Cromikowa Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Mirabelko, trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno i wierzę, że wszystko będzie dobrze i wrócisz do zdrowia!! Quote
Saphira Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Ale ten wózek to tylko tymczasowo? Aż wróci do zdrowia. Ja mam Mikosia z Ostródy też z częściowym niedowładem tyłu. Wiem, ze leczono go zastrzykami z nivalinu i witaminy B. Bardzo pomogło. Może i Mirabelce się uda. Quote
mariamc Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Nie mam przeglądarki do RTG w schronie , więc zdjęcia nie będą dobre. Jak będę w Centrum ,to zrobię jeszcze raz. Niestety , Mirabelce się nie uda. To nie tylko nogi. Przestała chodzić, ponieważ ma zwapnienie kręgosłupa, to przez zmiany w kręgach nie chodzi na zdrową nogę. Quote
Szarotka Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 Taka mloda i zwapnienie kregoslupa. Czy nic nie mozna z tym zrobic ?? Quote
mariamc Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Dzisiejsza diagnoza zbił mnie z nóg . Nic nie wskazywało na problem z kręgosłupem.Dopiero wczoraj to wyszło podczas akupunktury. Jutro wstawię zdjęcia ,dzi ś już nie mam sił/ Chodzić nie będzie , można kupić wózek , ok 600pln ale będzie coraz gorzej i coraz boleśniej. Quote
Saphira Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Wstawiam link o chorobie Mirabelki :http://www.vetopedia.pl/article73-1-Dyskopatia.html Quote
mariamc Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Dziewczyny od bordogów załatwiają konsultacje w Wa-wie. To nie jest dyskopatia. Quote
Szarotka Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 mariamc napisał(a):Dzisiejsza diagnoza zbił mnie z nóg . Nic nie wskazywało na problem z kręgosłupem.Dopiero wczoraj to wyszło podczas akupunktury. Jutro wstawię zdjęcia ,dzi ś już nie mam sił/ Chodzić nie będzie , można kupić wózek , ok 600pln ale będzie coraz gorzej i coraz boleśniej. To naprawde straszne .................. Quote
mariamc Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 http://www.vetopedia.pl/article138-1-Spondyloza_u_psa.html Ona ma wprawdzie piękne zęby ale chyba będzie starsza. Quote
mariamc Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Huśtawka nastrojów. Wstała dziewczyna , jak gdyby nigdy nic. Chodzi , wykorkuję przez nią i taki będziecie mieli ze mnie pożytek. Cała historia leczenia , od Radomia i od nas , została wysłana do lek.wet. Jacka Formińskiego- ortopedy. Wiadomości są takie : bardzo dobre.!!!! Jesli wstała , to nie są zmiany neurologiczne.Na wszelki wypadek trzeba zrobić badania podstawowe w tym kierunku. Według niego będzie to problem ortopedyczny w zdrowej łapie - zdjęcia pod kątem wiązadeł i dysplazji. Reasumując : mamy nadal ją rehabilitować, ze szczególnym wskazaniem na kąpiele. Jak zrobi się ciepło , ma pływac w jeziorze. Mamy blisko. Chora noga ok., będzie krzywo ale żadna tragedia. Czyli dalsza rehabilitacja i badania. Dziękuję Inez de Vilaro i Uli od bordosiów za pomoc w uzyskaniu konsultacji. Quote
Szarotka Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Faktycznie mozna dostac roztroju nerwowego ......., mam nadzieje, ze bedzie dobrze :):) Quote
Inez de Villaro Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Trafiłam tutaj za Danusią, oczywiście Pan doktor to nie Jacek ale Tomasz Formiński z Warszawy, jestem z Panem doktorem w kontakcie. Oczywiście najlepiej byłoby zrobić lepsze foty rtg... Quote
mc_mother Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Inez de Villaro napisał(a):Oczywiście najlepiej byłoby zrobić lepsze foty rtg... Jak wysyłałam rtg swojego psa to mocowałam zdjęcie na oknie w jasny dzień i robiłam fotę bez lampy błyskowej- wychodziły dobrze. Można też jakąś lampką podświetlić od spodu. Quote
Inez de Villaro Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 mc_mother napisał(a):Jak wysyłałam rtg swojego psa to mocowałam zdjęcie na oknie w jasny dzień i robiłam fotę bez lampy błyskowej- wychodziły dobrze. Można też jakąś lampką podświetlić od spodu. Cyfrowa jakośc była dobra, to zdjęcia były źle wykonane. Quote
mariamc Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
mariamc Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Mirabelka przeniesiona do boksów z wybiegiem. Kica sobie kiedy chce. Środek wyłożony czym się dało, do nie chodziłana posadzce z epoksydu. Za TŻ ma spokojnego, starego Szarika.Walczymy dalej. Dzisiaj miała znowu robione badania krwi i USG, bo przestała znowu jeść. Okazało się,że ma zapchane drogi drogi żółciowe. Jak nie urok , to sr...... Quote
Szarotka Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 A co z lapka ?? i skad te drogi sie zapchaly ?? Quote
mariamc Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Jutro przyjeżdża wetka do nas , dziś Mira była u niej , rozmowa była tylko tel. Jutro więcej info. Quote
Szarotka Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 Mirabelka ma taka sliczna mordeczke :):) Quote
akrim Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 skróciliście jej imię;) i ma teraz takie same jak ja:lol: imienniczko moja - jedz! kicaj i zdrowiej Quote
Recommended Posts