Jump to content
Dogomania

Ciezki przypadek - wypadek, Mirabelka na kuracji w Szczecinku !!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Mirabelka za sprawa Fundacji Bono trafila do Szczecinka gdzie jest poddawana intensywnej terapii.

Mirabelka przeszla dwie operacja, jest w Szczecinku, mala biedna chora lapka :(:(

Dostalam info z dogo, ze w Radomiu w klinice przebywa podhalanka po wypadku, stan jest ciezki. Ma peknieta miednice i zmiazdzona lape.
Nie wiadomo czy lape da sie uratowac i jezeli nawet to jak trafi potem do schroniska to i tak nikt nie bedzie tej lapy rehabilitowal:shake:[:placz:
Jutro ktos z dogo do niej pojedzie, ale podobno jest zle:-(
Sunia jest mloda ma ok. roku.

Sunia cudem uniknela eutanzji, bo lekaze uwazali, ze nie miala szans na przezycie. Miala fatalne wyniki, nie zalatwiala sie, ogolnie stan beznadziejny :(:(
Pani Kasia, ktora jezdzi do kliniki i tam zajmuje sie psami otworzyla klatke i poszla do innego psa i A TU NAGLE Podhalanka WSTAŁA I WYSZLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ku zdziwieniu wszystkich
Wyszła! sama...
Kasia w te pedy..sunie na smycz..lekarz dał jej jakis szalik i wyszli na dwór...
podtrzymywali jej tył na szaliku, zeby nie obciązała..
sunia załatwiła sie..koope! siku zrobiła - ale cholera nie na śnieg i nie bylo widac czy krew jest w moczu

Dlaczego ccheli ją uśpić w klinice - bo nerki odmawiały pracy...wyniki kiepskie...

PO TYM spacerku..dali jej szanse..
kasia jedzie dzis do psów do kliniki i wyprowadzi sunie...

i powiedziała, ze zrobi wszystko, zeby jej nie usypiali..chce ja zabrac z kliniki do schronu - bo w schronisku to bedzie mogła z nia "chodzic"
Sunia oryginalnie miala miec amputowana lapke, ale narazie lapka zostala :):)
Sunia ma sie coraz lepiej..

wyniki lepsze..to dzieku temu, ze pani Kasia codzinnie do nej biega i ja rozchadza chyba...

lekarz mówi, ze cud!

myslą co z jej nogą zrobic...ten gwóźdz co ma teraz na dlugo nie starczy :/

ale juz chodzi bez podtrzymywania na 3 łapach...4 podpiera sie..

z miednica lepiej...

Zdjecia Mirabelki ze Szczecinka, kapiele wodne itp.

Dziekujemy mariamc za wspaniala opieke nad Mirabelka :):) :loveu::loveu::loveu:

.

• Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdjecia suni juz w lepszym stanie:

Ona powinna dostac jakies takie specjalne imie, bo cudem uniknela smierci.
Moze Mirabelka :):) od miracle albo cos w tym rodzaju :):)

Posted

to ja zapisuje, moja sucz po wyciagnieciu gwozdzia antybiotykach i rehabilitacji w 3tyg zaczela normalnie chodzic,oby i jej sie udalo ocalic lapke....
do leczenia moge sie jednorazowo dorzucic (szczegolnie ze 3dni temu odszedl moj 14letni podhalan:-()

Posted

chita napisał(a):
to ja zapisuje, moja sucz po wyciagnieciu gwozdzia antybiotykach i rehabilitacji w 3tyg zaczela normalnie chodzic,oby i jej sie udalo ocalic lapke....
do leczenia moge sie jednorazowo dorzucic (szczegolnie ze 3dni temu odszedl moj 14letni podhalan:-()

O wspolczuje :(:( i dzieki za chec pomocy.

Posted

Patsi napisał(a):
Jaka piękna i biedna owieczka!!! Trzymam kciuki, żeby się wszystko dobrze ułożyło i będę tu zaglądać.

Dzieki Chatulowej ciotce za odwiedziny u naszej podhalanki :):)

Posted

Dziewczyny... przypadkiem tu trafiłam. Kiedyś moi rodzice mieli podhalany, więc obojętnie przejść nie mogę... A powiedzcie, co by można dla niego zrobić? Jeśli macie jakiś pomysł, to ja mogę pomóc. Chociaż mnie sie zdaje, że on długo w schronie nie pobędzie, bo bardzo piekny.
Jakby co..moje gg 7651229

Posted

Hala napisał(a):
Czekam na odpowiedź...

Sunia jest narazie w klinice i czeka na druga operacje, wiec narazie my tez czekamy co bedzie dalej. Jak cos bedzie wiadomo to damy znac. Dziekujemy za chec pomocy :):)

Posted

Mój tata miał kiedyś Posokowca Bawarskiego, którego na szkoleniu przejechała cieżarówka gdy miał 7-8 m-cy, połamała mu miednicę i tylnią łapę. Pies przeszedł cieżką operację, nie dawali szans na uratowanie łapy, kilka m-cy leżał z takim wielkim metalowym prętem w nodze, który trzeba było regularnie regulować, żeby rósł razem z psem. Ogólnie koszmar. Niestety z nogą nie było najlepiej. Ale nie trzeba było jej amputować, noga przez całe zycie służyła mu jako podpórka, była jakby martwa, nie ruszała się w stawach, była sztywna, ale pies był jednym z lepszych psów polujących w kole łowieckim ( ojciec mój jest mysliwym:/) , jakbyście go widziały jak on na tych trzech zdrowych łapach i z czwartą sztywną biegał :-) tak więc ratujcie sunię i nie pozwólcie na amputację! Dodam tylko, że Grom żył 11 lat z taką łapą:-)

P.S jakbym mogła pomóc to piszcie!