Jump to content
Dogomania

Ciezki przypadek - wypadek, Mirabelka na kuracji w Szczecinku !!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mirabelka miała tę operację , ale doktor prowadzący ( i wykonujący ją ) będzie w klinice jutro po 15-tej. Jak tylko będę miała wieści to napiszę

Posted

Takie info Akrim uzyskała w lecznicy:
Wieści są takie sobie...
Operację zniosła dobrze, ale kości łapy nie chcą się zrastać ( tzn. te z pierwszej operacji) Za 2 tygodnie rtg i wtedy dopiero następne decyzje. Z miednicą wszystko ok.

Posted

Koniecznie powinna mieć podawany wapń z magnezem i witaminy D3, k, A, B6. Pamietać należy , ze grupa witamin ADEK musi być podawana w postaci oleistej. Są to witaminy przyswajane tylko w obecności tłuszczu. niestety nasi doktorzy o tym nie wiedza i często podają preparaty w postaci proszku co nic nie daje.

Posted

Wczoraj dostalm taki list i zdjecia:

"Sunia podhalanka: jest drugi dzień po operacji. Noga bardzo ładnie wygląda. Przesyłam jej zdjęcia ze spacerku. Dopiero wróciłam z przychodni.
Prześlij zdjęcia Panią z Fundacji.
Pozdrawiam, dziękuję. "

Posted

Szarotka napisał(a):
Ja tez czekam i jestem ciekawa kiedy bedzie mogla wyjsc.

Akrim rozmawiała z doktorem... powiedział, że za 2 tyg. odpowie kiedy sunia może jechać:cool1::-o
To zależy od tego jak łapinka będzie się zrastała.- Za 2 tyg. RTG i decyzja:roll:

• 2 weeks later...
Posted

mc_mother napisał(a):
Mirabelka jedzie do Szczecinka w niedzielę:)

Ogromnie sie ciesze:):)
Jak bede w Polsce mam nadzieje, ze mi sie uda pojechac do Szczecinka, to jedyne schronisko do ktorego odwazylabym sie wejsc .............

Posted

I warto Szrotko tam pojechać:)
Choćby po to, żeby zobaczyć, że jak się chce to się wszystko uda:)

Mirabelka już w Szczecinku.
Bardzo zestresowana i zmęczona. Mariamc ugotowała jej rosołek z chrzastkami, ryżem i warzywami, p. Ewa kurczaczka, ale Mirabelka nawet nie spojrzała na jedzonko :(
Może jak się trochę oswoi to zgłodnieje.
Zajęła apartament po Jurandzie :)
Dostała wygodne łóżeczko i miękkie kołderki :)
Jutro weci zajmą się badaniami i jej łapinką.

Dziękujemy Mariamc:)

Posted

Szarotka napisał(a):
A wiecie cos jak ona wyglada i ta jej biedna lapka ???

Mariamc zrobiła fotki, jak będzie miała chwilę to wstawi. Bida straszna jest z Mirabelki, łapkę odstawia na bok:(
Jurto wet obejrzy wyniki to będzie wiadomo co dalej...

A ja w międzyczasie zapraszam na bazarek- między innymi dla suni- będą potrzebne pieniądze na leczenie i preparaty...

http://www.dogomania.pl/threads/202303-Kramik-z-NOWYMI-artyku