Lepiej późno niż wcale:)

Posted

Akrum, mamy mały problem. Wydaje mi się, że mimo moich zapewnień, mała nie będzie mogła już u nas długo być. Jestem wkuta, ryczeć mi się chce i nie wiem co zrobić....:(:(:(

Posted

No dobra ciotki - do roboty. robimy wszystko by znaleźć dom dla Amelki i Iski.
Tym bardziej, że właśnie dostałam zgłoszenie o dwóch kolejnych podrzuconych w kartonie szczeniakach. Jutro jedziemy zobaczyć, czy są i czy je złapiemy.

Posted

Kiwiątko napisał(a):
Akrum, mamy mały problem. Wydaje mi się, że mimo moich zapewnień, mała nie będzie mogła już u nas długo być. Jestem wkuta, ryczeć mi się chce i nie wiem co zrobić....:(:(:(

o jezu, co się stało??? do kiedy mała musi się wynieść?
i co będzie jak domek się do tego czasu nie znajdzie???przecież ona nie może teraz wylądować w schronisku!:placz::placz::placz:

Posted

To nie gadanie na forum, ale spokojnie, po prostu mała musi znaleźć inny DT, wystąpiły w domu małe komplikacje... Tak czy siak, nie wyląduje mała w przytulisku, ja na to nie pozwolę! Czekam na tekst do plakatu, tata wydrukuje w pracy i jedziemy z koksem z plakatami.

Posted

Tak musimy ostro zadziałać. Plakaty i rozwieszamy w mieście. Małe są cudne, urodą wręcz niepowtarzalne;) Kiwiątko nic się nie martw. W kupie siła. U mnie też chwilami bardzo napięta sytuacja. Znajdziemy srajdą domki, dobre i sprawdzone domki.:lol:

Posted

Akrum napisał(a):
plakat zrobiony, wysłałam Wam na maila.
nie jest to żadne piękne plakacisko - zrobiłam jak umiałam.

Plakacik super, Akrum - faktycznie, zmieniły się ciut ustawienia, więc poprawiłam, dodałam kilka kolorków, by wzrok przykuwało i.... poczekam aż tata je wydrukuje i akcja rozwieszanie plakatów coraz bliżej...:)

Będzie dobrze dziewczyny:)

Posted

agaga21 napisał(a):
dziewczyny, trzeba te plakaty ze zdjęciem drukować! zdjęcie to podstawa.
i nie pisałabym tych warunków adopcji, to można już powiedzieć przez telefon, tak myślę...

przecież wstawiłam zdjęcia na plakat - a jeśli się nie wyświetliły, to dlatego że tak jak pisałam ja mam open office, a jak ktoś otwiera w Wordzie to się niestety wszystko przestawia i zmienia.

Co do warunków - na samym początku jak drukowałyśmy ogłoszenia w gazecie, to też nie dawałam warunków adopcji, tylko telefonicznie o nich mówiłam dzwoniącym ludziom, to wiele razy na mnie ludzie najeżdżali, że o takich rzeczach to trzeba od razu pisać, że co ja sobie myślę, o tym w ogłoszeniu nie było mowy, itp... dlatego jestem już przezorna i umieszczam info o warunkach adopcji.

Posted

Wiadomości z kraju i ze świata. Amelka robi postępy. Uwielbia biegać po dworze. Swoje potrzeby w większości też tam załatwia (niestety nie zawsze udaje nam się jej upilnować i czasami jeziorka i to "bardziej stałe" jest w domku, na szczęście tylko w jednym miejscu w całym domu:)) Poza tym je wszystko - ostatnio załapała, że orzeszki, to nie tylko takie kuleczki do zabawy, ale jak się je rozłamie, to smakołyk jest w środku;) Dlatego też musiałam schować resztę orzeszków, bo nie wiem, czy psinki mogą takie jeść;)
Ostatnio byliśmy na noc poza domem - poradziła sobie świetnie w nowych warunkach. Kupki tylko na dworze:) To drugie, a raczej pierwsze, raz tu, raz tam, jak jej pasowało;)
A wracając do domku - od wczoraj ma nowego, w sumie pierwszego kolegę - nazywa się Syriusz i jest.... labradorem:D Byście dziewuchy widziały, jak się na siebie cieszą, mała go lizała, on merdał ogonkiem, raczej ogonem długim jak cała Amelka;). Szczęście że hej:) Widzieli się kilka razy, nasza na podwórku, on za płotem, ale przystawał i próbował się z nią bawić:) A jak mała wyczaiła, że w pewnym momencie nie mamy płota.... Hyc! I już obok kolegi promieniała ze szczęścia...:)

Poza tym, kilka razy już się zdarzyło, że przechodnie się zatrzymywali i mówili: O, jaki fajny piesek, jaki śliczny, oryginalny i wesoły... A ona podbiegała do każdego i się cieszyła:) Szkoda tylko że nikt jej nie chce... Wszystkim się podoba, ale.... No właśnie, zawsze jest jakieś ALE. No nic, miejmy nadzieję, że będzie wszystko dobrze:)

Póki co, odmeldowuje się. ;)

Posted

Moja Ulka, tez uwielbia spacery. Niestety nie mamy ogródka i musi chodzić na smyczy. tak się cieszy ze spacerów, że jeszcze zbytnio nie załapała do czego służą;) Ale cierpliwości.

Posted

dziś dzwoniła do mnie Pani poszukująca szczeniaka.
opowiedziałam jej o Amelce i Isce i ma pomyśleć.
Pani ma już w domu dużego psa i teraz chce małego.
Mam nadzieję, że się odezwie.

Posted

Akrum napisał(a):
żeby te domki się w końcu znalazły...
żeby to było takie proste, żeby tak móc z rękawa super domki wytrząsnąć...

co robić, gdzie szukać?

Spokojnie, Akrum,
akcja plakaty coraz bliżej, jak je dziś dostanę od taty, to jeszcze tego dnia porozwożę je po mieście.